Kaynaklar

nasıl bı sıte anlatırmısın?ıyıyse bende uye olıyım yenıden basladım ıngılızce calısmaya
Öncelikle şunu söyleyeyim. Bu tür siteleri inceliyorum bir süredir. Yazılarınızı düzeltenler var, skype vb ile konuşanlar var. İtalkinin makalelerini okuyorum ama onlar sürekli hocalarımızdan ders alın reklamındalar. Benzer siteler hep öyle. Hatta katılımcıları da kendi dillerinde bir çeşit eğitimcilik yapmaya teşvik ediyorlar para karşılığında. Bence ihtiyacınıza göre "native" birinden profesyonel yardım almanın sakıncası yok.
Burada da benzer uygulama var. Ama gördüğüm kadarıyla diğer üyelerle konuşma ya da yazma pratiği yapılabiliyor.
Ben neden beğendim? Öncelikle benim ingilizceden temelim var ama ara vermiştim. Burada roman,makale vb orijinal dilde seslendirilmiş. Gramer öğretmiyor. Benim ihtiyacım olan kelime hazinemi genişletmek ve telaffuz idi ingilizce de, bu mümkün görünüyor. çalışmak istediğiniz kelimeleri seçince açıklama geliyor yanda ve anki benzeri sistemle sonradan çalışabiliyorsunuz. Diğer dillere de göz attım. her seviyeye uygun çalışma var. Bir parça paylaşıp istediğiniz dilde birinin okuyup kaydetmesini isteyebiliyorsunuz,gerçek telaffuzu duymak için, ya da kendi okumanızı kaydedip yorum alabiliyorsunuz vb.

http://www.ivona.com/
Diyelim elinizde bir metin var, ya da bir cümle, orijinalinde nasıl telaffuz edildiğini öğrenmek istiyorsunuz.Ana sayfadaki küçük pencerede metnin dilini seçip alta metni giriyorsunuz ve play e tıklıyorsunuz. Telefon vb için uygulamalar var.

Aşağıdaki makale çok güzel. Anlamasanız da bakın şekiller zaten ne demek istediğini anlatıyor. Bir sınıfta iki grup öğrencinin birine kelime listesi diğerine zihin haritası şeklinde düzenlenmiş isimler verilmiş. Sonra yapılan testte, zihin haritasından çalışanlar daha başarılı olmuş. Öğrendiğimiz kelimeleri bu şekilde basit haritalandırarak hatırlayabiliriz. Daha önce de bazı sitelerde benzer şekilli çalışmalar görmüş ve beğenmiştim. Tüm kelimeleri bir arada görebiliriz böylece.
http://www.italki.com/article/217/how-to-use-a-mind-map-to-improve-your-vocabulary#.VQwd-PmsWJl

quizlet.com sitesini bir süredir inceliyorum. anki benzeri ,kelime çalışmak için. Kendi kelime setlerinizi oluşturabilirsiniz, ya da üyelerin hazırladıklarını çalışabilirsiniz. Kelimeleri kavratıcı oyunlar, testler var. Her dil için yararlanabilirsiniz.
Ben bugün diğer üyelerin listelerini kullanarak ya da yeni liste yaparak kendi setlerimi oluşturmaya başlıyorum. Telefonlara da indirilebiliyor uygulama.

Emegine saglik canim cok güzel kaynaklar paylasmissin. Italyancalara bakacagim.

hayatnurrr ı need write english paragraph and english story but theese have much mistakes.ı want someone correct theese mıstakes.could you reccomend have thıs someone website for me?

hayatnurrr ı need write english paragraph and english story but theese have much mistakes.ı want someone correct theese mıstakes.could you reccomend have thıs someone website for me?
linkq sitesinde de bu çeşit çalışma yapabilirsin. Ama lang-8.com kullanıyorum ben. Bazen çalıştığın dili konuşanlar sana bazan da sen türkçe öğrenenlere yardımcı oluyorsun. O an hangi üye uygunsa düzeltme yapıyor, bazen birden fazla düzeltme yapanlar oluyor. İnsanlar gerçekten yardımlaşıyor ve mailine gereksiz reklamlar gelmiyor. hinative diye bir uygulamaları da var telefonda kullanabileceğin, bir kelimeye takıldığında açıklama isteyebiliyorsun.
Ben ilk yazmaya başladığımda Türkçe yazdığımı sözlük yardımıyla ispanyolcaya çevirip gönderiyordum. Cümle cümle düzeltiyorlar ve gerekirse neyi neden düzelttiklerini açıklıyorlar. Çok fazla düzeltmöe işareti görmek moral bozucu görünebilir başta ama daha dikkatli olmanı sağlıyor. Önceleri soracaklarımı ingilizce soruyordum ama şimdi devreden çıktı gibi. Öncelikle ispanyolca düşünmeye başladım yapabildiğim kadarıyla.
Bir uyarı: Site gerçekten güzel, ama özellikle bazı ingilizce "native"ler, hiç yazı paylaşmadan direkt arkadaşlık isteklerinden yakınıyorlar. yani işi ciddiye alıyorsanız, işinize yarayacak ve güzel dostluklar bulabileceğiniz bir yer. ben sıfırdan başlamışken ilerleme kaydettiğime göre ,senin işine daha çok yarar.

http://www.examenglish.com/
Burada ingilizcede önemli sınavlarla ilgili testler var. Az önce listening testi yaptım. C1 seviyesini gösterdi. Zaman zaman bu tür tesrleri yapıp gelişmeleri gözlemek iyi olur. Kulağım geliştikçe daha iyi sonuç alabilirim. (Tabi kelime bilgisi de önemli, kelimeyi duysak bile anlamını bilmiyorsak soruyu cevaplayamayız doğal olarak.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…