kaynana

papatyaa51

Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2017
45
27
30
kızlar hamılegım kaynanam yıyecek yada ıçecek bısey verdıgı zaman sana degıl torunumu beslıyorum dıyor. sureklı yapıyo bunu sınır olıuyorum bu lafa ne denır.:KK12:

kızlar hamılegım kaynanam yıyecek yada ıçecek bısey verdıgı zaman sana degıl torunumu beslıyorum dıyor. sureklı yapıyo bunu sınır olıuyorum bu lafa ne denır.:KK12:
Espiri yapıyordur sizi nasıl etkilediğinin farkında değil . Sadece size değil tüm hanımlara söyliyim her lafa bu kadar takmayın herkesin söylediğini bu denli önemsemeyin konuşsun konuşsun dursunlar . Madem kv torununa bu kadar düşkün ve siz de sinirleniyosunuz canım şunu istiyo olsada yesem diyin o da yapsın . Kendinizi boşu boşuna germeyin siz hamilesiniz strese girmeyin

Densize bak. Ne basit insanlar var yeryüzünde ya..

"Zaten ben de kocamı senin oğlun diye değil, benim kocam diye seviyorum" de..

Bir daha yemek getirdiğinde de "yiyemem artık getirme bebeğimin damak tadına uymuyormuşşş "de :KK45:

Ş yi uzat mutlaka :KK53:

Torununun sağlıklı gıdaya ihtiyacı olduğu kadar stressiz olmamada ihtiyacı var anne bu sözlerin beni kırıyor üzüyor bu üzüntümde geçiyordur çocuğa keşke böyle konuşmasan de

Kadın patavatsız anladığım kadarıyla. Bu yaştan sonra da ne deseniz düzelmez. Zira düzelmek için öncelikle iç motivasyon gerekli.

En güzeli takmamaya çalışmak. Sağol anne eline sağlık demek.

Ertesi gün de “anne torunun su böreği istedi, aşure istiyor” deyip sipariş vermek :))

Torununa bir ... yap da yesin de. Canın ne istiyorsa söyle. Sonra da "vallaha kendim için yemiyorum, bebek için" de patlat kahkahayı. Kv seninle uğraşıyorsa sen de tatlı tatlı karşılık ver. İşi eğlenceye çevir.:dondurma:

Klasik kaynana işte.
Çok kulaksamayın.
Alırken de siz de dersiniz "teşekkür ederim, ama benim için de gayet besleyici oluyor, sadece torununa değil" dersiniz.

İlerde çocuk doğduktan sonra da, "sen sevesin diye değil, oğlum-kızım mutlu olsun diye sevmene müsade ediyorum!" dersiniz. :confused:

Sizi doğacak torun kadar ailesinden saymıyor. Her defasında söylüyorsa art niyetlidir. Aynı şekilde aileden saymayarak davranmak hakkınızdır.:KK48:

Ben verdiğini yemem sırf böyle dediğin için çöpe attım derim atarımda zaten

Klasik kaynana işte.
Çok kulaksamayın.
Alırken de siz de dersiniz "teşekkür ederim, ama benim için de gayet besleyici oluyor, sadece torununa değil" dersiniz.

İlerde çocuk doğduktan sonra da, "sen sevesin diye değil, oğlum-kızım mutlu olsun diye sevmene müsade ediyorum!" dersiniz. :confused:

Gerçekten klasik kaynana mı ya?
Bu kadar kanıksadık mı insanların dengesizliğini?

Benim kayınvalidem veya yakın çevremdekiler bu cümleyi kuramaz.
Tabi ki hepsi sorunsuz değil. Aralarında geline saygı duymayan da var, ama konu sahibininki kadar ayarsızı numune bence.

Klasik demek bence kabullenmek demek. Kabullenmeyelim bu tuhaflığı..

Gerçekten klasik kaynana mı ya?
Bu kadar kanıksadık mı insanların dengesizliğini?

Benim kayınvalidem veya yakın çevremdekiler bu cümleyi kuramaz.
Tabi ki hepsi sorunsuz değil. Aralarında geline saygı duymayan da var, ama konu sahibininki kadar ayarsızı numune bence.

Klasik demek bence kabullenmek demek. Kabullenmeyelim bu tuhaflığı..

Bence de kabullenmeyelim, ancak malesef ki "klasik kaynana davranışı" diye bir tabir oluştu lugatımızda.
Benim kayınpederim ilk hamileliğimde "iyi bak torunuma" diye her gördüğünde tembihlerdi.
2. hamileliğimde de "aman iyi bak torunuma sağlığında bişey olmasın" dedi.

Sanki ben taşıyıcı anneyim.
Sana nolursa olsun ama torunuma olmasın, ona göre der gibi bir tavrı vardı.
Bir enteresan insanlar, ama var olanı değiştirmek mümkün değil malesef.
Bir insan neyse o, ben değiştiremedim, ama onlara karşı gerekli davranışları sergilediğim için en azından bana olur olmaz konuşamıyorlar eskisi gibi...

X