Kayınvalide Hakkında Endişelerim...

En kolay çözüm teşekkür ederim teklifiniz için ama eğer çocuğum olursa 3 yaşına kadar kendim bakmak istiyorum, zaten 3 yaşından sonra da sosyalleşmesi için kreşe gitmesi gerekecek. Hem zaten sende yoruluyorsun seni de daha fazla yormamış oluruz deyip konuyu kapatacaksın. :)

Nisanli bir kiz neden kvnin evini temizler anlayamiyorum evlenince de yapacak misiniz?
Agirliginizi koyun asla samimi olmayin evinizi de cok uzak bir yerden tutun daha cok zaman var bahsettiginiz seyler icin acele etmeyin

gelin ata binmiş ya nasip demiş canım. Daha evlenmeden ne çocuğu hemen böyle şeyler düşünme. bende olsam öyle birisine baktırmam çocuğumu haklısın. çalışıyorsan bakıcı tutarsın

valla canım
iki çocuga zaten bakıyor
bide seninki olursa 3 olur
bu çocuklar anlaşamaz birbirlerini kıskanırlar
seninki küçük oldugu için hırpalanır
sen nişanlına böyle anlat
başkası baksın de
yada kendin bak

Selam bayanlar sessiz takipçilerdenim sonunda üye oldum ve ilk konumu açtım.
Benim sıkıntım Kayınvalidem..Nişanlıyım ve nişanlım ile ailesiye aynı şehirde yaşıyorum kendi ailem başka şehirde..Benim kayınvalidem temiz düzenli bi insan değildir..Ne zaman evlerine gitsem mutfak alt üst olmuş bulaşıklarla dolu halde oturma odaları ise dağınık olur..Kullandığı bi tavayı hiç yıkamadan ikinci kez başka bi yemek yapmak için kullanır yemeği bazen eliyle yer.Tüm bunları bi şekilde görmezden gelmeyi elimden geldiğince ev işlerinde yardımcı olmaya çalışıyorum.Benim asıl sorunum şu yakın bi zamanda evlenicem ve çocuğu hemen istiyoruz nişanlımla ama çocuğa bakma işini kaynanam çok istiyo "ben bakarım torunuma "diyo sürekli. Kv görümcemin iki çocuğuna bakıyo normalde..Ama nasıl bakma televizyonu açıyo sabahtan akşam anneleri gelene kadar çocuklar tv'nin karşısında zombi moduna gelene kadar kapatmıyo..Zaten ilk torununu engelli normalde tv yi doktorları izletmeyin geliştirici aktiviteler yapın diyo ama benim kv "yeter ki ağlamasınlar "diye sürekli tv izletiyo akşam kayınpeder gelince bu seferde o bilgisayarı açıyo ordan devam ediyolar..Çocukları görmelisiniz gerçektende tüm o çizgi film sahnelerini ezberlemişler artık hiç hareketsiz donmuş gibi izliyolar.Tv yi kapatıncada kıyamet kopuyo sonra tekrar açıyolar.Ben kaç kez uyardım ama bu seferde ben kötü oldum.Şimdi kv "senin çocuğunada ben bakıcam"diye tutturdu bu şekilde ben bu insana nasıl çocuğumu emanet edeyim ev zaten pislikten geçilmiyo birde çocuğu tv karşısında zombi olana kadar tutar.Nişanlıma durumu anlatıyorum ama oda annesini savunuyo sizce ne yapmalıyım?? :KK34:Nasıl davranmalıyım??:KK43::KK43:
kv evine kadın alırsın belki utanır bebeğin olduğu zaman. tv konusunda eşini doldurursun abartırsın hatta. tv izleyen çocuklar şöle oluyomuş böle oluyomuş diye.. o da izin vermez ve annesini uyarır. sende uyarırsın. olur gider. Allahım yoluna koyar..

Türk ailelerinde vardır bu gelin iş yapmazsa bi işe yaramaz gözüyle bakılır.Bazılarıda sırf kendini sevdirmek göze girmek için iş yapar.Bunu siz için söylemiyorum yanlış anlamayın sizin rahatsız olduğunuz için yaptığınız gayet ortada.Eşiniz olacak kişi hakkında tekrar bir düşünün bence annesini savunabilir haklı olacağı konularda ama daha evlenmeden kadın sizin hakkınızda hayalleri kurmuş.Tv izleyen cocuklarada üzüldüm

Bi evlen, eşinle gez toz, sonra çocuk fikri oluşsun sonra hamile kal, bunun kararını hamilelik süresinde verirsin, evlendiğimde çocuk aklıma gelmemişti benim , eşim ve ben vardık o zman, evi bile 1+1 tutmuştum düşün.. zaman geçsin bak bakalım , belki de (inşallah olmaz) çocuğun hemen olmayacak , dur dostum ya...

