kaynanam,eşim ve yıkılan yuvam

ailesine düşkün olan eşinede düşkün olur derler ama öyle değil mi

değil canım değil malesef ailesne düşkün olan eşine dğüşkün olmuyo benım esımde asker konu sahbı cok uzuldum benım kaynanamda basından berı benı ıstemedı onlara gore olmadıgım ıcın heralde unı mezunuyum basım acık pantolon gıyıyorum vs bos nedenler yanı bı tartısmamız sırasında annenın ıstedıgını mı yapmaya calısıyosun dedım neymıs o dedı benı ıstemedıgıne gore dedım kafana takma annemın senı ıstemedıgı dakıkada bu evde bir kere daha nefes alamazsın demıstı sonradan istemediğini düşünme dıye oyle dedım dedı ama gel de ıcıme anlat bunu kendımı tetıkte hıssedıyorum yanı. ama sakın annesını cok seven karısını cok sever dıye dusunmeyım hayatında bırıncı plana annesını koyan ınsan sadece anne odaklı yasıyo he demıyorum kı annesını sevmesın ama hayatının merkezı annesıyse donusu olmuyo malesef.

Ayrilmakla en iyisini yapmissin canim hic kafana takma bence ne demek ailesi geldiginde seni kendi evinden gondermesi dogrusunu soylemek gerekirse hic boyle bisey gormedim yani eski esin biraz tutarsiz bi insanmis gibi geldi bana tamam aile onemlidir sonucta onu bu yasa ailesi getirmis ama bide soyle bakmak gerekiyo siz evlenmissiniz bir yuva kurmussunuz yani artik sizde bir aile olmussunuz saten bi insan benim annem benim babam benim ailem dedimi o evlilikten hayir gelmez ister bunu kadin soylesin ister erkek bana kalirsa saha fazla uzulmene degmez hayatına bir yon vermissin zaten allaha cok sukur kimseye muhyac deyilmissin ailen yaninda destek cikmis gerisini bosver birak o dusunsun derim ben

Ah bu sabır denen şey varya Rabbim kolaylaştırsın hepimize
Belki 1 ay sürer belki 10 yıl gün gelir devran döner böyle adamla ömür geçmez. Ben hep şu teselliyi veririm beraber geçirdiğin zamanla rabbim uzun ömürler versin ömrünün geri kalan kısmında en önce huzurlu olacaksın. Huzur ise en büyük nimet.
Kendini işinle oyalamaya çalış canım önüne hedefler koy işinle ilgili daha çabuk toparlanacaksın bir de bulunduğun yerde klinik psikoloğu varsa gidebilirsin.

bu kafayla o esas kendisine yansın canım sen neden sırf kadınsın diye haline yancakmışsın! komedi resmen! ne güzel mühendismişsin, ekonomik özgürlüğün varmış, seni seven sana sahip çıkan da bi ailen varmış.. kim seni mağlup edebilir bu hayatta? bence çok şanslı bir kızsın. ne kızlar var aileleri çöp kadar değer vermiyor, ekonomik özgürlükleri yok vs vs.. bence Allah'ın sevgili kulusun. elbette şimdi yuvan yıkıldı diye üzlüyorsundur ama eminim geçecektir. İnşallah yeni hayatında çok mutlu olursun arkadaşım. dualarım seninle.

mesajı okurken şok geçirdim ama bende bişey anlatayım ,geçen gün eski kaynımın resmine baktığım da ne gördüm;
benim eşyalarımı örtülerimi götürmüşler kendi evlerine sermişler, o kaynanam olucak kadın utanmadan benim o kadar maddi manevi emek verdiğim eşyalarımı kullanıyormuş,allahtan korkmaz insanlar bunlar

kaç ay geçti...umarım konu sahibi az çok kendine gelmiştir...

teşekkür ederim beni düşündüğün için çok mutlu oldumkendimi harika hissediyorum ,birçok insan çıktı karşıma en son bi asker çıktı yine onunla 3 ay görüştüm harika anlaşıyorduk ama iş,tayin vs. sebepleri yüzünden ayrılmak zorunda kaldık,çünkü benim 5 yıl tayin isteme hakkım yoktu,boş yere o kadar üzülüp gözyaşı dökmüşüm,benim durumumda olanlar da hiç üzülmesinler,kimler kimler çıkar karşınıza

