• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınpederimin kararsızlıkları

yok , hayır kahvaltı masasında görümcem ben babama bakamam ama bana bakıp sana güveniyorum sen bakarsın demişti..
Ama bu çok çirkin bir tavır. Bana görümcem bunu dese bakacağım varsa da bakamam. Ne demek ben bakamam?
Ayrıca bakıma muhtaçta değil henüz, kendi işini görebiliyor sanırım dolayısıyla masaya 1 tabak daha koyup,1 fazladan yatak açmak zor mu gelmiş görümcenize, hemde babası ićin. Şaşırdım.

en sonunda gelip bizle tamamen kalacaklar öyle olacak . bana da mantıklı gelmiyor. hele ki bize sorulmadan danışılmadan böyle konuşmaları canımı sıkıyor. mesela cuma akşamı oluyor ya gelin bizde kalın deniliyor. pazar kahvaltıları hep beraberiz.

Eşinizle açık açık konuşmayı deneyin. Eminim oda istemez. Bir orta yolu bulun. Maksat sizin aranız bozulmasın. Huzurunuz kaçmasın

işi var çalışıyor,ben varken o pek bir iş yapmıyor. eskiden anne kızardı o na :) gelinim mutfakdan çıkmıyor yeter sen git gir mutfağa diye. şimdi o nu diyen yok. bize gelmek istediğini hissedebiliyorum. evde de iş yapmıyor pek. kp dediği gibi olsa ben ne diyebilirim ki ablan bizde kalmasın diyemem. hem benim mizacıma da uygun değil. kendi kendimi yer bitiririm ama diyemem :KK43:
Ohooo o zaman hizmetçiliğiniz hayırlı olsun. Yer içer işe gider, siz de arkasını toplarsınız. Ha kazandigindan size bir kuruş verir mi? Aslaaaaa. Hayır diyemiyosunuz, ama böyle demezseniz olacaklara kendinizi hazırlayın.

Ama bu çok çirkin bir tavır. Bana görümcem bunu dese bakacağım varsa da bakamam. Ne demek ben bakamam?
Ayrıca bakıma muhtaçta değil henüz, kendi işini görebiliyor sanırım dolayısıyla masaya 1 tabak daha koyup,1 fazladan yatak açmak zor mu gelmiş görümcenize, hemde babası ićin. Şaşırdım.
o an zaten babada bozuldu masada eniştesi de vardı herkes sustu kaldı. eşimde ben bakarım babama dedi..

Eşinizle açık açık konuşmayı deneyin. Eminim oda istemez. Bir orta yolu bulun. Maksat sizin aranız bozulmasın. Huzurunuz kaçmasın
zaten biraz da eşimden o yakınlığı görseydiler biz başka bir eve değilde onlara taşınmış olacaktık.
ben bir defasında aşkım baban böyle söylüyor ama biz alıştık yalnızlığa istediğin gibi uzanıp kalkmaya onlarla zor olucak demiştim incine incine o da bende yapamam uzun süre birlikte demişti. daha da konuyu açmadım ben

Ohooo o zaman hizmetçiliğiniz hayırlı olsun. Yer içer işe gider, siz de arkasını toplarsınız. Ha kazandigindan size bir kuruş verir mi? Aslaaaaa. Hayır diyemiyosunuz, ama böyle demezseniz olacaklara kendinizi hazırlayın.
ben arkadaşıma anlattığımda o da aynı senin dediğini demişti bana . kp zaten ablanın eve yardımcı olmadığını ve maaşını bana kendisinin söylediği maaşdan çok daha fazla olduğunu söylemişti. bu kadar maaş alıyor ama hiç bana yardımcı olmuyor diye anlatmıştı eşimde sonradan biz çok zor durumda olduğumuz halde borç alıp kp vermişti

ben arkadaşıma anlattığımda o da aynı senin dediğini demişti bana . kp zaten ablanın eve yardımcı olmadığını ve maaşını bana kendisinin söylediği maaşdan çok daha fazla olduğunu söylemişti. bu kadar maaş alıyor ama hiç bana yardımcı olmuyor diye anlatmıştı eşimde sonradan biz çok zor durumda olduğumuz halde borç alıp kp vermişti
Bakmak zorunda değilsiniz, bence tavrinizi koyun. Tamam herşeyi geçtim 2 yillik evlilik ne ki? Esinizle basbasa gecirdiginiz özel anlariniz olur, basbasa kalmak istersiniz. Ve artik basbasa kalmak icin ya evdekileri postalarsiniz ya da yemege falan cikarsiniz. Yeni gelin sayilirsiniz. Kimseyi evinize almak zorunda degilsiniz. Hele de gorumceyi.