Nişanlıma durumu anlatıyorum ama oda annesini savunuyo sizce ne yapmalıyım?? :KK34:Nasıl davranmalıyım??

Asil sorun burda bence. Nisanlin nasil annesini savunuyor? Yani "benim annem hiç pis degil, çoçuklara çok iyi bakiyor" felan mi diyor? Yani öyle ise, bu evliligi tekrar düsün derim. Sonuçta bebek dogdugunda bakici felan tutabilirsin, yeterki esin arkanda olsu. Esin eger arkanda olmazsa, asil sorun o zaman basliyor iste.

Ben olsam boyle bir insana cocugumu emanet etmem! Bir babaanne aneanne torunda olsa cocugun anne-babansinin kurali neyse ona uymak zorunda. Sinir oluyorum boyle insanlara. Anne baba hayir yasak der, baskasi al yavrum ye, al yavrum bak. Allahim buyuk konusmim ama ben cok kavga yaparim ya boyle bir durumla karsilassam..

bende nişanlıyım, kayın validem çok heveslidir çocuğunuza ben bakarım diye..
herhangi bir olumsuz yönü de yok yani, bakabilir elbette..
ama buna rağmen ben kendisine bir konusu açıldığı zaman hayır dedim..

"çocuğuma bakmak için değil sevmek için gelirisiniz evime, ben bakarım inşallah çocuğuma..
kendim almak zorundayım bu sorumluluğu" dedim..

benim hayat görüşüm bu yönde..
çocuğun sorumluluğunu anne baba üstlenmeli, biz yapalım , annelerimiz büyütsün mantığını kabul etmiyorum.
kendim nasıl istiyorsam çocuğumu da öyle yetiştirmek istiyorum, kendim bir şeyler katmak istiyorum..
saatlerce tv seyrederek, sürekli bakkaldan abur cubur yiyerek, her isteği yapılmış şımarık bir evlat sahibi olmak istemiyorum...

bu da her kadının en doğal hakkı.. siz de bu hakkınızı sonuna kadar kullanın..
kendi çocuğunuz, nasıl ne şartlarda isterseniz o şartlarda yetişsin...
kimse karışamaz.. karışmamalı...

Benim sıkıntım Kayınvalidem..Nişanlıyım ve nişanlım ile ailesiye aynı şehirde yaşıyorum kendi ailem başka şehirde..Benim kayınvalidem temiz düzenli bi insan değildir..Ne zaman evlerine gitsem mutfak alt üst olmuş bulaşıklarla dolu halde oturma odaları ise dağınık olur..Kullandığı bi tavayı hiç yıkamadan ikinci kez başka bi yemek yapmak için kullanır yemeği bazen eliyle yer.Tüm bunları bi şekilde görmezden gelmeyi elimden geldiğince ev işlerinde yardımcı olmaya çalışıyorum.Benim asıl sorunum şu yakın bi zamanda evlenicem ve çocuğu hemen istiyoruz nişanlımla ama çocuğa bakma işini kaynanam çok istiyo "ben bakarım torunuma "diyo sürekli. Kv görümcemin iki çocuğuna bakıyo normalde..Ama nasıl bakma televizyonu açıyo sabahtan akşam anneleri gelene kadar çocuklar tv'nin karşısında zombi moduna gelene kadar kapatmıyo..Zaten ilk torununu engelli normalde tv yi doktorları izletmeyin geliştirici aktiviteler yapın diyo ama benim kv "yeter ki ağlamasınlar "diye sürekli tv izletiyo akşam kayınpeder gelince bu seferde o bilgisayarı açıyo ordan devam ediyolar..Çocukları görmelisiniz gerçektende tüm o çizgi film sahnelerini ezberlemişler artık hiç hareketsiz donmuş gibi izliyolar.Tv yi kapatıncada kıyamet kopuyo sonra tekrar açıyolar.Ben kaç kez uyardım ama bu seferde ben kötü oldum.Şimdi kv "senin çocuğunada ben bakıcam"diye tutturdu bu şekilde ben bu insana nasıl çocuğumu emanet edeyim ev zaten pislikten geçilmiyo birde çocuğu tv karşısında zombi olana kadar tutar.Nişanlıma durumu anlatıyorum ama oda annesini savunuyo sizce ne yapmalıyım?? :KK34:Nasıl davranmalıyım??:KK43::KK43:
Cnm Eger esin seni koruyup kolliyorsa kV bi sekilde hakkindan gelirsin Ama yok anam hakli derse surekli burdaki cogu arkadas gibi kendimde dahil yandiginin resmidir..baslarda sabir edersin sonra aile icinde catismalar Boy gosterince benim gibi cildirip ya herru ya merru dersin ya temelli bozulursunuz yada duzelirsiniz insallah sorunsuz bi aile yasantin olur Ama daha nisanlisin bence tavrini net bi sekilde simdiden koyy..

