Kızlar merhaba klübe yeni katıldım artık çıkacak yol bulamıyorum ve kafam çok karışık biz müstakbel sözlümle 3 senedir birlikteyiz ikimzde mühendisiz o yurtdışında iş buldu ve oraya gitti yaklaşık 3 sene orada kalacak buraya geldiğinde izin için bensiz yapamayacağını ve benimde oraya gelmemi evlenmek istediğini söyledi bizde böyle bir karara vardık ailelere konuyu açtık bu olaylar haziran ayında gerçekleşti biz ailelere açtıktan sonra ailesinden hiçbir ses çıkmadı ben tanışmaya gittim ailesiyle kadın sürekli kızından bahsetti sürekli soğuk bir gariplik vardı hiç bizim durumumuzdan bahsetmedi sonra sözlümle konuştm bu durumu ve eylül ayında yapmaya karar verdiğimizi söyledik tabi kısa kesiyorum buraya kadr çok sıkıntılar olduneyse ailenle konuştun dimi dedim evt dedi sonra bir gün bana eylül değil ekim olsun ablamlara uymuyormuş dedi ve ablasına başta sorduğunda evet uyuyo demişti kız meğersem dikkat etmemişmiş işte sonra ailesi filan hiç tanışmaya hevesli gibi değiller yakın zamanda geldiler aileler tanıştı ama kadın sadece istediğiniz birşey var mı diye sordum ne bir hoş sohbet ne birşey söz için kuaföre bile benimle gelemezmiş kendi kuaförü dışında gidemezmiş elbise alıncak oğluna para verip alırsınz birlikte demiş kadında hiç bir sıcaklık yok kızı desen o da öyle bizde önce aileden istenir sonra büyükler geldiğinde usulen tekrar isteme olur iki kere gelirler mi bilemezmiş kadın bu durumu sözlümle konuşunca bana hak veriyor benim yanımda olduğunu hissediyorum yalnız kafam da bu duruma çok takılıyor sizce bu durum ilerde aramızda sorn oluşturur mu bu kadına karşı tutumunz nasıl olrdu???
Kızlar merhaba klübe yeni katıldım artık çıkacak yol bulamıyorum ve kafam çok karışık biz müstakbel sözlümle 3 senedir birlikteyiz ikimzde mühendisiz o yurtdışında iş buldu ve oraya gitti yaklaşık 3 sene orada kalacak buraya geldiğinde izin için bensiz yapamayacağını ve benimde oraya gelmemi evlenmek istediğini söyledi bizde böyle bir karara vardık ailelere konuyu açtık bu olaylar haziran ayında gerçekleşti biz ailelere açtıktan sonra ailesinden hiçbir ses çıkmadı ben tanışmaya gittim ailesiyle kadın sürekli kızından bahsetti sürekli soğuk bir gariplik vardı hiç bizim durumumuzdan bahsetmedi sonra sözlümle konuştm bu durumu ve eylül ayında yapmaya karar verdiğimizi söyledik tabi kısa kesiyorum buraya kadr çok sıkıntılar olduneyse ailenle konuştun dimi dedim evt dedi sonra bir gün bana eylül değil ekim olsun ablamlara uymuyormuş dedi ve ablasına başta sorduğunda evet uyuyo demişti kız meğersem dikkat etmemişmiş işte sonra ailesi filan hiç tanışmaya hevesli gibi değiller yakın zamanda geldiler aileler tanıştı ama kadın sadece istediğiniz birşey var mı diye sordum ne bir hoş sohbet ne birşey söz için kuaföre bile benimle gelemezmiş kendi kuaförü dışında gidemezmiş elbise alıncak oğluna para verip alırsınz birlikte demiş kadında hiç bir sıcaklık yok kızı desen o da öyle bizde önce aileden istenir sonra büyükler geldiğinde usulen tekrar isteme olur iki kere gelirler mi bilemezmiş kadın bu durumu sözlümle konuşunca bana hak veriyor benim yanımda olduğunu hissediyorum yalnız kafam da bu duruma çok takılıyor sizce bu durum ilerde aramızda sorn oluşturur mu bu kadına karşı tutumunz nasıl olrdu???
