Kayınvalidemin konuşması

Ne kadar saçma sapan yerlere geldi konu ya inanmıyorum şu an

Çünkü karı koca para yok birikim yok koştur koştur evlenip aıleyle yaşıyorlar

Az yapılınca insanın aklında kalıyor demek ki.Bir insanı üzmek niye bu kadar hoşunuza gidiyo

Siz bu durumu kabul edip evlenmişsiniz. Bana yatak odası almadılar da demişsiniz ama o zaten kız tarafına ait. Kimseyi üzmek benim hoşuma gitmiyor ne alakası var? Eleştiri kaldıramayıp hemen üzülecek kadar narinseniz keşke konu açmasaydınız. Ben sizin yazdıklarınızı hatırlatıyorum size, kendinizle çelişiyorsunuz

Çünkü karı koca para yok birikim yok koştur koştur evlenip aıleyle yaşıyorlar

ya elektra ben bunu da anlayamıyorum

işsizlik var tamam, pandemi zaten batırdı tamam da yine de para kazanılabilir

evet eğitimli kesimin eğitimini layık işi olmadığı da açık ama konu sahibi babam yok, annemde para yok diyor mesela ama hiç kendinden söz etmiyor

yani asgari ücretle markette pekala çalışabilir ama o zor geliyor elin kadını ve adamı (kv ve kp) ile aynı evde yaşamak zor gelmiyor

ben bu şehre geldiğimde eşimin de benim de asgari ücretin biraz üstü maaşlarımız vardı

bir ev kiraladık, beyaz eşyalarımızı taksitle aldık, bir kanepe aldık, bir bazalı yatak aldık ve yaşam kurduk

kıyafetlerim bir tv kutusunda geldi annemin evinden, aylarca onda durdu

6 kaşık 6 çatalımız vardı

o yıl boyunca nerede ise hiçbir şey almadık bir şal almıştım bugünün parası ile 5 TL de mutlu olmuştum

doğalgaz sobalı evimizde sobayı akşam açar ısınır gece de yün yorgan üstü battaniye örterdik

kısaca konfor yoktu hayatımızda ama huzurumuz vardı

bir yılın sonunda da şehrin güzide kır düğün mekanında düğün yapacak bana set alacak üstüne tatile gidecek birikimimiz vardı

kv ve kp evinde yaşamayı geçtim evime de tek iğne katkıları olmadı

bana o yüzden kolaycılık geliyor bu ev kızı olup ev hanımlığına terfi edip kv kp ile yaşayıp kv den şikayet etmek

Ha istemekte haklı mısınız evet. Haklısınız kim üstüste kvsi ile yaşamak ister ki ?

Ama bunu lütfen dürüstçe belirtin. Biz biraz aptal muamelesi görmüş gibi hissediyoruz kendimizi...
Kayınvalidesiyle üstüste yaşamak istemeyen gider çalışır verir parasını evini kiralar eşyasını alır diğer normal insanlar gibi. Oturup toki alacak da iki ev verecek diye beklemez. O iki evin kendinin olmadığının bilincinde olur.

Bana eski cam büfeyi gardrop olarak kullandığım günleri hatırlattın...

Hayat nereden nereye... Ne mücadeleler verdik de bugünlere geldik çok şükür

Kudra aynı fikirdeyim ama en azından dürüst olup söylese buna da razıyım. Gizli gizli insanları dinleyip bir de eşe gaz vermek için burdan akıl istemek en en kötüsü bizi aptal yerine koyup anlamayacağımızı sanmasına kızdım ben ..

Çok şükür hepimiz zeka küpüyüz. Zekamıza hakaret resmen

Bana eski cam büfeyi gardrop olarak kullandığım günleri hatırlattın...

