Kayınvalideyi memnun edebilmek..

nar123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
107
1
46
İstanbul
Arkadaşlar kayınvalidemle ilgili daha önce de konu açmıştım. Özetle aile yapıları olarak pek uyuşmuyoruz artı olarak k.validem çok patavatsız hiç düşünmeden yanlış anlaşılır demeden ağzına ne gelirse söylüyor.kötü niyetli değğil tamam ama o kadar cahil ki nerde nasıl davranacağını hiç bilmiyor.
neyse konuya geçelim 1.5 yıllık evliym. eşimin ailesi bize 6 saat uzakta oturuyor. biz benim memleketimde oturuyoruz.eşimin kardeşleri de bizle aynı şehirde yaşıyorlar.ayrı evde onlar bekArlar birlikte yaşıyorlar. 15-20 gün önce k.validem ve kayınpederim buraya geldiler. hastaydı k.validem pek önemli bi şeyi yok ama hastanede yattı bir hafta on gün kadar. hastaneden çıkınca da eşimin kardeşlerinde kaldılar.biz gittik oraya arada. önceki gün bize geldiler k.pederim bi akşam durup memlekete döndü k.validem biraz daha kalacak. bizde 1-2 gün durup çocuklarının yanına gidecekti. patavatsız olduğunu söylemiştim işte dün otururken öyle bi laf etti ki kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama çok kırıcıydı. bi insanın gelinine kesinlikle söylememesi gereken bi şeydi. ben de bundan dolayı çok kızdım ve kırıldım. daha önce yaşamış olduğumuz kötü şeylerin de etkisiyle biraz kötü davrandım kendisine.çünkü şu zamana kadar kızdığım o kadar çok şeyleri var ki.... elimde değil işte biraz surat yaptım. tabi o neden öyle yaptığımı anlamıyor. ben öyle yapınca eşim de bana kızdı onla tartıştık k.validem de anlamış o da durgunlaştı. sonuç olarak bugün gitti çocuklarının yanına. onlar yalnız diye üzüldüğü için gtmek istedğni söyledi. bu yüzden eşimle aramız bozuldu .. eşim de annesinin nasıl biri olduğunu biliyor. bana o patavatsız evet söylememesi gereken şeyi söylemiş ama kötü niyetli olmadğnı biliyorsun sen alttan al. böyle yapma diyor... sonuç olarak k.validem gitti ama memlekete gitmeden bi şeyler yapıp memnun bi şekilde göndermem lazım çünkü benim de içim rahat etmiyor böyle bi de artık eşim bi sene boyunca ; annem kırk yılda bi geldi surat astın der ne yapıcam bi şeyler söyleyin ya of

Sen mantıklı ve olgun bırıne bezıyosun laflarından anladığım..
demişsin ya yazındada kötü giderse k.valıdem eşim kırk yılda bır gelıyor yuz yaptın der diye.. bbak Kırk yılda bir geliyormuş boşver büyklük saygı sende kalsın boşver allah göüyor de geç bence..

düşüncede mantıklı ve olgunum ama icraatta pek öyle değilim:) hemen sinirlenip boşuna eşimle aramı bozuyorum. benim derdim şimdi gitmeden onu memnun etmek öyle göndermek. bunun için ne yapmalıyım.çünkü kendisi kötü biri değil sadece lafını bilmez hiç

ya benim söylerken bile utanacağım bi şey tv de bi şey izlerken geçti de konusu. kızlar erkeklerle her haltı yiyip sonra evleniyorlar evlenmeden önce de diktiriyorlarmış x'e (eşime yani) de söyledim o da oluyordur anne dedi diyor.... biz nişanlıyken böyle söylemiş eşime onu bana söylüyor....

k.validem benim hakkımda asla böyle bi şey düşünmez.öylesine söylenmiş bi söz ama ben kırıldım çok yine de sanki bana karşı uyarır gibi eşimi. cevap vermedim ama

bana sen alınganlık yapmışsın gibi geldi peki sen ne cevap verdin...toparlanacak bir durumda mı durum diye merak ettiğim için soruyorum...

bence üzerinize bile alınmamanız gerekirdi.kendinizi bildikten sonra eşinizde böle düşünüyor sizi biliyor gülüp geçseydiniz.elini öpün evinize davet edin kardeşlerle beraber güzel bi yemek yiyin.bazen sözün ifade edemediğini tavırlar anlatır.oda sizden memnun gider.

