Kaynanamdan nefret ediyorum

Bütün bunlar kayınvalidenizden nefret etmeye mi itti sizi ? çok yanlış düşünceler içindesiniz sizin yaşınız kaç bilmiyorum ama büyüksenizde sadece yaşınız büyümüş yeterince olgunlaşamamışsınız özür

dileyerek söylüyorum. Ne kadar bir şeyleri bilmeselerde nefret kelimesi hiç hoş değil ve yakışmıyor. Sizin eşinizi kim dünyaya getirdi kim büyüttü kim baktı ? Tutmuş kendinizle kayınvalidenizi

kıyaslıyorsunuz o da bir babaanne ve her şeyden öte bir anne bu gerçeği asla değiştiremezsiniz. Bazı huyları sizin hoşunuza gitmeyebilir sevmiyor olabilirsiniz fakat nefret etmek için geçerli bir sebep

değil ? Burası bir erkek forumu olsaydı ve eşiniz sizin anneniz için cocuk bakmayı bilmiyor tarzında konuşma yapsaydı , nasıl olurdu ? Bir düşünün isterseniz empati çok da zor bir şey değil.

Bu tepki neden anlamadım. Yorumları okudumda kanım dondu adeta. Bi grup toplanıp konu sahibine yüklenmiş sadece. Valla bende evladımı babaannesi bile olsa böyle sorunlu birine baktırmam. Ki kadın biçok konuda sorun yaşadığını anlatmış. Bazı kadınlar gerçekten bi tuhaf .

o grubun temsilcisi olarak da sanırım beni gördünüz ki alıntı yapıp bana odaklanmışsınız.

Dışarıdan biri olarak konuya dair yorumumu dile getirdim ki düşüncelerimiz yazmak da ve söylemek de de özgürüm.

Yazdığım yorum bir tepki değildi ki sanal da tepki nasıl verilir anlamış değilim. Eğer siz tepki olarak bakıyorsanız yorumuma size nedenini söylemek gibi bir zorunluluğum yok .

Zaten yorumda oluduğu gibi açıklaması içinde belirtmişim. Bana göre yanlış olan bir davranış size göre doğru olabilir sizin çocuğunuza kime baktırıp baktırmayacağınız beni ilgilendirmez.

Tuhaflığı benim yorumumu alıntı yapıpta yazarsanız eğer hakaret olarak algılarım tüm aksine yorum yapanlara ise sözünüz genel olarak yorum yazardınız . Tuhaflık buysa tuhaflık yapanların

başını siz çekiyorsunuz demektir. Benim yorumlarıma değil konuya yorum yapın.

Siz sadece bir örneksiniz. Üzerinize alınmayın. Bu kadar eleştiri şaşırttı sadece. Burada öyle anormal şeyler okuyoruzki bu konu aslında bu kadar eleştiriyi hak etmiyor diye düşünüyorum. Son yorum sizin olduğu için örnek vermiştim. Kusura bakmayın.

alıntı yaptığınız için üzerime alındım malesef.

önemli değil , eleştiriyi hepimiz yapıyoruz size göre haklısınızdır evet ama düşünce çocuğuna bakmayı bilmiyor gibisinden konuştuğu kişi eşini bugüne kadar büyütmüş bakmış olan kişiyle aynı.

Bu yüzden bu kadar yorumu hak ettiğini düşünüyorum. Evet anormal konuların yanında aslında hiçmiş gibi görünsede nefret ediyorum başlığı altında açılmamış olsaydı bu kadar

eleştiriye emin olun maruz kalmazdı zaten. Ama yine söylüyorum yorumlarımın arkasındayım bu kadar basit şeyleri bazen hepimiz büyütebiliyoruz

bu konuyu da ben basit ve gerçekten büyütülmüş abartılmış olarak görüyorum. Tabi nacizene fikrim budur aksi görüşlere de saygı duyarım.

