Kayınvalide sorunu yine

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim de sakin bir karakter olduğum söylenemez ama Anneci bir yapısı yok 6 yıldır beraberiz, olsa fark ederdim herhalde
Eğer nişanlınız ana kuzusu olmasaydı
Annesi duyacagınızı bile bile o lafı söyleyemezdi . Durduk yere laf sokmuş kadın.
Mesela annem benim yanımda laflarına farkli dikkat eder
Ablamın yanında daha farkli dikkat eder
Çünkü ablam anneme karşı daha pasiftir, ben daha sert

İnşallah anlatabilmisimdir. :))

Hayırlısı olsun tabii ki. Hicbir sekilde taviz vermeyin

Benim de tam tersi kayınvalidem iki kedisine aylık 1000 tl harcıyor. Küçükken yaş mamaya alıştırmış kediler yıllardır yaş mamayla besleniyorlar. Kuru mama yemektense aç kalmayı tercih ediyorlar. Kayınvalidemin zaten 2400 lira emekli maaşı var. Günde bir paket de sigara parası var. Valla kendi hayatı tabi de devamlı parasızlıktan şikayet ediyor :) Belki kayınvalideniz de köpeklerin bu kadar masraflı olmasından korkmuştur. Çok da yargılamayın. Ben de kayınvalideme o konuda biraz kızıyorum. En fazla kendi paramla ödüyorum der geçersiniz. Ne dediğine çok kulak asmayın. Önemli olan nişanlınızın ne düşündüğü.

Yani şuan sizin yapmanız gereken tek şey mesafe koymak olur. Sonrası çok uzar gider. Mesafe her zaman iyidir. Fazla yüz bulmaz nerede ne söylenceğini öğrenmesi lazım. Tecrübeler konuşuyor. Ne yazık ki ben de geç anladım. Siz hiç saygıyı bozmadan ciddi bir mesafe koyunca en azından kime nasıl davranacağını anlar sevgili kv'niz :)

Takicak bisey bulmus iste. Bende 23 yasimdan beri hep calistim kendim kazandim kendim yedim. Kaynanamin kizi issiz olmasina ragmen kaynanam ben anasiyim senin kadar parasini yemedim oglumun demisti biz evlenme arifesindeyken. Bunu diyen kadina esim bekarken 1 ev yaptirmis 1 yazlik almis dusun yani nasil kafasi var kaynana kisminin. Degismez bunlar toplumda kamu zararlisi olarak yasarlar. Baslica misyonlari huzursuzluk sacmalamak… gormezden gelin tek yapabileceginiz bu malesef

Yapılacak şey rahatsız olduğunuzu ve gelecekle ilgili kafanızda soru işaretleri oluştuğunu sakince nişanlınıza söylemek. Nişanlıyken de öncesinde de köpeklerin bakımını sizin üstlendiğinizi, , sizin çalışan bir kadın olduğunuzu annesine anlatsın bir zahmet. Bu konunun bir daha da açılmaması için uyarsın.

İleride evinize gelir de köpeklere bir daha laf ederse hiç acımayın, yapıştırın cevabı. Çok susmaya gelmez böyle tipler.

Benim kaynana da annem de hayvan düşmanı. Takıyormuyum? Hayır. Daha çok artırdım sokak hayvanlarına da yardım ediyorum alıp bazılarını evime getiriyorum inadına hep paylaşıyorum whatsappta kuduruyorlar. Evime gelmek istemiyorlarmış çok da tın. Annem biraz alışır gibi oldu hayvanlar diğer odadayken rahat etmeye başladı ama kaynana fena.

Eş kişisinde bitiyor iş. Eğer adam gibi adamsa hiçbir konuda laf ettirmez eşine. Eğer sütren kesilmemişse evdeki pirince kadar sokar annesi burnunu.

Canım benim seni iyi anlıyorum benim de iki köpeğim var çok seviyorum çocuklarım diyorum kaynanam ayy benim kızım köpeği benden çok sevse kovarım diyor.
Gönderin bunları diyor.
Fotograf atıyorum ayy kıl yuttun dibinde diyor hiç cevap vermiyorum kendi kendine konuşup susuyor ben köpeklerimi sevip fotograf atmaya devam ediyorum.
Oda beğeniyor takmıyorum artık... Para ile kafayı bozuyorlar oysa onlar da can hem bize emanet.

