• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam

peki tüm bunlar size söylenirken siz napiyorsunuz? Sizin yaklaşımınız nasıl? Bu insan dusuncesizden öte aşırı hadsiz ve saygısız.
1 senedir susuyorum kızlar ağzımı açıp birşey demedim beni defalarca evinden kovdu ama yine birşey demedim benim de sabrım taştı kaç kere konuştum bana karışmaması gerektiğini hayatıma müdahale etmemesini gerektiğini ben ona ciddi birşey söylerken gülüyor tamam diyor 2 gün sonra yine aynı

Karıştırtma. He ağam he paşam yaparsan her şeyine karışır, yüzsüz yüzsüz yatak odana kadar sorar.

Bunlar olurken kocan ne yapıyor, hiç mi gururuna dokunmuyor anasının babasının yatak odasına kadar sorması?
Babasının birşeyden haberi yok diğer kızlara söyledim eşimde bende karışmamasını gerektiğini söylüyoruz ama yine aynı eşim sert tepki veriyor annesine bağırıyor ama kaynanam yüzsüz olduğu için devam ediyor

Kaç kere gidip konuştum eşimle konuştum git annenle konuş dedim evine gitmedim kaç hafta bağırdım olmadı güzel dille anlattım olmadı cevap vermedim ama ısrarla sormaya devam etti
Garip... sen bence hiç cevap verme ama bunun ders verici bi yöntemle denesen ama nasıl yapabilirsin bunu bilmiyorum kk nın en zeki kadınlarından bekleyelim bu cevabı bence

Karıştırmamak senin elinde. Her sorduguna cevap verirsen olacagı bu işte. Bi şey istediği zaman he diyip geçmek, sonrada unutmuş gibi yapmak benim favori taktiğimdir mesela. Veya olmayacak sorular soran kişilere karşı abartılı tepki vermek. "aa o ne biçim soru anne, ayıp yahu" gibi. Şakayla karışık laf sokmayıda severim. "ay anneee x(eşim) bile karışmıyor bu kadar, taktın bana sende, tanımasam kıskanıyor diycem hahaha" gibi.. Susmak işe yaramıyor malesef.
Yaa kızlar keşke dediğiniz gibi olsa benim ki yüzsüz olduğı için ha duvar ha kaynanam değişen birşey yok sen ne kadar laf söyle kendine pay çıkarmıyor konuyu değiştirip başka şeye getiriyor

Uzun uzun açıklama yaparsan anlamaz ama böyle bir saçma soru sorduğunda suratına boş boş bakıp hayırdır mahremimi niye soruyorsun de bakalım napcak

Uzun uzun açıklama yaparsan anlamaz ama böyle bir saçma soru sorduğunda suratına boş boş bakıp hayırdır mahremimi niye soruyorsun de bakalım napcak
Kem küm ediyor konuyu çeviriyor sen burda otur ben geliyorum diyip mutfağa gidiyor bu arada mutfağına kimseyi sokmaz o yüzden konu orda kapanıyor

Bende çok isterdim mesafem olsun tatlım ama aynı binadayız 😒
Canım muhakkak halk eğitimin bayanlar için kurslarına yazıl süre geçti derlerse misafir öğrenci olarak git.Birkaç kursa birlikte git evden uzaklaş hobi edin.Eşine de bir sanat öğreniyorum mutlu oluyorum birçok bayan geliyor de sakın ilerde çalışacağım deme kıskanır kafanı dağıt yoksa bu yaşlılar senin kafanı yuvanı dağıtacaklar...

Canım muhakkak halk eğitimin bayanlar için kurslarına yazıl süre geçti derlerse misafir öğrenci olarak git.Birkaç kursa birlikte git evden uzaklaş hobi edin.Eşine de bir sanat öğreniyorum mutlu oluyorum birçok bayan geliyor de sakın ilerde çalışacağım deme kıskanır kafanı dağıt yoksa bu yaşlılar senin kafanı yuvanı dağıtacaklar...
Canım büyükçekmecede oturuyorum markete bile arabayla gidiyoruz yakın hiçbir şey yok ehliyete yazıldım derslere giderken benden anahtar istedi hep vermedim ne işin var evimde dedim o günden beri istemiyor psikolojimi bozdu iyice

1 senedir susuyorum kızlar ağzımı açıp birşey demedim beni defalarca evinden kovdu ama yine birşey demedim benim de sabrım taştı kaç kere konuştum bana karışmaması gerektiğini hayatıma müdahale etmemesini gerektiğini ben ona ciddi birşey söylerken gülüyor tamam diyor 2 gün sonra yine aynı

Hayatınıza karışan insanlara hayatınıza karışmamaları gerektiğini söylemeniz hiçbir işe yaramaz.
O kapasite olsa hayatınıza karışıyor olmazdı zaten değil mi?
Yapacağınız şey terslemek, bozmak. Başka yolu yok bunun.
Ne demek yatak odanıza kadar sormak? Siz sessiz kaldıkça skorları bile sorar böylesi.
Eşiniz neden müdahale etmiyor?

3 sene kayınvalidemle aynı evde oturdum benimki niyetiniz gizleyenlerdendi o sürekli saçma şeyleri bahane ederek huzursuzluk çıkarırdı her gece dua ettim maddi durumumuz çok el vermiyordu ayrılmamız ama rabbime şükürler olsun evimizi 1 sene olmak üzere ayırmalı ve gayet mesafeli bir yerden ev tuttum şuan hiç birşey ime karışmaz kendi düzenim kendi sorumluluğum var bunun tek çözümü var önce niyet et sonra dua et evini uzak bir yere taşı arada 2 3 sokak bile olsa kafi aynı bina aynı evden farksız bence. Her zaman sana atılan taşlara karşılık gül at bunu nasıl yapman gerektiğini duruma göre sen ayarlayacaksın iyi niyetinden taviz verme eşine onu sürekli şikayet etme ama onun yaptıklarını eşinin gözü önünde yaşamayı sağlamaya çalış ve en önemlisi eşin seni seviyorsa duygularını gizleme söz ile değil beden dili ile üzgün ve huzursuz oluğunu ona hissettir ve yavaş yavaş evi taşıma fikrini eşine açıkla ama yavaş yavaş asla olmaz deme bunu yaşayarak deneyimledim rabbine sığın be tevekkül et ve sürekli samimi bir şekilde dua et unutma yaprak bile Allahın emri olmadan kıpırsayamaz künfeyekün 😊

Back