İki hafta sonra eltimi görmeye gideceğiz ilk tanışma. Kayın validem aldigi kıyafetleri gosterdi. Gusel şıkır şıkır hic ama hiç sorgulamadim. Taki uzerine ya şal takarim yada eşarp dedi, bende anne o senin yaşına abes olur başörtü takarsın oyali daha güzel olur dedim neyim eksik benim başörtü (yazma) ayip olur dedi. İnanin anlamadım çok birşey ertesi gun aklima dank etti. Bu kadin benim istemem olsun ilk tanişmam olsun gelip şalvar ve her hangi kıyafetleri ile geldi giydiği kıyafete takılmıyor um kesinlikle başörtü onlara ayip ama bizde ayip olmadi. Çünkü onlar elit insanlar kız öğretmen. Simdi benim ailemi değersiz görmemiş mi. Cok zoruma gittti. İcimde bunu cok buyuttum. Aramakta buldum çareyi soyledim bizim eksiğimiz neysi dedim. Bana bir başladı bagirmaya yazıklar olsun ben size şunu yaptim bunu yaptim onlar garip uzakta olacaklar. Kiskanç fesat haset. Cekemiyorsan gelme görme. Bana o kadar agir laf ettiki inanin arama bn nasıl mesafe koyacağım kaynim cok iyi biri Allah bin kere razi olsun bir yanlışini gormedim. Ama bu kaynanamin yaptiklari çizgiyi asto cok bağırdı bana. Esimi cok seviyorum onuda uzmek istemiyorum. Bana saygi duyuyor. Ama içten ice ardmizda uzaklaşma oluyor oda benim yuzumden. Önümüz bayram. Ne yapmaliyim bana akil verir misiniz ablalarim kardeşlerim siz olsanız eltinizi görmeye gider miydiniz? Onun bir suçu yok. Ama gormek dahi istemiyorum kaynanam ve akrabalarini