Kız İsteme kaynanam beni hiç takmıyor:(((

glpak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2013
140
5
48
34
Kızlar merhaba klübe yeni katıldım artık çıkacak yol bulamıyorum ve kafam çok karışık biz müstakbel sözlümle 3 senedir birlikteyiz ikimzde mühendisiz o yurtdışında iş buldu ve oraya gitti yaklaşık 3 sene orada kalacak buraya geldiğinde izin için bensiz yapamayacağını ve benimde oraya gelmemi evlenmek istediğini söyledi bizde böyle bir karara vardık ailelere konuyu açtık bu olaylar haziran ayında gerçekleşti biz ailelere açtıktan sonra ailesinden hiçbir ses çıkmadı ben tanışmaya gittim ailesiyle kadın sürekli kızından bahsetti sürekli soğuk bir gariplik vardı hiç bizim durumumuzdan bahsetmedi sonra sözlümle konuştm bu durumu ve eylül ayında yapmaya karar verdiğimizi söyledik tabi kısa kesiyorum buraya kadr çok sıkıntılar oldu neyse ailenle konuştun dimi dedim evt dedi sonra bir gün bana eylül değil ekim olsun ablamlara uymuyormuş dedi ve ablasına başta sorduğunda evet uyuyo demişti kız meğersem dikkat etmemişmiş işte sonra ailesi filan hiç tanışmaya hevesli gibi değiller yakın zamanda geldiler aileler tanıştı ama kadın sadece istediğiniz birşey var mı diye sordum ne bir hoş sohbet ne birşey söz için kuaföre bile benimle gelemezmiş kendi kuaförü dışında gidemezmiş elbise alıncak oğluna para verip alırsınz birlikte demiş kadında hiç bir sıcaklık yok kızı desen o da öyle bizde önce aileden istenir sonra büyükler geldiğinde usulen tekrar isteme olur iki kere gelirler mi bilemezmiş kadın bu durumu sözlümle konuşunca bana hak veriyor benim yanımda olduğunu hissediyorum yalnız kafam da bu duruma çok takılıyor sizce bu durum ilerde aramızda sorn oluşturur mu bu kadına karşı tutumunz nasıl olrdu???

kızlar nolr yardım edin biri yorum yapsın kafam çok karıştı bir insan neden böyle davranır oğlu evlenme teklifi edince bile arayıp tebrik bile etmedi

her zaman herşey dört dörtlük olmuyor maalesef. sözlünü çok seviyor,değer veriyorsan aynı değeri gördüğüne inanıyorsan hiç bunları sorun etme derim,ben de etmezdim.aşk kolay bulunmuyor.zaten yurt dışına gidecekmişsiniz,arada telefonla hal hatır sormak için konuşacaksınız belki de ötesi olmayacak.ama sen hiçbir durumda hanımlığını bozma derim.eşin olacak kişi zaten kendisi de dengeyi kurabilmek için sana destek olacaktır eminim.insan heves eder tabi isteme söz,nişan layığıyla olsun en önemlisi de ailenin içine sinsin rızaları olsun.istediğin birşeyin olmadığı durumlarda bence eleştirme çok üzüldüğünü belli et duygu sömürüsü yap gerekirse derim ben.hiçbir duygu vicdan yapmaktan daha tesirli değildir.