Merhabalar öncelikle,hoşgeldiniz. Bence siz bu durumu kafanızda fazla büyütmüşsünüz.Bırakın ilgilenmesin, bırakın soğuk davransın.Siz erkek arkadaşınıza bakın.Benim kayınvalidem de, sizinkinden farksız diyebilirim.Tek farkı çokça güler yüzlü olması.Ama ne söz ne nişan işleriyle ilgilendi.Ne de şuan düğün için herhangi bir girişimi var.Aksine benim ailemde oldukça ilgilidir.Tabi bu durumda, ben idare etmek durumunda kalıyorum çoğu zaman, "aman anne boşverin, karışmasın işte istediğimiz gibi alırız bizde herşeyimizi" deyip işi idare ediyorum.Bizim isteme söz bir arada oldu, şöyle diyim diye, söz çikolatası, çiçek ve sözde takacakları bileziği biz nişanlımla çıktık aldık.Kayınvalidem sadece giyindi geldi, nişanda da aynı şekilde oldu.Biz bohça vs yapmak istemedik, sadece takı aldık.Tabi yine nişanlımla aldık.Çiçektir, çikolatadır, bilezik ve set, yüzükler yani kayınvalidem yine sadece çıktı kendine elbise aldı, kuaförüne gitti nişana geldi.Şimdi düğün hazırlığı yapıyoruz, o sadece giyeceği kıyafeti düşünüyor.Hee, kötü mü bu durum dersen, yooo ben halimden gayet memnunum.Çünkü nişanlım benimle hareket ediyor.Şu yapılacak diyorum "tamam", bunu alalım "tamam", ee o zaman kayınvalideme ihtiyacım yok.Birde şöyle bir durum var ki, sanırım kayınvalidem "çok karışıp kötü kaynana olmiyim" mantığıyla yaklaşıyor sanırım. "belli yaşta insanlarsınız, eliniz ekmek tutuyor ikinizde çalışıyorsunuz bize bağlı değilsiniz ki, istediğinizi istediğiniz zaman alırsınız" diyor. Hani bir dünürümü arayım, düğün yapıyoruz yapılacaklar neler, falan gibi bir incelik göstermiyor. E durum böyle olunca da, bizde nişanlımla herşeyimizi içimize sine sine, ayy annem beğendi mi, yok annen beğendi mi demeden, alıyoruz yapıyoruz.Ve inan bana çokta keyifli.Sülalece çarşı pazar dolanıp, herşeyi herkese beğenireceğim derken helak oluyor insanlar.Sen nişanlına bak, siz oturun konuşun, sen isteklerini söyle, olması gerekenleri söyle.Biraz esnek olmaya çalış,hiçbir adet gelenek yıkılmaz kurallar değildir.Mesela biz bohça yapmadıkta ölmedik yani.Saygıda kusur etme, kesinlikle erkek arkadaşına ailesini kötüleme.Taviz veremeyeceğin bir durumda da " aşkım normalde böyle olması gerekiyor, bana da garip geliyor ama şimdi olmazsa bana laf ederler, ben üzülürüm" diyerek isteklerini tatlı tatlı kabul ettir.Ailesi seni sende onları sevmek zorunda değilsin, saygını göster, erkek arkadaşına yasla sırtını.Her iki tarafıda idare etmek senin elinde.Fevri davranma, yurt dışındayken de arada bir arar seslerini duyarsınız o kadar.Takma kafana, güzel günlerini böyle karartma.
Fazla uzun oldu galiba :)) Allah gönlüne göre versin İnşallah.
ayyy çok teşekkür ederim bu yorumun için ama mesala sen diyorsun ya belli yaşta insanlarsınız, eliniz ekmek tutuyor ikinizde çalışıyorsunuz bize bağlı değilsiniz ki, istediğinizi istediğiniz zaman alırsınız" diyor diye bende en azından böyle söylemesini beklerdim ama sanırım herkes beklenildiği gibi olmuyor( dedikleriniz biraz olsun içimi rahatlattı kızlar ama mesala bizde bohça götürülür söz sonrası kadına gitsek mi gitmesek mi düşünür olduk o yakınlık olmayınca nasıl yapsak bilmiyorum mesala söz öncesi bir daha gidilir mi bilmiyorum filan diyen birisi olduğu için artık nasıl davransak kestiremez olduk bir de annem baya üzülüyor ben yakın samimi bir aile olsun isterdim diye onun da etkisi olabilir
diğer hareketler ofsayt tamam da ...2 kere istenir diye bir adet bilmiyorum ben..kadın haklı bu durumda yani..
Ya benim annemde arada senin hatana düşüyor, "keşke şöyle dese, keşke böyle dese", ama olmuyor işte.İnsanlar senin aklından geçirdiğin gibi konuşmak veya davranmak zorunda değil ki.Kimi insan ince düşünceli, kimi insan daha düşüncesiz oluyor.İdare et boşver.Gitme gelme durumlarını da, erkek arkadaşınla konuş."Normalde şöyle olur, gelmemiz lazım size bohça getirmek gerek" falan diye.Önce onun nabzını yokla, o annesiyle görüşsün ona göre hareket edersiniz.
Samimiyete gelince, hayallerinde belki daha farklı olabilir ama maalesef işte hayaller hep gerçek olmuyor.Takma kafana, boşver gitsin....:)
ayy sağol canm biraz olsun rahatladım orta yol bulmak arayı idare etmek ne zor işlermiş yahu((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?