- 23 Aralık 2017
- 625
- 728
- 23
BAzı kadınlar maalesef kötü niyetli. Gelin ezilsin istiyorlar. Hor davranılsın kötü sözler söylensin mutsuz olsun. Belki de kendi mutsuzluklarını ezilmişliklerini çıkarıyorlar. Ben Koç üni mezunuyum. Sevgilimin annesinin evine gittiğimde ( ki kendisi lise mezunu bu okuldan mezun olduğumu da biliyor) özel okulları okuldan saymadığını söyledi. Hayır yani Koç üni yani. Ama işte maalesef böyleler.Örümceğe bak.. Size mi huysuz diyor.. Bak sen kaldın adabınla ve seviyorsun, sana bişey diyen oldu mu diyeydiniz.. Valla demedikçe susmuyor erkek ailesi.. Demezler, bu gelin evimize ailemize giriyor, kucaklayalım ,sevelim diye.. Damatları ise tac ediyorlar başlarına.. Anlayamıyorum insanlar neyi paylaşamıyorlar..
Bir şey desem ben kötü olacağım eşime desem şaka yapıyor der.Haklısınız. Bebeğim doğduğundan beri eşim ve ben parfüm kullanmıyoruz, sadece deodorant o da çocuk yanımızda yöremizde değilken hafif şekilde.
Evimize ağır parfümlü kimse gelmedi ama gelse uyarırım.
Keza 1 yaşında olmasına rağmen hala eve gelen insanlar sağolsunlar el yüz yıkayıp öyle dokunurlar çocuğa. Bu konuda titiz olduğumu bildiklerinden :)
Yani abartılacak bir durum yok , bu huysuzluk falan da değil. Görümce kişisi o lafı söylediğinde cevap vermeniz gerekirdi
Hiç sorma benim kirkim çıktı onun bir türlü çıkamadı kuzum yaşKaynana senden lohusa
Amin inşallah ya bir de yaşı genç sayılır. 5-10 yıl sonrasını hayal bile edemiyorum .Oğullarını kıskandıklarından ne yapacaklarını şaşırıyorlar bazen. Annecim çok güzel kokmuşsun dese yağları eriyecekti ters tepince patlamış. Boşverin eşiniz diyeceğini desin siz izleyin. Allah ıslah etsin böyle huysuz insanları.
Zaten baya koptuk . Bakalım daha neler yapacakÇözüm mümkün olduğunca az iletisim
Merhaba kk üyeleri. Sanırım bundan sonraki süreçte hep sorun yaşayacağız gibi geliyor artık. Çünkü bir insan bu kadar alıngan olursa ne yapabiliriz ki.
Yeni yıl için eşim uzun zamandır ilk kez izinliydi, kardeşim annem gelirler dedi ben de olur dedim. Bebek küçük ve hava soğuk diye evden çıkmayalım dedik.
Neyse kaynanami getirdi eşim. Bakın yemin ediyorum, abartmıyorum. Öyle bir koku sürmüş ki tüm salona yayıldı kokusu. Bebeği getirdim salona işte kucağına falan aldı sevdi. Ben mama yaptım geldim bebeğim hapşuruyor art arda. Daha önce de sabun tozu ile yıkanan battaniyesi nde koku kalmıştı ve onu örtünce de sürekli hapşurdu ve yoğun kokulardan etkileniyor maalesef. Eşim de markete gitti ben de mamasını bebeğin odasında vereyim dedim. Hani yerken hapşurmasın , boğazına kaçmasın diye. mamadan sonra emdi oğlum emzirmek için kucağıma aldığımda kaynanamın sürdüğü koku sinmişti kıyafetine saçlarjna. Neyse uyuya kaldı emerken. Eşim geldi o sıra. İçerde olmadığımı görünce çok sıkmış parfum u di mi dedi, evet dedim. Burda uyusun içeriyi biraz havalandırırız uyanınca götürürüz dedim. Sonra mutfağa gittim yemek yapacağım .
