Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

bayramdan sonra kızıma bakmak için bize yerleşecek o zaman bekliyorum ben incileri ama hakkını yemeyeyim menepoza kadar iyiydikaydirigubbakcemile3 özünde görümcemde kaynanamda iyi insanlardır ama tarzlarımız uymuyo

Daha önceki yıllarda kayınvalidemden ,kayınpederden ,eltilerden ,görümcemden dökülen incileri çok dert ederdim.
İncilerden seçmeler yapamazdım, dökülenleri toplamaya çalışırdım.
Ama çok şükür aştım onları ,hayat kayınvalideme dökülen incilerinin hatalı olduğunu gösterdi,ispatladı .
Diğerlerinin döktükleri incileride hiiiç umursamıyorum .
Döküldüğü yerde kalsın ...

Merhaba arkadaslar tum yorumlarınızı okudum ve bırazda ben inci dökeyım dedım.ne yazıkkı eşimle bende aile destegı olmadan evlenenlerdenız sagolsun eşimin aılesı elını hıc bır şeye sürmedi bahane de hazır paramız yok ve evlenelı 1 sene oldu bız hala borc ödüyoruz şuana kadar herşeye eşimin hatrına sustum bu arada bana taktıklarınıda eşim aldı daha neler neler hepinizi cok ıyı anlarım işin komik tarafı hem destek yok aynı zamanda köstekler bır de bızden para ıstıyolar her ay ararlar fix paranız varsa yollayın bız ıkı maasız ya mılletın karıları evde yatsın bız para yolluyalım ılk baslarda esım üzülmesin diye sustum ama sonra baktım olmuyor dedım para mara yok bundan sonra o da artık bana hak verıyor sen herşeyde haklısın dıyor kızlar eşinizin aılesıyle sorununuz varsa esınıze tatlı dılle anlatın gercegı onun görmesını saglayın nede olsa ailesi kötülemeyin siz zararlı cıkarsınız alttan alttan olayı fark etmesını saglayın allah yardımcımız olsun

Kızlar bır ıncı daha dugun slışverısıne cıktık kaynanam ben eşim bızden kımse yok tabı annem hıc ıstemedı cunku evlenmemı neyse allahtan esım ıyı cıktıda aıleme karsı yüzüm var neyse olaya gelelım bız gelınlıgı hallettık iş kına elbısesıne geldı kaynanam ne desın kına gecesıne ne gerek vardı yapmasaydınız olmazmıydı bende aynen kusura bakma anne kınasız dugunmu olur..ayakkabı alıcaz gelınlıgın ayakkabısını gıy dıyo bana gelınlık ayakkabısı altın sarısı elbıse kırmızı neyse bana aldırmadı ayakkabı bende akşam eve döndüm okadar üzüldüm ki anlatamam gıttım kendı paramla aldım haa bu arada dugun alışverısı dedım ya yanlıs anlamayın sadece gelınlık bıde ayakkabı gelınlıgın ıcındekı camasıra kadar kendım aldım bıde kına elbısesı baskada bışey yok ben bunada sukredıyom :)))

Bu arada kına gecesı ayagımda farklı ayakkabı varya hemen yorumu patlattı gelınlık ayakkabını gıymedınmı bende anne ben bunu begendım bunu aldım dedım tabı dumur neyse kına elbısesını almaya gıderkende tabı ben yıne umutsuz evden cıkıyorum aılemle kavgalıyım annem konusmuyor bır oncekı hafta gelınlıge gıtmıstım yetım gıbı tek basıma hanı kacan kızlar olur ya aynen öle aglaya aglaya şimdi bile gözlerim doldu neyse kı kına ya gıderken annem dur dedı bende gelıcem tabı ben sevındım neyse kızlar carsıda ben cok guzel bı elbıse begendım tam kınalık yanı kaynanam tutturmus dandık bı elbıse var ucuz ya onu al dıyo sankı para ondan cıkıyo annem bı atladı panter gıbı kızım bu kırmızı guzel onu al dedı tabı kaynanam dumur sonra tabı sıra bıze geldı canım anam goturdu bızı damat magazına tepeden turnaga gıydırdı nışanlımı bıde kaynanama bakarak en kalıtesı olsun dedı o gun canım anam benle gelmeseydı kımbılır ne dandık bışey alacaklardı bana canım anam sen cok yasa

