• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ve Görümcesini Sevenler Buraya

Mayısta evleniyorum. Kayınvalidemi de çok seviyorum, görümcemi de. Bir dönem evde korkutuğum için yalnız kalırken, görümcem kaldı yanımda. Bir akşam elektrikler gitti, telefonun da şarjı bitiyordu aradım geliyomusun diye. İşten şimdi çıktım hemen geliyorum dedi. Eve gelince de senin sesin öyle gelince telefonda, inan bana uçasım geldi hemen dedi.
Kayınvalidem ise, sürekli bana birşeyler gönderir. Ben aramazsam arar beni, kızım özledim konuşamadık bayadır ondan aradım der. Yanına giderim öper öper koklar. :KK36:
Ben yapım gereği mesafeli birisi olsam da bana yakın davranırlar. Ben de böyle alışmaya başladım.
Tabi herkesin ufak tefek hataları oluyor. Benim de oluyor bazen, onların da. Ama hiç büyütüp birbirimize kinlenmeyiz hiç. Bir de kim olursa olsun ufak tefek hareketlere fazla takılıp altında bir mana aramamak gerekli bence. O niyetle yapsa bile anlamaya çalışmayınca sorun olmaktan da çıkıyor :KK37:
Bazıları gerçekten kayınvalide falan olmak için doğmuş ama, öyle kayınvalidesi olanlara da Allah kolaylıklar versin. Ne olursa olsun eşiniz hep yanınızda olsun, desteklesin inşallah. :KK19:

Ben varım ikisini de çok severim. Hele görümcem, canım o benim. Ablam gibi. Birlikte güleriz ,ağlarız, dertleşiriz. Hiç kırılmadım, kırmadım :nazar:

ben kayınvalidemle beraber oturuyorum ve annem kadarda seviyorum açıkçası, illaki tartışmamızda oluyo kırılıp küstüğümüzde oluyo ama en fazla bi kaç saat sürüyor, öpüşüp barışıyoruz, görümcemde aynı şekilde benim ne ablam ne kız kardeşim var görümcem öz ablam gibi oldu 8 senelik evliyim daha bir kere öte git demedik birbirimize, ben ikisinide seviyorum hemde çok, darısı isteyen herkesin başına

Geldik. Kv ve görümcelerimi severim onlar da beni. Mutlu mesut yaşıyoruz işte.

Görücelrim 2 adet we sewiyorum kayınwalidemde çok iyidir sağolsn maddi manewi hiçbirzaman esirgemzler ben cagrmadan gelip gitmezler tam ideal kayınwalide darısı yeni ewleneceklern başına ben burda bunları okuyunca şok oluyorum hiç öyle bişey yaşamadım şimdiye kadar ewliliğimn 5.yılına girdim maşallh diim :KK68:

Kaynana mı kayınvalide mi? Payımıza hangisi düşecek? Peki, bu iki kelime arasındaki fark ne?

Söylenişinden de anlaşıldığı gibi kaynanalar oğulları üzerinde bitmek bilmeyen bir baskıya sahip, her istediğini ona yaptırabilen koca anneleridir (:

Kayınvalideler ise kulağa hoş geldiği üzere oğlunun da artık yeni bir hayatı olduğunu kabullenebilmiş, onun bu yeni düzeninin oturması ve sağlamlaşması için elinden geleni yapan koca anneleridir.

Bundan yıllar öncesindeki ilişkileri düşünürsek nispeten gelin adayları olarak içimiz oldukça rahatlayacaktır. Ama neden düşünelim ki! Şuanı yaşıyorsak ona göre davranmalıyız. Bu demek değildir ki korumalarımızı kuşanalım, onların her dedikleri yanlıştır, tersini yapalım. Ya da büyüktür ne derse doğrudur deyip hayatımıza karıştıralım. Mesafeyi çok iyi ayarlamalıyız ki her iki tarafta bu durumdan memnun kalsın. Mesafeli ve saygılı bir ilişki kurmak şart. Unutulmamalıdır ki kaynana da olsa kayınvalide de olsa anneleri eşlerimiz için çok kıymetli. Eşin hatırı için ona gidip gelmek, size hediye ettiği bir şeyi onun gönlünü almak için giymek, yaptığı yemeği beğenmeseniz bile eline sağlık güzel olmuş deyip gönlünü almak ve onu yumuşatmak lazım. Gülü seven dikenine katlanır sözü buraya tam oturuyor sanırım.