Konu sahibesinin kayınvalidesi annede ee peki konu sahibesi anne değil mi?
Onun derdi ne, ne için endişeleniyor keşke iyice okuyup ondan sonra yorumlasaydınız
Nefrette bir duygu nasıl seviyoruz hoşlanıyorsak insanlardan nefrette edebilirizki
BU boş yere değil yaşanmış bir takım şeyler var ortada konu sahibesinin anlattığına göre

Evet bende okudum tüm yazdıklarını konu sahibinin. Kaynanasının emzirmeye çalışması falan sapıkça bence. Kadın kısaca huzur bozuyormuş işte. Bu da nefret etmek için yeterli bir sebep. Eee kimler ne için insanlardan nefret ediyor bu kadıncağızda çocuğuna karşı babaannesi bile olsa zarar veren kişilerden nefret etme hakkına sahip bence. Zaten diyoya bir sürü konu var eşini falan kışkırtıyormuş. Benim Allahtan böyle bir kaynanam yok ama böyle bir kadın olsaydı bende nefret ederdim.

Konu benim düşüncelerim değil , YORUMLARIMA DEĞİL KONUYA YORUM YAPIN sayın Merve ; herkesin fikri düşüncesi ayrıdır . SİZİNLE AYNI DÜŞÜNCEDE OLMAK ZORUNDA DEĞİLİM DEĞİL Mİ ?

İyice okuyup anladım ve yorumladım siz edebilirsniz kimin kimden nefret ettiği beni ilgilendirmez . Konu sahibinin de nefret edip etmediği beni ilgilendirmez açılmışssa bir konu yoruma da açıktır ve ben düşüncelerimiz yazmak da da özgürüm

izin alacak değilim!

Kimseyle aynı düşüncede olmak zorunda tabiki değilsiniz. Eleştiride sonuna kadar hakkınız.. Hak vermekte...Yalnız şu var.Sizin şahsınıza Merve hanım bi soru sormuş?? Kayınvalide annede konu sahibi anne değilmi diye?? Bu sorunun cevabını bende merak ettim açıkçası konuyu açan kişi olarak. Ama sadece sizden değil. Yazdıklarımın hepsini okuyup hala eleştiri yapanlardanda..Şöyleki.. Bu konuyu açma sebebim belki biraz hemcinslerime içimi dökmekti belki bi nebzede olsa fikir almaktı. Ama özellikle anne olan hemcinslerimden bi anne olarak dertleşmekti niyetim birazda... Fakat çok eleştiri aldım sebebini anlamış değilim hala.. O yüzden bi takım yorum yapan şahısları eleştirmek zorunda kaldım. Çünkü paylaştığım konuları okuyup hala anlamada sıkıntı yaşanıyorsa ve tepki veriliyorsa ortaya çıkan gerçek şu oluyor. Bu eleştiren yorumları yapan hanımlar ya anne değiller ya da çocuklarının sağlıklı büyümesi güvenli bir ortamda yaşamaları bu annelerin umurunda bile değil. Ki çocuğunun sağlıklı bir ortamda büyümesini isteyen bi anneyi yaylım ateşine tutuyorlar. Anormal davranışlar gösteren kaynanayıda nerdeyse tebrik ediyorlar:)) Ahh iyiki yapmış demedikleri kalıyor bitek. Bu nasıl bir zihniyet anlamış değilim.. Bence bu kadınların çocuklarını babaanneleri emzirsin.. Çocuklara anormal davranışlar sergileyip eşlerini kışkırtsın... Evlerinin içinde huzur bırakmasın. Herşeye karışsın.. Sürekli eleştiri yağmuruna tutup nefes almadan vır vır dır dır etsin... v.s. Bu anlamsız eleştirileri yapan hatunlarda aman kaynanalarını sevmeye devam etsin.. Ah nasıl bi riyakarlık anlamış değilim..........

valla sen bayağı pollyannaymışsınsın. helal olsun ne diim. ben başaramıyorum o kadar yaptığı haksızlığa karşı onu sevmeyi. çünkü benim bir gururum var.ne yani kocamı o doğurdu diye hayatımı mahfetmeye beni sinir krizlerine sokmaya hak mı kazanıyor.

