• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide ile olan diyalogum..

Kizlarina ve ogluna bile sinirlar konusunda saygi gostermeyen bir hanimefendiden kendime birsey beklemekle hatayi ben yaptim evet.Sensin demedim yanlis anlamayin.Esim sensin diyor orada haklisiniz.Baska yolu yok cunku kadin kendini ancak boyle kabul ettiriyor.Karsimdaki kadin gercekten normal degil.

Aslında çok naif bir insansınız. Ancak bazı durumlar ve kişiler vardır ki onlara naif davranılmaz. Bazı insanlar sizi sevmeli bazıları korkmalıdır yoksa çok zarar görürsünüz..

Kişisine göre hareket ederseniz rahat edersiniz. Ve maalesef bizim toplumumuzda değer görmek hakaret ve eziyet etmekten geçer olmuş. Kime kötülük etsen onun yanında çok kıymetli oluyorsun

e zaten cok acik ki yiktigi.benden onay almasina gerek yok onun vicdanin verecegi cevap degil mi.
Konu sahibi anlamadığın nokta şu. Böyle insanlarda vicdan muhasebesi olmaz. Çünkü kadında vicdan olsa sana bunu yapmaz.

Böylesini sırtına vurucan kırbacı vurucan kırbacı ( replik öksüzler/sezercik)

Aslında çok naif bir insansınız. Ancak bazı durumlar ve kişiler vardır ki onlara naif davranılmaz. Bazı insanlar sizi sevmeli bazıları korkmalıdır yoksa çok zarar görürsünüz..

Kişisine göre hareket ederseniz rahat edersiniz. Ve maalesef bizim toplumumuzda değer görmek hakaret ve eziyet etmekten geçer olmuş. Kime kötülük etsen onun yanında çok kıymetli oluyorsun
Bu yorumunuza kesinlikle katiliyorum !Gerceklik boyle.Ama dogrusu bu degil.Dogru soyleyeni de kovduklari icin bana bir secenek kalmadi :) Kiymetli olmak icin bu tarz savaslar icinde yasayamiyorum.Icim curuyor,ruhum eziliyor.

Konu sahibi anlamadığın nokta şu. Böyle insanlarda vicdan muhasebesi olmaz. Çünkü kadında vicdan olsa sana bunu yapmaz.

Böylesini sırtına vurucan kırbacı vurucan kırbacı ( replik öksüzler/sezercik)
Haklisiniz .Vicdaninin olmadigini da biliyorum :) Esim yanimda durmuyor hanimlar.Annesinden korkuyor .Elimden gelmiyor birsey.Kotu olan kazaniyor .Dediklerinizi dogrular nitelikte.Ama gercek su ki mutlu bir aile degiller evde sorunlar bitmiyor.

Bu yorumunuza kesinlikle katiliyorum !Gerceklik boyle.Ama dogrusu bu degil.Dogru soyleyeni de kovduklari icin bana bir secenek kalmadi :) Kiymetli olmak icin bu tarz savaslar icinde yasayamiyorum.Icim curuyor,ruhum eziliyor.
:)) Kötü olmayın sevilmek için. Ancak kendinizi korumayı öğrenin.

Size bunu hayatı zor yoldan öğrenmiş mutlu bir kız yazıyor... Bazen kırın çok kırılmadan... Yoksa önüne geçemezsiniz bazı şeylerin

Size bunu hayatı zor yoldan öğrenmiş mutlu bir kız yazıyor... Bazen kırın çok kırılmadan... Yoksa önüne geçemezsiniz bazı şeylerin
Hayatin her alaninda kendini koruyan ben evlilikte koruyamadim :)

Beni o evlilikte koruyan bir es yok maalesef.Kirsam da kirilmaya tahammul edebilen bir insan lazim karsida.Kirilmaya tahammul edemeyince yol gosteren bir koca..

Kadini sanki evliligin merkezine sizde koyuyormusunuz gibi görünüyor. Bu kadar muhatap almazdim sahsen. Diger konulari bilemeyiz,ama sahsen böyle bir diyaloga girmesine müsade etmezdim
Haklisiniz.Inanin ben koymuyorum ,esim israrla onun orda olacagini soyluyor ve kabul etmezsen gidersin diyor.Ben gidince de neden gittin diyor?Bosanalim diyorum neden annemle bu hale geldin diyor?Annenle kisisel bazda sorun yasamam ama sinir cizmeyi ogrenmen lazim diyorum sonra terapistlerle calismaya basliyoruz.Terapistle calisiyoruz annesi surekli tacizlere devam ediyor.Durduramiyoruz kadini.Esim durdurmak istemiyor.Tamam diyorum durdurma siz mutlu mutlu yasayin.Dur diyor cozmeye calisalim.Anne devam ediyor sinir ihlallerine oglan halen tam tavir koyamiyor.Bicak kemige dayaniyor.Annesiyle baginin zayiflamasina ikisi de tahammul edemiyor.Terapist yoguruyor yoguruyor ama olmuyor.Olmayacak ayrilalim diyorum.Sessize yatiyor.Esim anneye asla sinir cizmiyor.Anne birseyler anlatmaya calisiyor ama artik oyle notr hale geliyorum ki kayinvalideye bu sizin gorev alaniniz degil bakin sizle konusmak mantikli da degil diyorum.Ben de musade etmek istemiyorum ama esim buna sinir cizemiyor .Anne oyle baskin ki esimin elini ayagini bagliyor,zehirli ari gibi zink diye sokup hareketsiz birakiyor .Artik yeni hayat planimi da yaptim dogrusu ev tuttum ,is ayarladim.Yani kurtarma bekleyisi icinde degilim.Ama onlarin icine dert oldu.

