Kaynana, elti, kayın,kayınpeder dörtlüsü tehlikesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kusura bakmayın ama eltinizi kıskanan sizsiniz bence. Anlaşılan kadın sizi kaale bile almıyor, bişeyleri yarıştırma derdine düşmüşsünüz ..
Bir de demişsiniz ya, bir şeyleri yarıştırma derdine düşmüşsünüz neyi mesela ? Siz benim konumu tam anlamıyla okuduğunuza emin misiniz ? Ya da anladığınıza. Ben eltimle bir şey yarıştırmıyorum buraya öyle bir şey de yazmadım zaten. Siz neden celallendiniz ki ?

7 aylık evliyim.. sizinle aynı fikirdeyim kimse mükemmel olamaz ama olaylara eşim ve benim çevremde baktığında onların hatalı olduğu yönünde herkesin düşüncesi. Çünkü en başından beri beni istemediler.

Aynı hissi almışız konudan.
Gerçek olmayan şeyleri neden yazayım burda hikaye uydurup. Kazanımım ne olabilirki ? Dertleşmek, fikir alışverişinde bulunmak için kendi açımdan yazdım. Oturup kaynanamın açısından yazacak değilim elbette. Yaşanılanların bana hissettirdiği şeyler bunlar

Okuduklarımdan izlenimim olaylara hep kendi tarafınızdan bakıp, olaylara gerçek olmayan hikayeler yazdığınız yönünde.
Neden hikaye anlatıyım ki burada ? Kazanımım ne olabilir ? Olayları kendi tarafımdan anlatmayacağım da ne yapacağım. Oturup kaynanamın tarafından mı yazıcam olayları ben yaşadım ve bana ne hissettirdiğini anlatmaya çalıştım. Yazıda hatalar olabilir. Roman yazarı değilim sonuçta

Gerçekten konuma en şeffaf görüşlü yorum budur. Teşekkür ederim objektif baktığınız için

Sorunu anlamadim..mesafeyi siz koymussunuz, simdi size yüz vermediklerinden yakiniyorsunuz. Kararinizin arkasinda durun.
Yüz beklemiyorum kimseden ama böyle bir durumda hani hata telafi edilir, kızım ne oldu da böyle oldu denir ya. Bunlar da o yok. Pişkinler yani. Ben tepki gösteriyorum. Onlarda ne oldu demezler hiç. Bundan bile laf çıkartıp gelmiyor gitmiyor diyorlar. Sorun bu. Kararımın arkasındayım zaten. Dertleşmek için yazıyorum bir de siz sanki olayları tam anlamıyla biliyor konuya çok çok hakimmişsiniz gibi yazıp iyice moral bozuyorsunuz gerçekten.

Benim naçizane tavsiyem bebek konusunu erteleyin. Çok erken evlilik bir otursun derim. Onlar sindirememiş sizde eşinizin ailesi böyledir diye kabullenememişsiniz. Böyle bir ortamda bebek, hamilelik yorucu ve üzücü olur. Biraz politik davranın, ne samimi olun nede uzak. Hata yapan olursa ben iyi davranıyorum benden günah gitti dersiniz. Yeni evlilerinde aile içi ego savaşları çok çetin oluyor. Eş kişisi yorulunca asıl safı belli olacak. Şimdi yanınızda gözükmesi normal, erkekler ailelerini elestirir kavga eder ama baskasına laf ettirmez. Şimdi sesi çıkmasa da yarın öbür gün basınıza kakabilir, 13 yıllık evli 37 yasında abla tavsiyesi

Ee en başta siz mesafe koymuşsunuz şimdi niye böyle diyorsunuz. Hem eltiyi konuda gömüyor diyorsunuz ama sonra övüyor diyorsunuz. Peşine böyle konuşuyorlardır vs kafanızda senaryo yazıyorsunuz. Acaba eltiyi kıskanan siz olabilir misiniz? En başından beri yoksa ilgiye mi boğsunlar istedinizde mesafeliler diye batıyor her şey? Yani niye herkes size soğuk olsun bir siz hakkı olamazsınız dimi? Herkes kendi penceresinden kendini haklı olarak cümlelere döker. Siz en başından beri muhatap olmamışsınız onlarda kendileriyle muhatap olmayan birinin peşinden koşturacak halleri yoktur

Uff !! bayılıyorum böyle aklı başında objektif yorumlara gerçekten çok teşekkür ederim size öncelikle Ben de ondan korkuyorum. Şimdilik böyle iki arada bir derede ama kafasına taktığına çok eminim. İlerde bana benim ailem iyi olmuyorsan boşanalım diyecek diye çok korkuyorum. kendimi resmen güvende hissetmiyorum. Eşimle severek evlendik hala seviyoruz birbirimizi. Mutluyuz da ama bizi bi rahat vermediler.