Bence sen kendini yanlış anlattın. Sanki sadece çocuğuna bakamıyo diye ondan nefret ediyomuşsun izlenimi verdin. Ama ben seni anladım kesinlikle haklısın. İyi kaynana yoktur helede aynı yerde yaşıyorsanız. Oğlunu kıskanır, kocasını doldurur üstüne salar. Bir bakarsın eşinle aran iyiyken onun sayesinde kötü gitmeye başlar. Ne gelin kaynanayı sever ne kaynana gelini. Gelinin kaynanayı sevmemesinin sebebi kaynanadan kaynaklanır ama kaynana sırf kıskançlığından çekemediğinden hazmedemediğinden sevemez gelini. Burda kaynanamı seviyorum rollerine yatanlar helal olsun sevmeyi başarabiliyosanız derim

Şu genellemelerinizle sizde şimdiden bir kaynana adayı olduğunuzu ıspatlamışsınız.

Şu genellemelerinizle sizde şimdiden bir kaynana adayı olduğunuzu ıspatlamışsınız.

Direkt kötü kaynana olarak yapılan yorumlar hiç hoşuma gitmiyor, çünkü bugünün gelini yarının kaynanası olacak, o zaman herkes kızını dizinin dibinde, oğlunuda bilmem kaç bin kilometre uzakta oturtsun. Bu sebeple kaynana adı üstünde, lafını tasvip etmiyorum..kk' da rastlamadığım şey de değil, konu kayın valide olunca evime sık gelmesin, çok aramasın, bizi çağırmasın, uzak olsun derler, hatta kayın valideniz eşinizi ne sıklıkta arar? diye bir konu bile vardı. Bir çok bayan günün bilmem kaç saatini annesiyle konuşarak geçirebilir ama? Anne kız ayrı, erkek ayrı ne konuşabilir diyenler bile oldu. Bunu bilemeyiz herkes farklıdır ve en önemlisi de evlat evlattır, kızı, erkeği yok bunun. Başka zamanda çocuğuma bakmıyor, borcumuz var arayan soran, yardım eden yok, gelen yok, insan oğlunu!, torununu! hiç mi merak etmez oluyor..
İyi anlaşmanın özü aslında gelinin istediği gibi olmaktan geçiyor sözüm mesclisten dışarı tabii, herkes böyle değil..
Ve bide bugünün gelinlerinin iler de kayınvalide olduğu zaman kk' nın durumunu merak ediyorum en çok..

Son düzenleme:
Kizlar araniza yeni katildim. 4 aylik kronolojik 2 aylik duzeltilmis yasiyla oglum var. Bir prematurenin gecirdigi tum hastaliklari gecirdi.yeni ciktik hastaneden.evde grip gecirdi ve 5 kere solunumu durdu.yani evdede hep hastanedeydik.cocugum hasta kalbi delik ve karaciger rahatsizligi var.ilk c iktigimizda sadece benim ve esimin anne babasinin gormesine izin verdim.cok kucuk oldugu icin eve insan almak istemiyorum. Kaynanam laneti bana diyorki annem cocugu gormrk istiyor gozleri acik gitmesin siz zaten hep hastanedesiiz.ya annem olurse. Neyse kayva ettk bi ogleye teyzlerini arattiriyor biz gelcez 5 dakka gorcez bu arada bu insanlar 4 ay bir kere arayip sormadilar nasil oldunuz diye. Esimde tabi buyrun dedi birbirimizi yedik. Cocugum hakkinda telefonda konusuyor eli ayagi saglam eksik bir yeri yok diye.ayy cok kotuyum nasil bir insan ya 4 aylik cocugum olsun ama annesi olmesin nasil olsa sbizim omrumuz hastanede gececek. Yarİn evden cikip gidicem ben yokken gelsin gornler kadini gormeye tahammulum yok .bu inat sirf kapidan esimin babannesinin gormesi bebegi duyan gorende torun diye delirdi zanneder.kafayi yicem igren yaratik bunlar kucuk bir kisim

