kaynana

Madem öyle torunun şunu istiyor , bunu istiyor der ağır ağır yemekler yaptirirdim.. o yapsın ben yiyeyim :) bazen insanlar kullanılmak istiyorlar cidden

Gerçekten klasik kaynana mı ya?
Bu kadar kanıksadık mı insanların dengesizliğini?

Benim kayınvalidem veya yakın çevremdekiler bu cümleyi kuramaz.
Tabi ki hepsi sorunsuz değil. Aralarında geline saygı duymayan da var, ama konu sahibininki kadar ayarsızı numune bence.

Klasik demek bence kabullenmek demek. Kabullenmeyelim bu tuhaflığı..
Bizimkilerin yanında devede kulak kalıyor canım:)

bidakine ıkımızın karnı aç değil babannesi.evladım şimdiden ekmek seçiyor anasının ellerınden yıyecekmiş dersin.

Güzel yapıyorsa ister toruna yapsın ister size yapsın, yiyin gitsin ya. Mantı açtırın, su böreği yaptırın, afiyetle yiyin.
Bencede tadını çıkar, anne torununun canı şunu çekiyormuş babaannem yapsada annemde benim için yese diyor:) de bide tebessüm et oda mutlu olsun sende, her lafa kırılmayın öyle, biraz idare etmeyi bilin

Sanirim boyle durumlarda en iyisi deliye vurmak birden sarkiya başlayın "amannn ben esmeri Fındık ile ohhh ohh ben esmeri fıstık ile":halay:diyip kollari kaldırıp şıkıdım şıkıdım... bir de kalcayi sallayip kayinvalidenin kalcassiyla tokusturdunuz mu bizim gelin delirmis der ve comağını saklar. :KK48:

Butun kaynanalar ayni seyi dusunur ama sizinki alenen soylemis. O sizi aileden saymiyorsa siz de ona gore davranin

Bence de kabullenmeyelim, ancak malesef ki "klasik kaynana davranışı" diye bir tabir oluştu lugatımızda.
Benim kayınpederim ilk hamileliğimde "iyi bak torunuma" diye her gördüğünde tembihlerdi.
2. hamileliğimde de "aman iyi bak torunuma sağlığında bişey olmasın" dedi.

Sanki ben taşıyıcı anneyim.
Sana nolursa olsun ama torunuma olmasın, ona göre der gibi bir tavrı vardı.
Bir enteresan insanlar, ama var olanı değiştirmek mümkün değil malesef.
Bir insan neyse o, ben değiştiremedim, ama onlara karşı gerekli davranışları sergilediğim için en azından bana olur olmaz konuşamıyorlar eskisi gibi...
Ben dogum yaptigimda esimin annesi babasi bebek kime benziyor diye sormustu. Kadinlar bosuna lohusa depresyonuna girmiyor. Sonra gelin bize neden soguk diyorlar. Neden acaba?

Bence gülün gecin her kv ayni olmuyor tabii ki anlayislisi var anlayissizi var mesela bir kv anlayisli olsa ve ona kv gozuyle baksak soyledigi bir laf bize batiyor genelleme yaptim ama herkes boyle olacak diye bisey yok tabi ki yani bence kvnize kv gozuyle bakmayin gulun gecin yani huyunuda bilmiyorum kvnizin ama takmayin bos veriin yiyin icin :))

Mesela kaynananz ikide bir ben x dogurup buyuttum okuttum derse ve aglarsa ne tepki verirsiniz. Konu acmayım burdan sorayım ogluna degil ozellikle bana yapıyor bunu

Sanirim boyle durumlarda en iyisi deliye vurmak birden sarkiya başlayın "amannn ben esmeri Fındık ile ohhh ohh ben esmeri fıstık ile":halay:diyip kollari kaldırıp şıkıdım şıkıdım... bir de kalcayi sallayip kayinvalidenin kalcassiyla tokusturdunuz mu bizim gelin delirmis der ve comağını saklar. :KK48:
cok guldum vallahi muhtesemsiniz

X