• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaygısı olanlar gelin birbirimize destek olalım 🌸🌸🌸

Morlale8

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2020
4.362
5.127
108
27

Pozitif Düşünce Yöntemleri

Pozitif düşünce yöntemleri sizlerin hayata karşı daima olumlu bir tutum içerisinde hareket edebilmenize olanak sağlamaktadır. Bu sizlerin yaşamış olduğunuz tüm olumsuzlukları bir kenara bırakarak daha mutlu ve sağlıklı bir hayat sürmenize olanak sağlamaktadır. Peki, pozitif düşünmek için ne yapılmalı? Hemen maddeler halinde sizlere listeleyelim.🌸🌸🌸🌸🌸

1. Kendinizi Kıyaslamaktan Vazgeçin
  2. Olumsuz Düşünceleri Bir Kenara Bırakın
  3. Gülümsemeye Özen Gösterin
  4. Yardımsever Olmaya Çalışın
  5. İyi Bir İletişim Kurun
  6. Geçmişinizden Ders Çıkarın
  7. Sevdiğiniz Etkinliklere Yönelin
  8. Şükretmeyi Unutmayın
  9. Sağlam Arkadaşlar Edinin
  10. Daima Mutlu Olmaya Çalışın
Yukarıda belirtmiş olduğumuz ana başlıklar sizlerin mutlu olabilmeniz için atacağı en önemli adımlardır. Bunları ve bunların içeriğinde yer alan diğer etkenleri göz önünde bulundurarak sizlerde pozitif bir şekilde hayatınızı sürdürebilirsiniz.
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

Pozitif Düşünmenin Faydaları Nelerdir?

Olumlu düşünmenin faydaları ya da başka bir deyişle olumlu düşünmenin başlıca faydası stresten uzaklaşarak daha sağlıklı bir hayat sürmektir. Pozitif düşünme sizlerin hem psikolojik olarak hem de fizyolojik olarak rahatlamanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra bu durum çevrenize de yansıyarak sizleri daha saygın bir hale getirecektir. Çevrenizde etki uyandırmak için öncelikle kendinizi değiştirmeniz gerektiğini unutmayın.🤩🤩

Olumsuz Düşünceler Bizi Nasıl Etkiler?

Olumsuz düşünceler ya da farklı bir deyişle negatif düşünceler bizleri üzgün, şüpheci ve karamsar bir hale getirmektedir. Olumsuzluklara odaklanan bir düşünce sistemi daima en kötüsünün hissedilmesine yol açmaktadır. Bu durum karşısında bireyler kendisini koruyamayacak durumda hissederek öz güven yitisini kaybetmektedir. Bunun yanı sıra stres, kaygı, üzüntü ve ani duygu değişimi gibi pek çok olumsuz duygu ve düşüncenin de olumsuz düşünceler nedeniyle kaynaklandığını ve bireyi yıprattığını söyleyebiliriz.

Gelin liste yapalım kim ne üzerine kaygı duyuyorsa ona göre çözüm önerileri bulalım hep birlikte bu sıkıntıdan kurtulalım inşallah 🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Şuan alasını yaşıyorum ve çooook korkuyorum ne yapacağım ben canım çok yanıyor yarınlar beni öldürüyor artık düşünmek istemiyorum ama olmuyor camı açıp yeter diye bağırmak istiyorum hiç gücüm kalmadı nasıl dayanacağım ben
Pozitif düşünmeye çalışsan biraz kendini zorlasan canım olmuyor mu bugün bir söz verelim kendinize bugün ne olursa olsun negatif düşünmek yok diye her şeye olumlu bakalım yarın burda görüşelim bakalım nasıl bi durum olacak aynı şey kendim içinde geçerli 😊

Pozitif düşünmeye çalışsan biraz kendini zorlasan canım olmuyor mu bugün bir söz verelim kendinize bugün ne olursa olsun negatif düşünmek yok diye her şeye olumlu bakalım yarın burda görüşelim bakalım nasıl bi durum olacak aynı şey kendim içinde geçerli 😊
Ben de katılıyorum

