• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın Takılarıma Olan Merakı!!!

ben kayınvalide için ters birşey düşünemedim, heves etmiştir diye düşündüm, sonra da vermiştir size zaten o anlık takmış. sakin olun

yazık teyze gelinliğini yaşayamamış herhalde şimdi yaşamaya kalkıyor:KK53:

Hevesi vardır takiyodur benim annemde benimkileri denerdi bunun için kirmayin kalbini ölümlü dünya

yuzugu takmis evde calinir diyo cok sacma bilezigi gadi anlarimda yuzuk evdemi calinicak yanii bence o takmak icin bahanedir

:KK45::KK45:demekki kadının gözü kalmış
al senin olsun bunlar zaten sen benden çok taktın anne
bana yenisi al de:KK53:

kendine bankadan hesap aç

altınlarını kasaya değil saf altına çevirip o hesaba at

kasaya her yıl para vermemiş olursun ve mesela çeyrek , cumhuriyet veya bazı bilezıkler zamanla degerını yıtırıyor

bence hesabına saf altına cevırıp at

ordan istedigin kadaraını alabilyon

Birsey olmaz benim babamde takiya boncuga cok merakli kadindi boncuktan bilezik bulsa koluna gecirirdi belkide sadece oyle birseydir

Selam Bayanlar daha önce konu açmıştım.Hatırlayan belki hatırlar..
Düğünüme az bir zaman kaldı ve kaynanamın garip garip tavırları gözüme batmaya başladı...
Kısa keseyim Nişanımız oldu bitti.Nişan sonrası kolumdaki bilezikleri (ben bekar evinde kaldığım için saklaması zor diye ) kaynanama verdim.Nişan sonrası aynı gün akşam bi baktım benim bilezikler kaynananın kolunda.Art niyetle yaptığını düşünmedim üstünde durmadım..Daha sonra birgün kaynanamların evinde namaz kılıcaktım abdest almak için alyansımı ve Tektaşımı pencerenin kenarına kuytu bir yere koydum..Namazı kıldım ettim sonra yüzüğümü takmak için bi baktım yerinde yok sağı solu aradım yok hiç bir yerde..Oraya koyduğumada emindim.Neyse mutfağa gittim Kaynanaya sorucaktım bi baktım parmağında hem tektaşım hem alyansım şok oldum :KK57::KK57: Sorduğumda da "O oda da kaybolur diye korkmuş aldım taktım" dedi.
Geçenlerde de bi yere aile ziyaretine gittik bileziklerim o gün bendeydi arabada eve dönerken kaynanaya verdim (istedi Mecubren Çalınır filan korkusuyla!!) Anam 5 dk sonra bi baktım kadın çantaya koymak yerine aldı gene taktı benim bilezikleri koluna :KK57:Soruncada çantadan biri alırsa diye korkmuş bende dedim eve geçiyoruz kim alacak diye oda olur olur başına bişi gelir dedi çıkartmadı..Hadi bilezikler neyse ama benim için manevi değeri büyük olan alyansımı ve tektaşımı takmasına acayip sinir oldum..Sizce ben mi abartıyorum yoksa kaynananın yaptığı mı yanlış o_O
Yahu altın işi sakat iş. Ben kaynanama vermek istedim başına bi iş gelir diye. Kadın korktu almadı. Annemle babam da çok kavga ettiler o bilezikler yüzünden. Ben çıkarıp çıkarıp masaya falan koyuyordum. Annemle o yüzden ne kavgalar ettik. Kayın validen de haklı olarak başına bi iş gelecek, çalınacak, kaybolacak diye tedirgin oluyordur. Ben eşimin ailesinin evinde iş falan yaparken çıkarır teyzesine verirdim teyze sen tak, bulaşık yıkacayacağım diye. Bunda bir sakınca yok ki. Allah göstermesin düşer kaybolur ondan sonra insanlar suçlanır. Bir kere eşimin teyzesinin evinde bulaşık yıkıyordum. Bilezikleri taksın diye verdim. Evde çoluk var çocuk var, bilmez alır, sonra uğraş dur. Alyansla tek taşımı vermemiştim, geri alıp takarken tek taşım taaa ocağın arkasına düştü. Kaç kişi onu çıkarmak için seferber olduk. Herkes bir yüzük yüzünden tedirgin oldu. Bunda bişey yok bence. Benim annem çantama koydum diye ortalığı birbirine katıyordu. Sonunda baktık olmayacak, gidip kuyumcuya verdik. Düğünde geri aldık altınları. Kadıncağız korkmuştur. Neler duyuyoruz, ben nişanımda bir çeyrek altını düşürüp kaybettim de kaç hafta kendime gelemedim, sanki alıp cebime atmışım gibi suçlandım erkek tarafına karşı. Kadın da ondan endişelenmiştir. Bunda yanlış anlaşılacak bişey yok yani. Diyorum ya. Bizim evde bile masa üstüne koyunca evde sadece 4 kişi olmamıza rağmen annem biri girecek de çalacak diye korkardı :)