konu sahibinin kendine geldiğine çok sevindim
insanın karşısına herşey çıkabiliyor, kötü olaylar aslında bizi gelecek için daha çok besliyor.. ben öyle düşünüyorum yaşadığımız sırada zor gelse de gelecek için bir yatırım aslında
durum çok zor olduğunu tahmin etmeye çalışıyorum, ki ben "aile olma" kavramı kısmında oldukça hassasım.. zira eşim ilk evlendiğimiz sıralarda kayınpederimin arabası için "bizim araba", evleri için "bizim ev" falan diyordu.. (aslında kötü niyetinden değil, ağız alışkanlığı) ben hiç yılmadan "bizim evimiz" kavramını dile getirdim.. artık ora senin evin değil falan dedim hep :) bir süre sonra da "bizim ev" dediyse de salağa yatıp kendi evimizden bahsediyormuş gibi anlayıp ona göre saçma cevaplar verdim kendini düzeltti
maalesef erkeklerin yuva-sorumluluk kavramları bize nazaran daha geç oluyor.. ergenliğe geç girmeleri bile bence bunun ispatı niteliğinde

sizlerle daha iyiyim canlar allah kimseyi yuvasıyla sınamasın çok zor günlerdi,çok zor toparlandım, geçirirlen sinir krizlerinde ambulanslarla hastaneye yetiştirilen günlerden kendine güvenen,başkalarına hayatın kapılarını açabilecek durumlara geldiğim için bu günüme şükürler olsun,üç günlük hayatta hiç kimse üzülmesin , sabredin gelecek güzel günlere...

Üzülme cnm.aynı bu durumdayım bende.eşimle ayrıldık.3 ay önce.şuan baba evindeyim gel al dedi.barışmak istiyoruz şimdi ama ailesi kaynana beni istemiyormuş.ama eşimi çok seviyorum.eşimde kesin ailesi yüzünden karar veremiyor her zaman aramıyor beni ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum.nasıl olacak bir fikir verin bana da kızlar

Bize ayrılma nedenin ailesi ve onu dinleyen eşiniz olduğunu mu söylüyorsunuz yani!

seni baba evine gönderen bir adam yine gönderir. zaten eşyasın ona göre ve duyguların yok. al götür geri getir sıradan bişeymiş gibi.

kaynanan yüzünden değil eşin olacak insan yüzünden bu haldesin. beyni yok mu düşünemiyor mu?? işine nasıl geliyorsa öyle yapıyor belli ki.

bir de böyle adamları nasıl seviyorsunuz anlamıyorum. sevgi bu kadar bazit, değersiz mi!!

Kizim seni allah korumus. Bu denyolarin arasinda omur gecer mi. Neyini ozluyorsun bu adamin? İsin gucun var, ailen yaninda cik tatil yap, gez toz birde kurban kes hatta. Darisi mutsuz olup ayrilamayan tum kadinlarin basina

Sen onun ve ailesinin hayatinda fazlalikmissin resmen... Hayatlarindan cikarak da en guzelini yapmissin. Boyle kendi ayaklarin ustunde durabilen bir kadinken o insanlaea katlanilir mi hic? Ailesine duskun erkekler en buyuk korkum. Benim de var basimda bir tane daha evlenmeden cekiyorum evlenirsem ne olur bilemiyorum

Sunu dusunsn ex kv onun eşi de erkek ve eminim bole davransa hosuna gitmezdi yada kizlarinin kocasi sana davranildigi gibi davransa ona??? Eminim ortalk ayaga kalkardi. Hic uzulme ve bence sadaka ver kurtulduğun icin

Allah kurtarmış sizi umarım çok mutlu olursunuz. Bende aşağı yukarı sizinle aynı problemleri yaşıyorum. Sürekli anne ağzına bakan bir eş, kendine köle yapmak isteyen bir kayınvalide, eşine sahip çıkamayan bir kayınpeder. Bizde şu an eşimle ayrıyız sonumuz sizin gibi olacak. Sormak istediğim eşiniz pişman oldu mu ayrıldıktan sonra, dönmek istedi mi size? Ve ayrıldıktan sonra yaşam nasıl değişti sizin için?

Allahım hep mi aynı olurlar anlamıyorum.Benim kayınvalidem de hala eşim o evde yaşıyormuş gibi davranmasını bekliyor.Oğlu evliliğin sorumluluğunu öğrenmesin diye elinden geleni yapıyor. Allaha havale ediyorum.Sizide çok iyi anlıyorum. Böyle kaynanalar kayınpederler oldukça evlilikler yıpranmaya devam eder. Bu benim düşüncem. Bazılarına ters gelsede sonuna kadar böyle düşünüyorum...

3 yıllık konu hortlamış. Konu sahibi de en son 2014 yılında girmiş siteye...

aman takma degmez. zaten ortada evlılık göremedim ben. inşallah karşına ıyı biri cıkar ve yuvanı kurursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…