Kayınvalidem ben evdeyken anahtarla girip çıkıyor normal mi?

Aile apartmandayız4 yıllık evliyim calısıyprum evde acil bişey olursa diye kayınvalideme vermiştik anahtarı o da alırken acil durumlarda gireriz kızım demişti . Ben yokken çiçeklerimi filan sular acil bişey olursa girerdi. Fakat bazen kapıdan anahtarlık kısmından araba anahtarını alıp beni sabah uyandırmamak için girmeye basladı . Simdide dogum yaptım lohusayım annemler kızlardesim yanımda ve kayınvalidem kendinde olan anahtarla girip cıkmaya basladı eve. Hadi ben lohusayım kalkamam diye mi düşünüyor dedik ama annemler evde yani . Neyse annemler gitti birkaç gün önce ve kayınvalidem hala kafasına göre anahtarla girip cıkıypr lohusa evde yalnız bırakılmaz diyerekten. Cıldırmak üzereyim eşime konusmasını söyledim annesiyle sen lohusasın yatar edersin diye giriyordur 40 ın cıkınca konusalım dedi . Sizce normalmi bu durum annemşer varkende öyle giriyordu sonucta?
Tabii ki değil ya bu acil durum olursa safsatasını da hiç anlamam ben evde değilsem acil ne olabilir yangın çıksa itfaiye değilsin su bassa çözüm üretemezsin acil ne olabilir acil alın anahtarı geri hiç mi özel eşyanız bir şeyiniz yok evde benim kardeşimde annemde yok anahtarım

Onu yaptım yazın bi ara niye kitliyosun diye ısrarla sordu sanki ben cok tuhaf bişey yapmısım gibi davrandı bende canım istiyor dedim gectim simdi dogumdan sonra yine yaptı
Ee siz de yine kitleyin madem. Bazen çözümler çok basittir, kendimiz zorlaştırırız. Niye kitliyorsun derse " O an uygunsuz olabilirim benim açmam daha hoş olur " der geçersiniz. Anahtarı da eşim anahtarını kaybetmiş diye alın, bitti gitti.

en başından vermedim anahtarı hiç böyle sorunlar yaşamadım. gerçekten boşverin çiçekler solsun evi su bassın ama bu durumu yaşamayın. siz kilitleyin kapıyı eşiniz anahtarı alsın bebeğinize bakmanız ilgilenmeniz gereken süreçte bunlarla uğraşmak zorunda değilsiniz

Tahmin edeyim, ev onlara ait ve dolayısıyla kadın o evi kendi evi olarak görüyor. Baştan anahtarı da vermişsiniz bir kere, kavga etseniz ne olacak? Hepten huzurunuz kaçacak ve o ev size dar olacak. Baştan aile apartmanında oturmayı kabul etmeseydiniz keşke, eşiniz de pasif bir adam.

Benim kayinvalidemde de vardi. Bir durumdan sonra esime anahtari.geri aldirdim. O almasa ben alirdim. Kayinvalide simde belki bebek yüzünden yapiyor, ama alisir.hep ister. Yakinda döner kapiya dönüsür kapiniz

Bende aile apartmanında oturuyorum.
Bende 4 yıllık evliyim ama bizim anahtar evin ki sadece bizde.
Arkadaşlara katılıyorum ilk başta verilmesi biraz hatalı olmuş.

Bu forumu 10 yıla yakın süredir takip ediyordum, buna benzer bir şey eski bir üyenin başına gelmişti. Kayınvalidesiyle altlı üstlü oturuyordu, kadın her gün anahtarla içeri giriyordu. Evi gezip gidiyordu, kilidi değiştirmek istiyordu ama kocası yanaşmıyordu taşınmak da istemiyordu. Henüz çocuğu yoktu o zaman. Hangi konuydu onlar Allah aşkına bulur musunuz bana kızlar? Pembekoala mıydı acaba?

Bizde aynı apartmandayız. Sırf bunlar yaşanmasın diye anahtar bırakmadım. İkimizde işteyiz acil bişey olsa kimsede anahtar yok. Eşim kaç kere unuttu da kapıda kaldı işyerime geldi geri döndü annesi evdeydi ama anahtar yoktu. Kaynanam gururludur girmezdi sırf kaynana damgasından ama az laf sokmadı bu yüzden. Ben bırakmadım diye o da bırakmadı. Kapıda kaldı kaç kere da kızına gidip aldı öteki mahalleden. Hiç takılmadım kendi bilir gelin kaynana farklıdır. Sonra böyle oluyor işte. Habersiz geldiğinde irkilip korkun. Anne korktum gelmeden haber ver bana diyin. Anlamazsa bende seni şu saatte çağırıcaktım işim vardı diyin. Baktınız anlamıyor açıkça konuşursunuz. Direk söyleyedebilirsiniz elbette ama söyleyebilcek psikolojisemisinz bilmiyorum.

