• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide problemi

Bende doğuluyum kayınvaliden biraz benimkiyle aynı gibi ama benim eşim tarifi da doğulu bana hep başkalarının gelinini över bir söz vardır it ite beğenmez itte kuyruğuna benim kv bu hesaptır kendi evine gidersin birşey yok bize gelsin annemlere yani burun kıvırır yanında getirdiği misafirlerde beğensin zoruna gider oldum olası da sevmem kendisini sizde onun yaptığını ona yapın o size başkasının gelini diyorsa sizde ona başkalarının kaynanası diye cümleye girin çok taviz vermeyin tepenize çıkmasın sanırım sizinkinde egoda tavan massallah
Tam olarak böyle başka insanları bana öyle bir övüyor ki ama bize gelince memnuniyetsizlik hali. Nişanlıma da söyledim bir daha lütfen benim aldıklarıma açıp bakmasın diye. Annem diyor o senin annen olacak merak etmiştir diye ama benim kendi annem bile merak edip bakmaz. 2 sene atanmak için uğraştım sürekli kız yeğenim atandı diye hava attı. Şu an ondan daha iyi bir mesleğim var. Allah bana en güzel şeyleri verdi.

Tam olarak böyle başka insanları bana öyle bir övüyor ki ama bize gelince memnuniyetsizlik hali. Nişanlıma da söyledim bir daha lütfen benim aldıklarıma açıp bakmasın diye. Annem diyor o senin annen olacak merak etmiştir diye ama benim kendi annem bile merak edip bakmaz. 2 sene atanmak için uğraştım sürekli kız yeğenim atandı diye hava attı. Şu an ondan daha iyi bir mesleğim var. Allah bana en güzel şeyleri verdi.
Ooo eşinde tam destek şimdiden özeline annesinin müdahale etmesini normal karşılıyor şimdiden geçmiş olsun işinin çok zor olacağını düşünüyorum burnuma gelen kokulardan dolayı

İyi ki varsınız canım kadınlar 💛🌷 Nişan kıyafeti için de şöyle bir olay yaşandı kv kişisi annemi arıyor ve (aynı yeğeni) yeğenim diyor ki beyza(ben) nın giyeceği kıyafeti görelim ki ondan şık olmayalım. Annemde gelin en güzel olur şıklık ne alaka ki demiş. Düşündükçe kendime kızıyorum. Bir elbise beğendim fiyatını söyleyince çok ucuza kaçma dedi. Bende bana çuval giysem bile yakışıyor mesele para ve ucuzluk değil dedim. Sizden öğreneceğim çok şey var. Saygıyla eğiliyorum önünüzde 👸
sakın göstermeyin. bu kadın salak yeğenine gidip aynı renk elbise alır kesin. ya da başka kötü bir şey gösterin o sansınlar son dakikaya kadar

sakın göstermeyin. bu kadın salak yeğenine gidip aynı renk elbise alır kesin. ya da başka kötü bir şey gösterin o sansınlar son dakikaya kadar
Tam olarak öyle yaptım. Alacağım elbiseyi nişana kadar saklayıp başka bir elbise attım. Nişanda şaşırdılar😁😁

Ooo eşinde tam destek şimdiden özeline annesinin müdahale etmesini normal karşılıyor şimdiden geçmiş olsun işinin çok zor olacağını düşünüyorum burnuma gelen kokulardan dolayı
Kendi annem diyor o senim annen olacak diye nişanlım beni haklı buldu. Benim annem çok saf kadın kaç kez bizi küçümsedi ama o hep iyi davranıyor.

peki yeğeni kız gerçekten de sizin onlara attığınıza benzer bişey mi giymişti merak ettim
Hayır farklı bir renkti. Ama benim ailemdeki kuzenlerim kızın bakışlarının bize karşı çok kıskançca olduğunu söyledi yiyecek gibi bakmış bize ben dansa odaktan kimseyi de göremedim.Kız kendi annesinden çok benim kv ile görüşüyor. Sürekli konuşuyorlar.

Hayır farklı bir renkti. Ama benim ailemdeki kuzenlerim kızın bakışlarının bize karşı çok kıskançca olduğunu söyledi yiyecek gibi bakmış bize ben dansa odaktan kimseyi de göremedim.Kız kendi annesinden çok benim kv ile görüşüyor. Sürekli konuşuyorlar.
Kızı sürekli boz seninle uğraşmayı bıraksın.

dışarıdan görünecek kadar kıskançlığını belli etmiş ha 🤢🤢🤢 dünyada başka erkek yok da kuzenine bakıyor, bi de doğuluları küçümsüyor beyin yoksunu.

valla bu evlilikte işiniz zor. bu leşlerle çok uyanık olmanız lazım. kendi anneniz belli ki iyi niyetli bir insan, pek kötüye denk gelmemiş. onun lafına bakıp hiçbir şeyi alttan almayın. en ufak terbiyesizliklerinden hem nişanlınızın hem ailenizin haberi olsun. nişanlınızı da bu süreçte çok iyi gözlemleyin, neticede onu da bu kadın büyütmüş. nişanlılık tam da bunları ölçüp tartmak için var. inşallah sizinki olmaz da, nikahtan sonra anneci oluveren çok adam var. aman dikkat.

