Maske Tarifleri Kayısı yağı ve mucizeleri

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

Cicilikiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
1.972
10
48
Ben göz altı çizgileri için, kayısı çekirdeği yağı yerine, kayısı yağını almıştım. İyi ki de almışım diyorum :) Çünkü yaz – kış hiç fark etmeden, her gün çok sıcak suyla banyo yapan ben için mucize bir yağ haline geldi.

Neden mi; çünkü sıcak sudan kuruyan ve pul pul olan vücudumun bakımını artık kayısı yağı ile yapıyorumda ondan :)) Banyodan çıkmama yakın, duşun altından çıkıyorum ve vücuduma kayısı yağını sürüyorum, daha sonra duşun altından hızlı bir geçiş yaparak, o yağın su ile birlikte vücuduma yayılmasını sağlıyorum. Siz eğer isterseniz, sürmek yerine banyo kovasına biraz su doldurun ve içine bir kaç damla kayısı yağı damlatıp, o suyu vücudunuza dökün.

Sonuç; nem oranı süper olan ve harika kokan bir vücut :)))) Unutmayın ki bir çok parfüm ve esans kayısı yağından yapılıyor, buda demek oluyor ki kayısı yağı harika kokuyor :)

Şimdi sevgili Melek’lerim ve bizi ziyaret eden hemcinslerim, kayısı yağının diğer faydalarına da gelin bir göz atalım, cilt ve vücut bakımı hakkında bilgi sahibi olalım:)

Kayısı, cilt ve beden için oldukça faydalı bir meyve. Tabi, kayısı yağı da aynı işlevi görüyor. Daha çok yüz temizliğinde kullanılması tavsiye edilen kayısı yağının kısaca faydalarından bahsersek ;
* Akneleri temizler.

* Cilde canlılık veriri.
* Yaşlanma ile ortaya çıkan kırışıklıkları gidermek için kullanılabilir.
* Nemlendirici özeliğe sahiptir.
* Bağırsak parazitlerinin düşürülmesinde kullanılabilir.
* Tüm cilt tipleri için uygundur.
KULLANIM ŞEKLİ : Harici olarak ;Cilde pamukla sürüldükten sonra masaj yapılarak kullanılır. Dahlili olarak ; Bir çay bardağı suya 2-3 damla damlatılarak alınır.
EVDE KAYISI YAĞI CİLT BAKIM KREMİ YAPIMI : Sizlere, evde rahatlıkla yapabileceğiniz, harika bir cilt bakım kremi tarifi de vermek istiyorum. Tabiki baş rollerde kayısı yağı var. Kremi kullandığınız zaman ellerinizde yumuşaklığa inanamayacaksınız.
* 4 çorba kaşığı kayısı yağı
* 2 çorba kaşığı susam yağı
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı damıtılmış su
HAZIRLANIŞI : Bütün malzemeleri birbirine karıştırın. Karışım düzgün bir krem halini alınca cam bir kavanoza koyarak buzdolabının kapak kısmında saklayın. Elinize aldığınız bir miktar kremi cildinize masaj yaparak yedirin. 5 dak. beklettikten sonra ılık su ile temizleyerek çıkarın. Nemlendirici krem sürün

kayısı yağı ve gül suyu cildimde yavaş yavaş kırışıkların oluşmaya başladığını gözlemliyorum. 25 yaşındayım. bu yazdıklarımın ikisi hakkındada iyi olduklarına dair yorumlar okudum. ikisini birlikte kullansam mı ki? sen ne dersinCADIARZU

ben kayısı yağını gece ytmadan önce aklıma geldikçe sürüyorum sabah yumuşacık oluyo cildim tavsiye ederim

ben kayısı yağını uzun süre kullandım cildi yumusatması dışında hiçbir ise yaramadı.. Kırışıklıklara iyi geldiği söylenmisti benimkilere faydası olmadı maalesef

bugünlerde yağlarla cilt bakımına ilgim arttı,
bu bitkisel yağların üretimini yapan bir firmanın satış mağazasına gittim,internette araştırdığım kayısı yağını istediğimde oradaki görevli bayan ''siz açık tenlisiniz,kayısı yağı tüğlenme yapar,tavsiye etmiyorum bunun yerine kayısı çekirdeği yağı kullanmanızı tavsiye ediyorum''dedi.

ama cildinizin sıklaşmasını ve kırışıklıklara karşı bir şey istiyorsanız portakal yağı diyorum,portakal yağı hem sıklaştırıyor,hem de selülit düşmanı..etkisini çok çabuk gösteriyor.ama herkeste aynı etkiyi yapar mı bilemem...

X