Bence sen kendı kendıne sorun halıne getırmıssın ortada bısey yokken sonucta bu ınsanlar aılenle ılk defa gorusuyo heyecanda vardır muhakkak endısede sonucta onunda oglu evlenıcek acaba nasıl bı aıle dıye onlarında tedırgın olmaları cok dogal bence sonucta senın aılendede olmustur bu ılk gunden asırı canım cıcım mıç mıç oldumu kotu aslında sonradan gosterıyolar gercek yuzlerını neyse bıde bızde ıkıkere ıstenır demıssın dogrudurda bıkere ıstendımı bıdahası cogu ınsana gore gereksız gelır mesela bana bıle ne alaka bı kere ıstenıyo zaten bıdaha aynı seye ne gerek var dıye dusundurdu garıp bı adet acıkcası ama bu konudada bence nedese onlar haklı cok cok nadırdır bence ıstemeye gıdılıp tekrar ıstemek banada mantıksız geldı neyse ıkı kısı bırbırını sever ama,aılesınde bence sıze karsı bı laf bı saygısızlık olmadıgı surece dert etmeyın sen sözlunu sevıyosun ama bırbırıyle alakası olmayan ıkı aıle ılla bırbırlerını sevmek zorunda degıller ama mesafeyı saygıyla korumak zorundalar herkes farklıdır sonucta sızın bakmanız gereken tek nokta sozlunuzun karakterı, aılesı eger sıze karsı ters davranırsa ıdare edebılcek bırımı en onemlısı bu sızde onun aılesınden bırını sevmeye bılırsınız ozaman ben sunu sevmedım deyıp bıtırıcekmısın sevmek zorunda degılız kımseyı ama saygı gostermek zorundayız sızde yada onlarda o saygı kaybolursa ozmaman sorunlar cıkar bence sımdıden bunları dert etmek yerıne heranın tadını cıkarın ınsallah cok mutlu olursunuz.

Son düzenleme:
Canım belki evlenene kadar bu söz nişan olaylarında biraz sıkıntı yaşayabilirsin.. Ama sonrası ferah olur bence biraz uzak durması çok çok daha iyi.. Oğlunu dizinin dibinden ayırmak istemeyen anneler var.. Bide siz yurtdışına gideceksiniz.. Başkası olsa kıyameti koparır, bundan seni bile sorumlu tutabilirdi.. Oğlumun aklına sen girdin onu benden uzaklaştırıyorsun gibi.. Keza görümce öyle.. Etliye sütlüye karışmıyor sadece eylülü ekime ertelemiş.. Az bulunan bir nimete sahipsin kendini üzeceğine sevinmelisin.. Herşey birarada olmuyor bazen.. Boşver sen sözlünle mutluysan takma..

kızlar çok sağolun haklısınız aslında bende öyle düşünüyorum ama insan arada kalmıyor değil bazen yurtdışına ben hiç gitmek istemiyorum o istediği için belirli süre gideceğiz ailesinin bizimle ilgili durumları kalkıp yok sayması beni düşündürüyor mesala teyzem burdayken söz yapalım dediğimiz halde hiç oralı olmadılar aslında ufak şeyler ama insan düşünüp kalıo kendini değersiz hissediyorsun((

Merhabalar öncelikle,hoşgeldiniz. Bence siz bu durumu kafanızda fazla büyütmüşsünüz.Bırakın ilgilenmesin, bırakın soğuk davransın.Siz erkek arkadaşınıza bakın.Benim kayınvalidem de, sizinkinden farksız diyebilirim.Tek farkı çokça güler yüzlü olması.Ama ne söz ne nişan işleriyle ilgilendi.Ne de şuan düğün için herhangi bir girişimi var.Aksine benim ailemde oldukça ilgilidir.Tabi bu durumda, ben idare etmek durumunda kalıyorum çoğu zaman, "aman anne boşverin, karışmasın işte istediğimiz gibi alırız bizde herşeyimizi" deyip işi idare ediyorum.Bizim isteme söz bir arada oldu, şöyle diyim diye, söz çikolatası, çiçek ve sözde takacakları bileziği biz nişanlımla çıktık aldık.Kayınvalidem sadece giyindi geldi, nişanda da aynı şekilde oldu.Biz bohça vs yapmak istemedik, sadece takı aldık.Tabi yine nişanlımla aldık.Çiçektir, çikolatadır, bilezik ve set, yüzükler yani kayınvalidem yine sadece çıktı kendine elbise aldı, kuaförüne gitti nişana geldi.Şimdi düğün hazırlığı yapıyoruz, o sadece giyeceği kıyafeti düşünüyor.Hee, kötü mü bu durum dersen, yooo ben halimden gayet memnunum.Çünkü nişanlım benimle hareket ediyor.Şu yapılacak diyorum "tamam", bunu alalım "tamam", ee o zaman kayınvalideme ihtiyacım yok.Birde şöyle bir durum var ki, sanırım kayınvalidem "çok karışıp kötü kaynana olmiyim" mantığıyla yaklaşıyor sanırım. "belli yaşta insanlarsınız, eliniz ekmek tutuyor ikinizde çalışıyorsunuz bize bağlı değilsiniz ki, istediğinizi istediğiniz zaman alırsınız" diyor. Hani bir dünürümü arayım, düğün yapıyoruz yapılacaklar neler, falan gibi bir incelik göstermiyor. E durum böyle olunca da, bizde nişanlımla herşeyimizi içimize sine sine, ayy annem beğendi mi, yok annen beğendi mi demeden, alıyoruz yapıyoruz.Ve inan bana çokta keyifli.Sülalece çarşı pazar dolanıp, herşeyi herkese beğenireceğim derken helak oluyor insanlar.Sen nişanlına bak, siz oturun konuşun, sen isteklerini söyle, olması gerekenleri söyle.Biraz esnek olmaya çalış,hiçbir adet gelenek yıkılmaz kurallar değildir.Mesela biz bohça yapmadıkta ölmedik yani.Saygıda kusur etme, kesinlikle erkek arkadaşına ailesini kötüleme.Taviz veremeyeceğin bir durumda da " aşkım normalde böyle olması gerekiyor, bana da garip geliyor ama şimdi olmazsa bana laf ederler, ben üzülürüm" diyerek isteklerini tatlı tatlı kabul ettir.Ailesi seni sende onları sevmek zorunda değilsin, saygını göster, erkek arkadaşına yasla sırtını.Her iki tarafıda idare etmek senin elinde.Fevri davranma, yurt dışındayken de arada bir arar seslerini duyarsınız o kadar.Takma kafana, güzel günlerini böyle karartma.

