Kaynanam her gun konusmak istiyor, her konusmada laf sokuyor

O arayamadan kapativerdim msn'i :1: Aslinda boyl eboyl eyapip, habire sikayet ettirsem kendimi de, sonra esime annen iyice paranoyak oldu desem? Ya da sikayetler sonrasi kadini karsima alip esime beni sikayet ediyormussun deyip iyice kopariversem baglari? Ay surekli bunu dusunmekten hamileligimin de yasamimin da tadini alamiyorum yaa.. Ne zormus sinsi insanla yasamak...

Bu arada tum kabahat benim. Esimi ikna edip anasina pc aldiran, gunlerce egitip ogreten benim. Acimistim biz tasininca buralara. Elaleme el aciyordu bi gosteriverin torunumu diye. Merhametten maraz dogar sozunun canli abidesiyim. Pismanim hem de coook pisman.

peki benim anlamadigim siz esinizden cekiniyormusunuz?
hani zaten asiri sicak bir iliskileri yokmus annesiyle esinizin
her gun acmak istemiyorum deseniz ne olur? kizarmi acaba?
hem kendi annenize haftada bir aciyorsunuz
kaynananizada oyle yapin
sikayet edersede annemede haftada bir aciyorum diyin
ve esinizin yaninda daha tatliysa sizinle bunu yuzune vurun
yoksa bu sekil bir care bulamazsiniz diye dusunuyorum

sen hergun konuşmaktan bahsediyorsun ben her gun goruyorum napım :) evlerimiz karşılıklı balkona çıksam kapıya çıksam goruyorum hoş zaten benden çıkmıyor ya. :47:

hergün msn de aynı kişiyle görüşmek gerçekten sıkıcı olur sevdiğin biri bile olsa bir süre sonra insan konuşacak laf bulamaz:26:kaldı ki anlaşamadığın kaynanayla konuşmak daha kötü:23:
sen iyisimi bir süreliğine pc ni boz görüşme konuşma canım:34:

Nefret ediyorum sinsi insanlardan. :47:
Nasıl yapıyorlar hiç anlamam. Çok yüzsüz oluyorlar orası bir gerçek.
Bir süre msn açmasanız. hamileymişsiniz. rahatsızım gözüm bilgisayar falan görmüyor deseniz.
Ne yazık ki böyleleri kesin ifadelerden anlıyor.
Aynı şeyleri söylediğinde, anladım anne daha önce de kaç defa anlattın deseniz acaba vazgeçermi.
Ya da yine eşinize sizi şikayet ettiğinde eşiniz size sorarsa neden açmadın falan diye, bence her şeyi anlatın. ne konuşuyorsanız size ne lafı dokunduruyorsa a'dan z'ye. Böyle yaptığı için sürekli konuşmak istemediğinide.

Son düzenleme:
Msn in konusmalari kaydedici ozelligi var mi??? Yazismalari kaydediyor ama konusmalari kaydetmiyor galiba.
Ses kaydedici cihaz bulabilir misiniz? Bir dahaki konusmanizda kaydedip esinize dinletirseniz size inanacagini dusunuyorum...Belki o zaman icinde bulundugunuz durumu anlar.

peki benim anlamadigim siz esinizden cekiniyormusunuz?
hani zaten asiri sicak bir iliskileri yokmus annesiyle esinizin
her gun acmak istemiyorum deseniz ne olur? kizarmi acaba?
hem kendi annenize haftada bir aciyorsunuz
kaynananizada oyle yapin
sikayet edersede annemede haftada bir aciyorum diyin
ve esinizin yaninda daha tatliysa sizinle bunu yuzune vurun
yoksa bu sekil bir care bulamazsiniz diye dusunuyorum
Cekiniyorum canim. Esim hic sevmez bu tur konusmalari. Hakli da olsa haksiz da olsa bir hafta surat yapar. Cekemiyorum ben suratsizligini. Annesiyle baglari kuvvetli olmasa da bana ezdirmez asla. Kendi ezer, azarlar, elestirir, dalga gecer ama ben yapmaya kalkamam, is ciddiye biner, kadin kiymete biner. Biniyor da. En son konusunu actigimda bana destek olur gibi olmustu, cani siterse konussun istemezse konusmasin bosver demisti. Ama ben kaynanamin ikiyuzlulugunu bildigim icin arkamdan nasil bir sinsilikle hareketle kocami nasil bana kiskirtacagini kestiremiyorum. Aslinda bir ustume gelseler bayraklari nasil acivericem de, elime o kozu da vermiyor kaynanam. Biliyor kabahati cok, yuzlesem kalpten gider.