Kv evini toparlamak.. :stop::stop:

Sana ilk tavsiyem bunu yapmaktan vazgeç. Eğer kv bunu alışkanlık haline getirirse vay haline.
Eğer yaşın çocuk için çok geç değilse, çocuk içinde en az 5 6 ay bekle. Bu aşama da en azından kv tutumunu sergilemiş olursun. Evi temiz olmayan, dağınık olan bir insan torununa ne derece temiz tertipli bakabilir, tartışılır.

Hasta oluyorum böyle kv lere. Çocuğu bütün gün tv karşısında oturtmalar, belli belirsiz uyku düzeni, zamansız yemek yedirmek. Gerçekten hoş şeyler değil.

Kesinlikle nişanlına ve kv bazı konularda ağırlık koymalısın..

Nişanlına annenin çocuk bakmasını beğenmiyorum demeseydin keşke canım. Ben kendi çocuğuma kendim bakmak herşeyiyle kendim ilgilenmek istiyorum hiç değilse 1-2 yaşına kadar ücretsiz izin alırım maddiyatı biraz ayarlayıp birikim yapalım evlendikten sonra falan deseydin. 2 yaşa kadar beyin gelişiminin %70 i gerçekleşiyormuş tv karşısında çocuğun zekası mahvolmasın sen ücretsiz izne ayrıl misler gibi kendin bak kv kp sevsin öpsün tamam

Evlenme ... Böyle bir kadının oğluyla evlenmeye çalıştığının farkında mısın ? Yani O'nun büyüttüğü çocukla ?
Bu demek oluyor ki nişanlının doğrusu,bildiği,gördüğü budur.

kv Allah var pis değil ama oda eminim 1 yasa kadar tatlı yasak yumurta beyazı yasak gibi kısımları atlardı ya da çanta gibi gezerdi yavrum o yüzden 2 sene ücretsiz izin aldım oğlum 28 aylık olana kadar onunla olucam kısmetse

Evlenme ... Böyle bir kadının oğluyla evlenmeye çalıştığının farkında mısın ? Yani O'nun büyüttüğü çocukla ?
Bu demek oluyor ki nişanlının doğrusu,bildiği,gördüğü budur.

savunması sıkıntı zaten yoksa dese ki kırmadan söyleriz o bakmaz ama napıyım benim annemde bu dese anlarım

öff sinir olurum böyle kadınlara. valla nişanlınızla konuşun, baştan tavrınızı belli edin. pis evde çocuk mikrop kapacak+tv manyağı olacak En Büyük KK

Bayanlar geç döndüm kusura bakmayın..Evindeki işlere karışmam asla ama emin olun bi yerden sonra o pislikten öyle rahatsız oldum ki koltuğa oturucam orası pis bişiler dökülmüş kirli kalmış mutfakta bişi yicem tabak pis mecburen bi yıkamam gerekiyo yani bi yerden sonra midem almıyo bazı şeyleri yoksa evinin işlerine karışmam..Nişanlım şu yönde annesine hak veriyo işte iki çocuk kolay mı kadın ne yapsın evi mi toplasın çocuğun birini mi avutsun kolay mı diyo bende üstelemiyorum ama tv konusunda oda karışıyo artık fazla izletmeyin diye..Sizlerinde dediği gibi ya bakıcıya vericem "anne sen yorulma"deyip yada ücretsiz izine ayrılıcam.Bir süre kendim bakıcam devamında kreşe veririm yavaş yavaşta bu fikri nişanlıma ikna edicem
Yorumlarınız için ve fikirlerinz için çok sağolun :KK52::KK52:

Nişanlına annenin çocuk bakmasını beğenmiyorum demeseydin keşke canım. Ben kendi çocuğuma kendim bakmak herşeyiyle kendim ilgilenmek istiyorum hiç değilse 1-2 yaşına kadar ücretsiz izin alırım maddiyatı biraz ayarlayıp birikim yapalım evlendikten sonra falan deseydin. 2 yaşa kadar beyin gelişiminin %70 i gerçekleşiyormuş tv karşısında çocuğun zekası mahvolmasın sen ücretsiz izne ayrıl misler gibi kendin bak kv kp sevsin öpsün tamam

baktığı torunlarını görsen valla acıyorum üzülüyorum çocuklar bildiğin normal hayatla iletişimini kesip tv ye donarak bakıyolar..O çizgi filmdeki alt mesajların çoğu beyinlerinde kalıcı yer ediyo malesef ama gel gör ki kv bunları anlamıyo anlıyosada önemsemiyo

X