kaynana sorunsalı

casper10

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2011
407
27
318
İstanbul
kızlar mrb, benim yine kaynanamla sorunum var her zamanki gibi. evin tek gelini benim. nasıl desem benim eşimin ailesi biraz eski insanlar. onlara göre gelin hiçbişey. sürekli temizlik yapcak onlara hizmet etcek her gün onlara gitcek. yapmadımmı yaptımda hatta 1 yıl birlikte bile oturdum. eşimler 5 kardeş hepsi ayrı alem. anlatsam ancak filmlerde olur böyleleri dersiniz. neyse velhasıl kaynanam şimdi bütün çocuklarını yanına toplamış bu arada hepsi bekar bir görümcem evli. hafta sonu bir araya gelip birbirlerini gazlamışlar. kaynanam bana sarıp sarıp duruyor. 2 yıl önce görümcemin wşiyle kavga etmiştik. çocuklar kavga etmişler ikiside 5 yasında. bagırdı çıgırdı en son bide benim üstüme yürüdü o dakikaya kadar sesimi çıkarmamıştım. o dakika film koptu bende bagırdım çıgırdım eşim girdi sen niye bagırıyon kıza falan filan kavga kıyamet 2 sendir konusmuyoduk. hafta sonu bir araya gelmişler eşimde gitmek istemedi. ben eşime o kadar dedim ki ablandır olsun barıs ömrünü sonuna kadar küs kalamazsın die. eşim inat etti. sonuc suclu benim. kaynanam demediğini bırakmadı bana ne kardeşlerin arasına girmediğim kaldı ne bişey. hatta ilk defa kaynanama anlattım böle böle oldu die bana inanmadı o adam öyle bişey yapmazmıs onu öyle kabul etcekmişim. bana kim ne derse desin suscakmısım. susup sonra hiçbşey demeden çekip evime gitcekmişim. sürekli bu böyle artık canıma günüme yetti. eşim önceleri ailesine çok düşkündü o da aynı bu kafadaydı defalarca ayrılma noktasına geldik. ama artık beni savundugu için ailenin kötüsü biz olduk. şiddetlerinin dozu gerçekten yok. sürekli bagırıp çagırıyorlar en son söylüceklerini en basta söylüyorlar ve biz cevap verip herhangi bir tepki gösterdiğimizde siz küçüksünüz suscaksınız oluyor. bugüne kadar hiç dövemediler ama defalarca bunun girişiminde bulundular. bu güne kadar defalarca evliliğimi yaraladılar. benim annem öldü babam ikinci evli. zaten öyle anlayışlı biri de değil. üstelik şuan da hamileyim. daha geçen hafta kanamalarım vardı. cumartesi bayılıyordum nerdeyse hastanede serum falan taktılar. doktor stresten olduğunu söyledi durdu hep. bunları bile bile yapıyorlar. ben herşeyi kısa geçmek istememe ragmen bu kadar uzun oldu. durmuyolar. sürekli bana satasacak bşi mutlaka var. eşim geçerken ugramamış sebebi benmişim. eşime bir kaç beni oraya buraya götür demiş eşimde götürmemiş sebebi benmişim. pikniğe gidelim demiş ben götürmemişim. artık canıma günüme tak etti gerçekten. eşimin annesiyle kötü olmasını istemiyorum anneler kutsaldır. ben hep bunun acısını çekiyorum. benimde evlatlarım var. ama niye hep ben. asıl sebep zaten bu ikici çocuga hamile kalmam. onların istediği eşim beni ailesinin yanına dövsün sövsün köle etsin di yada beni boşamasıydı . yapmadığı üzerine de benle mutlu olduğu ve çocuk yaptıgı için yine düşmanları ben oldum. benim bir oğlum 5 yasında. biz küs değilken bile ben bir sefer halasının oglumu özleyip geldiğini aradıgını bilmem. ama ben yapcakmısım arayıp halasını oğluma vercekmişim. seni özledim halacım dedirtcekmişim. oğullarına agızlarını açmıyorlar yemin ederim tek kelime etmiyolar ama beni yiye yiye bitiremediler bir türlü ben napim allah aşkına ya

Eşiniz arkandaymış doğru anladıysam...
Görüşmeyin arkadaşım,size zarar veren insanları hayatınızdan çıkarın.

Olayın çözüm noktası. Eşinden bi yol olmaz. Görümce kaynana kayınpeder hepsi boş eşin adam gibi koca olsa seni kimseye ezdirmez

Eşiniz arkandaymış doğru anladıysam...
Görüşmeyin arkadaşım,size zarar veren insanları hayatınızdan çıkarın.

evet artık arkamda ben vicdanım la kendim arası sıkışıyorum. bende bir anneyim. ilerde oğlumla aramıza kimsenin girmesini istemem. ben bunun günahından ve vicdan azabuından korkuyorum.