Ben bunu memleketten bağımsız paşa oğullarını kıskanma olarak görüyorum. Psikolojide de eve anneden daha genç, güzel ve oğlunun bilerek seçtiği kadınlar aslında özgüvensiz anneler tarafından kıskanılır. Herkes aynı şeyi demiş ama ben de 7 yıldır evliyim böyle başlamıştı hatta " oğlum hep şu arkadasimin kızıyla evlensin istiyorum " Diyip fotoğrafını göstermişti 😄😄 Asla ama asla her şeye evet deme, ne istiyorsan açık açık söyle, sana baktın bir şey diyor tabi ki saygını bozmadan ben beğendim vs de geçiştir. Bazı durumlarda sen bile girme nişanlın halletsin. Sen bugünlerinin tadını çıkar kendine odaklan ❤❤ benim ailemde de gelin yoktur herkes evin kızı olur o yüzden şok geçirdim ama asla aşırı samimi olmayarak kendimi korudum..
Bence de öyle. Eczacıyım güzel bir üniversitede okudum. Atandım. Paramı kazanıyorum. Ve kendilerinden hiçbir şey talep etmedim. Ailem istese bile onların hiçbir şeyine ihtiyacım yok dedim. Ama bu yaptıklarında bile iyi niyet aradım ama hiçbir şekilde yok. Sizlerde böyle yorumlayınca anladım ki onlarda bir problem var. Bizde de gelinlere iyi davranılır babam oğlu gibi seviyor ama bana bu kadar kötü davranılmasını anlayamadım. Zaten nişanlımın babasını da kadın istediği gibi yönetiyor. Beni de yöneteceğini sandı herhalde.

dışarıdan görünecek kadar kıskançlığını belli etmiş ha 🤢🤢🤢 dünyada başka erkek yok da kuzenine bakıyor, bi de doğuluları küçümsüyor beyin yoksunu.

valla bu evlilikte işiniz zor. bu leşlerle çok uyanık olmanız lazım. kendi anneniz belli ki iyi niyetli bir insan, pek kötüye denk gelmemiş. onun lafına bakıp hiçbir şeyi alttan almayın. en ufak terbiyesizliklerinden hem nişanlınızın hem ailenizin haberi olsun. nişanlınızı da bu süreçte çok iyi gözlemleyin, neticede onu da bu kadın büyütmüş. nişanlılık tam da bunları ölçüp tartmak için var. inşallah sizinki olmaz da, nikahtan sonra anneci oluveren çok adam var. aman dikkat.
Nişanlım liseyi İstanbul da üniversiteyi de Ankara da okumuş. Ailesinden hep ayrı kalmış. Biz üniversitede tanıştık annesini hiç aramazdı. Hala da kadın yakınır ve kızar. Bu arada bende kv yi ayda 1 kez arıyorum. Çünkü her konuşmada beni rahatsız edecek bir şey söylüyor. Ve daha kötüsü yeğeni memur olmasına rağmen okumamış kendi işi olan birisini buldu. O çocuğu da hor görüyorlar üniversite okumamış diye. Ona da çok üzülüyorum.

Nişanlım liseyi İstanbul da üniversiteyi de Ankara da okumuş. Ailesinden hep ayrı kalmış. Biz üniversitede tanıştık annesini hiç aramazdı.
çok gördük canım kardeşim. bekarken yüzüne hiç bakmayıp da evlenince kıymete binebiliyor kök aileleri. hiç uzakta okumasına bakmayın, siz adamı çok iyi gözlemleyin. nişan atmanın zorluğuyla boşanmanın zorluğu arasında dünya fark var.