Aynısını yaşadım.
Hanımefendi benim evimi kendi evi sanıyordu. Anahtarla girip çıkıyordu kavga ettik anahtarı vermedi en son evi terk ettim ondan sonra anahtarı eşime vermiş. Şimdi Allah ona öyle bir hastalık verdi ki ne yukarıya çıkabiliyor ne de dışarı da yürüyebiliyor. Ama hala hatayı kendisinde asla aramıyor. Ya kavga edip küseceksiniz ya da taşınacaksınız başka yolu yok.

Aile apartmandayız4 yıllık evliyim calısıyprum evde acil bişey olursa diye kayınvalideme vermiştik anahtarı o da alırken acil durumlarda gireriz kızım demişti . Ben yokken çiçeklerimi filan sular acil bişey olursa girerdi. Fakat bazen kapıdan anahtarlık kısmından araba anahtarını alıp beni sabah uyandırmamak için girmeye basladı . Simdide dogum yaptım lohusayım annemler kızlardesim yanımda ve kayınvalidem kendinde olan anahtarla girip cıkmaya basladı eve. Hadi ben lohusayım kalkamam diye mi düşünüyor dedik ama annemler evde yani . Neyse annemler gitti birkaç gün önce ve kayınvalidem hala kafasına göre anahtarla girip cıkıypr lohusa evde yalnız bırakılmaz diyerekten. Cıldırmak üzereyim eşime konusmasını söyledim annesiyle sen lohusasın yatar edersin diye giriyordur 40 ın cıkınca konusalım dedi . Sizce normalmi bu durum annemşer varkende öyle giriyordu sonucta?
Söylemeye çekiniyorsan,kilidi bozup değiştirin anahtarda verme. Ne gerek var

Anahtarı kim verdiyse geri alsın.
Hangi akla hizmet evinizin anahtarını veriyorsunuz? Ev bu, mahrem.

Anahtarı kilide takın ve zorlayıp anahtarı kırın kilidin içinde kalsın. Sonra kilidi değiştirin ve yeni anahtarları kayınvalidenize vermeyin. Ya da eşiniz kendi anahtarını kaybetmiş gibi alsın annesinden o anahtarı.

Çok garip ya insan aynı evin içinde kapıyı tıklatmadan başkasının odasına girmez, dan diye evinize giriyor kadın. Birden girince korkuyorum, sütüm kesilecek falan deyin ya da.

Yani en başta çok basit bir cümlenizle sınır çizebilecekken meseleleri buraya getiriyorsunuz. Ne münahasebet, sizin eviniz o kadının odası mı da kafasına göre anahtarla gir çık yapabiliyor?
En başından o anahtarın acil durumlar için olduğunu, habersiz ve rastgele bir şekilde girilmesini istemediğinizi söyleseniz mesele kalmazdı. Aile apartmanında yaşamak zaten bir facia, üstüne evinizi kendi evleri sanmasınlar

Bdv bölümünü okuyor, yazmıyordum. Ama bu konu çok rahatsız edici. :KK57:

Perdem tülüm kapalı, ben evde bazen iç çamaşırı ile dolaşırım. Yani evli insanlarız, eşle bi cinsel yakınlık hali de olabilir. O halde anne kapıyı açsa girse, mahremiyet nerde ?:110:

Bunu nasıl göze alıyor eşin ? Bence onu buradan vur. Anlamıyorsa, anladığı dilden konuş. Bu iş sükunetle, suhuletle çözülmez bacım. Gerekse kötü olacaksın. Sıcağı sıcağına hallet bu işi. Ses çıkarmadığın her gün, Kv ye cesaret veriyorsun. Ve maalesef ki eşin de annesinin tarafında. :olamaz:

Sence normal mi?
Kırk mırk geçin bu işleri kırk gün olur kırk yıl gene evden çıkaramazsınız. Kararsız kalmanız kendinizden şüphe etmeniz hata. Bağırsanız duyacağı binada kimsenin böyle bi kontrole ihtiyacı olamaz. Ayrı yerlerde otursanız da olamaz da size yutturmaya çalıştıkları yerden söylüyorum bunu.

Bendeki kayboldu deyip alın. Tekrar da vermeyin. Hallolur yani saçma ne ayıp birşey. Ama siz vermişsiniz. Bu şekilde alın o yüzden. Hata sizde sonuçta verirken.

Bu forumu 10 yıla yakın süredir takip ediyordum, buna benzer bir şey eski bir üyenin başına gelmişti. Kayınvalidesiyle altlı üstlü oturuyordu, kadın her gün anahtarla içeri giriyordu. Evi gezip gidiyordu, kilidi değiştirmek istiyordu ama kocası yanaşmıyordu taşınmak da istemiyordu. Henüz çocuğu yoktu o zaman. Hangi konuydu onlar Allah aşkına bulur musunuz bana kızlar? Pembekoala mıydı acaba?

pembesu pembesu idi taaa 2015 falan.
Kocası normale dönmüş müydü onun neydi, bebeği olmuştu.
Konuyu bulamadım :(

Kpnu sahibi kapının arkasında anahtar bırakacak başka çözüm yok.

Back
X