Fazla uzun oldu galiba :)) Allah gönlüne göre versin İnşallah.

Ne işi var sen elbise alırken kayınvalidenin yanında, saçını yaptırırken kuaförde? Ne güzel gelmiyor işte, peşinde gezip herşeye karışması daha mı iyi olurdu?

ayyy çok teşekkür ederim bu yorumun için ama mesala sen diyorsun ya belli yaşta insanlarsınız, eliniz ekmek tutuyor ikinizde çalışıyorsunuz bize bağlı değilsiniz ki, istediğinizi istediğiniz zaman alırsınız" diyor diye bende en azından böyle söylemesini beklerdim ama sanırım herkes beklenildiği gibi olmuyor ( dedikleriniz biraz olsun içimi rahatlattı kızlar ama mesala bizde bohça götürülür söz sonrası kadına gitsek mi gitmesek mi düşünür olduk o yakınlık olmayınca nasıl yapsak bilmiyorum mesala söz öncesi bir daha gidilir mi bilmiyorum filan diyen birisi olduğu için artık nasıl davransak kestiremez olduk bir de annem baya üzülüyor ben yakın samimi bir aile olsun isterdim diye onun da etkisi olabilir

Ya benim annemde arada senin hatana düşüyor, "keşke şöyle dese, keşke böyle dese", ama olmuyor işte.İnsanlar senin aklından geçirdiğin gibi konuşmak veya davranmak zorunda değil ki.Kimi insan ince düşünceli, kimi insan daha düşüncesiz oluyor.İdare et boşver.Gitme gelme durumlarını da, erkek arkadaşınla konuş."Normalde şöyle olur, gelmemiz lazım size bohça getirmek gerek" falan diye.Önce onun nabzını yokla, o annesiyle görüşsün ona göre hareket edersiniz.

Samimiyete gelince, hayallerinde belki daha farklı olabilir ama maalesef işte hayaller hep gerçek olmuyor.Takma kafana, boşver gitsin....:)

diğer hareketler ofsayt tamam da ...2 kere istenir diye bir adet bilmiyorum ben..kadın haklı bu durumda yani..

diğer hareketler ofsayt tamam da ...2 kere istenir diye bir adet bilmiyorum ben..kadın haklı bu durumda yani..

