kayınvalıdesıyle gorumcesıyle eşiyle iyi geçinen çok mutlu olan gelin yok mu?

SZSSZS

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
198
7
118
Ankara
arkadaşlar ben de evlılık yoluna gırmıs bulunmaktayım nısanlandım nıkahım yapıldıı ve yakında tayın ısteyıp eşimin oldugu ıle geçecegım dugunden sonr da orada yaşayacagız. Forumda konuları okudukça evlilikten korkmaya başladım çunku ben sakın yumusak mızaclı bır ınsanım. Çogunun burada anlattıgı sıkıntıları ben yaşasam hem kendımı cok savunamam hem de o kadar sabırlı olup katlanıp evlılıgı devam ettıremem bılıyorum. İki ihtimal de var şu an sonuçta bilmediğimiz insanların içine giriyoruz. İnsallah mutlu olanlardan olurum ben de...

Gerçekten evli olupta eşinin ailesiyle aynı ilde yaşayan ve mutlu olan yok mu bu sitede?

Son düzenleme:
Canım öncelikle hayırlı olsun. Bende nişanlıyım gün sayıyorum.
Burda ben eşimle şöyle iyiyim kayınvalidemle şöyle iyiyim gibi bi konuyu açmaya kimse gerek duymaz.
O nedenle burda okuduklarımız genelde derdine dert arayanların problemleri
Bunu kendimize yormaya hiç gerek yok.
Bazen burdakileri okuyup kendime uyarladığım oluyo hemen kendimi toparlıyorum, azıcık ara veriyorum sorunları okumaya:)
Muhakkak aynı ilde hatta aynı evde olup mutlu olanlar vardır.
Umutsuzluğa kapılma içini ferah tut

çok haklısın canım normalde de cevremde gordugum ornekler bende bu algıyı oluştururdu forumda gercekte gorduklerımın yansımasıı gibi geldi ister istemez insan kendısıne yorumluyor ama bu hiç doğru değil. bazen kendı kaygılarım yuzunden nısanlımı da uzuyorum da çok şükür anlayışlı biirisi bu düşündüklerimi bıldıgı halde bana kızmıyor rahatlatmaya dınlemeye calısıyor. Umarım hepımız hep mutlu kalırız. derdi olanlar da inşallah kısa zamanda mutluluga kavuşur

Son düzenleme:
canım bende 1 ay sonra evlencm kayınvalidemı çok severm ggörümcem yok ama kyınvalidem kyınpederm dünya tatlısı ,insanlardır emnm el üstünde tutuorlar ebeni çok şükr üstüme düşerler her sefernde kzı yok eltimide benıde kzı yerıne koyar hep saf temz kalpli biri o da fesatlık düşünen biri olsa anlaşılır enınde sonunda o yuzden ben bu konuda rahatım evlennce çektirir falan demem hatta sizde kalcaz deseler sevnrm ble valla kaynana düşmanı olmadım hiçbir zman nişanlanmadan öncede öyleydim
sen nasıl görürsen karşındakını o da seni öyle görür ben bunu bilir bunu sölerim sen kalbini temz tutarsan herkesle anlaşırsın
kayınvalıdemı kayın pedermı çok sevıorm anlaşıormda hç problem olmadı köyde yaşıorlar evllk işlerne faln hep eltisi faln ilgilendi ama
sevgisi yetıor görsen anlarsn zaten şimdiden fazla tanımadan kendini kötü düşncelere kaptrma her insan br değildir emin ol
fesatlık olan birini direk ilk bakışta anlarsın

ne güzel için çok rahat dmek ki inşallah ömür boyu boyle kalır duygularınız karşılıklı canım. Ben de olumsuzluk yaşamadım şimdiye kadar aslında çok fazla da vakıt gecırme sansımız olmadı. İnşallah herşey güzel olur Allah utandırmaz bizi girdiğimiz yolda ve senın hıssettıgın gıbı hıssetmek nasıp eder.

amin canım inşl. hiç karartma içini sn başkalrının değil tanıyarak düşüncelrini belirginleştir bence

olmaz mı ?? kardeşimin eşi :))) Mutlulukları daim olsun .... sizinde bu arada hiç bunalmayın şimdiden daha hiçbişey yaşamadan...terslik olursa bunalırsınız ya da hiiiç bunalmadan güzel güzel çözüm yolları ararsınız...