bence kayınvalidenize yüz vermeyin, her şeyinizi kendiniz koruyup kollayın, koruyamıyorsanız da başka bir yatırım yaparsınız. Dünyanın bin bir türlü hali var. Bazı kayınvalideler anlamıyor iyi niyetten. Siz ona güvenirsiniz bugün altınlarınızı emanet edersiniz ve sesinizi çıkarmazsınız, yarın öbür gün böyle şeylerden güç alır hayatınıza müdahale etmeye kalkar.
Benim de nişanlıyken ilişkim normaldi kayınvalideyle. Takı makı ne toplandıysa eline verdim. Düğünden sonra annemin babamın taktığı bilezikleri vermedi bana, zorla aldım. Onun düşüncesi farklıymış meğer; ben annemlere veririm diye vermemiş bana. Düğünde takılanları bir poşete koydurmuştu akrabalarına hemen yangından mal kaçırır gibi. Annemler takıları alacak zannetmiş. Evlendiğimiz ilk gece bile bizimle kalacaktı takıları bırakamıyordu, eşime zorla götürttüm onu. Ben onu saydım, güvendim onun yaptığına bak!! Bundan böyle ona artık bir şeyler emanet edip de onu yüceltemem.

1. İçinde heves kalmış yada
2. Sana Bilezikleri almışlar ama teyze kıyamıyo parasına
3. Gerçekten daha güvenli olduğunu düşünüyor ama yanılıyor çünkü bilezikler yüzünden bilegi kesilen, motorlarda sürüklenen kadınları duymamış galiba
Evlendikten sonra kasaya koyun rahat edersiniz aklınız kalmaz, alyansını da ortada bırakma uyarıldığı halde yapıyorsa.

Altinlari bir an once geri alin cok net soyluyorum pisman olacaksiniz...

Selam Bayanlar daha önce konu açmıştım.Hatırlayan belki hatırlar..
Düğünüme az bir zaman kaldı ve kaynanamın garip garip tavırları gözüme batmaya başladı...
Kısa keseyim Nişanımız oldu bitti.Nişan sonrası kolumdaki bilezikleri (ben bekar evinde kaldığım için saklaması zor diye ) kaynanama verdim.Nişan sonrası aynı gün akşam bi baktım benim bilezikler kaynananın kolunda.Art niyetle yaptığını düşünmedim üstünde durmadım..Daha sonra birgün kaynanamların evinde namaz kılıcaktım abdest almak için alyansımı ve Tektaşımı pencerenin kenarına kuytu bir yere koydum..Namazı kıldım ettim sonra yüzüğümü takmak için bi baktım yerinde yok sağı solu aradım yok hiç bir yerde..Oraya koyduğumada emindim.Neyse mutfağa gittim Kaynanaya sorucaktım bi baktım parmağında hem tektaşım hem alyansım şok oldum :KK57::KK57: Sorduğumda da "O oda da kaybolur diye korkmuş aldım taktım" dedi.
Geçenlerde de bi yere aile ziyaretine gittik bileziklerim o gün bendeydi arabada eve dönerken kaynanaya verdim (istedi Mecubren Çalınır filan korkusuyla!!) Anam 5 dk sonra bi baktım kadın çantaya koymak yerine aldı gene taktı benim bilezikleri koluna :KK57:Soruncada çantadan biri alırsa diye korkmuş bende dedim eve geçiyoruz kim alacak diye oda olur olur başına bişi gelir dedi çıkartmadı..Hadi bilezikler neyse ama benim için manevi değeri büyük olan alyansımı ve tektaşımı takmasına acayip sinir oldum..Sizce ben mi abartıyorum yoksa kaynananın yaptığı mı yanlış o_O
Neden veriyorsunuz kendiniz saklayamaz misiniz kaynananiz olacak sahis cok ayip etmis nisanlinizla konusn bu durumu evlilik altinlarinizida ister bu kadin

abdest alırken yüzüğü çıkarmaya gerek yok.madem böyle bir huyu var dikkat etmelisin bence.bileziklere hevesi mi var nedir?inşallah evlendikten sonra çalınmasın diye istemez.şimdiden bankadn kasa kiralayın bence.biz eşimle öyle yaptık en güvenli yöntem.kvne dersin bu zamanda 5 lira için adam kesiyorlar aaaa o kadar bilezikle gezilir mi??banka kasasına koyalım biz en iyisi de kapat konuyu.

E siz de vermeyin malinizi. bu kadin da etten kemikten insan, niye onda daha guvenli olsun ki takilariniz? Sanki kadinin icinde banka kasasi varmis gibi elinize geceni ona veriyorsunuz. Ne saçma. O da ortak cikmaya baslamis boyle. Onun yaptigi da hos degil ama kendisine saklasin diye verilen birseyi demek ki o sekilde ustunde saklamayi guvenli buluyor kendince. Cantayi cekip alirlar da koldan almak o kadar kolay degil. Bu tur olaylar yasamak istemiyorsaniz takinizi daha guvenli yerlere saklayin, kimseyi de pahali malla zan altinda birakmamis olursunuz hem. Onlarin birine birsey olsa kadin suclu olacak. Gerek yok. Sahip cikamiyorsaniz kendi annenize verin. Kayinvalide olmaz, ilerde olasi anlasmazliklara da zemin hazirliyorsunuz boyle.

bana garip geldi dusunceniz. kadin alip gezmelere giderken falan takmiyor ya. garanti olsun diye yaptigi belli.

Çalınmasından endişe ediyor olabilir
belki de hevesi vardır
size kalacak nasılsa dert etmeyin

belki kadının öyle takısı olmamıştır, içinde kalmıştır, heves ediyordur. birde çalınmasın diye kolana takmıştır hepsi karışık bence.

Back
X