Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kavrulmuş Susamlı Tahin Kurabiyesi-Resimli

su35

bir varmış bir yokmuş
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2007
1.932
2
45
merhaba kızlar...
benmim evde artan yiyeceklerden birşeyler uydurmalarım meşhurdur bilen bilir:))
buda aslında benim için uydurma diyebileceğim bir tarif..umarım yaparkende yerkende keyif alır nacizane beni anarsınız:))

susamları pembeleşene kadar kavuruyoruz..ve tahin helvasını susamla iyice boca edip karıştırıyoruz,dilerseniz tarçında ekleyebilirsiniz..margarini oda ısısında yumuşatıyoruz..

hamuruna;
1 pkt margarin,4 dilim kadar (yani yaklaşık 1 tanesi kibrit kutusu büyüklüğünde) tahin helvası ve alabildiğine un..... iç malzeme;4,5 ymk kaşığı kadar kavrulmuş susam,2 kibrit kutusu kadarda yine tahin helvası..dilerseniz tarçın..üzerine;1 yumurta alkı ve bolca susam..

margarini bir kaba alıp tahin helvasıyla iyice harmanlıyoruz eğer helvanız çok tatlı değilse dilerseniz hamurunuzu biraz daha tatlandırmak için pudra şekeri ilave edebilirsiniz..ama çok olmasın bayabilir..sonra alabildiğince un ilave edip yumuşak bir kurabiye hamuru hazrlıyoruz..kurabiyelerimzden yaklaşık 2 ceviz büyüklüğünde alıp ister avuç içinde ister yerde açıp içine susamlı tahin karışımından doluca bir tatlı kaşıgı kadar koyup kenarlarından kapatıp top gibi yuvarlıyoruz..sonra yumurta akına ve susama batırıp fırın kabımıza diziyoruz kurabiyelermizi..170 dercede yaklaşık 30 dkk kadar pişiriyoruz..afiyet olsuuuunn:))

süper gözüküyo ya cokacimcoook

çıtır çıtırdır helvadan dolayı heraalde

süper gözüküyo ya cokacimcoook

çıtır çıtırdır helvadan dolayı heraalde
begenmene çok sevindim çok teşekkürleropuyorumnanaktan
evet gerçektende ağızda dağılan değişik tat ve aroması olan bir kurabiye ..tavsiye ederim yerimseniben
kavrulmuş susamlı tarıflere bayılırım..
bende bayılırım..bu tarifide zaten bir şey için susam kavurmuştum arttı kalan susamları ve dolapta uzun süre yenmeden bekleyen tahin helvalarımı ziyan etmemek için yapmıştım hamur ve karışım tatamen uydurmadır belirteyim:kedi:..kurabiyelerimin çıtırlığını daha net görmeniz için bir yakın fotosunu daha ekleyeyim hadi..

oooo süper gözüküyorlar doktrmşsn yineee :) inş. bir gün bende yaparım :)
eline sağlık :) afiyet olsunn :)

:1shok::1shok::1shok:

akannehirbu ne kizzzzzzzzzzzzakannehir
masallah cok harika ve nefis görünüyo
cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook

ellerine saglik canim benim
:roflol::roflol::roflol:akannehir
gel canım sana alasını yapayımyerimseniben
çok teşekkür ederimopuyorumnanaktan
yeni yapmadım valla bayagı oldu bu resimleri çekmiştim ama bugüne kısmetmiş eklemekkaydirigubbakcemile3
oooo süper gözüküyorlar doktrmşsn yineee :) inş. bir gün bende yaparım :)
eline sağlık :) afiyet olsunn :)
çok sağolasın teşekkür ederim eltimopuyorumnanaktan
ama yeni yapılmış değil bu görüntüler dediğim gibi:kedi:
ramazan geçsin havalar güzel olur nasıl olsa ılıcada çay saati günleri yaparız kız olmazmızemuszemus
yer yer sonrada spor yaparız ordaki aletlerle:roflol::roflol:
yada etrafında hızlı tempo 2 tur atar eritiriz yediklerimiz..:roflol::roflol:
neyse o vakit gelsinde düşünürüzyerimseniben
sonra kahve günü muhabbetine dönmesinakannehir:roflol::roflol:

E işte budur yaniii
Becerikli dostum döktürmüş yineee
Ellerine kollarına sağlık
CANIMSINNNNN

ellerine sağlık tatlışım a.s. nefis görünüyor

karar verdim kesin gelcem sana kaydirigubbakcemile3

E işte budur yaniii

Becerikli dostum döktürmüş yineee
Ellerine kollarına sağlık

CANIMSINNNNN

ellerine sağlık tatlışım a.s. nefis görünüyor

karar verdim kesin gelcem sana kaydirigubbakcemile3

ellerine kollarına sağlık harika görünüyo

tahin çok severim zaten..harika görünüyocokacimcoook
teşekkür ederim kızlar begenmenize sevindimopuyorumnanaktan:kedi:

ağzım sulandı yine.yakında olsam da tadabilsem şu pastalarını.görüntü süper

Canım susam ve tahin karışımı muhteşemdir tahmin ediyorum bir o kadarda kalorili tabi :)))))
Paylaşımın için teşekkürler

Birşey dikkatimi çekti kabartma tozu yok mu acaba içinde?
Benimmi gözümden kaçtı acaba?

nursunaz mısra çok teşekkür ederim yorumlarınıza kızlar:kedi:
nursunazcm beklerim herzaman keşke öyle bir şey olsa evimde ağırlasam topik konuklarımı ve bütün dostları:gitme:
mısracım evet kabartma tozu yok..ben genelde içine yumurta ,yohurt süt girmeyen kurabiyelerime kabartma tozu kullanmıyorum daha hoşuma gidiyor açıkcası ...kalori kısmını hiç sorma canmkaydirigubbakcemile3 ama bir tane ye sonra bir süre bişey yemesende olurkaydirigubbakcemile3enerjide sağlam yani..yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…