Eşim de pencereyi açıyor anne çok sıkmışsın parfümü demiş. Vay sen misin bunu diyen. Bağırmaya başladı. İşte parfüm değil bu sürdüğüm. Çok değil ayrıca. Bir siz mi çocuk büyüttünüz. Esime, adam değilsin ki sen dedi. Sonra görümcemin adını söyleyip onun belasını versin ben istemedim gelmek o zorladı zaten. Birkaç şey daha dedi ama ben anlayamadım. Tek kelime demedim . Eşim de anne bağırma nolur sakin ol dedi sadece. Ama dinlemedi tabi eşimi. Sonra kapı sesi duydum çıktım yoktular eşimi aradım annemi eve götürüyorum dedi.
Şimdi sizce benim ve eşimin bir kabahati var mı? Yani insan kendi annesine anne parfumu çok sıkmışsın dediyse bu büyütülecek bir şey mi? Ve eşime adam değilsin sen derken benim sözümle hareket ettiğini düşünüp dedi ben böyle düşünüyorum. Ben ne yapacağım bu kaynanayla? Eşim gelince hiçbir şey olmamış gibi yaptık, konuyu hiç açmadık. Görümcemi getirmişti. O da normal davranıyordu ama oğlumu severken , senin annen baban çok mu huysuzmuşşş dedi. Ben de seslenmedim buna. Ne diyeyim ?
İnanın yoruldum.
Merhaba kk üyeleri. Sanırım bundan sonraki süreçte hep sorun yaşayacağız gibi geliyor artık. Çünkü bir insan bu kadar alıngan olursa ne yapabiliriz ki.
Yeni yıl için eşim uzun zamandır ilk kez izinliydi, kardeşim annem gelirler dedi ben de olur dedim. Bebek küçük ve hava soğuk diye evden çıkmayalım dedik.
Neyse kaynanami getirdi eşim. Bakın yemin ediyorum, abartmıyorum. Öyle bir koku sürmüş ki tüm salona yayıldı kokusu. Bebeği getirdim salona işte kucağına falan aldı sevdi. Ben mama yaptım geldim bebeğim hapşuruyor art arda. Daha önce de sabun tozu ile yıkanan battaniyesi nde koku kalmıştı ve onu örtünce de sürekli hapşurdu ve yoğun kokulardan etkileniyor maalesef. Eşim de markete gitti ben de mamasını bebeğin odasında vereyim dedim. Hani yerken hapşurmasın , boğazına kaçmasın diye. mamadan sonra emdi oğlum emzirmek için kucağıma aldığımda kaynanamın sürdüğü koku sinmişti kıyafetine saçlarjna. Neyse uyuya kaldı emerken. Eşim geldi o sıra. İçerde olmadığımı görünce çok sıkmış parfum u di mi dedi, evet dedim. Burda uyusun içeriyi biraz havalandırırız uyanınca götürürüz dedim. Sonra mutfağa gittim yemek yapacağım .
Eşim de pencereyi açıyor anne çok sıkmışsın parfümü demiş. Vay sen misin bunu diyen. Bağırmaya başladı. İşte parfüm değil bu sürdüğüm. Çok değil ayrıca. Bir siz mi çocuk büyüttünüz. Esime, adam değilsin ki sen dedi. Sonra görümcemin adını söyleyip onun belasını versin ben istemedim gelmek o zorladı zaten. Birkaç şey daha dedi ama ben anlayamadım. Tek kelime demedim . Eşim de anne bağırma nolur sakin ol dedi sadece. Ama dinlemedi tabi eşimi. Sonra kapı sesi duydum çıktım yoktular eşimi aradım annemi eve götürüyorum dedi.
Şimdi sizce benim ve eşimin bir kabahati var mı? Yani insan kendi annesine anne parfumu çok sıkmışsın dediyse bu büyütülecek bir şey mi? Ve eşime adam değilsin sen derken benim sözümle hareket ettiğini düşünüp dedi ben böyle düşünüyorum. Ben ne yapacağım bu kaynanayla? Eşim gelince hiçbir şey olmamış gibi yaptık, konuyu hiç açmadık. Görümcemi getirmişti. O da normal davranıyordu ama oğlumu severken , senin annen baban çok mu huysuzmuşşş dedi. Ben de seslenmedim buna. Ne diyeyim ?
İnanın yoruldum.
İnanın yoruldum.