Konu sahibi öyle olur mu insan iki kahve yapar dertleşirdi. Çok ayıp olmuş kadına...

Senin evliliğin o kadın yüzünden bitti ! Farkındasın değil mi ?

Yok soyleme derken ironi yaptim .Oyle munis munis yaptigim bir konusma degildi.Delilendi ben sakin konustukca.Egosuna ego katabilir bunda sorun yok.Arizali bakis acisi ona zarar verir bana degil.
Demek ki kulağına bir laflar gelmiş. İnsanlar neyin ne olduğunu görüyor konuşuyor, bu da kaynişin zoruna gitmiş epey. Kendini melek, sizi şeytan, oğluşunu mağdur gösterememiş etrafa, içi nasıl kaynıyordur şimdi. Bi yerde mesajınızda, çok iyi bir kadın olarak anlatmıştınız, saatlerce muhabbet ediyormuşsunuz falan. Bu kadınla mı yapıyordunuz bunu? İnanamadım. Çok güzel rol kesiyor o zaman, korkulur. Bak, bu konuşmaya kadar, '' İyi kadındı beee aslında. '' dedirtmişti size. Sinsi o sinsi. Tehlikeli.

Haklisiniz.Inanin ben koymuyorum ,esim israrla onun orda olacagini soyluyor ve kabul etmezsen gidersin diyor.Ben gidince de neden gittin diyor?Bosanalim diyorum neden annemle bu hale geldin diyor?Annenle kisisel bazda sorun yasamam ama sinir cizmeyi ogrenmen lazim diyorum sonra terapistlerle calismaya basliyoruz.Terapistle calisiyoruz annesi surekli tacizlere devam ediyor.Durduramiyoruz kadini.Esim durdurmak istemiyor.Tamam diyorum durdurma siz mutlu mutlu yasayin.Dur diyor cozmeye calisalim.Anne devam ediyor sinir ihlallerine oglan halen tam tavir koyamiyor.Bicak kemige dayaniyor.Annesiyle baginin zayiflamasina ikisi de tahammul edemiyor.Terapist yoguruyor yoguruyor ama olmuyor.Olmayacak ayrilalim diyorum.Sessize yatiyor.Esim anneye asla sinir cizmiyor.Anne birseyler anlatmaya calisiyor ama artik oyle notr hale geliyorum ki kayinvalideye bu sizin gorev alaniniz degil bakin sizle konusmak mantikli da degil diyorum.Ben de musade etmek istemiyorum ama esim buna sinir cizemiyor .Anne oyle baskin ki esimin elini ayagini bagliyor,zehirli ari gibi zink diye sokup hareketsiz birakiyor .Artik yeni hayat planimi da yaptim dogrusu ev tuttum ,is ayarladim.Yani kurtarma bekleyisi icinde degilim.Ama onlarin icine dert oldu.
İçlerine dert oldu, kimsenin ağzı torba değil, büzemiyorlar. Büzseler, o içlerinde kalan bir kırıntı tanesi kadar o vicdan var ya, o susmaz bu sefer.

Siz 10 yıl dayandınız, bi 10 yıl dayananı bi daha nerden bulurlar?

Bir kabahatiniz yok, sizi vuracakları bir yer de yok. 1 yıl sonra neden arandınız sanıyorsunuz? Kibar davranmışsınız, biraz kötü konuşsanız işine yarayacaktı, ortalıkta bas bas bağıracaktı, yetişiiin bana ne dedi diye.

Ya ne dinliyorsun ki; " diyecek şeyin varsa mahkemede şahitlik yaparsin,hadi bay" deyip kapatsaydin suratına.
Bu sana ders olsun,bundan sonra bu şekilde arayan kim varsa lafı tık ağzına,kpaa telefonu yuzune

Tek bir şey söylemek istiyorum. Şuan eşinize merhamet ediyorsunuz onun iyi niyetinden dolayı saflik ettigini dusunuyo olabilirsiniz ama boşandıktan sonra aslında bu ogullarinin da analariyla aynı kötülüğe sahip olduklarını başlarına gelen her şeyin onlara mubah olduğunu farkedip annesinden hiçbir farki olmadığını anliycaksiniz.

Demek ki kulağına bir laflar gelmiş. İnsanlar neyin ne olduğunu görüyor konuşuyor, bu da kaynişin zoruna gitmiş epey. Kendini melek, sizi şeytan, oğluşunu mağdur gösterememiş etrafa, içi nasıl kaynıyordur şimdi. Bi yerde mesajınızda, çok iyi bir kadın olarak anlatmıştınız, saatlerce muhabbet ediyormuşsunuz falan. Bu kadınla mı yapıyordunuz bunu? İnanamadım. Çok güzel rol kesiyor o zaman, korkulur. Bak, bu konuşmaya kadar, '' İyi kadındı beee aslında. '' dedirtmişti size. Sinsi o sinsi. Tehlikeli.
Artik aldigim terapilerden sonra oyle bir boyuta geldim ki ben de baya baya bi degistim.Yani bu dediginiz aslinda benim hissettigim birseydi ama icimden diyordum ki fesatlik yapma kizim o onun annesi.

Back
X