Bu arada asıl bomba bende kızlar dugun gunu kuaför parasını ben ödedım zira eşimde para kalmamıstı allahtan uzaklarda yüzlerini görmuyorum gelıp gıtmelerıde yok allahtan ama her hafta kaynanam arar gelmıyomusunuz sankı para basıyoz her hafta 2 ssatlık yol gıdıcez neyse ılk baslarda esımın hatrına gııdyodum ama sonralarını baktım olmuyo dedım ben calışıyorum her hafta gıdemem esımde alıstı artık evımızden bı yere kalmaya gıtmek ıstemıyo cok şükür rahatımmm ama her hafta aranırız yanı ya gelınder ya para ıster fixxxx

Kızlar bı bomba daha mobılyalarımız gelmıs ev yerleştırıyoz esım dedıkı ben araba tuttum benı dıger esyalar gelıcek annemler yengemler herkes bızde oglan ceyızı gelecek guya neyse araba geldı 2 kolı kıtap televızyon bız tabı beklıyoz kaynanam ne koydu ogluna yatak su bu hıc bırşey yok neyse benım saf kocam demıskı anasına anne halımız yok kaynanamda sagolsun eskı 30 senelık halısını göndermıs tabı bız şokkkk annem sınır krızı gecırdı gercı asıl krızı ben gecırdımde pekı ben ne yaptım o halıyı hıc acmadan koydum kenara zaten pislikten gecılmıyo neyse dugunden sonra gıttıgımız ılk hafta koydum arabaya gerısın gerı ıade ettım tabı canım anam o olaya üzüntüsünden gitti taksıtle borclandı butun halılarımı aldı gözlerım doldu yıne ne dıyeyım kızlar kendı kızlarıda var ben görümcemın dugununu beklıyorum allah cok buyuk

Kızlar bı bomba daha mobılyalarımız gelmıs ev yerleştırıyoz esım dedıkı ben araba tuttum benı dıger esyalar gelıcek annemler yengemler herkes bızde oglan ceyızı gelecek guya neyse araba geldı 2 kolı kıtap televızyon bız tabı beklıyoz kaynanam ne koydu ogluna yatak su bu hıc bırşey yok neyse benım saf kocam demıskı anasına anne halımız yok kaynanamda sagolsun eskı 30 senelık halısını göndermıs tabı bız şokkkk annem sınır krızı gecırdı gercı asıl krızı ben gecırdımde pekı ben ne yaptım o halıyı hıc acmadan koydum kenara zaten pislikten gecılmıyo neyse dugunden sonra gıttıgımız ılk hafta koydum arabaya gerısın gerı ıade ettım tabı canım anam o olaya üzüntüsünden gitti taksıtle borclandı butun halılarımı aldı gözlerım doldu yıne ne dıyeyım kızlar kendı kızlarıda var ben görümcemın dugununu beklıyorum allah cok buyuk

görümcene bunları yapamaz canım herşeyi damat tarafına yıkmaya çalışır ama kendide kızına 30 senelik halısını vermez. onlar kendi kızları ana kuzusu ama gelinler ağaç kovuğundan çıkma sanki alsanaalsanasmile

Ha bu arada kızlar paramız yok dıyen ınsanlardada 3 tane ev var 1 kırada 2 cıde yakında kıraya verılır benım aılem kırada bır ev aldılar onuda bana verdıler ben oturuyorum ıcınde ne dıyeyım allah anama babama uzun ömürler versın ıkısınıde cok sevıyorum canlarım benım

Kızlar bıde ütü meselesi var sagolsun anam bana alamanyadan ütü getırdıydı ceyısıme o ütde su akıtı neyse yada bız anlamadık ayarından bışey bırgun konusuyoz kaynanamlarda neyse bana gıderken ne verdı dersınız eskı ütüsünü bende bişey dıyemedım aldım neyse gecen annem geldı baktı eskı ütü bu ne dedı bende utancımdan eşimin bekarlık ütüsü dedım demedım kaynanm verdı neyse canım sen gıt bana sıfır ütü al gel şimdi ütülerim eziyet olmaktan cıktı bende ılk fırsatta eskı utuyu göturup verecem gerı

Kızlar bıde ütü meselesi var sagolsun anam bana alamanyadan ütü getırdıydı ceyısıme o ütde su akıtı neyse yada bız anlamadık ayarından bışey bırgun konusuyoz kaynanamlarda neyse bana gıderken ne verdı dersınız eskı ütüsünü bende bişey dıyemedım aldım neyse gecen annem geldı baktı eskı ütü bu ne dedı bende utancımdan eşimin bekarlık ütüsü dedım demedım kaynanm verdı neyse canım sen gıt bana sıfır ütü al gel şimdi ütülerim eziyet olmaktan cıktı bende ılk fırsatta eskı utuyu göturup verecem gerı

Bu ütü çok eski annem bana kaliteli bi ütü hediye getirdi demeyi de ihmal etme aklinialirimsmile

