• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalideyi anlayamamak!

Direk eşine niye demiyosun
Ne bu ısrar duymuyosak duymuyoruz telefonu görünce ararız annen çok sıkıyo diye
Annesine laf soylenmez. Annesini kafasini gözünü opup sıkıp böyle çocuk gibi seven birisi. Annesi de oyy kuzum oğlum yavrum....
Artık sinir bozucu oluyor. Eşim destek olmaz bu konuda bana. Aksine soylersem ben suçlu olurum. Bana el kizi demiş annesi bunu bile soylemedim. Annesi iyi ben fesat olurum çünkü.

Annesine laf soylenmez. Annesini kafasini gözünü opup sıkıp böyle çocuk gibi seven birisi. Annesi de oyy kuzum oğlum yavrum....
Artık sinir bozucu oluyor. Eşim destek olmaz bu konuda bana. Aksine soylersem ben suçlu olurum. Bana el kizi demiş annesi bunu bile soylemedim. Annesi iyi ben fesat olurum çünkü.
Iyy Allah sabır versin
Herkes annesini sever sevmeli ama 5 yaşında çocuk gibi de sevmek bana itici gelir

Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum kayınvalidem. Şimdiye kadar çok iyi olan benim iyiligimi istediğini düşündüğüm insanda değişmeler gözlemliyorum. Önlemini almazsam eğer başa çıkamayacağımı hissediyorum. Bu konuda deneyimli olmadığım için sizden akıl almak istiyorum.

Öncelikle şundan bahsetmek istiyorum. Benim eşimin evli bir kız kardeşi var ve bizden farklı bir şehirde yaşıyor. Bizim yaşadığımız şehre gelmemesinin sebebi ise eşinin ailesinden uzak kalmak istemesi. Yani kayınvalidesiyle aynı şehirde yasamamak uğruna annesinden de uzak bir hayat geçiriyor. Olabilir. Beni ilgilendirmez. Ama burda beni ilgilendiren bir durum çıkıyor ortaya. Benim kayınvalidem yani gorumcemin annesi kızının buraya gelmesi durumunda kayınvalidesi tarafından her haftasonu yemege cagirilacaklarini ve hiç rahat birakilmayacaklarini söylüyor. Yani yaptığını haklı bulup kızının kayinvalidesine tavir almasını dogal olarak bana anlatıp dertleşiyor! Gorumcem de kayinvalidesinden ismiyle bahsedip arada hakaretlerde ediyor bana anlatirken.

Ama söyle bir olay olmaya başladı ki biz iki haftadır durmadan eşimin annesiyle görüşüyoruz. Yoruldum arkadaşlar. Geçen hafta sadece bir gün görusmemisiz. Yedi günün altisi birlikteydik! Sabah buluşuyoruz ya örneğin ayrılıyoruz aksama yemeğe çağırıyor gitmezsek kendisi geliyor. Eşimi arıyor acmazsa hemen beni arıyor. Birgün dışarıda geziyoruz eşimle telefonu duymamisiz üçer kez aramış ikimizi de on dakika içinde.
Televizyonda bir haber görünce doğru mu diye eşimi arıyor aksam.

Ben çok yadirgardim böyle eşinin ailesinden rahatsız olanlari ama asiriya kaçtı arkadaşlar. Gerçekten rahatsız edici boyutta ama nasıl önlem alacağımi bilmiyorum. Surat asiyorum olmuyor arada isimiz vardi ders calismam gerek deyince de anlamiyor. Dun en son gittigimizde bizde evimizi ozledik evimizde oturamaz olduk dedim. Ben de gittiğim yerde oturamam hemen eve dönmek isterim dedi. Ne alaka!

Bir de arada çok sinirlerimi bozan şeyler söylüyor. Gecenlerde arabayla bir yere gidiyoruz. Arabada eşime yemek yedirmeye kalktı. Elime yemeği tabakla verdi eşime yediriyim diye. Heryerime döküldü plastik tabak kirikmis. Ben de eşime kızdım bi dur diye. Yolda çukur varmış araba sarsıldı sadece. Gidecegimiz yere vardigimizda arabadan indik. Annesi eşime oğlum kurban olurum arabana birsey oldu mu diyor!