hergün msn de aynı kişiyle görüşmek gerçekten sıkıcı olur sevdiğin biri bile olsa bir süre sonra insan konuşacak laf bulamaz:26:kaldı ki anlaşamadığın kaynanayla konuşmak daha kötü:23:
sen iyisimi bir süreliğine pc ni boz görüşme konuşma canım:34:
Valla yuzune yuzune kapatiyorum msn'i. Isin kotusu onun yuzunden kendi sevdiklerimle gorusemiyorum. Offline olunca video baglantisi yapilmiyor. Baska adres alayim ben en iyisi :)

Nefret ediyorum sinsi insanlardan. :47:
Nasıl yapıyorlar hiç anlamam. Çok yüzsüz oluyorlar orası bir gerçek.
Bir süre msn açmasanız. hamileymişsiniz. rahatsızım gözüm bilgisayar falan görmüyor deseniz.
Ne yazık ki böyleleri kesin ifadelerden anlıyor.
Aynı şeyleri söylediğinde, anladım anne daha önce de kaç defa anlattın deseniz acaba vazgeçermi.
Ya da yine eşinize sizi şikayet ettiğinde eşiniz size sorarsa neden açmadın falan diye, bence her şeyi anlatın. ne konuşuyorsanız size ne lafı dokunduruyorsa a'dan z'ye. Böyle yaptığı için sürekli konuşmak istemediğinide.
Acmiyorum bir sure sonra ilk konusmada laf sokuluyor bana :47:Ogluyla baglantisi benim, kendimi bazen evin sekreteri gibi hissediyorum. Halbuki oglunun da msn'i var ama acmaz beyefendi. Valla dedigin gibi anlatmistin desem ayilip bayilir ogluna. Cok edepsiz benimki. seytan diyor yap hakkaten yuzle, ama firsatini vermiyor. Neyse az kaldi dananin kuyrugunun kopmasina.

Msn in konusmalari kaydedici ozelligi var mi??? Yazismalari kaydediyor ama konusmalari kaydetmiyor galiba.
Ses kaydedici cihaz bulabilir misiniz? Bir dahaki konusmanizda kaydedip esinize dinletirseniz size inanacagini dusunuyorum...Belki o zaman icinde bulundugunuz durumu anlar.
Var internette programlar da bir turlu beceremedim nedense. Cep telefonuma kaydedebilirim aslinda :47:

Sizde abartıyor olabilir misiniz belki daha önceki yaşadıklarınızdan dolayı çok zordur belki tahammül etmek ama görmezden gelin zaten uzakmış Birde erken yaşta eşi vefat ettiği için oğlunda bulmuştur teselliyi paylaşmakta zor geliyor olabilir biraz daha anlayışlı olun kırmadan net gitti deyin kısa kesin ne bileyim % 100 haklıda olsanız nihayetinde anne ve sizin eşinizin annesi ayrıca annesine sarılmaz beğenmez tarzında bişeyler söylediniz bana tuaf geldi açıkçası ben bekarım ama anne olsam ve bir evlat büyütsem gelinimde benden böyle bahsetse yada sizin oğlunuz sizin için böyle düşünse ne hissederdiniz annedir o begenmemek de nasıl bir kelime annesine saygı duymayan vefa göstermeyen bana ne kadar koca olabilir ki diye düşünmeden duramıyorum...

Dediğim gibi % 100 haklıda olabilirsiniz ama biraz sabır ve empati..

Sizde abartıyor olabilir misiniz belki daha önceki yaşadıklarınızdan dolayı çok zordur belki tahammül etmek ama görmezden gelin zaten uzakmış Birde erken yaşta eşi vefat ettiği için oğlunda bulmuştur teselliyi paylaşmakta zor geliyor olabilir biraz daha anlayışlı olun kırmadan net gitti deyin kısa kesin ne bileyim % 100 haklıda olsanız nihayetinde anne ve sizin eşinizin annesi ayrıca annesine sarılmaz beğenmez tarzında bişeyler söylediniz bana tuaf geldi açıkçası ben bekarım ama anne olsam ve bir evlat büyütsem gelinimde benden böyle bahsetse yada sizin oğlunuz sizin için böyle düşünse ne hissederdiniz annedir o begenmemek de nasıl bir kelime annesine saygı duymayan vefa göstermeyen bana ne kadar koca olabilir ki diye düşünmeden duramıyorum...

Dediğim gibi % 100 haklıda olabilirsiniz ama biraz sabır ve empati..

