Kayınvalidemin çocuğumu doldurması

merve1457

Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2022
29
-50
6
26
Merhabalar. Dün yaşadığım bir olay hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum. Ben 7 yıllık evliyim eşimin ailesiyle altlı üstlü oturuyoruz. Bu süre zarfında kendileriyle fazla yakınlıktan kaynaklı problemler yaşadık ama bir şekilde iletişimi kesmedik. Geçen yıl mesleğime başlamam için almam gereken 9 aylık bir eğitim vardı bu eğitimi şehir dışında aldım. 5 yaşında bana çok düşkün olan kızımı babaannesine emanet edip gitmek durumunda kaldım. İki üç ay görüşmediğimiz zamanlar oldu. Döndüğümde mesleğime başladım ve karı koca çalıştığımız için okuldan geriye kalan zamanlarda kızıma gene babaannesi bakıyordu. Dün de aynı şekilde işten geldiğimde çocuğu almaya çıkmıştım. Kayınvalidemin eski telefonunda kızımın fotoğrafları vardı onlara bakarken bir video gördüm. Benim eğitimde olduğum ve kızımı göremediğim süreçte çekilmiş bu video. Kızım, seni annemden çok seviyorum seni annemden çok seviyorum diye kızım defalarca tekrarlamış en az on kere bu cümleyi kurmuş.Arkasındanda yeter artık biraz da şarkı söylicem deyip şarkı söylemeye başlamış. Belli ki biri ona bunu söyletip kaydetmiş. Normalde kızım bana çok düşkündür ben yokken bile olsa asla kendi kendine öyle bişey söylemez. Ayrıca onu sevmesinde de sorun yok benim takıldığım nokta çocuğa bunu defalarca söyletip kayıt altına almanın mantığı nedir. İlk gördüğümde kendimi dizginledim hiç bir şey söylemeden evime indim. Evde kızıma sordum ben orda yalan söyledim babaannem zorla söylettirdi dedi. Eşime bunu anlattım. Oda kendisine sorsaydın bana niye anlatıyosun ki dedi. Eğer beni yatıştırsaydı olay büyümeyecekti. Gittim kayınvalideme sordum bunu yapmaktaki amacın neydi ben kızımı sana emanet ediyorum ben yokken sen bana karşı mı dolduruyorsun bu çocuğu dedim. Orda o şarkı söylüyordu falan deyip aklımla alay etmeye başladı. Bir yandan da ciddiye almaz bir şekilde gülüp açın diziyi falan diye söyleniyordu. Ben iyice sinirlendim kayınpeder falan olaya dahil oldu derken iş büyüdü eşimlede tartıştık. Sonradan biraz yatışınca acaba yanlış mı yaptım diye düşünmeye başladım. En nihayetinde kadına mecburum çocuğa bakıyor. Siz olsanız ne yapardınız

Mecburda olsanız tepkisiz kalmamanız gerkene bi konu. Anneniz var mı? Bakamaz mı? Ben daha büyük tepkiler gösterirdim. Bu anlattığınız yanında hiç bişey kalırdı. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama anneniz uygun değilse bakıcı tutardım. Bugün bunu yapar yarın neler. Size karşı tavırlarında değişiklik var mı çocuğun peki?

Aklım durdu…
Çok tepkisiz kalmışsınız, eğitim aldığınız süre de uzun bi süreymiş. Kayıt altına alınmayan daha ne davranışlar yapıldı kim bilir.. Karı koca çalışıyormuşsunuz, kızınızı iyi bi kreşe göndermeyi hedefleyin bence.. Çocuğun tam birşeyleri öğrenme yaşı..

gıcık kv işte
dişiniz göstermeniz iyi olmuş çocuğa bakmaya devam eder merak etmeyin

sizde zaman geçsin eşinize birgün bunu söyletin seni annemden daha çok seviyorum diye çekin videoya bakalım ne hissedecek :)

gerçi hiçbir kiş bunu kolay kolay yapmaz eşiniz için diyorum yani :)

Burada sizin gordugunuz zarardan (eşle kavga, kv ile aranizin acilmasi, psikolojiniz) daha onemlisi kiziniza baski uygulanmis olmasi.