Bakmak zorunda değilsiniz, bence tavrinizi koyun. Tamam herşeyi geçtim 2 yillik evlilik ne ki? Esinizle basbasa gecirdiginiz özel anlariniz olur, basbasa kalmak istersiniz. Ve artik basbasa kalmak icin ya evdekileri postalarsiniz ya da yemege falan cikarsiniz. Yeni gelin sayilirsiniz. Kimseyi evinize almak zorunda degilsiniz. Hele de gorumceyi.
ben pek birşey anlayamadım ki evlendiğimden beri hep sorunlar hastalıklar çıktı.. en sonda rabbim bize böyle bir acı yaşattı.. eşimi ben evde güldürüyorum, moralini yapıyorum ama özellikle bekar görümcem olunca böyle benim hiç hoşuma gitmeyen bir bakışla eşime bakıyor ya çıldırıyorum. nasıl bir bakış bu yalvarır gibi bakıyor veya acıyarak bakıyor. hayır bir tek eşimin annesi veya kızların annesi değil onlar kendilerini alkole verdiler eşim bir tane bile ağzına sürmedi. hep bizde gözleri ben hissediyorum eşimde onlarlayken daralıyor , sıkılıyor, hayır günah almak istemiyorum acaba onlar bizim yapamayacağımızı mı düşünüyorlar, bekliyorlar , bilmiyorum

ben pek birşey anlayamadım ki evlendiğimden beri hep sorunlar hastalıklar çıktı.. en sonda rabbim bize böyle bir acı yaşattı.. eşimi ben evde güldürüyorum, moralini yapıyorum ama özellikle bekar görümcem olunca böyle benim hiç hoşuma gitmeyen bir bakışla eşime bakıyor ya çıldırıyorum. nasıl bir bakış bu yalvarır gibi bakıyor veya acıyarak bakıyor. hayır bir tek eşimin annesi veya kızların annesi değil onlar kendilerini alkole verdiler eşim bir tane bile ağzına sürmedi. hep bizde gözleri ben hissediyorum eşimde onlarlayken daralıyor , sıkılıyor, hayır günah almak istemiyorum acaba onlar bizim yapamayacağımızı mı düşünüyorlar, bekliyorlar , bilmiyorum
Cumlelerinizin hicbirinde olumlu bir şey goremiyorum. Kesinlikle almayacaksiniz evinize bu kadar net

Cumlelerinizin hicbirinde olumlu bir şey goremiyorum. Kesinlikle almayacaksiniz evinize bu kadar net
evet, olumlu birşey yok gerçekten. biz bizeyken hep susuyor , uzanıyor, yatıyor. anneme ablama da anlatamıyorum böyle olanları, bana kızıyolar , onlar acılı, evet hepsini biliyorum bende ciğerime kadar yaşadım o acıyı. ama ben önüme bakmak istiyorum artık.

sen hiç fikrini söylememişsin sanırım. keşke deseydin eşine zamanında. durumdan rahatsız olduğunu anlamamışlardır bile.
ben bir kere söyledim o na hep beraber yapamayacağımızı eşimde bana bende uzun süre yapamam demişti.. ama işte kp hep kafasında kuruyor ve söylüyor. bende konunun üzerinde durmuyorum. ses etmiyorum. eşimde öyle yapıyor artık .