Siz soyleyin arkadaşlar ben ne yapiyim. Normal mi bunlar. Ben iyi niyetimi kaybetmek uzereyim.

ee kaynana gelininin her yaptığı gözüne batarmış kendi kızına da herşeyi hak görürmüş. böyle kaynanalar olmayız inşallah... ben de aynı durumdayım düşüncesiz manyak kayınvalideler yüzünden psikolojimiz bozuldu

Öncelikle sizin yanınızda annesiyle opusup konuşmasını engellemeye çalışın bence. Benim annem yok biliyorsun sizi öyle görünce annem aklıma geliyor üzülüyorum. Benim yanımda öyle şeyler yapmayın diye ise başlayabilirsiniz. Esin de kalın kafalı değildir inşallah anlayışlıdırlar da biraz kendine çeki düzen verir. İse buradan başlamak lazım diye düşünüyorum.

Kendi kizi olunca tabiki erkek tarafi cok kötü uzak dursun diye elinden geleni yapar

Ama gelin olunca orda duracaksin iste ayni anlayisi göstermez

Bu durumda ipöeri eline almanin vakti gelmis , hergün gitmeyin sizinde bir hayatiniz var bunu anlatin her telefon actiginda cikma sorduginda ise aa isim vardi aaa aramayi unuttum vs yavas yavas mesafeyi koy...
Yoksa cekecegin var bu Kadindan...

Görümcem kayınvalidesi onda kalmak istiyor diye benim kv asla kızım hizmetçi değil diye yaygara kopardı.
Ama şimdi bize yerleşmeyi düşünüyor. O kadar acıyorum hallerine.
O kızı ben gelinim diye bunları yaşamak zorunda değilim.
Olay ciddiye binince ben de kendi ailemi araya sokacağım. Kızına yaptığı gibi..

Allah yardımcın olsun canım..

Daha komikleri ve ilgincleri var üzülme. Burada kayinvalide konulari acilinca bazen gaza geliyorum ama frenliyorum kendimi yazmiyim arkasindan konusmayayim diyorum bu sefer yazicam artik.

Benim esim TC asilli yabanci ülke vatandasi. Yani ailesi isci olarak gitmis ve orada dogmus cocuklari. Esim toplasan 5 kere gelmemis buraya. TR'de kimlik nüfus kaydi olmadigi icin de cocuklar direk benim nüfusuma kaydedildi. Babamin memleketi -simdi ismini vermeyeyim tartisma cikmasin- dogu. Sit olarak uluslararasi vakiflarca koruma altinda bir turizm sehri diyeyim anlayin. Cok gidip görmek istememe ragmen daha firsatim olmadi. Kayinvalidem de gercek Istanbul'lu diye gururla dolanir ortada. Neyse önce pek dert olmadi kendisine cünkü ben de Istanbul'da dogup büyüdüm. Cocuk dogunca nüfusa kaydettirdik ve esimin kapali oldugu icin benimkine kaydedildi. Buna cok bozuldu, zaten otomatikmen AB pasaportlari olacakti ne gerek vardi... Ben Türk vatandasiyim cocugumun Türk kimligi de olacak kusura bakmasin dedim. Ben bu kadar dert etmem kim nereli, milliyeti dini ne diye. Bu bir süre kendine gelemedi, nasil benim torunlarimin nüfusu doguda görünür diye.

Neyse 3 sene sonra görümcemin evlilik durumu cikti. Biz de apar topar geldik hemen istenecek diye. Ne göreyim damat bizim memleketten. Yani il ilceyi birak mahalle sira no bile ayni. Varlikli ve köklü bir aile. Daha dogrusu sehir kurulurken 5 büyük aile varmis. Ikisi bizim aileler. Istemeye geldikleri gün konu konuyu acti neredeyse akrabayiz. Yani benim babamla damadin babasi cocukluk arkadasi cikti hatta. Beni bir övdüler bir sevindiler, cok memnun olduk, artik icimiz cok rahat, bu aile size kiz verdiyse hic düsünmeye gerek yok... Kayinvalidem renkten renge girdi artik sinirden mi mahcubiyetten mi anlayamadim. Acikcasi biraz da utandim koca kadin ezildi karsimda diye. Baskasi olsa belki yüzüne vururdu bunu naber nasilmis öyle ileri geri konusmak diye.