Hayır olayları dümdüz yazdığım için biraz kafa karıştırıcı olmuş haklısınız. Nasıl anlatsam örnek veriyorum kaynanam önce gömdü ilk zamanlar. Sonra baktıki benden cevap yok. Tepki yok destek yok ona. Sonra övmeye başladı. Eltimi bana karşı. Belkide en başta gömdü ya tepki alamayınca benden sıvama operasyonuna geçti. Ya aptal saptan şeyler işte. Ben bilmiyorum böyle durumlarda ne yapılır ne edilir. Buraya yazdım. Yazdığımda biraz saçma görünüyor okuyunca ama a dan z ye anlatsam sabaha kadar sürer bitmezdi. Kaba taslak yazdım.

yazdıklarınızda belli bir sorun, bir olay örgüsü yok. sizi kabullenmediklerini nereden anladınız mesela? nasıl bir şey yaşadınız da tamamen görüşmeyi kestirip attınız? eş ailesiyle görüşmeyi bırakmak ciddi bir şeydir benim gözümde. anne- kız arasında bile problemler olurken, kayınvalide eltiyle problem olması da çok olası. ben bazı şeyleri görmezden gelmek taraftarıyım. kayınvalidemle aramda hem saygılı bir mesafe vardır, hemde hep olduğum gibiyimdir. bana ters gelen bir şey varsa o an fikirlerimi paylaşır bunu belli ederim. herkes her konuda aynı fikirde olmaz. ama iletişim kurarak insanlar birbirine alışır. örneğin onlar size niye böyle yapıyorsun diye sormuyorsa, siz sorun. gelinler de düğün zamanı streslidir, belki ufak bir bakışı bile o an yanlış anlayıp bilenmiş olabilirsiniz

Ben 10 yıldır eşimin ailesiyle görüşmüyorum.asla onlardan bana benden onlara laf gitmez.bu dengeyi eşim koruyor.ben kızarım eşime söylerim evet haklısın ama ailem ne yapayım der geçer.ve eşimden o kadar eminim ki benim hakkımda ne derlerse cevabını verir ve asla konu uzamaz herkes haddini bilir susar.
Sizin durumunuzda aynı yerde yaşamak büyük hata.ne kadar uzak o kadar iyi emin olun.ke di ailemle de eşimin ailesiyle aynı mesafede uzak oturuyorum.
Kv diğer gelin için kötü demiş,birlikteyken iyi davranıyor,hep bana diğer gelini övüyor bunların hepsi boş.siz hepsinden uzak durun muhattap almayın bitti gitti.
Eşinizin de destek olması sizinde hepsinden uzak olmanız gerek.
Sürekli elti kıyası yapılınca kıskançlık oluyor heralde benim eltim yok bunu tam anlamıyorum o yüzden.ama siz eltinizle ve eş ailesiyle ilgili olmazsanız sorununuz kalmaz.
Yorumların hepsini okumadım ben kabaca böyle düşündüm.

Eltimi kıskanmıyorum. Hatta konuda belirttim kendisi de güzel bir kadındır diye. Kıskandığım kısmına nerden varılıyor anlamıyorum. Kıskanıyor olsam konu başlığına eltimi çok kıskanıyorum yazardım. Ama konu beni şimdiye dek manipüle edip. Küstürüp. Sonra kurban rolüne girmeleri. Diyorsunuz ya herkes hatalı bşr siz haklı olamazsınız diye. Ya gerçekten ben haklıyım. Bir kez bile ağız dalaşına girmedim. Bana kınamdan nikahıma kadar uzaylıymışım gibi hissettirdiler beni.

İstemeden tutun tanışmadan nikahıma kadar sürekli fısır fısır konuştular, yüzlerinden bir bakışlarından belli oluyordu. Beni eşimin tüm ailesi çok sevdi. Hala dayı teyze.. vs ama bu birinci derece olanlar ne oldu kabullenemedi bilmiyorum. Bi münakaşam olmadı öncesinde de. Ama bana kendimi çok değersiz hissettirdiler. Demişsiniz ya iletişimle tanınır diye. Ben bunu yapmaya çalıştım. Ama kayın validem bir gün iyi iki gün soğuk yaptı. Bana garip bi otorite yapmaya çalışıyordu ama farklı yöntemlerle örneğin biz tatildeyken görüntülü arıyor yavrularım siz mutlu olun gezin eğlenin ben de mutlu olurum diyo. Ertesi gün tatilden dönüyoruz örneğin. Eşim yokken bana surat asıyor gibi. Bu sadece küçücük bir örnek

Çok haklısınız ben de sizin gibi olucam sanırım şu an ki kafa yapım ve hissiyatım onlarla hiç görüşmemek ki zaten adımda atmıyorlar haksız olmalarına rağmen. Örneğin ben haksızsam gelsinler benle benim haksızlığımı konuşsunlar çözelim ama bunlar düpe düz pişkin. Ayrı ev konusunda eşimi ikna etmem lazım. Burada olmanın tek artısı kira ödememekti ama bilmiyorum kafam çok karıştı gerçekten. Ne yapacağım nasıl yapacağım bilmiyorum burda da millet dümdüz yazıyor okuyor
Hmm sen etkini kıskanıyorsunnsnsns yazabiliyorlar gerçekten. Benim derdim başımdan aşkın hayal kırıklığım evliliğin em başında yaşadığım bu hüsran. İşim yok eltimi kıskanıcam! Keşke herkes sizin gibi objektif yazsa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…