merhaba kızlar, 2 yılı geçti evliliğim. geçen sene kayınvalidemi kaybettik. mekanı cennet olsun. çok seviyordum. bana bir kötü sözü olmamıştır. kızlarından ayırmamıştır. zaten iyilerin yeri yok bu dünya da ben buna inanırım.
biz zor bir dönem geçirdik ve ben gelini olmama rağmen inanın kendime son 1 aydır gelebildim. ve bu sebepten dolayı üzüntümden dolayı benim çocuğum olmuyor.. Ama zamanı var diye düşünüyorum. Allahım nasip edecek inşallah.
neyse kısa yazayım annem vefatından sonra (eşim tek erkek iki görümcem var biri bekar biri evli ) sanırım aile içerisin de bizim onlarla beraber oturmamız düşünüldü konuşuldu kp ile. ama eşim de bunu istemediği için bize konusu geçmedi. ama başımın üstünde yerleri var gelip bizde kaldılar biz hep kaldık ki öyle olması gerekiyor du .. bir gün kp bir karar aldıklarını ve kış boyunca bizde kalacaklarını söyledi . bende akşamleyin eşime söyledim. gelip kalsınlar dedi sesimi çıkarmadım.. ama bu konu bir daha açılmadı.
bu arada şehir dısında bir evleri daha var eşimin oraya taşınma konusu sürekli gündemde ama yanlarında hep bizimde gideceğimiz kararları alınıyor. siz borçlarınızı toparlayın yaza gidicez ve ya ablanlar yazın oraya taşınıcaklar ben sizinle kalıcam, diyor kp en sonda ben gideceğim oraya bekar ablan sizinle kalıcak dedi.
offf yani biz evimizi taşıdığımızdan beri benim boş bir odam var ve bebeğimin odası olsun istiyorum oraya sürekli ben çekyat alıcam biz gelip burada kalırız yani baba bir sor kızım/oğlum bu odayı ne yapacaksınız. zaten salonda açılan koltuklarım var.
böyle konuşmalarından ben çok rahatsız oluyorum. Eşimin üzülmesini asla istemiyorum. görümcelerimi görümce olarak görmüyorum onların acısı çok büyük. ama bende onlarla ağladım onlarla üzüldüm hastalandım.
bir gün görümcem bana keşke kardeşim evlenmeseydi evde hep beraber olurduk dedi, bir gün bazen seni kıskanıyordum annemden seni çok seviyordu diye dedi... en son annemin mevlüdüne gelmediler.
ben yine onlara hiçbirşey konduramıyorum kondurmak istemiyorum. ama beni de biraz anlasınlar istiyorum.
ben 1 senedir gülmüyorum her gece ağlıyorum.
Senin ne kadar iyi niyetli olduğun belli...Eşimin de seni yanlış anlayacağını sanmıyorum.Bu Yüzden onunla tatlı tatlı konuşmalısın.Kayınpederini çok sevdiğini ama bu kadar önemli bir konu da senin fikrinin alınmadığı için kırıldığını söylemelisin.Aynı evde yaşamak konusundaki çekincelerini paylaşmalısın.Eşinin sana hak vereceğini düşünüyoruM

Bekar olan görümcen şuan evlense,eminim babasını yanına almak gibi bir düşüncesi olmazdı..Sizle birlikte kalsın derdi..Neden bu iş hep gelinlere kalıyor ben anlam veremiyorum..Kayınpederin hasta değil,bakıma muhtaç değil neden yalnız kalamıyor? Evde bekar kızda var ayrıca..O bile olmasa yine yalnız kalabilir..Haftanın 3 günü eve kadın tutulur,yemeğini yapar koyar dolaba,temizliğini yapar gider..Yani neden birlikte oturmak için bu kadar meraklı bu erkek aileleri gerçekten anlayamıyorum ben..Kimse kimseyle birlikte yaşamak zorunda değil..Ben sizin yerinizde olsam kabul etmezdim..Bütün kış gelip kalmasıda saçma,kalınca ne oluyor yani? Kabul etmeyin,tavrınızı koyun ve asla düzeninizi bozmayın..Kendi çocukları otursunlar ortaklaşa karar alsınlar..Görümcen de iş yapmak istemiyorsa para toplasınlar aralarında tutsunlar bir kadın işleri yaptırsınlar bu kadar basit...

Senin ne kadar iyi niyetli olduğun belli...Eşimin de seni yanlış anlayacağını sanmıyorum.Bu Yüzden onunla tatlı tatlı konuşmalısın.Kayınpederini çok sevdiğini ama bu kadar önemli bir konu da senin fikrinin alınmadığı için kırıldığını söylemelisin.Aynı evde yaşamak konusundaki çekincelerini paylaşmalısın.Eşinin sana hak vereceğini düşünüyoruM
Eşim bana bir keresinde keşke benimle evlenmeseydin sen bu kadar üzülmeyi haketmiyorsun çok üzüldün demişti. nasıl ağlamıştım annesi vefat etti o bana bunu dedi bende sarıldım o na sımsıkı.. böyle düşünme senin annen benim annemdi demiştim. eşim çok hassas biri, inşallah huzurumuzu kaçırmazlar

Bekar olan görümcen şuan evlense,eminim babasını yanına almak gibi bir düşüncesi olmazdı..Sizle birlikte kalsın derdi..Neden bu iş hep gelinlere kalıyor ben anlam veremiyorum..Kayınpederin hasta değil,bakıma muhtaç değil neden yalnız kalamıyor? Evde bekar kızda var ayrıca..O bile olmasa yine yalnız kalabilir..Haftanın 3 günü eve kadın tutulur,yemeğini yapar koyar dolaba,temizliğini yapar gider..Yani neden birlikte oturmak için bu kadar meraklı bu erkek aileleri gerçekten anlayamıyorum ben..Kimse kimseyle birlikte yaşamak zorunda değil..Ben sizin yerinizde olsam kabul etmezdim..Bütün kış gelip kalmasıda saçma,kalınca ne oluyor yani? Kabul etmeyin,tavrınızı koyun ve asla düzeninizi bozmayın..Kendi çocukları otursunlar ortaklaşa karar alsınlar..Görümcen de iş yapmak istemiyorsa para toplasınlar aralarında tutsunlar bir kadın işleri yaptırsınlar bu kadar basit...