Daha önce de bebeğim kokudan sürekli hapşurdu ben battaniyeyi örttüm uyuyunca sonra gece art arda hapşurmasının sesine uyandım ki daha o zaman 2 haftalık ti oğlum. Mamayı getirince içeriye yine hapşurması olunca dedim anne kokudan hapşuruyor. Ki emin olun diyeceksiniz ki en fazla 3 fıs fazla sıkmıştır ama inanın öyle bir fazlalık değildi ki dediğim gibi olmasa eşim farketmez veya rahatsız olmazdı. Hani biz kocaman insanız rahatsız olduk daha 1 buçuk aylık oğlum oksijen yerine o kokuyu ciğerine niye çeksin ki. Çözüm cok basitti evi havalandırma bir de kazağını değiştirseydi tamam di. Ama onun yerine bağırmayı seçti ve inanın öyle hafif bağırma değil . Bildiğin mahalle kadını sesiyle.Rahatsız olmakta kesinlikle haklısınız bence kim rahatsız olmaz ki? Sizin yerinize koyduğumda kendimi gerçekten içten içe çok sinirlenirdim ama ben de bir şey diyemezdim sanırım.
Kayınvalidenizle empati kurmaya çalıştığımda bu kadar birden sinirlenip bağırması oğlunu sizin doldurduğunuzu düşünmesi e görümcenizin de sizi huysuz bulmasının nedeni sizin aslında farkında olmadan rahatsız olduğunuzu belli etmeniz olabilir mi? Çocuk hapşırıyor diye yüzünüz düştüyse ve bir şey demeden surat asıp içeri geçtiyseniz kayınvalideniz rahatsız olmuş alınmış olabilir e üstünede eşiniz odaya gelip sizle konuştuktan sonra salona geçip camları açınca kadın haliyle sinirlenmiş olabilir. Sırf kaynana diye onu da gözü kapalı suçlamamak lazım belki ama dediğim gibi sizin rahatsız olduğunuzu kendisine yansıtmış olma varsayımından yola çıkıyorum.
Daha önce dedim ama kokulara hapşuruyor yani 1 torunu unutmaması lazım . İçeriye girince dedim anne kokudan hapşuruyor öyle geçtim diğer odaya bakın yemin ediyorum normal seviyede bi koku olsa eşim bana neler derdi veya onu geçtim oğlum niye hapşursun? E görümce onun eşi de parfüm kullanıyor gelip seviyo onda niye hapşurmuyor?Ay eski konunuzu okudum da kayınvalideniz alıngan olabilir ama siz de kayınvalidenize çok yükleniyorsunuz bence hatta o zaman da yorum yazmıştım konunuza.
Oğlumun evine gidiyorum süslenmişim parfümlerimi sıkmışım, bebeği seviyorum bebek hapşırıyor sürekli gelin bana hiç bir şey demeden bebeği alıp içeri geçiyor, ses yok. oğlum geliyor gelinin odasına ugruyor sonra odadan cıktıktan sonra gelip camları açarak “anne çok parfüm sıkmışsın ya” diyor. Gelin desen zaten hala ortada yok, trip atıyor. Valla ben de alınırım. Kadın sıktığı kokunun bu kadar rahasız edeceğini düşünmemiş belli ki ama siz onu rencide etmişsiniz.
Anlatamadik maalesef. Ya bir de diyorum ya eşim söylemezdi bu kadar çok ağır olmasa. Yani o farkedip diyorsa ağırdır fazladır. Çünkü ailesi söz konusu olunca eşim beni umursamaz hep ben haksız veya nankör olurum.Sizin ya da eşinizin herhangi bir kabahatiniz Yok.
Belli ki bebeğiniz alerjik olarak yoğun kokulardan rahatsız oluyor.
Alerjisi olmasa bile; sonuçta kimyasal bir koku. Kayınvalideniz çocuk değil bunu düşünmesi lazım.
Benimde alerjik astımım var ve hiç bir kokuya tahammülüm yok.
Bırakın küserse küssün, siz hiçbirşey yokmuş gibi davranmaya devam edin.
Benim de 50 yaşında ama kendini 70 yaşında sanıyordu ilk evlendiğimde, her işini benim yapmamı bekliyordu ama genç olduğunu hatirlattim az da olsa.Amin inşallah ya bir de yaşı genç sayılır. 5-10 yıl sonrasını hayal bile edemiyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?