Ve daha kötüsü yeğeni memur olmasına rağmen okumamış kendi işi olan birisini buldu. O çocuğu da hor görüyorlar üniversite okumamış diye. Ona da çok üzülüyorum.

bu yeğen, aynı yeğen mi? ha o kızın da hayatında biri var ona rağmen kıskançlık yapıyor 🤢 sülale değil lağım çukuru. onunkine üzülmeyin herkesin kendi aklı var. küçümsendiği yerde durmasın o da.

siz nişanlınızı apayrı bir insan olarak görüyorsunuz ama armut dibine düşer yine. bu iğrençlikleri kanıksamış bir ailenin bireyi ne de olsa. ay benim kızım olsanız nişanı bozmuştum çok midem bulandı. inşallah nişanlınızla onlardan ırak güzel bir yuva kurabilirsiniz.

bu arada tepkim abartı gelebilir ama en her türlü iğrençliğin olduğu bir baba sülalesinden geliyorum. normal ailede yetişmiş insanların üstünde durmayacağı ufak saçmalıkların nelerin işareti olabileceğini biliyorum. dilerim kimse öyle insanlarla muhatap olmaz.

çok gördük canım kardeşim. bekarken yüzüne hiç bakmayıp da evlenince kıymete binebiliyor kök aileleri. hiç uzakta okumasına bakmayın, siz adamı çok iyi gözlemleyin. nişan atmanın zorluğuyla boşanmanın zorluğu arasında dünya fark var.

bu yeğen, aynı yeğen mi? ha o kızın da hayatında biri var ona rağmen kıskançlık yapıyor 🤢 sülale değil lağım çukuru. onunkine üzülmeyin herkesin kendi aklı var. küçümsendiği yerde durmasın o da.

siz nişanlınızı apayrı bir insan olarak görüyorsunuz ama armut dibine düşer yine. bu iğrençlikleri kanıksamış bir ailenin bireyi ne de olsa. ay benim kızım olsanız nişanı bozmuştum çok midem bulandı. inşallah nişanlınızla onlardan ırak güzel bir
Ben çok seviyorum 5 senedir beraberiz hiç üzmedi beni. Her istediğimi yapar ve beni düşünür.. ama bu durum beni çok korkutuyor evlenince değişmesi durumu. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim💖

Kayınvalide adayım soğuk ve mesafeli birisi bence tabi burada bir sorun yok. Ama bana her telefonda konuştuğumuzda ki farklı şehirlerdeyiz sürekli nişanlımla aynı yaştaki yeğenini övüyor. O kızda evlenecek yok şu markadan şunu almış yok şu marka kullanıyor memur ya sürekli marka kıyafet alıyor yakışıyor vb. cümleler kullanıyor. Yeğeni tabi sever anlıyorum ama sürekli onu övmesi ve yaptığım hiçbir şeyi beğenmeyip hep kırıcı yorum yapması normal mi? Mesela aile tanışması oldu doğuluyuz çok güzel yemekler yapar annem herkes yemekleri beğenip teşekkür ederken o burun kıvırdı. Farklı şehirlerde yaşıyoruz ve kayınvalidemden farklı bir şehirde yaşayacağım. Ben çeyiz içim tencere tabak vb. şeyler alıp nişanlımın evine kargoladım nişanlımın evine gittiğinde kutularımı benden habersiz açıp beni arayıp tencere takımınında kulpları çelik elini yakar gibi bir cümle kullandı. Robot süpürgeye ise buna da insanları izliyor diyorlar dedi telefonda. Aldığım hiçbir şeye bu güzelmiş demez. Nişanda beyaz bir elbise giydim herkes melek gibi olmuşsun derken kaynanam yine burun kıvırdı ve çok sevgili yeğeni de ayy saçların çok kötü olmuş gibi cümleler söyledi. Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama kendimi kötü hissediyorum.
Nişanlınızın ailesinde akraba evliliği var mı? Nişanlınız ve kuzeni arasında geçmişte bir flört vb olmuş, evlenmeleri beklenmiş olabilir mi?

bu arada tepkim abartı gelebilir ama en her türlü iğrençliğin olduğu bir baba sülalesinden geliyorum. normal ailede yetişmiş insanların üstünde durmayacağı ufak saçmalıkların nelerin işareti olabileceğini biliyorum. dilerim kimse öyle insanlarla muhatap olmaz.
Kız benim telefonumu kayjnvalidemden aldı ve aramaya başladı hayatında birisi varken bana dediki biz senin nişanlınla kardeş gibi büyüdük kv kişisi yazları köye babasının evine gelirmiş bunlar da oraya gelirmiş. Beraber büyümüşler ve bana birden çok kıskanç birisi beni kıskanırdı başkalarından dedi. Anlam veremedim. Nişanlıma bakıyorum hiç alakası yok. Hatta sordum senin hakkında böyle böyle dedi diye şaşırdı. Kuzenini arayıp durumu sorup kızmış. Nişanlım öyle bir şey yok der ama annesinin yeğenini istediğini düşünüyorum gelin olarak.

Back
X