2 kere isteme tamamen usulen olacak bişi dedemler bayramdan önce gelemeyckler önce aile arasında olsun dedik çünkü insanları ailem 1 defa gördü onlarda birkaç kere gelsinler istiyor tanışma oldu sözden öncede isteme olsun dediler bizbizeyken pasta kesiminde yani sözde aile büyüklerinin de gönlünü almak için usulen bir isteme olsn dedi ailem yani tamamen aileleri idare etmek için

ayy sağol canm biraz olsun rahatladım orta yol bulmak arayı idare etmek ne zor işlermiş yahu((

Canım yapıları gereği soğuk olabilir ama zaten eşinle yurt dışında yaşayacakmışsınız hiç dert etme bence.
Sen sıcak olmaya çalış.
Allah mutlu etsin.

ayy sağol canm biraz olsun rahatladım orta yol bulmak arayı idare etmek ne zor işlermiş yahu((

Rahatla rahatla, sen ne kadar saygılı davranır kusur yapmazsan erkek arkadaşında seni kırmamak için elinden geleni yaptırır ailesine.Benim ki öyle yapıyor :)) "Sen saygıda kusur etmiyorsun, beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyorsun, ben senin kırılmanı üzülmeni istemem, sen ne istiyorsan nasıl istiyorsan öyle olacak" diyor :)) Kana göre şerbet vereceksin, ufakta siyaset yaptın mı senden kıymetlisi olmaz.
Şimdiden mutluluklar, umarım çok daha güzel haberlerini alırız

Canım ben o kayınvalideyi öp başına koy diyorum

İnsanların tarzı farklı olabilir, ince düşünememiş olabilir, adetleriniz farklı olabilir, çok ihtimal var. Bence kuaföre, kıyafet almaya vs gelmemesi senin açından çok büyük bir avantaj. Zamanla o sıcaklık sağlanabilir - ki sağlanmasa da sorun değil. Eğer her şeye karışan, heryere "ben de geleceğim" diye tutturan, "isteme böyle olacak, nişan şöyle olacak" diye ısrarcı olan bir kayınvaliden olsaydı çözmek çok daha zor olurdu. Aynı şey görümce için de geçerli.

Benim müstakbel kayınvalidem de biraz öyledir. Beni sever biliyorum, över de, hatta oğluna "Ondan daha iyisi olamaz oğlum." diyormuş ama hazırlıklarımıza karışmaz. Evlilik kararımıza "Hayırlı olsun çocuklar." dedi, bir şey yapılacaksa yapıyor ama ötesine asla karışmıyor. Ben üstüne düşmüyorum ama hep güleryüz gösterip arada küçük jestler yaparak gönülünü hoş tutuyorum. Vee bize müdehale etmediği için şükrediyorum

ne güzel de konuşmuş nlyvz arkadaş. takma bence de çok karışsaydı o da sıkıntı olurdu. insanlardan beklentiyi yüksek tutunca böyle sıkıntılar çıkabiliyor işte niye böyle demedi çöyle deseydi filan diye en iyisi beklentini az tut karışmaması daha iyi de geç. ayrıca tereddüte düştüğün konuları da açık açık sor bohça yapsak mı nasıl yapalım sizin de fikrinizi alıyım filan de hoşuna gider hem. ayrıca kimi insanın mizacı soğuktur misal ben de mesafeliyimdir kayınvalidem ve görümceme karşı ama sevmiyor muyum hayır tabi ki çok seviyorum çok iyiler ama benim de yapım böyle, belki onlar da öyledir bilemezsin aranıza mesafe koy tabi sen de ama duvar da örme

kızlar merhaba biraz geç dönebildim yazdıklarınıza hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum söz teleaşından yazamadm bakalım artık yaşayıp görücem diyorum oluruna bıraktım birazda kadın aslında ne kötü ne de iyi biri sadece fazla soğuk gelsin oturalım nezaketi yok ya da birşeyimde yardım edecek birisi değil ama zararı da yok işin iyi yanı ondan bundan önce o yoktu zaten diyerek onu görmezden gelmeye başladım bende sözden sonrası da görcez artık hepinizin bayramnı da kutluyorum tekrar teşekkürler canlarım

Bence çok karışmaması daha iyi,diğer türlü kendini kontrol ediliyor gibi hissedersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…