Damadin annesi de Izmir'li. Doguya atanmis bir ögretmen. Zamaninda orada evlenip gelin gitmis bu aileye. Bir kac gün sonra tebrik etmeye gelenler oldu damat nereli diye sordular. Ben savasi kazanmis komutan edasindayim. Pozisyon aldim sinsice cayimi yudumluyorum he he simdi elimdesin diye. Kadin kalkti dedi ki damadim Izmir'li. Annesinin Izmir'de evi ve yazligi var. Esim oturdugu yerden bana bakip pis pis gülüyor ve ben dumur :KK57:

Onun icin de kizi dünyanin en iyisi en prensesi. Biz bilmeyiz her seyin en iyisini o bilir. Özel üniversitede tip okudu, dr. kizini Avrupa'lara Amerikalara layik görmezdi, doguda baska bir sehirde dogru düzgün isinmayan bir evde kalip uzmanligini yapti. Kayinvalidemi cennete götürsek mutlaka kizinin bildigi daha iyi cennet vardir tövbe Allahim. Kizinin sectigi koca icin kahroldu ama kendisini dinleyen kim. O kadar varligin icinde damadi diyor ki benim annem hem ögretmenlik yapti hem 3 cocuk büyüttü hem de evinin isini yapti. Sen de otur yap isini deyip yardimci tutmalarina bile söyleniyor.

Kayinvalidemin görümcem icin istedigi düsledigi hayati ben yasiyorum simdi. Ben 31 yasinda evlendim ve hemen anne olmak istedim. 35 olmadan iki cocuk düsünüyordum. Iste erken degil mi köylüler gibi hemen üremeye mi karar verdiniz bla bla.. Görümcemin 3 bebegi düstü gecen 15 ekim de dogurdugu bebegi icin 3 ay yatti. Kadin hala kuyrugu duk tutma pesinde. Bize 5 aylikken söyledi bu sefer tuttu abi dedi ben ertesi gün ciktim torbalarca alisveris yaptim kendisine. Görümceme kinim yok cünkü gencti cahildi. Söyledigi yaptigi seyleri simdi olsa yapmaz. Evlilik hayatini gördü ve annesinin yanlis konustugunun farkinda. Hele bir de cok zor anne olunca büyük konusmamasi gerektigini ögrendi. Keske bir de annesi ögrense. Herkes kendi kizini sever över. Hep benim hep benim olmaz. Benim annem de iki cocuklu koca kadin olmama ragmen hasta olsam atesim biraz yükselse dört döner etrafimda. Senin kizin cansa baska annelerin kizlari da can.

Daha komikleri ve ilgincleri var üzülme. Burada kayinvalide konulari acilinca bazen gaza geliyorum ama frenliyorum kendimi yazmiyim arkasindan konusmayayim diyorum bu sefer yazicam artik.

Benim esim TC asilli yabanci ülke vatandasi. Yani ailesi isci olarak gitmis ve orada dogmus cocuklari. Esim toplasan 5 kere gelmemis buraya. TR'de kimlik nüfus kaydi olmadigi icin de cocuklar direk benim nüfusuma kaydedildi. Babamin memleketi -simdi ismini vermeyeyim tartisma cikmasin- dogu. Sit olarak uluslararasi vakiflarca koruma altinda bir turizm sehri diyeyim anlayin. Cok gidip görmek istememe ragmen daha firsatim olmadi. Kayinvalidem de gercek Istanbul'lu diye gururla dolanir ortada. Neyse önce pek dert olmadi kendisine cünkü ben de Istanbul'da dogup büyüdüm. Cocuk dogunca nüfusa kaydettirdik ve esimin kapali oldugu icin benimkine kaydedildi. Buna cok bozuldu, zaten otomatikmen AB pasaportlari olacakti ne gerek vardi... Ben Türk vatandasiyim cocugumun Türk kimligi de olacak kusura bakmasin dedim. Ben bu kadar dert etmem kim nereli, milliyeti dini ne diye. Bu bir süre kendine gelemedi, nasil benim torunlarimin nüfusu doguda görünür diye.