Esinizin bunu gorememesi fena, hem de cok fena iyi ananesi de babami hic sevmiyorum dedeme bayiliyorum diye baski kursun orgutlesin cocugu madem. Esiniz de gidip annenize sorsun.

Size yapılan ayiba ses cikarmamasi ayri ama kiziniza kurulan baskiya ses cikarmayip anamdir diye normallestirmesi apayri.

Bu uzak egitim surecinde esiniz olacak "baba" neredeydi????

Biz tartıştığımız sırada eşimin kardeşi geldi madem memnun değilsiniz işi kökten çözün bakacak başka birini bulun falan bide dahil oldu. Bu sırada eşimde ordaydı annesini savunur şekilde bikaç bişey söyleyip sonra yok oldu ortadan.

Mesleğiniz ne ? Saatleri düzenli bir iş ise tam zamanlı anaokuluna gönderebilirsiniz.

Babasıda onlarla birlikteydi ama çalıştığı için daha çok babaannesi ilgilendi çocukla. Çocuk bana sorup duruyor son zamanlarda anne sen babaannemgili seviyor musun diye. Onlara karşı tavır almasın diye seviyorum kızım niye sevmeyim diyorum. Bu kadın bide bunu çocuğumdan ayrı olduğum birbirimize hasret olduğum zaman iyice sinirlendiğim nokta bu

bence siz kızınızı tam zamanlı bir kreşe verin yoksa çocuğun psikolojik durumu da etkilenecek bu olaylardan..
Ne yazıkki tam zamanlı kreşe versemde eşimle birlikte gece çalıştığımız zamanlar oluyor ikimizde evde olmuyoruz mecbur bırakıyorum kendi ailemde uzakta. Bakıcıyada güvenemiyorum bide gece kalma mevzusu var işte. Kayınvalidemin bu yaptığına sessiz kalamadım ama çocuğu bidaha nasıl bırakcam bilmiyorum birde ciddiye almadığını görünce üstüne birde eşim oralı olmayınca sinirden gözüm döndü ağzıma geleni saydım

Çocuğa çok üzüldüm gerçekten yazık . Bir çocuğun yeri annesinin yanıdır . Her durumda her koşulda hemde. Şimdi burdan çıkar baba da var bakar diye . Dört yaşında çocuğun anneden maksimum ayrı kalma süresi dört gün . Çocuk babannede kalmış o da saçma saçma şeyler soyletmis . Annesi gelmiş video gösterip hesap soruyor . Sizin ego savaşlarınızin arasinda ezilen bir çocuk . Annesi sizseniz sizin kadar emek veren bir kadın var kendini annesi zannetmiş kadın artık böyle bir yarışa girriyor . Dokuz ay neredeyse bir yıl babanne bakmış çocuğa orada artık bir bağ var zedelemeyin . Çocuğu kreşe yollayın ayrıca gelince babanne baksın bu konuyu da büyütüp çocukla babannenin arasını birden kesmeyin .

Gece bırakın , gündüz bırakın , dokuz ay birakin çocuk beş yaşında babanne kendini ebeveyn yerine koymuş yaşınız 26 ise gerçekten aceleniz neydi ? Çocuk bir kenarda büyüsün ben kariyer yapayım mı ? Kariyer yapıp 30 yaşlarda da çocuk yapılabiliyor mesela hem kendiniz bakardiniz ? Çocuğa bu kadar emeği olan kadına ağzıniza geleni sayma hakkını nerden buluyorsunzi ? Çocuğu sahiplendiği için kadın size sesini çıkarmamış

aynen olay zaten kötü ama 4 yaşında çocuğun annesiyle 2-3 ay hiç görüşememesi 9 ay ayrı kalması çok daha korkunç geldi bana. Çok üzüldüm cidden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…