Allah Allah senin eşini öldürmeden bu yaşa nasıl getirmiş çok şaşırdım..:44::44::44:

Katıldım vallahi
Bunları yaşamamk için bakıcıya verdim.evet belki benim öz annem kadar olmayabilir kayınvalide ama eşimin annesi olduğundan saygı duyarım.bana bi laf etse dokunur beni doğurmadı yıllarca kahrımı çekmedi valla kusura bakmasınlar
eşime etse oğludur derim desin ama torun bu oğlunun çocuğu biyerde öldürecek hali yok bence çok sinirlenmişsiniz detayları bilmiyorum ama

Vala bnm kaynnmda ayni bnm bebeg premature idi bir kilo dgdu bnm yanma memlkttnden geldi biten ermye verdi kucagima dedim gidecek sorn etmim kaynatam bile boyle bakilir cocuga diye soyledi nasil mi bakti hemsireler iki saatte uyndir dedi vucut isisi dusebilir dedi ama sevgili kynnnamm cocugu ciplak ytdi kicida dahhil hava aliyomus gece gundur ve emdrmek uyndirmk haddimize mi dusmus bir yere gideriz coxugu bana vermez elletmez tasitmaz bu hp boyle gitti memlekete gittikler bizde tasindik memlekte ve ayni seyleri biz oraya gittikce yine yapti... Ayrica coxuga aci veriyodu tursu suyu iciriyodu bilmem neler kiz cocugu bide her seferinde kici acik dolaniyodu bizim cocuk ve kulaklarinn arkasi temx mi die kontroller cabasi ha kizlarini anlatmiyorum bile cocuguma ne kulplar simdi kizim dort yasinda evimiz ayri herkes diyor yasitlarindan hic farki yok cok gzel baktin kv.demden tik yok cnku begenmez...seviyormym sevmek zorunda degilim kimse kusura bkmasin ama hic bi saygisizligim yok...

Buradaki bayan kynnasini srvmek zorumda degil fikrini yazmis sadece ama herkes masallah ver etmis bu kadar yikici olmayalim ya sorun bi baska neler var fl die yol gosterin bnce

Ben sevmiyorum kendisi 4 aylik bebegim uzun sure hastanede yatti damarlar sertlesti damar yolu acilamiyor kanamasi olursa degerleri sinirda durdurulama riski var kalbi delik bronsit oldu karaciger degerkeri yuksek bagisiklik sistemi cok zayif beyin kanamasi gecirdi ve bunlarin hic birinde yoktular. Simdi bana neymis90 yasinda annesi 4 aylik oglum aniden nefesi tikaniyor annesi olurse ne olacammis zaten benim cocugum hastaymis omrumde hastanede gececek deyip saygi sevgi beklemicek 4 kere tum vucudum kasildi kaldi sinirden acilden geliyorum yine size aynisini dese ne dersiniz. Kizdigim du saglikli olur getir sevdir ama hasta ve sirf kendi kaynanasi kapidan gordu diye bu umarsiz savasi.

Ben sevmiyorum kendisi 4 aylik bebegim uzun sure hastanede yatti damarlar sertlesti damar yolu acilamiyor kanamasi olursa degerleri sinirda durdurulama riski var kalbi delik bronsit oldu karaciger degerkeri yuksek bagisiklik sistemi cok zayif beyin kanamasi gecirdi ve bunlarin hic birinde yoktular. Simdi bana neymis90 yasinda annesi 4 aylik oglum aniden nefesi tikaniyor annesi olurse ne olacammis zaten benim cocugum hastaymis omrumde hastanede gececek deyip saygi sevgi beklemicek 4 kere tum vucudum kasildi kaldi sinirden acilden geliyorum yine size aynisini dese ne dersiniz. Kizdigim du saglikli olur getir sevdir ama hasta ve sirf kendi kaynanasi kapidan gordu diye bu umarsiz savasi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…