Neyse 3 sene sonra görümcemin evlilik durumu cikti. Biz de apar topar geldik hemen istenecek diye. Ne göreyim damat bizim memleketten. Yani il ilceyi birak mahalle sira no bile ayni. Varlikli ve köklü bir aile. Daha dogrusu sehir kurulurken 5 büyük aile varmis. Ikisi bizim aileler. Istemeye geldikleri gün konu konuyu acti neredeyse akrabayiz. Yani benim babamla damadin babasi cocukluk arkadasi cikti hatta. Beni bir övdüler bir sevindiler, cok memnun olduk, artik icimiz cok rahat, bu aile size kiz verdiyse hic düsünmeye gerek yok... Kayinvalidem renkten renge girdi artik sinirden mi mahcubiyetten mi anlayamadim. Acikcasi biraz da utandim koca kadin ezildi karsimda diye. Baskasi olsa belki yüzüne vururdu bunu naber nasilmis öyle ileri geri konusmak diye.

Damadin annesi de Izmir'li. Doguya atanmis bir ögretmen. Zamaninda orada evlenip gelin gitmis bu aileye. Bir kac gün sonra tebrik etmeye gelenler oldu damat nereli diye sordular. Ben savasi kazanmis komutan edasindayim. Pozisyon aldim sinsice cayimi yudumluyorum he he simdi elimdesin diye. Kadin kalkti dedi ki damadim Izmir'li. Annesinin Izmir'de evi ve yazligi var. Esim oturdugu yerden bana bakip pis pis gülüyor ve ben dumur :KK57:

Onun icin de kizi dünyanin en iyisi en prensesi. Biz bilmeyiz her seyin en iyisini o bilir. Özel üniversitede tip okudu, dr. kizini Avrupa'lara Amerikalara layik görmezdi, doguda baska bir sehirde dogru düzgün isinmayan bir evde kalip uzmanligini yapti. Kayinvalidemi cennete götürsek mutlaka kizinin bildigi daha iyi cennet vardir tövbe Allahim. Kizinin sectigi koca icin kahroldu ama kendisini dinleyen kim. O kadar varligin icinde damadi diyor ki benim annem hem ögretmenlik yapti hem 3 cocuk büyüttü hem de evinin isini yapti. Sen de otur yap isini deyip yardimci tutmalarina bile söyleniyor.

Kayinvalidemin görümcem icin istedigi düsledigi hayati ben yasiyorum simdi. Ben 31 yasinda evlendim ve hemen anne olmak istedim. 35 olmadan iki cocuk düsünüyordum. Iste erken degil mi köylüler gibi hemen üremeye mi karar verdiniz bla bla.. Görümcemin 3 bebegi düstü gecen 15 ekim de dogurdugu bebegi icin 3 ay yatti. Kadin hala kuyrugu duk tutma pesinde. Bize 5 aylikken söyledi bu sefer tuttu abi dedi ben ertesi gün ciktim torbalarca alisveris yaptim kendisine. Görümceme kinim yok cünkü gencti cahildi. Söyledigi yaptigi seyleri simdi olsa yapmaz. Evlilik hayatini gördü ve annesinin yanlis konustugunun farkinda. Hele bir de cok zor anne olunca büyük konusmamasi gerektigini ögrendi. Keske bir de annesi ögrense. Herkes kendi kizini sever över. Hep benim hep benim olmaz. Benim annem de iki cocuklu koca kadin olmama ragmen hasta olsam atesim biraz yükselse dört döner etrafimda. Senin kizin cansa baska annelerin kizlari da can.
Vicdansizlik ama bu yaptıkları. Kendileri kıymetli hep. Bize geldiğinde hor görsünler kendilerine hak görsünler.

