kayınvalidemle sorunlar

tolerant

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
42
0
6
Ankara
merhaba arkadaşlar
1.çocuğumu sezaryenle doğurdum.şimdi 2.çocuğuma hamileyim. ilk doğumumda eve geldik bana hemen koltukta lohusa yatağı yaptılar. bebeğimin beşiğinide yanıma aldım. ama hiç kımıldayamadığım için bebeğimi sadece emzirebildim. o emzirme sırasında ise devamlı kayınvalidemin başımda öyle değil şöyle emzireceksin demeleri devamlı herşeye karışmaları çocuğumu kendi çocuğuymuş gibi sahiplenmesi benim sütümün gelmemesine neden oldu. şapur şupur öpmeleri, bağırıp çağırıp yavrummm bebeğimm falan laflar beni çıldırttı. neyse dedim ilk torun olur böyle şeyler..eşimin abartıyorsun lafları cabası. emzirirken devamlı başımda bekleyip duruyor ve devamlı çocuğun suratıyla oynuyordu. kendisi çocuklarını emzirememiş kıskanıyormu ne alnlayamadımki..emzirme bitince çocuğun uykusu geliyordu hemen ver ver deyip çocuğu alıyordu başlıyodu ayağında sallamaya. o zamanlar sesimi çıkartamıyodum bide lohusa psikolojisi galiba herşey bana dokunuyordu. 1 ay kaldılar çocuğumu koklayamadım doğru dürüst. annemde gelmişti oda benim bakımımla ilgileniyordu. 10 gün sonra ayağa kalktım ama çocuk ağlayınca benden önce yavrum diye yanına koşmalar sen dinlen kızım uyu rahatsızsın falan diye çocuğu elimden almalar falan düşününce delleniyorum. şimdi 3 ay sonra ikinciyi sezaryenle doğurucam. annemler hacca gidiyorlar. yine mecbur kayınvalidemleri çağırıcam. nasıl davranmalıyım bilmiyorum akıl verin..

artık doğum öncesi yavaş yavaş tecrübeliyim artık ilkte acemiydim ne öyle yataklar falan yapmıştık ne gereksizmiş falan dersin...birde söyleyemediklerini başkasından duymuş gibi anlat öpünce arkadaşımın çocuğuna mikrop bulaşmış falan de ben öyle demiştim ne bağı boz ne bağcıyı döv mantığı tabi anlayana bunlar

ilk çocuğun kaç yaşında bilmiyorum ama k.v.ne onun bakımı versen. sonuçta onunla da birinin ilgilenmesi lazım. yok mok derse de anne sen büyüklerde daha tecrübelisin falan filan dersen nasıl olur acaba???

valla demekki herkeste aynı dert var..bu kayınvaldeler kafalarını oğullarıyla bozmuş bence.bebek olunca gelinlerini kıskanıyolar belliki.aynı yazdıklarının aynısını yaşadım ve kesinlikle sütümün az gelmesine bebeğime mama vermeme sebeptir.Allahından bulsun.sürekli başıma dikiliyodu aynen ve herşeyime karışıyodu..ben mi lohusaydım o mu belli değil,bir gerginlik bir gerginlik anlatamam.sanki kendi doğurmuş gibi habire alıyodu elimden yavrumu.resmini bile çekemedim sürekli gelip kontrol ediyodu yanında cep telefonu açma deyip deyip beni çıldırtıyodu ablamla annemle bile telefonda konuşamıyodum sürekli öğretmen gibi gidip gelip kontrol ediyodu..nasıl izin verdim bütün bunlara kendime çok kızıyorum..şimdiki aklım olsa asla yanıma yaklaştırmam gündüz sevip gitsin..ama ikinciyi düşünmüyoruz.hoş< zaten bu gidişle boşanmamıza sebep olacaklar.çokkk karışıyolar her şeyime,sürekli bebeğimi istiyolar,her hafta sonu görüşmek istiyolar görüşmeyince problem çıkarıyolar...biz gitmesek sürekli kocamı yanlarında istiyolar.adamcağız karısını çocuğunu unuttu onlarla sürekli..kısacası canımn lafı uzattım kusura bakma çok doluyum, bence ne yap et kayınvaldeni sokma yanına..madem ikinci kez anneliği tatma şansını elde ettin bari şimdi tadına var.kimse karışmadan öp kokla bebeğini...bol bol da sütün olur seni kimse sinir etmezse..hoş kayınvaldeden başka da kimse sinir etmez insanı

ya yanlış anlamayın ama bu kadının huyunu suyunu biliyorsunuz. değişmeyecek onu da biliyorsunuz. hem yardıma çağırıyorsunuz hem de şikayetci oluyorsunuz. o zaman yardım istemeyin. çocuğunuza kendiniz bakın.

aynen zaten her aklıma geldiğinde kafama edeyim diyorum niye gittim de kaldım yanında e salak kafam diyorum

ne yapsın mecbur kalmıştır.
benim de eşim çok düşkün annesine çok kötü şeyler yaşadım ilk bebekte zaten son oldu bir daha doğurmadım

Ayy hep aynı sıkıntılar var herkeste beni evlenirken kayınvalidem istemedi ama kocam onu dinlemedi tabi, şimdi hamileyim kıymetli oldum nedense yememe içmeme dikkat etmemi söylüyo sanki ben salağım nasıl besleneceğimi bilmiyorum.şimdiden bende senin gibi doğumu düşünüyorum bana Allah izin verirse annem gelip bakacak ama kayınvalidem ve 2 meraklıı görümcem bizden çıkmazlar artık sinir şeyler zaten hep gezecek kapı ararlar.Canım senin yapacağın şey imkanın varsa 1-2 haftalığına kadın tut temizliğini ve yemeğini yapsın zaten ayağa kalkınca kimseye gerek kalmaz.

Burada yazılanları okudukça diyorum ki ya benim kayınvalidem melek yada sizinkiler şeytan. Bebeğim doğduğundan beri beraber yaşıyoruz. Çünkü 3 aydan sonra işe başladım. kaynanam hem bize hem hem bebeğime bakıyor.Banada sürekli emzir bu çocuk aç diyor. Sütün var mı diyor. Öyle dediğinde alıyorum çocuğu emziriyorum emerse emiyor emmezse emmediğini görmüş oluyor. Ama hiç te sinir olmuyorum. Derse desin ne olcak. Hem sizin kocalarını kim doğurdu. kaynanalarınız. çocuğuda kocanızla beraber yaptığınıza göre tabikide kaynanız torununu sevecek yavrum diyecek öpecek. hiç şimdiye kadar annesi yerine babaanne koymuş çocuk gördünüzmü? Abartmayın ya bir gün sizde kayınvalide olacağınızı unutmayın. Özellikle erkek anneleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…