kayınvalideyi tınlamama san'atı cilt 1

BerilinAnnesi

bi beştaşım bile yok
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2010
610
4
efenim burada kayınvalidelerimizle yaşadığımız kah gülüp kah ağladığımız (ağlamak yok !) hatırlarımızı masaya yatırmak arada elti belasına değinmek suretiyle makaraları salmak üzere açmış bulunuyorum. dilerim ki hoş arkadaşlıklar ve muhabbetler kurarız.

efenim burada kayınvalidelerimizle yaşadığımız kah gülüp kah ağladığımız (ağlamak yok !) hatırlarımızı masaya yatırmak arada elti belasına değinmek suretiyle makaraları salmak üzere açmış bulunuyorum. dilerim ki hoş arkadaşlıklar ve muhabbetler kurarız.

kızlar kerkese slm.. ben daha öncede yazmıştım ama kimse cevap vermedi..Ben 1,5 yıl önce görücü usulü ile evlendim ilk nişanlandığımda eşimi sevmiyordum ama şimdi seviyorum..ilk dönemlerde sorunlar yaşanır deriz ya hep alışana kadar bizim biraz erken başladı galiba. aileler tartıştı eşim beni dövdü küfürler etti ailemle görüştürmedi şimdi de hamileyim ben 2 aylık ama sorunlarımız hala çözülmedi ben ne yapacağımı bilşmiyorum eşimide ailemide kırmadan bu problemlerim halletmek istiyorum ama annem hiç inanmıyor düzelipte değişeceğine bu insanın. Eşimin anne ve babası zaten konuşulacak insanlar değiller cahiller hiçbişeyini paylaşamazsın ve ben şimdi hamileyim diye dayak atmıyor bunudas biliyorum hamile olmasam yine vuracak bu halimle bile bana yine bir tartışma anında sejn o.....sun dedi senin adın artık o...u dedi kızlar kafayı yicem ne olur yardım edin ne olur okuyun ben ne yapabilirim sizce lütfen yardııımmmmmmmmmmm :KK43: yalvarırım yardım

Berilcim topiğin hayırlı olsun.

Duducum durumuna çok üzüldüm. Ben senin yerinde olsam evet ben seninim senin .....nım. başkasının değil. gelsene yatağa derdim :KK52:

kızlar kerkese slm.. ben daha öncede yazmıştım ama kimse cevap vermedi..Ben 1,5 yıl önce görücü usulü ile evlendim ilk nişanlandığımda eşimi sevmiyordum ama şimdi seviyorum..ilk dönemlerde sorunlar yaşanır deriz ya hep alışana kadar bizim biraz erken başladı galiba. aileler tartıştı eşim beni dövdü küfürler etti ailemle görüştürmedi şimdi de hamileyim ben 2 aylık ama sorunlarımız hala çözülmedi ben ne yapacağımı bilşmiyorum eşimide ailemide kırmadan bu problemlerim halletmek istiyorum ama annem hiç inanmıyor düzelipte değişeceğine bu insanın. Eşimin anne ve babası zaten konuşulacak insanlar değiller cahiller hiçbişeyini paylaşamazsın ve ben şimdi hamileyim diye dayak atmıyor bunudas biliyorum hamile olmasam yine vuracak bu halimle bile bana yine bir tartışma anında sejn o.....sun dedi senin adın artık o...u dedi kızlar kafayı yicem ne olur yardım edin ne olur okuyun ben ne yapabilirim sizce lütfen yardııımmmmmmmmmmm :KK43: yalvarırım yardım

sen bunu hakettiğini düşünüyorsan çekmeye devam et arkadaşım. belli ki eşinin problemleri var ailen, annen arkandaysa neyi düşünüyorsun ki??

doğumdan sonra ne yapacan peki dudu şimdi dayaktan kurtulmuşsun lohusayken başlar artık. o zaman gidip bi darp raporu alırsın en yakın hastaneden canına iyce tak edince de mahkemeye gidip davanı açarsın. tabi ömür boyu bu şekilde hakaret işitmek ve dayak yemek istemiyorsan. bizler burada sana anca bu kadar akıl verebiliriz gerisi sana kalmış.