Peki, ama tüm eş anneleri mi kaynana ya da en iyi ihtimal kayınvalide? Öz annemiz gibi sevebileceğimiz hiç mi kimse çıkmaz karşımıza. İzin verilirse her oğlan annesi olmasa da birçoğu böyle olabilir. Evlendiğimiz zaman eşlerimiz tüm huylarıyla değişip tam olarak bizim istediğimiz kimliğe bürünmüyor ki annelerinden de bunu bekleyelim değil mi? Mesela benim kaynanam deyim yerindeyse tam anlamıyla bir fırlama (: O beni olduğum gibi ben de onu olduğu gibi kabul etmeyi başarabildiğimiz için eşimin annesi bana ne kaynana ne de kayınvalide oldu. Dilerim herkesin başına böylesi gelir.

Karşındaki insanı değiştirmeye çalışmak yerine kabullenmeye çalışmak daha az zaman kaybıdır…

Arkadaşlar ,
Derdim Var bölümünde kayınvalide ve görümcelerin marifetleri çokça ve olumsuzca dillendiriliyor.

Bu ise yeni evlenecek arkadaşların evlilikten soğumasına ya da gözünün korkmasına sebep oluyor.

Hiç yok mu kayın validesini annesi gibi, görümcesini kardeşi gibi sevenler?
ıkısınıde severım ama benım olayım karsılıklı ;) bana ne verırlerse ıkı katını verırım ben ınsanlara , onlardan sıcak bır yaklasım gordugum ıcın bende onlara karsı sıcagım ama bu demek olmuyor kı zırt pırt arayım bagrıma basayım anama babama yapmamısımdır oyle sevgı gosterılerı hayatımda...

severım ama mesafelıyımdır.

Acikcasi kayinvalidem beni cok istedi cokta sevdi. Hatta ogluna beni ovdugunu kac kez duydum. Gercekten annem gibi severim. Gorumcem zaten arkadasim. Onun dugunde kardesi ile dans ettik oyle basladi. O yuzden gorumcem demek istemiyorum dostum benim. Ailesini cok seviyorum esimin. Allah bin kere razi olsun.

Görümcelerimi de kayınvalidemi de çok seviyorum.Özellikle kayınvalidem çok ama çok kıymetli bir insandır.Kendi annem neyse,kayınvalidem de aynısı.bizim için çabalar,iyi olalım diye uğraşır.Bir hasta olsam,dizlerini döver üzüntüden :)Her gün arar nasıl ooldun diye.Maddi olarak da sağ olsun çok destekler,manevi olarak da.Allah başımızdan eksik etmesin.

kv ile ayrı dünyaların insanıyız. ondan çıkan çocuğa nasıl aşık oldum hala anlamıyorum. kısaca sevemiyorummm. görümce ile nötr. elti ile olumsuz hisler

Arkadaşlar ,
Derdim Var bölümünde kayınvalide ve görümcelerin marifetleri çokça ve olumsuzca dillendiriliyor.

Bu ise yeni evlenecek arkadaşların evlilikten soğumasına ya da gözünün korkmasına sebep oluyor.

Hiç yok mu kayın validesini annesi gibi, görümcesini kardeşi gibi sevenler?
görümcemi çok severim ablam gibi çok iyi niyetli çok temiz kalplidir, kayınvalidem de iyidir bi zararını görmedim ama seviyeliyimdir. uzak olduğumuzdan olsa gerek pek bi huzursuzluk yaşamadık kimseyle inşallah böyle devam eder..:KK76:

Kv ve görümcemi seviorum arada kzıdığımda olur ama kendi anneme kardeşime bile daha çok kızabiliyorum bazen yinede Rabbim yokluklarını göstermesin

Kayınvalidemi severim de sayarım da. Eşime de bana da çok emeği geçti. Kırıldığımız darıldığımız oldu ama severim. Çok içli dışlı olmadık hiç ama dertleştik, çözüm aradık dertlerimize. Ama hayatlarımıza hiç müdahele etmedik, ettirmedik. Şimdi uzağız ama o bize gelsin, biz gidleim diye can atıyoruz. Ayda bir ancak görüşürüz.

Görümcem ise çok mesafelidir. Ben de mesafeli olunca birbirimizle ciddi iletişim kuramadık. Yani yüzeysel sohbet ederiz o. İyiliğini gördüm kötülüğü olmadı desem yeridir. :)

Rabbim ikisini de evlatlarına bağışlasın, huzur mutluluk versin...

siz anlaşamıyorsunuz galiba :KK43:
Ya ben bi adım atıyorum sonra arkamdan attığı laflar geliyor aklıma. Bi ay konuşmuyorum sonra yine diyorum adım atayım, atıyorum da ama geçmişi unutamıyorum delleniyorum yine :/

Back
X