Ayy aynı benim hayatım kayın babam asla gelmem diyor çokta derdim di çok istiyordum çünkü can kurtarıyoruz mis gibi hayata dokunuyoruz kabuklu ceviz yemem diyorlar umurumda değil ben de paylaşıyorum hep erkekte bitiyor iş evet

Ben aslında şuan karsılassak bu konuda birşey söylemem gerekir mi diye sormak istemistim. Hiç birşey demiyerek alttan mı almış olurum?
ilk görüşmenizde, laf arasında aklınıza gelmiş gibi, şöyle diyin bence '' x hanım bu arada telefonda siz bana söylerken duymuştum,merak etmeyin ben köpeklerimin giderlerini tek başıma ve rahatlıkla karşılıyorum,bizim ev ekonomimizi düşündüğünüz için teşekkür ederim ama gözünüz arkada kalmasın'' diye hafif sarkastik bir şekilde diyin derim ben

Bence kopeklere aldigi her seyin faturasini kaynananin adresine yollasin

Aman bosvet konussun dursun bi ara kayinvalidemde benim kedime takmisti ben istemiyorum bebeginiz oldu vs diye gerilmeler tartismalar ufak capli falan Sonra kayinvalidem tavuk bakmaya basladi. Yine boyle laf sokmaya calistigi zaman evde kedi beslenmiyoda tavuk besleniyomu ben en azindan kedimi yemiyorum siz beslediginiz hayvani yiyosunuz dedim. O zamandan beri kafam rahat gecen yine ben istemiyorum vs falan demeye basliyodu ki susturdum. Kibar dille alttan cevabini verin .

Kayınvalideniz hayvansever olmadıgı için böyle bir tepki vermiş. Ama ilerde daha çok karışacak gibi. Fenaya benziyor. Benden tavsiye mesafeli ol ve evini yakın tutma.
Benim bekarken kuşlarım vardı. Eşimde kuşları hayatta sevmez. Birisi hasta ve 2kez ameliyat ettirdim.Kuş normalde 200 tl ise ben 1000 tlden fazla harcadım. İnsanlar hayvan sevgisini bilmiyor. Evlat gibi bunlar. Neyse eşim biliyordu evlenmeden kuşlarımı hayatta bırakmazdım. 2 artı 1 ev tuttuk. 1 oda kuşların. Sonra kedi sahiplendik. Konu ile alakasız gerçi.Sonra kayınvalidemler kendi kuşlarını yukarı karanlık odaya koymuş.Köye gitmişler.2gün önce baktım 1hafta hayvanlara bakacak insan yok. Kaynım ben uğraşmam götür dedi. Neyse getirdim eve baktım böcekler yürüyor. Bir araştırdım kafesi bit sarmılş.Ertesi gün ilaç aldım falan bayaa uğraştırdı. Bakamadıkları için ya sat kuşları ya da srn bak dediler. Allah gönderdi kuşları diye düşünüyorum. 5kuş 1kedim oldu.

Öyle zaten, onlar benim bebeklerim gibi. Nişanlımdan yana sorunum yok oda çok seviyor. Doğum günlerinde hediye bile alır ama annesi tanıştığımızdan beri taktı köpeklerime maalesef

Sizin köpekleriniz kaynanayı hiiiiç ilgilendirmez , yorum yapma hakkı yok . İsterseniz evde fil besleyin. O ev sizin ve eşinizin olacak. Eşiniz hayvanları seven , iyi davranan biriyse gerisi önemli değil.

Şimdiden mesafe koyun araya ve bu tip yorumlarda cevabınızı mutlaka verin . Hem belki iyi de olur , pek evinize gelip karışmaz bile her şeye :)

Iyyy benimde kedim var. Yok kedinin kumunu eve koyma, kedini eve alma.Kedim evimde. Hatta o köye gıttıgınde kaynımın yanına gıttık. Kedimi de onlara götürdüm. Tüm evını gezdıKedim yanımda yatakta yatıyor

Şuan birşey demem gerekir mi mesela karşılaşsak nasıl bir tavır almam gerekiyor bilmiyorum
Ay geçen kargolar size gelmiş yanlışlıkla, ondan önce de kuşlar için almıştık adres aynı kalmış. Şükür ki çalışıyorum köpeklerimin ihtiyaçlarını alabiliyorum evlenince kuşlara da el atarım, yoksa aç kalırlar kıyamam dersin Sonuçta köpeklere de maddi gider oluyor kuşlara da, bir köpekler mi batıyor kvnin gözüne
Oğlu maaşından harcayınca dert edecekse çok işin var bu kv ile, sabır diliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…