Bu arkadaş konu açmaktansa herkesin topiğine bunu kopyalıyor anlaşılan.. Benim topiğimde de var :KK9:

Dudu ya ayrıl gitsin git ailenin yanına sadece hamilesin diye dövmeyen adamdan hayır gelmez sende biliyorsun hamileliğin geçince gene aynısı olucak

ahhhh ahhhh allah biz kadınlara çok akıl verdi ama kullanamıyoruz.. :KK50:

Oooo açmışsın başlığı. Arada damlarım ben de. Aklıma geldikçe de yazarım.
Dün akşam olanı anlatayım mesela. Bu arada kayınvalidem ve annem bakıyor bebeğime. Annem daha uzun kalıyor da o dinlenme ihtiyacı olunca kayınvalidemler geliyor. İkisi de bizim yaşadığımızdan ve birbirlerinden farklı şehirdeler. Aslında iyi kadındır, severim, içten derim "anne" diye. Ama arada şarteller atıyor tabi. Şimdi ben bebeği uyutmaya gittim, kayınvalidem de yattı. Biraz hastaydı. Kayınpeder de yattı. Sıpam da biraz zor uyudu. Azıcık söylendim oğluma. Ama öyle kızmak bağırmak değil. "Annecim kapat artık gözlerini, çok uykum geldi, hadi artık." filan. Neyse uyudu beyefendi, salona bir gittim. Eşim bilgisayar karşısında, elinde meyve tabağı. Hiçbir yayıntıyı ellememiş. Ben de dedim "Aşkolsun ya, hiç birşeye dokunmamışsın." O da "sadece havlu var yayıntı yok ki" dedi. Ben de "mutfakta herşey duruyor" dedim. Çay bulaşıklaır filan vardı, bir de muzlu süt içmişlerid baba oğul. Yemek bulaşığı değil yani. Tam o sırad aoğlan yine uyanıp seslendi, ben de gittim biraz oflayarak. Bunları duyan kayınvalidem hasta yatağından kalkıp mutfağa el attı. Öyle kızdım ki. Sağolsun kalkıp iş yapıyor ama sanki iki bardak yüzünden ben oğluna dırdır ettim o da aman sus yeter ki diye kalktı topladı gibi. Yüzüne karşı TINlamadım, sabah kalkınca günaydın dedim birşey yokmuş gibi. Ama eşime çok söylendim, "mahcup oldum, beni dırdır etmek zorunda bırakıyorsun" diye. O da "tamam ben hatalıyım ama annem de hatalı, kalkıp gelmemesi lazımdı" dedi. Konu kapandı. Ama olan benim geceme oldu, baya bir laf yarıştırdık eşimle.

karanfilcim sıra bende anlat anlat burdan köye yol olur. tınlamıyorum dedim ya en başından bi anektot paylaşayım . eşimle biz ayrı şehirlerdeydik nişanlandığımızda anne-babasını 2 kez görmüş oldum. kayınvalidem çok sessiz bir insandır görsen dersin ki ne kadar hoş bir kadın, dolayısıyla benim acemiliğim onun sssizliğiyle pek muhabbet etmedik. bana hiçbişey söylemedi sormadı.nişan bitip eve geldik onlar o gece yola çıkacaktı. eşimin yanında bana ''hadi kızım bana bi anne de de burdan o hevesle gideyim '' dedi sanırsın uzay mekiği yakıt bekliyor. :KK9: eşim ses etmedi ben bi laf bulup arasında anne dedim ve gazı alıp gitti. oğluna göstermelik davranışları çoktur bizimkinin. bende ona göre ne yapacağını bildiğim için gardımı aldım alıştım artık.

Son düzenleme:
evleri sobalıydı bildiğiniz kömür sobası sırf ben gidince kendisine yardım etmiyormuş hissi vermek için eşim ve babası içerde otururken bana '' sen git kızım soğukta üşüme ben çayımızı alır gelirim '' diyordu eli de demliğin üzerinde. dedim yok sen git ben getirirm su kaynayınca. baktı ki gitmiyecem ikimizde bekledik. birimiz demliğin altını diğerimiz üstünü aldık. şu oldu bu oldu diyorlar ya yeni gelinler hepsi kayınvalidelerin huyunu -stratejilerini öğrenene kadar sürüyor. öğrenince sizde ona göre davranıyorsunuz. o gün ona kansaydım arkamdan laf edecekti ki zaten o zamana kadar ediyordu, yapmadı ,etmedi, gelmedi ıvır zıvır.

X