amin canım inşl. hiç karartma içini sn başkalrının değil tanıyarak düşüncelrini belirginleştir bence

öyle biri bile olsa gelse buraya yazsa şu tepkiyi alır; böyle evlilik mi olur boşa gitsin
malum ufak büyük bütün sıkıntılara yapılan genel yorum bu

tabiiki de vardır. Korkman gerekmiyor. Ne geliyorsa başımıza korktuğumuz için geliyor. Eşine güven. Kötü birşey yapsada güven. Ufak tefek hatalardan bahsediyorum. gidip evinizi kumarda satmak gibi şeylerden diil tabii. Eşinin ailesiyle ne aynı evde ne de aynı apartmanda yaşama sakın. Sakın sakın.
söylediklerinin aynılarını tıpa tıp aynısını evlenmeden önce bende söylüyordum ama evliliğede devam ediyorsun..Evlilik bir okyanusa benziyor bence. Yüzmeye başlıyorsun. Kıyıdan uzaklaşıyorsun. sonra yorulsannda geriye arkana dönüp baktığında belki kıyıyı hala görüyorsun, dönsen yüzerek kıyıya çıkabiilrsin ama dönmesi zor geliyor. Öyle bişey işte. Enerjini tasarruflu kullan yani yüzerken. Uzun bir yol seni bekliyor. İhtiyacın olucak

Eğer anlaşamayacak olsanız kendisini en başından belli ederler.
Ben aynı ilde yaşamıyorum ama çok şükür iyi anlaşıyoruz. haftada ya da 2 haftada bir araşırız hal hatır sorarız.
Bir de şunu söyleyim sana evli biri olarak; eşinin ailesiyle görüşmesi evliliğinizde sorun olmuyorsa kısıtlama yoluna gitme..
Eşim bana babanı ara bak sonra darılıyor der her zaman ve bu beni öyle mutlu eder ki..
Karşılıklı ailelere saygı olduğu sürece Allahın izniyle sorun çıkmaz korkma şimdiden

ayyyy Allahım nazarlardan korusun ikiside el üstünde tutarlar
mesela kilo aldım dedim oysaki kına abiyem tam üstüme dikildiydi olmıcak aman kızım sen al bn sana başka alırım nolur zayıflama diyo
nişanlığım bana pahalı gelmiti duydu kadına bn kabindeyken pahalı dediğimi kasaya gidip almış bile
gelinliğimde hele kızım bn gelmim sen begendiğin olunca anne gel bunu al de yeter der bak düğün için süsler hediyelikler neler neler yapmış hergünde ararlar allah razı olsun,görümcemde öle kardeş gibiyizdir...

daha şimdi gittiler evden beni ramazanda oruç tutuyom diye kolaçan ediyolar zayıflamadm hasta diğilim dime diye

çooooooooooook seviyorum ben onları yaa Allahım herkese nasip eylesin o kadar şanslıyım ki 2 anne 2 baba 2 kardeşle hayata başlıyorum...

ben henüz nişanlıyım ama yaklaşık dört-beş aylık süreçte kimseden bir kötülük görmedim, kayınvalidemi özellikle çok seviyorum. evlenince neler olacak bakalım :))

bence şimdiden daha ortada bişey yokken kasma kendini rahat ol :) kendi kendinize panik oluyorsunuz ,

Konuyu açalı kaç ay oldu bilmiyorum ama bu konuyu nişanlılıgımızın ilk haftalarında açmıştım. İnsanoglu işte bilmediği değişik bir ortama gırerken tereddut oluyor ister istemez. Ama aradan zaman geçti birbirimizi daha iyi tanıma fırsatımız oldu. Şu an düğünümüze 23 gün kaldı çok heyecanlıyım.

Ve başlıktakı tereddutlerm tam tersıne döndü. Kayınvalıdem de görümcem de kayınpederım de diğer erkek kardeşte dünya tatlısı insanlar. Gerçekten onları sevmeye başladım tanıdıkça. Şimdiye kadar Allaha şükürler olsun tartışmamız tersleşmemiz olmadı. Kız kardeşini çok seviyorum dünya şekeri bir kız erkek kardeşi de öyle zarar verecek insanlar değiller. Tabı karşılıklı bunlar ben de çok iyiyim:) Ömür boyu boyle kalırız inşallah ve Allah herkese mutluluk nasıp etsın kuracagı evlılıkte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…