Gecenlerde de facebookda torununun fotoğrafının altına biz oglanlari el kızları için büyütüyoruz yazmış. Cildirdim sinirden. Yüzüme karşı da kızım kizim diyor.
benim kendi çocuğum için bunu ben doğurdum babası oğlum diyen bir kvm var :mad::mad::mad:
zamanla görmezden geleceğin günler gelecek emin ol
ama ne kadar az sinir stres o kadar iyi ..sen mesafeyi arttır en ideal çözüm :KK70::KK70:

Başkasını yadırgıyor kendisi yapıyor anlayışsız birisi haklısın bence de bunu eşinizle konuştunuz mu?

HEPSİ BÖYLE
benim kv eşim için oğlum benim koynumda yatmadı yatmazdı der durur. bizim evde bakıcı varken oda bakıcıyı kontrole geliyordu geldiğinde benim yatağıma yatarmış artık ne geçiriyorsa içinden :KK53::KK53::KK53:
dikkatli olun ama açık vermeyin...

Bana benimkileri hatırlattın yazsam çok şey var da yazacak neyse. İlk evlendiğim zaman epey sorun yaşadık ancak ben hiç bir zaman ağzımı açıp birşey demedim. Birgün oturuyoruz kv kp ben eşim. Bana yaptiklari şeylerin aynısı bi tanıdıklarınin kızına da yapılmış onunla ilgili konuşuyorlar. Aman bizim kızımızın başına gelse biz ortalığı yikardik, kızımızı alırdık, biz onu ne emeklerle büyüttük vs. bana yaptıklarını hemen unutmuşlar. Onlar konuşurken ben o kadar şaşırdım ki eşimin rengi değişti onlar konuştukça benim gözümün içine bakıyor. O gün anladım ki salaklik etmişim bir daha kendimi ezdirmeyecegim ve öyle de yapıyorum beni dusunmeyeni ben hiç düşünemem.

B
Evet aynen o fıkra gibi oldu hayatimiz. Benim annem hayatta değil. Kendimi çok eziliyormusum gibi hissediyorum. Belki de bu yüzden.
Bir dönem eşimle olan problemlerim için annesinden yardım istemistim. Etmisti de ama su an pismanim. Benim yasadiklarimi kizi yasasa asla müsade etmezmis bana bunları görümcem söyledi sonradan.
Başın sağolsun ...o zaman sen mesafe koyacaksın..gerekirse eşinle bir iki kavga edersin ama illaki rutine biner ...geleceği zamanda müsait değiliz diyeceksin...eşin inat ediyorsa otursun annesi ile çık gez dolaş..birinde anlamazsa diğerinde anlar..kızının kaynanası hakkında ne düşünüyorsan bende onu düşünüyorum diyede lafı eline verirsin gerekirse çok buyuturse...

Merhaba kizlar. Siteyi gezerken bende birseyler paylasiyim dedim morelim çok bozuk. Esimle annemin yaninda tartıştık nedeni eşim anne dediğinde benim surat asmammis. Evet onun ailesinin yanina gitmek istemiyorum ama gittigimde de tek bir saygisizligim olmamistir. Eşim bunları anneme anlatıyordu annemde beni korudu tabi eşim ben annem bana evlen demese evlenmezdim dedi. Iki yil beklettin evlen kizla dedi diye evlendim dedi ki esimle iki yillik evliyiz hiç kavgamiz olmadi hep aile yüzünden tartistik. Ben simdi napiyim kızlar . Şaşırdım dogrusu.
Ailesinin yanina Gitmek istemememin nedeni yazin esimin annesi geldi annemlere babamlara biz onlarda iki gun kaldik bir sürü laf söyledi aileme şerefsizler dedi. Bu böyle deyince ben nasil gidip geleyim. Herşeyin hayırlısi kizlar yaa bir umutla evleniyoruz

Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar.Hal hatır sormuşlar.Sıra çocuklarına gelmiş.“Senin oğlan nasıl,evlendi mi?” diye sormuş biri,“Evlendi” demiş öteki,“evlendi ama ah,sorma,öyle bir gelin çıktı ki,felâket!..

"Sabahtan akşama çalışıyor,evde doğru dürüst yemek pişmiyor,yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor.Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor.Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…”

“Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”… “O da evlendi” demiş arkadaşı,

“ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor.Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok… -

Back
X