Esim annesine hakikaten sarilmaz,ama begenmez diye bir kelime kullanmadim basa donup okursaniz, elestirir vs. dedim. Bu esimin vefasiz ya da saygisiz oldugunu da gostermez kaldi ki oyle bir sey de yazmadim donup bir daha okursaniz. Bu anlamlari siz cikarmissiniz. Ben durumu ortaya koydum. Ayrica ogluma yeterince sevgi gostermediysem, zamaninda sarilip opmediysem ve esime kadinlarin ne hassas yaratiklari oldugunu, sevilmeye muhtac olduklarini ogretmediysem varsin gelinim konussun hakkimda. Buraya her detayi yazacak vaktim yok benim. Benim kaynanam kendisi soyler esimin soguklugunun sebebinin kendisi oldugunu, ogretmedigini, pismanligini. Yine de kaynanam esimin ona olan duskulugunun kompleksini yapiyor pek cok yorum yapan arkadasin da farkettigi gibi. Esim ne zaman biraz umursamaz durumlara girse kaynanam oglum bana duskun turkusune basliyor.

Ah canim bekarken boyle dusunmek cok normal. Evlenip bir obur aileye gir de seni de dinleriz.

msn konuşmalarınızın birinde eşiniz gizlensin ve konuştuklarınızı dinlesin... o zaman belki size hak verir...
allah gelinlere sabır versin ya :( benimkide bi telefonla karıştırıyor ortalığı...

Masallah diyeyim nazar degmesin, son iki konusmadir hic laf sokmadigi gibi bir de iltifatlar etti demin kaynanam. Daha 3 aylik hamileyken karnimi ikiz karnina benzeten kadin simdi de hic kilo almamissin, bravo diye tebrik etti. Insanlar illa ki araya mesafe istiyor kendine gelmek icin. Halbuki laf sokmayinca ne guzel oluyor, tatli tatli sohbet edip kapiyoruz. Obur turlu surat cekiyor illa bunu istiyor ben anladim.

kesinlikle mesafe koy ben oyle yapıyorum alıstırmak ıcın benım kaynanamda esıme dıyorkı hergun benı arayacaksınız hergun geleceksınız dıye ama ben hıc bır dedıgını yapmıyorum eşimde gidip annesıne tek basına oturmaz ılla ben olcam gercı boyle olduguda iyi birde cok anne kuzusu olsaydı yanmıstık o zaman kaynanam bana evlendıkten 2 ay sonra dıyordukı gelmıyorsun gıtmıyorsun cok kırılyorum sana dıyordu oglu benı sabah ıse gıderken bırakacak aksamda orda yıyıp eve yatmaya gelecekmısız.. içimden oldu baska ıstegın dedım. bende hıc dedıgını yapmadım benden beklentısı yok fazla o yuzden mutluyum ama ne zaman yüz versem tepeme bınıyor ben mutsuz oluyorum..

Bazı kaynanalar ciddi ciddi oğlunu paylaşamıyor ve gelinlere sarıyorlar imalar bilmişlikler falan filan laf sokmalar...İma da mı bulunuyor susmayın cevap verin laf mı sokuyor sizde sokun susan eziliyor emin olun ama hakkınızı arayıp konuşursanız altta kalmazsanız ezilmezsiniz cevap vermeyi bilmek lazım ben öyleyim saygısızlık yapmam ama kendimi ezdirmem pat pat konuşurum valla mesafeyi de korurum samimiyet istemiyorum ben eşimin ailesiyle ayda 1 kere giderim eşim haftada bir uğrar çünkü ilk zamanlar boş boş konuşmalar duyunca batmıştı bana ve başından anladım samimiyet kurulmaz onlarla diye...Bende kendimi çektim 16 aylık evliyim böyle geldi böyle gidiyor kaynana samimiyet istiyor da ben samimiyetin *okluk getireceğini yüz gözlük duruma getireceğini düşündüğümden uzak duruyorum he görevlerimi yapıyorum hasta ziyareti bayram seyran ayda bir kerede eşime hadi ziyarete gidelim diyorum gidiyorum anneside gelmek istediğinde eşimi arar habersiz gelmez gerçi o da ayda 1 gelir kaynatamla yada bazen kaynımla geliyorlar ikramımı yaparım misafirperverliğimi yaparım eşimede ben gitmeyince sen git aileni gör gelmedi demesinler arkandan konuşulmasın hiç hoşlanmam diyorum o gidip uğruyor...o yüzden sende çok takılma hem bak çok uzaktaymış ama eşinle paylaşmaman daha çok sıkıntı verir inanki sen nasıl içine atabiliyorsun ya sağlığın gider yazık valla insan paylaşmadan kendine zarar verir yapma böyle

Back
X