Olayın çözüm noktası. Eşinden bi yol olmaz. Görümce kaynana kayınpeder hepsi boş eşin adam gibi koca olsa seni kimseye ezdirmez

şimdi yukarda allah var artık eşim exdirmiyor. ama işte ailesi sonucta bişey diyince kavga kıyamet kopuyor sonra suçlu yine ben oluyorum sen doldurdun karı için bizden vazgeçti oluyor

Gitmeyin yanlarına gelirlerse acmayin. Zorladılar mi polis çağırın. Ararlarsa acmayin. Eşinize de gel git demeyin kendi bilir. Siz gitmeyin. Madem iyi gelin olmaya çalışmak yaramadı kötü olun. Zaten zamanında laf soylemeyince böyle gemi aziya alıyorlar. İmkânınız varsa daha uzağa gidin. Ben ne yazık ki insancıl biri değilim gayet kindarim affetmem. Tabi pis yüzünü gördüğüme. Hep derler iyilikten maraz doğar diye gerçekten de öyle iyilik ettikce saf salak zannedip kullanmaya çalışıyorlar. Anneyse büyükse büyüklüğünü bilip otursun. Nedir bu büyüklerin en büyük saygı bize olacak sizi yatırıp kessek gık demeyeceksiniz tavrı. Ben devam edemeyeceğim sinirlerim bozuldu

evet artık arkamda ben vicdanım la kendim arası sıkışıyorum. bende bir anneyim. ilerde oğlumla aramıza kimsenin girmesini istemem. ben bunun günahından ve vicdan azabuından korkuyorum.
Bu işin günahı nedir bilemem de yarın öbür gün size,evliliğinize,bebeklerinize zarar gelirse o zaman vicdanınız sızlamayacak mı acaba?

Bu denli zararı olan insanlarla görüşmek, aynı hakaretleri tekrar tekrar dinlemek neden? Görüşmeyin, mesafe koyun aranıza, laftan anlayacak insanlar da değiller belli ki hiç anlatmayın kendinizi

Bi cinnet işini görür! Saymayacaksın öyle insanları, mesafe koyacaksın ve elimese ailesiyle ilgili tek kelime etmeyeceksin, iyi veya kötü! Bırak kim ne derse desin

şimdi yukarda allah var artık eşim exdirmiyor. ama işte ailesi sonucta bişey diyince kavga kıyamet kopuyor sonra suçlu yine ben oluyorum sen doldurdun karı için bizden vazgeçti oluyor
Ya canım geçeceksin o işi. Nasıl ezdirmemek bu defalarca dövmeye yeltenmişler,stresten kanaman olmuş nasıl ezdirmemek bu. Ben sana ezdirmemek nasıl olur söyleyim mi.
Alır eşin sen beraber gider bir iki saat gider çayınızı içersiniz. Biri laf söyleyeceği zaman siz eşime söylemeyin bana söyleyin ben konuşurum der olur biter. Ağırlığını koyacak.

niye böyle ömür tüketiyorsun anlamıyorum ki kaynana sende söyle lafları cevapları kibar olmaya açıklama yapmaya gerek yok senin oğlun 3 yasinda çocuk mu ister kabul et ister etme kendi gelmiyor işte de çat diye kapat telefonu karnındaki bebeğe bile zarar veren insanları düşünmene gerek yok bırak ablasıyla küs kalsın boşver umrunda olmasın

bundan sonra böyle olcak zaten ben eşimle konuştum herşeyi aslında haklısınız varya ben böyle salak olduktan sonra bana bunlar haktır

yemin olsun aynısını dedim. senin oğlun küçük çocuk değil anne. kolundan tutup zorla götüremem ben her yere saga sola çekiştiremem dedim. ama kulagımla duydum kaç sefer oğlum nie bilmiyorum benim aileme çok düşkün onlara pek öyle değil. onun sebebini bile ben olarak söyleyen bir insana kendimi anlatamamam normaldir

aslında kimsenin sucu yok benim salaklıgım ben böle aptal oldukça şikayet etme hakkım da yok gerçekten

Anlatma o zaman açma telefonlarını oğlum düşkün diyorsun da küçük çocuk 1 ay görmese konuşmasa unutur gider açmak zorunda değilsin ya karnındakine bir şey olsaydı kim verecekti sana hesabını çocuğunun canına kast etmek değil mi bu

aslında kimsenin sucu yok benim salaklıgım ben böle aptal oldukça şikayet etme hakkım da yok gerçekten
Zararın neresinden donerseniz kardir. Her halükarda kötü gelinseniz gerçekten kötü olun. Sizin hakkiniza fazlasıyla girmişler. Siz annesiniz güçlü olmalı çocuklarınız için sağlıklı kalmalisiniz. Gerektiğinde çıkarın tırnakları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…