Bu ütü çok eski annem bana kaliteli bi ütü hediye getirdi demeyi de ihmal etme aklinialirimsmile

sahrud ilişki profesörü olmuşun kız sen ...
hayat neler öğretiyor bize..
ama bize yaptıkları kötülük gözümüzü açıyor enazından benim öle oldu...
aklımı başıma getirdiler elden dost olmayacağını anlattılar bana ve bende çıkardım pembe gözlüklerimi artık...
korksunlr bendennnnn bundan böylekötükedihüso

şaka olarak ağzımı kıracağını söylemişti kayınvalidem
(oğlumun elinden ekmeği aldığım için.boğazına duru diye)
şaka da olsa seviyesizceydi..saçma ve basitçeydi..
sadece değerini düşürdü gözümde....

kızlar aslında sölenecek cok şey var da eşimin hatrı var işte Allahtan öle gelıp gıtmelerı yok hıc bır şeyımede karısmazlar hıc bır hayırları yoktur bıze bana dokunmayan yılan bın yasasın formundalar yaniii

haa bıde nıkah davıteyesı var kaynanamla gorumcekte yanımda ben bıtane begendım tabı bıraz tuzlu onlarda en ucuzu buldu sonuc ne oldu ben ses cıkaramadım en ucuzunu aldık salak kafam şimdiki aklım olsaaaa

haa bıde nıkah davıteyesı var kaynanamla gorumcekte yanımda ben bıtane begendım tabı bıraz tuzlu onlarda en ucuzu buldu sonuc ne oldu ben ses cıkaramadım en ucuzunu aldık salak kafam şimdiki aklım olsaaaa

deryo senin yazdıklarını okuyunca kendi dügünüme gittim birden..yaşadıklarının hepsini yaşadım. Halada yaşıyorum. Yani hep böyle olcak hayatın alıştır kendini ::)) bende babamın evinde oturuyorum. ve babacım siz para biriktiremiyosunuz dedi bi arkadasının vasıtasıyla birikmişinide bize vererek ev aldırdı bize. elinde avucunda olanları verdi. eşimin babası memur maaşıyla ev alınmaz boşverin dedi...bende onlara sormadım bile gittik anlaştık krediyi çektik aldık evimizi. ama malesef şansıma evde sorun çıktı 4 aydır eve geçemedik ve k.pederim her telefon ettiginde dünyanın lafını sayıyo.. ona sormadan almışız diye.. yahu sen destek olmayı bırak hep köstek oldun.. oğluna azck yatırım yap demedin, bisey olmaz sizden deyip durdun..ev aldık dedik sadece hayırlı olsun dedi ve 1 hafta evle ilgili bisey sormadı.simdide haklıymış gibi eşimide dolduruyo neden benim dedigim olmuş neden babam girmiş devreye de ona sormamışız... o kadar sıkıldım ki.. inanın yemin ediyorum bir kere olsun Allah razı olsun demediler.. adam ugrasıyo demediler. ben babamın evinde 3 yıldır oturuyorum kızıma annem bakıyo yani ne kira derdim var ne bakıcı parası veriyorum. bende dedimki eşime böyle ayıp en azından ayda 250-300 verelim kardesime okul parası şimdi onuda söylemiş eşim her geldiklerinde laf çarpıyolar sinir oluyorum yaa....kendi evinde beni bedava oturturmuydu acaba???

deryo senin kiler garipmiş alınma ama sende bayaaaa garipsin.

1. hiç düşündünmü.belki kayınvaliden kıs kıs gülüyordur. gelinim ve annesi çok saflar diyordur (bence) çünkü kendin demişin onlar bişey yapmamış .annen almış devamlı. kayınvaliden eminim anneden çok sahipleniyordur. oğlumun evi falan diye. yani anlatmaya çalıştığım. onlar yapmıyorsa sende annenden alma. evin eksik olsun nolacak.

2. olarak ta benimde halılarım bazıları hediye geldi. mutfağa serdiğim ince bişeydi. kayınvalidem onu beğenmiyormuş. kendi eski halısını gösterdi. bunu götür kızım dedi. bende yok yaaa alamam. ben onu borcum azalınca yenisini alacağım dedim. neden eskiyi kullanayımki. sonra da tencere vermek istedi. daha doğrusu eltimin evine geçti. kendi eşyalarını dağıttı. bana pay mı düşürdü bilmiyorum. ama onu da istemem dedim. eşime anlattım oda alsaydın kullanmazdık üzülmüştür annem dedi. bende iyide alınca kullanmadığımı görünce daha çok üzülürdü. boşver dedim :) bir dahada öyle bişey olmadı. kavga da olmadı. çok şükür.

X