Kayınpederim çocuklarına aşırı düşkün. yalan yok başlarda ilişkilerine özeniyordum ben de kızı gibi olmak istedim ve kayınpederimi çok seviyordum. Pek tanımıyordum ama çocuklarını düşünmesi düşkün olması bana güzel geliyordu. O zamanlarda bağımlılığını ilgi olarak değerlendiriyordum. Şöyle ki zaman geçtikçe kayınpederimin çok farklı olduğunu gördüm en basit örnek görümcem 32 yaşında sevdiği kişiyle evlenmesine yıllardır izin vermiyor. Daha önce başkaları olmuş onları da onaylamamış. Görümceme benim seninle hayallerim var daha şunu bunu yapacağız diyor
sürekli ama sürekli bizim de ilişkimize dahil olma çabası var. Onu devamlı aramamız yönünde baskılar vs yapıyor. Her aradığımızda bir direktif veriyor. Şunu şöyle yapın bunu böyle yapın ya da onu hiç ilgilendirmeyen şeyleri bile merak edip soruyor.
Zamanında eşimi de aileme karşı doldurmuştu. Üstelik ortada belli bariz bir şey yoktu örneğin onlara gittiğimizde arkamızdan serenitynin babası biraz durgun gibiydi acaba annesiyle mi tartışmışlar seni mi istemiyorlar vs gibi saçma sapan dedikodu aramış.
Ben taşındığımız için işten ayrıldım. Durup durup işe girmemle ilgili sorgulama yapıyor. Kv çalışmıyor üstelik. Sürekli bu konuyu açmak bize saygısızlık değil mi? Ne zaman işe gireceğim eşimle beni ilgilendirmiyor mu? Üstelik bu ilişkimize dahil etmemiş halimiz. Eşim biraz sınır koydu da düzeldi.
Benim ailem tam tersi insanlar ve ben bu insanlarla nasıl baş edeceğim konusunda karışığım. Fikir istiyorum sizlerden. Sürekli el kızı çekilmesinden yoruldum. Annemle babamdan daha çok onları arayayım istiyorlar ama kvnin biraz kaynanalık yapıyım esprisi adı altında laf sokmaları, kpnin hayatını görümcem ve bizim eksenimizde sürdürmek istemesi beni bıktırdı artık. Sürekli bize gelip uzunca süre yatılı kalma planı yapıyorlar. 2-3 hafta gelmeye çok kısa diyorlar bu arada.
Bu arada el kızı çekmelerine bir örnek vereyim.
Kp kvyi sürekli över, güzel şeyler söyler burası çok güzel ama eşimin önceliği ben değil kendileri olsun ister. Eşimin babaannesi yaşlı olmasına rağmen benim kvye hizmet eder. Kayınbabam da benden bekliyor. Görümcem belirttiğim gibi 32 yaşında yemek yapmayı bilmiyor ve yapmaz. çay demlemeyi geçen yıl öğrenmiş. Biz farklı bir yerdeyiz yılda bir defa bir hafta kadar yanlarına gidebileceğiz. şimdiden benimle gelince bize şöyle kahvaltı hazırlarsın böyle yemek yaparsın pazarlığını yapıyor. İlk başlarda üstünde durmadım ama on kez farklı zamanlarda bunu söylemiştir. Kendi kızından bir çay istemeyen adam el kızı olunca neden tatilinde bile kendi etrafında pervane olsun ister. Örneğin böyle bir durumda ne söylenebilir?
(eşim serenity hizmetçi mi baba dedi. Ben de ben babanne gibi kayınvalide isterim ben oğlunuza bakıyorum oraya gelince siz de bana bakarsınız vs dedim ama bunun üzerine iki üç kez daha aynı şeyi söyledi. Nerede yanlış yapıyorum?şaka yollu gülerek söylüyorum ciddi mi olmalıyım sert olur mu)
Babamın yanına gittiğimiz bir haftada babamın eşimden ona bir şeyler yapmasını beklediğini düşünemiyorum bile. Bizi memnun etmek için pervane oluyorlar. Babası çok baskın, farklı fikir kabul etmeyen ortamı sürekli geren birisi. eşimi kırmasını aralarını açmasını da istemiyorum. Bana bir fikir verin lütfen.