Benim sıkıntım tam olarak değişmekle birlikte hep bi hastalık takıntısı kötü bir hastalığa yakalanmaktan çok büyük kaygı duyuyorum ailemde biri rahatsız olsa hemen en kötüyü buluyorum geçen hafta Kafayı yiyecektim annemin hastalığı bulunmuyordu doktorlar bir şeyin yok diyordu aklıma neler geldi bir bilsen ama sonra öyle mucizeler oldu ve hastalığı bulduk şükür şuan biraz kaygım azaldı diyebilirim

İlaca başlamanın sebeplerinden bitanesi. Malesef başarılı olamıyorum ozellikle çocuklar konusunda veya durduk yere yarın kötü bir olayla karşılaşma yaşama hissi geliyor sürekli 😕

Benim sıkıntım tam olarak değişmekle birlikte hep bi hastalık takıntısı kötü bir hastalığa yakalanmaktan çok büyük kaygı duyuyorum ailemde biri rahatsız olsa hemen en kötüyü buluyorum geçen hafta Kafayı yiyecektim annemin hastalığı bulunmuyordu doktorlar bir şeyin yok diyordu aklıma neler geldi bir bilsen ama sonra öyle mucizeler oldu ve hastalığı bulduk şükür şuan biraz kaygım azaldı diyebilirim
Kendi kendimizi telkin etsek dediğin gibi güzel olucak boşuna kötü dusunuyorsun falan diye. Ama o anda akla gelmiyor malesef.

Güzel düşünmek için süre tutacaz kızlar bakalım nasıl bi değişiklik olacak şimdi beni iyi dinleyin bugün başımıza ne gelirse hangi düşünce bizi etkisine almaya çalışırsa hep olumlu bakmaya çalışacaz canlarım çokmu etkiliyor o zaman da ona cevap vermeden gözlerimizi kapatıp gitmesini bekliyecez buna şimdi bugün başlıyoruz
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
olumlu düşünme başlangıç 2 Ekim
bitiş 3 Ekim 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
evet canlar yarına kadar bu yöntemi deneyelim yarın burda görüşelim bakalım nasıl etkiler olacak 🤩🤩

D duygu24
Aktif Lora Aktif Lora
Yesmar Yesmarr Yesmar Yesmarr

Keşke dediğiniz kadar kolay olsa her insan başarır ozaman bunu.soylediklerinizde haklısın bütün hersey kafada bitiyor fakat beynimize o komutu veremediğimiz için başaramıyoruz başarsakzaten ilaca bile gerek kalmayacak.bende her sabah yoğun kaygı ve korkuyla uyanıyorum hiç bisey yapmak istemiyorum.hersey çok boş ve anlamsız geliyor sürekli uyuma isteği var bende de bu aralar hele nabzim yükseldi mi tamam diyorum kesin öleceğim ya da biri beni boğuyor.bazen diyorum herhalde deliriyorum

Keşke dediğiniz kadar kolay olsa her insan başarır ozaman bunu.soylediklerinizde haklısın bütün hersey kafada bitiyor fakat beynimize o komutu veremediğimiz için başaramıyoruz başarsakzaten ilaca bile gerek kalmayacak.bende her sabah yoğun kaygı ve korkuyla uyanıyorum hiç bisey yapmak istemiyorum.hersey çok boş ve anlamsız geliyor sürekli uyuma isteği var bende de bu aralar hele nabzim yükseldi mi tamam diyorum kesin öleceğim ya da biri beni boğuyor.bazen diyorum herhalde deliriyorum
Sizin baya sorun büyük o zaman

Ben de çok stresliyim , yeni mezunum iş bulma derdi , kpss , atama vs. O kadar stres yaptım ki saçlarım döküldü, dişlerimde sorun var . Stres ve kaygı gerçekten insanı çok kötü etkiliyor. Kendimi durdurmaya çalışıyorum ama yine düşünmeye başlıyorum . Nasıl bu stresi kaygıyı kontrol ederim bilmiyorum. Keşke her şey yazılanlar kadar kolay olsa ama malesef insan kendine laf dinleyemiyor.

Back