Kötü insanlar degiliz . Çocuğumuzu koruruz. Benim hep zararım kendime. Cahil biri degilim sadece eşime kıyamıyorum. Allah bu derdi ona verirken benide imtihan ediyor. Onu kirmayayim uzmeyeyim diye ugrasiyorum. Merhametli ve iyi niyetli oldugumu dusunuyorum. Bana Cocuk haketmedigimi düşündürecek kadar kırıcı olmayın. Bu duyguyu yasamayan bilemez. Allah kimsenin kucagini bos birakmasın.
Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla örülüdür demiş efendimiz. Insan bir başkasına bu kadar iyi niyetli ve merhametli olurken kendini niye görmez gözetmez? Evet biz iyi insan olmaya çalışan kişiler olarak kimseye kötülük yapmayacağız ama kimsenin de bize kötülük yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Kul hakkına girmeyeceğiz ama kendi hakkımızı da yedirmeyeceğiz. Aksi halde kendimize kötülük etmiş olur, kendimizin hakkına girmiş oluruz. Sanmıyorum ki bu Allah katında makbul olsun. Siz Allahın diğer kullarından daha mı kıymetsizsiniz? Yada Allah sizi bu dünyaya başkaları size istediği gibi hakaret etsin diye mi gönderdi?
Ben de inançlı bir insanım ama iyi insan olmak adına bu kadar kendimizi yerlere sermeyi anlayamıyorum. Iyilik bu değil. Ve bu kutsanacak bir şey değil tam aksine insanın kendine zulmü.
Lütfen çocuk meselesine bu kadar takılmayın. Olur gider, olmazsa da olmaz. Her şey Allahtan. Bizim elimizden gelen bir şey yok maalesef. Can veren O. Yapabileceğiniz tek şey dua etmek.
Size söylemeye çalıştıkları siz önce kendiniz büyüyün, kendi hakkınıza sahip çıkmayı öğrenin. Eşiniz de aynı şekilde. Kendine, karısına sahip çıkamayan adam çocuğuna nasıl sahip çıkacak?
Bir arkadaşım şu an babaannesinin kendine ettiği zulümler yüzünden sosyalfobi yaşıyor ve psikoterapi alıyor. 2 Insanla konuşmaya çekiniyor. Neden? egoist babaannesine babası "anne sen karışma " diyemediği için. Güya babası hayırlı evlat oluyor anasına söz söyletmiyor ama ne çocuğuna iyi baba olabilmiş ne de karısına iyi bir koca. Size de anlatmaya çalıştıkları bu. Ileride çocuğunuzun binbir psikolojik rahatsızlık ve kişilik bozukluğuyla cebelleşmesini istemiyorsanız, siz de eşiniz de haklarınızı savunmayı ve kendinizi korumayı öğrenmelisiniz.
Son olarak, benim de eşim dünyalar iyisi bir insan. Hiç kimseye zerre kötülüğünü görmedim ammaaaa ailesinin bize yaptığı kötülükleri görmediği için 33 yaşında olmama rağmen o adamdan çocuk yapmak istemiyorum. Daha bana sahip çıkamayan kendine saygısızlık edildiğini anlayamayan adam nasıl baba olur? Benim bunu yavruma yapmaya hakkım var mı diyorum. Ona da diyorum ki sen bana ve ailemize sahip çıktığını gösterene kadar ben senden çocuk yapmam.
Kadın size neler demiş, adam kulağının üstüne yatmış. Siz hala eşim iyi insan diyorsunuz. Karısına o... dedirten adam iyi olsa noluuuurrr olmasa nolur!