Kaygı bozukluğu

Roseemarryy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2015
82
58
88
Kızlar gece gece anksiyete yüzünden uyuyamadım. Kafama herseyi takıp büyütüyorum.
Resmen hastalık hastası oldum herseyden pimpirikleniyorum. Bu gece ıhlamur içtim sonrasında antibiyotik kullandım şimdi kafama taktım bunu bir zararı var mı? Diye düşünmekten uyuyamıyorum. Korkularım beni ele geçiriyor. İnsanlara cok saçma gelebilir ama maalesef öyle değil kendimi çok kötü hissediyorum geçmiyor bir türlü
Tavsiyelerinizi bekliyorum

Her konuda böyle kaygı bozukluğu yaşıyorsanız, en yarcımcı olabilecek şey terapidir.
Ben büyük oranda öyle çözdüm..

Sihirli kelimeler kullanıp bunların işe yaradığını düşünerek huzurla yasıyorum 🤗

Kızlar gece gece anksiyete yüzünden uyuyamadım. Kafama herseyi takıp büyütüyorum.
Resmen hastalık hastası oldum herseyden pimpirikleniyorum. Bu gece ıhlamur içtim sonrasında antibiyotik kullandım şimdi kafama taktım bunu bir zararı var mı? Diye düşünmekten uyuyamıyorum. Korkularım beni ele geçiriyor. İnsanlara cok saçma gelebilir ama maalesef öyle değil kendimi çok kötü hissediyorum geçmiyor bir türlü
Tavsiyelerinizi bekliyorum
Bununla ilgili profesyonel yardım almanız lazım. Çünkü bu tarz rahatsızlıklar beyindeki biyokimyasal değişiklikler yüzünden ortaya çıkıyor.

Bizlerin tavsiyeleri ile çözüm bulamazsınız. Zaten o kadar basit bir sorun olsa kendiniz çözersiniz. Bu durum göründüğünden daha karmaşık. Burda vakit kaybetmek yerine doktora gidin

Biran önce tedavi olmaya bakın hayatı kendinize zorlaştırmayı. Bu arada sizi rahatlatacak ise hamilelerin bile içebildiği bitki çayı ıhlamur endişe edecek birşey yok

Tedavi oluyor musunuz bilmiyorum ama olmalısınız..
Çünkü burada sizi yönlendirmek yanlış olabilir..gecmis olsun

Tedavi oluyor musunuz bilmiyorum ama olmalısınız..
Çünkü burada sizi yönlendirmek yanlış olabilir..gecmis olsun
İlacım vardı tüp bebek sürecinde bıraktım o yüzden ara ara yokluyor 2 ayda 1
Yalnız kalınca daha da kötüleşiyorum su korona bir bitseydi evde cıkamıyo

ben bu anlattıklarınızin cok cok kat fazlasını yaşıyorum aman bayılıyorum aman öluyorum kalp krizi geçiyorum artik alistim galiba tam olarak duzelmedim ama o esnaflarda sunu diyorum korktugum hicbi sey olmadi simdide bise olmucak yat uyu diyorum

Mesela konuyu biraz daha açar mısınız 🙂
Olumsuz düşüncelerimi iptal ediyorum. Ben güvendeyim,sağlıklı,mutlu ve huzurluyum diyorum. Her kötü hissettiğimde daha iyi hissediyorum.
Panik atak yaşadığımda ise her panik atak gibi bu da geçecek ve gidecek diyorum. Ve gerçekten de geçip gidiyor. Birde zihin bir işle meşgul olunca bu düşünceler gelmiyor.
Olumsuz korku vs hissettiğinizde düşüncelerinizi susturamadığınız zaman bu şekilde bu düşünceler bana ait değil iptal ediyorum mutluyum ve güvendeyim deyip bir meşgale bulunuz hemen o an.

Insan bos kaldiginda bu düsünceler cogaliyor. Evde bile olsaniz bir mesgale bulun kendinize. Ben mesela böyle anlarda kalkip spor yapiyorum veya odami yeniden düzenliyorum. Pasta yapiyorum. Bunlar insana iyi geliyor. Yani kisacasi kendinize kücük hedefler koyup onlar ile beyninizi mesgül edin.

Yazdilarsa yazmayayim dedim yorumları okudum yazmamislar.
Önce taktığın konuya deginicem.

Takma hic bir şey olmaz.
Rahatlıkla uyu artık.

Ha bir de ne zaman beynin sana olumsuz bir şey düşündürecek olursa sen de ona de ki yanılıyorsun öyle bir şey yok.

Ve derin bir nefes al gözünü kapat uyu

tek çaresi ilaç ..
anksiyetede beyni kontrol edemiyorsun ..zivanadan çıkıyor seni parmağında oynatıyor ..ilaçla bu baskilaniyor ..daha ne olsun ..ben bu ilaclara kesinlikle karşı değilim ..uzmana gidin hemen

Yazdilarsa yazmayayim dedim yorumları okudum yazmamislar.
Önce taktığın konuya deginicem.

Takma hic bir şey olmaz.
Rahatlıkla uyu artık.

Ha bir de ne zaman beynin sana olumsuz bir şey düşündürecek olursa sen de ona de ki yanılıyorsun öyle bir şey yok.

Ve derin bir nefes al gözünü kapat uyu
yanılıyorsun öyle bişey yok der demez bir ses yankılanıyor " kendini kandırıyorsun" diye gerçeği görmüyorsun boşa zaman kaybediyorsun gibisinden ..çok kotu bise

Bu durumu fazlasıyla bende yaşıyorum henüz destek almadım sürekli bi yerim ağrısa en kötüsünü düşünüyorum google'dan hastalık bakıyorum anksiyetem daha da artıyor her günüm kansermiyim diye geçiyor🙄misal şuan sol göğsüm ve kolum ağrıyor uyuyamiyorum sürekli meme kanserimiyim diye kafayi yicem seni çok iyi anlıyorum 😭

Aynı durumdaydım, ölüm korkusu yaşadıktan sonra başladı bende. Hatta o kadar kötüydüm ki her gün sabahtan akşama kadar panik atağa 5 kala modunda yaşıyordum asla sakinleşemiyordum durumumun psikolojik olduğuna da inanmıyordum ilaç kullandım tamamen normale döndüm, ilacı bıraktım 6 ay sonra eski anksiyeteli halimin %80i geri döndü. O ara büyük bir stres yaşamıştım belki o etkili olmuştur dönmesinde bilemiyorum. Fakat tekrar döndükten sonra bu sefer kendim yeneceğim seni dedim. Çok zor bir psikolojik savaş ama büyük çoğunlukla normale döndüm diyebilirim. Benim için çözümler:
- anksiyeteden korkmamak, geldiğinde “hm bak gene bir şeye streslendi vücudum demek ki” diye çok normal bir şekilde onu karşılamak ve karşı koymadan geçmesini beklemek
- telkinler (düşündüğünüz şeylerin öyle olmadığına kendini inandırana kadar tekrar)
- ben kendimin hasta, kusurlu olduğunu düşünmüyorum neden anksiyetem var hiç geçmeyecek öldüm bittim vs diye düşünüp kendimi kötü hissettirmiyorum ben de böyleyim herkesin kötü bir yönü olabilir benimki de bu oldu olsun çözümsüz değil en kötü durumda yönetemezsem o an bir sakinleştirici alırım keyfime bakarım diyorum

Zaten böyle düşünüp uygulayabildikçe anksiyete de gelmez oluyor.

Back
X