arkadaşım ben neler yaşıyorum bi bilsen.. Ama yine de ağzımı açıp da bi laf sölemedim sölemem de çünkü yaşlılar derim herzaman büyüklerimiz biz nasıl olacaz diye düşünürüm.. Sen de aynı benim gibisin sanırım.. gerçekten benziyoruz birbirimize kayınvalidelerimiz bile aynı :) bence arkadaşım annenin yanına git ve onunla o akşam neler olduğunu neden böle bişey sölediğini sor.. Ve de ki anne benim sana karşı bi saygısızlığım mı oldu? bana böle davranıyorsun de.. Ben çok düşündüm ve o geceden beri çok huzursuzum anne seni çok seviyorum seninde beni sevmeni istiyorum seni üzdüysem beni affet..
Ben suçlu olmadığım halde bunu yapıyorum belki yerim yoktur ama Allah görüyor ya o bilsin onun yanında yerimiz olsun yeter tatlım.. İnşallah çok geçmeden düzelir aranız.. Ayrıca eşinle tartışıp aranı neden bozuyorsun eşine de şöyle de o benim ve annemin arasında hayatım seninle de bozuşmayalım sana da nazı geçmicekse kime geçsin :)

Alışverişe falan götürsen anne sana birşey danışıcam diye acaba gelir mi??

kesinlikle..

olayı okumadan cvb yazmışım ben.. Desin ne olacak arkadaşında dediği gibi eşiniz sizi biliyor ve sizi seviyor.. Kendinizi kötü hissetmek için böle şeyleri kafanıza takmayın çünkü gerçekten ufak şeyler sonunda büyük şeyler doğurabiliyor.. Kendine eşine bak sen.. Annenle ve babanla aranı iyi tut.. Boşver kardeşim.. :)

o zaman ben onları yemeğe çağırayım hafta sonu inşallh gelirler biraz uzak da 1 saat kadar yani.zaten o da kinci biri değildir. iki güzel laf etsem hemen eski haline döner. gece de ağlamış galiba ben surat yapınca istenmediğini düşünüp. üzüldüm

canım, şöyle birşey yapabilirsin, kayınvalideninde ihtiyacı olan bir hediye alabilirsin, eşinle birlikte götürüp verirsin ikiside memnun kalır bence,hani bide demişsin ya benim kırıldığımı üzüldüğümü anlamadı bile,sende söyle anne ben senin şu sözünden çok kırıldım oyüzden sana soğuk davrandım kusura bakma.sanırım oda sana hak verecektir,yoksa şu olur,hani bilmem kim dağa küsmüş dağın haberi yok,ay kim küsmüştü o kısmı hatırlayamadım da,sen söyleki kayınvaliden de hatasını anlasın

ama şimdi bana eşim kızgın. onun nasıl gönlünü alıcam. arkadaşım eşiyle bize gelecekti ben öyle yaptım diye istemiyorum gelmesinler dedi. bi bahane buldum ben de mecbur gelmediler ama çok utandım..

kadına üzüldüm bak şimdi...ama bence de içinde kötülük olmadan demiştir...benim kayınvalidem de arada böyle şeyler konuşur mesela derki aaa bak bak bak gençlere elele geziyolar çarşılarda şöyle yapıyolar böyle yapıyolar... e hacıııı biz de gezdik senin oğlunla hem sen bizim neler yaptığımızı gayet de iyi biliyodun çünkü ben azcık salaktım herşeyi anlatıyodum sana..şimdi düşünmez misin bu gelin alınır mı diye...ama aklına gelmiyo işte..ben de kendi kendime kızıyorum yaşananları unutmuştur diye kendimi sakınleştiriyorum

daha doğrusu sırf bu konu için değil ailesi yüzünden eşimin huzurunu çok kaçırıyorum. yani huzurumuzu artık kendimi bu konuda dizginlemem gerekiyor eşime belli etmemem şikayet etmemem rahatsız olduğum şeyleri onların yüzüne söylemem lazım. eşime değil ama kendime hakim olamıyorum hemen bi şeyler söylüyorum eşime önce hak veriyor sonra ben o gazla konuşmaya devam ediyorum bu sefer sıkılıyor aramız bozuluyor kavga ediyoruz

kendini kötü hissetmek için böyle şeyler yapmamalısın tatlım.. Hayat bizler için bence eşine karşı bu gece bi hediye sunabilirsin anlarsın ya Artık böle şeyler yaşamak istemiyorsun biliyorum ama benim de zoruma gidiyor beni de anla de.. Eşine karşı nazik ol ve üzüntülü bi şekilde ağlamaklı bi şekilde sevgilim beni bağışla annen annemdir laflarında tabi ki haklıdır ama ben ilk defa böyle şeyler yaşıyorum dediğim gibi seni seviyorum seninde bana sırt çevirmeni istemem hayatım de ve gönlünü al tatlım..
Kendine ii davran :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…