Hayat nereden nereye... Ne mücadeleler verdik de bugünlere geldik çok şükür

bak ben şey daha yazayım da gül

o anlattığım süreçte tv yoktu evimizde ama kimsede olmayan bilgisayar vardı

neyse sonra tv alındı

altında bir kutu üstünde bir örtü tv onun üstünde oturdu

sonra ev aldık aldığımız eve taşındık tv hala kutu üstünde oturdu

araba da aldık, ondan sonra ikea dan çam tv sehpası aldık galiba :)))

Of böyle okuyunca gerçeklerini çok üzüldüm ya.
Kusura bakma lütfen.
Birlikte oturduğunu yazmamışsın.
Ayrı eve çıkma şansın yok mu?
Bence eşine bu konuşmayı söyle tüm fikrim değişti.
Ve imkanınız varsa kiraya çıkın.

Olur bazen öyle. Ama çok şükür ki darlıktan varlığa eriştik. Tersinden Allah korusun

Hiç karışmayın anne oğul arasında ki bir konuşma olabilir detaylarını bilmiyorsunuz büyütülecek bir konu ise zaten yakında açığa çıkar. Bu arada yatak odasını kız tarafı alır diye biliyorum.

Olur bazen öyle. Ama çok şükür ki darlıktan varlığa eriştik. Tersinden Allah korusun

aslında şimdi yazıyorum ama o zaman o tv sehpasının eksikliğini hiç hissetmedik ki

hala da o 11-12 yıllık tv sehpasında duruyor tv

yani yokluktan öte istek ve ihtiyaç ayrımından kaynaklı

ev araba ihtiyaçtı ama tv sehpası istekti zira kutu üstünde de yıllarca kullanıldı

Önemli olan huzur zaten. Benim anneannemin evi eski kerpiç evdi tuvaleti dışarıdaydı ve ışık olarak gaz yağı kullanılırdı.

Kış günü kar yağdığında tuvalete gidip donumuzu bile indirmeden geri dönmeye çalışırdık eve. Aklıma geldikçe gülerim hala..

Son düzenleme:
Kuzu bak yanlış anlaşılmasın şunu diycem ben üniversitede okurken 3 sene servisteydim son sene yurtta kaldım malum staj vs yapılcak. Ailemin burda yurt dışında şirketleri var. Adam parayla oynuyor harçlığımı her şeyi yollardı ben dokunmazdım. Biriktirip çeyrek yaptım. O dönem ailemin haberi yok yoksa izin vermezlerdi derslerime odaklanıyım yorulmayayım diye biliyorum. Gittim yufkacıda çalıştım. Sabah 6 da gider 2 bazen 4 de çıkar koştur koştur akşamcılarla derse girerdim. Bak o kadar saat ayakta makınedeyım ustalara yufka atıyorum onlar açıp pişirıyor. Ya ben o parayla kemdime neler alırdım. Ben o keyfi hala alamadım. Ya gidin çalın birikim yapın sen yatak odanı mutfağını diz eşinde salonunu bla bla dizsin. Ben bu kafayı çözemiyorum

Ben olsam soylerim kocama, karistiririm ortaligi, isleri zivanadan cikaririm, zati ayni evde oturuyomusunuz, hepten herkesi birbirine dusururum, alirim cekirdegimi cayimi, gecerim bi koltuga

Şaka

Sen guzel borek aciyosundur bdbdbbd

Sen guzel borek aciyosundur bdbdbbd
Yok ya hiç öyle becerilerim yok şöyle sabah gidip makinede 120 kilo hamur yapılır. Sonra bunu bız parça parça yuvarlayıp ki en zoru buydu altında göbek yapmamız lazımdı. Bunları tek tek büyütür basardık. Ikı usta ben ortada o büyütülen hamurları makıneden hızlı hızlı eklentı olmadan açar iyice büyütür ustalara verirdim. Ama hızlı yani elin boş kalmıyor durmadan hamur geçirip bi diğerine bir diğeri ustaya verip yetiştirıyordum. Bir yandan basılan hamurları onüme alıp ıyıce büyütüp makıneye koyardım. Saatlerce ayaktasın ama haftalığını alınca o yorgunluk geçiyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…