zaten bekar abla evlense direk baba bizde kalır, burası kesin. ben yine diyorum kp bana kötü sözü olmamıştır ama ben çekiniyorum , rahat edemiyorum . ben kendi babamın yanında da uzanmazdım rahat rahat oturamazdım .evli görümcem zaten kızıyor kardeşine bu evin hali ne senin halin ne diye ama laf anlatamıyor. ama o da gelip bende kalırsın demiyor kardeşine kp me :)

Eşim bana bir keresinde keşke benimle evlenmeseydin sen bu kadar üzülmeyi haketmiyorsun çok üzüldün demişti. nasıl ağlamıştım annesi vefat etti o bana bunu dedi bende sarıldım o na sımsıkı.. böyle düşünme senin annen benim annemdi demiştim. eşim çok hassas biri, inşallah huzurumuzu kaçırmazlar
Sen eşin ile açık açık Konuş.Babanı çok seviyorum ama ayni evde zor olucak de.Kendi mahremimiz bozulur de.Onun ne düşündüğünü Öğren.tatlı tatlı Konuş.erkekler hanım köylüdür.Tatlı dilinle onu ikna edersin.Tabiki onun ailesi hakkında kötü konuşmadan

Sen eşin ile açık açık Konuş.Babanı çok seviyorum ama ayni evde zor olucak de.Kendi mahremimiz bozulur de.Onun ne düşündüğünü Öğren.tatlı tatlı Konuş.erkekler hanım köylüdür.Tatlı dilinle onu ikna edersin.Tabiki onun ailesi hakkında kötü konuşmadan
ben zaten kendimi kötü hissediyorum böyle sanki onları istemiyormuşum gibi düşünüyorum diye. asla yapamam o nu. kötü konuşmayı. bu haftada bir geçsin baba yine söyleyecektir bize kafasında kurduklarını o vakit söyleyeceğim eşime. aaa kp şeyde demişti ablanlar gider şehir dışındaki evine bende sizinle kalırım diye :)
ben rahat oturamazken onların yanında eşimle yakınlaşamam bile eşimde bilir bunu. ahhh baba ahhhhhhh..

zaten bekar abla evlense direk baba bizde kalır, burası kesin. ben yine diyorum kp bana kötü sözü olmamıştır ama ben çekiniyorum , rahat edemiyorum . ben kendi babamın yanında da uzanmazdım rahat rahat oturamazdım .evli görümcem zaten kızıyor kardeşine bu evin hali ne senin halin ne diye ama laf anlatamıyor. ama o da gelip bende kalırsın demiyor kardeşine kp me :)
Zaten kızlar rahat rahat evlerinde yaşasın kocalarıyla,gelinlerde hep kayınpedere,kayınvalideye baksın..Kendi kızları dururken ne münasebet yani? Kayınpederin iyi bir insan olabilir ama sen rahat edemiyorsun işte haklısın da..Ben olsam bende rahat edemem..Evimde rahat rahat giyinmek isterim,istediğim gibi uzanmak isterim,kısa şortla gezerim,sütyensiz otururum yani..Kayınpeder evde olunca nasıl olacak bunlar? Hangi devirde yaşıyoruz artık yani..Şu mantıktan insanlar artık çıkmalı..Gelinler birlikte yaşamak zorunda değil..Orta yol bulunur,bir kadın tutulur yemek ve temizlik işleri için,herkes kendi evinde rahat yaşar,olması gerekende budur...

Zaten kızlar rahat rahat evlerinde yaşasın kocalarıyla,gelinlerde hep kayınpedere,kayınvalideye baksın..Kendi kızları dururken ne münasebet yani? Kayınpederin iyi bir insan olabilir ama sen rahat edemiyorsun işte haklısın da..Ben olsam bende rahat edemem..Evimde rahat rahat giyinmek isterim,istediğim gibi uzanmak isterim,kısa şortla gezerim,sütyensiz otururum yani..Kayınpeder evde olunca nasıl olacak bunlar? Hangi devirde yaşıyoruz artık yani..Şu mantıktan insanlar artık çıkmalı..Gelinler birlikte yaşamak zorunda değil..Orta yol bulunur,bir kadın tutulur yemek ve temizlik işleri için,herkes kendi evinde rahat yaşar,olması gerekende budur...
Çok doğru söylüyorsun,olması gerekeni söylüyorsun. ben bunun stresine neden gireyim. hayallerini neden bizim üzerimizden kuruyorlar. ben de sanmıyorum yine onlara belli edemem ama uzun süreli kalmaya dayanamam. dediğin mantıklı temizlik konusunda hatta bayanın parasını kendim dahi ödeyebilirim ki ben kendi evimi doğru düzgün temizleyemiyorum yetemiyorum.

Back
X