- 29 Mayıs 2011
- 21.447
- 48
- 163
- Konu Sahibi YagmurunEllerii
-
katsayı adalettir
düz liseye giden çocuklar risk alıyor kazandı kazandı kazanamadı bi mesleği olmuyor elinde katsayı avantajı tabiki olmalı
meslek liseli öğrenciler ise kazanamasa bile iş bulmaları daha kolay oluyor vasıfsız mezun olan düz liselilere göre
imam hatibi tercih eden öğrenci ise kazanamasa bile atanabiliyor
ben lisans öğrencisi olduğum halde amaan banane diyemiyorum ama insanların dün senin günündü bugün benim demesine gerçekten üzülüyorum
katsayı adalettir
düz liseye giden çocuklar risk alıyor kazandı kazandı kazanamadı bi mesleği olmuyor elinde katsayı avantajı tabiki olmalı
meslek liseli öğrenciler ise kazanamasa bile iş bulmaları daha kolay oluyor vasıfsız mezun olan düz liselilere göre
ben lisans öğrencisi olduğum halde amaan banane diyemiyorum ama insanların dün senin günündü bugün benim demesine gerçekten üzülüyorum
Peki konu sahibinin öfkesine ne demeli
Bide birşey daha soracağım bu İmam Hatibi
Bitirenler nasıl atanıyomuş hemencicik merak ettim
katsayı adalettir
Üniversiteyi kazanıp kadrolu olarak memur maaşı almakmı? Yoksa lise mezunu olup gelecek vaadetmeyen asgari ücrete taabi olmakmı? Neden 4 sene o mesleği görüpte çok daha fazlasını istemeyelimki...
Kazanamasalar bile nasıl atanıyolarmış bende merak ettim :)
atanamamayı diyosanız kastım o değildi en azından din görevlisi olma şanslarının olduğu idi yani bi meslekleri var hayatta
atanamamayı diyosanız kastım o değildi en azından din görevlisi olma şanslarının olduğu idi yani bi meslekleri var hayatta
sanırım yanlış anlaşılıyorum kazanamasa bile bi mesleği varmı evet yani bi iş yapabilir demektir bu ama düz lise öğrencisinde aynısı geçerli değil bi mesleği yok vasıfsız bi altın bileziği yok yani ! kazanmalaına değil yani lafım insandır yapamayaabilir kazanamayabilir bunu kastediyorum
kimse kusura bakmasın da imam-hatipe ya da meslek liselerine giderken puanınızın kesileceğini bilmiyo muydunuz da yazdınız
sinir oluyorum valla
Yeterlilik belgesi alabilmek lazım tabi öncelikle. Yeterlilik belgeside bildiğim kadarı ile öyle bikaç sene önceki gibi kolay alınmıyor. Önce 100 tane bilmem nereden buldukları soruları cevaplamak zorundasın, sonra mülakata gidip orayı memnun etmek zorundasın. Yani bu imam hatip mezunuymuş imam olabilir diye birşey yok. Ayrıca kpssdende iyi puan almak lazım. Baraj 60.. Adam hafız oluyor, yeterlilik belgesi var ama kpss puanından imam bile olamıyor.. Yada tam tersi bi durum. Velhasıl imam olmakda kolay değil artık.
Yeterlilik belgesi alabilmek lazım tabi öncelikle. Yeterlilik belgeside bildiğim kadarı ile öyle bikaç sene önceki gibi kolay alınmıyor. Önce 100 tane bilmem nereden buldukları soruları cevaplamak zorundasın, sonra mülakata gidip orayı memnun etmek zorundasın. Yani bu imam hatip mezunuymuş imam olabilir diye birşey yok. Ayrıca kpssdende iyi puan almak lazım. Baraj 60.. Adam hafız oluyor, yeterlilik belgesi var ama kpss puanından imam bile olamıyor.. Yada tam tersi bi durum. Velhasıl imam olmakda kolay değil artık.
alkış alkış alkış....:)) biri bana şunun ayarını söylese :)smayllerim yok..
Neden sinir oduğunuzu anlamadım meslek liselileri kendinize rakip mi görüyorsunuz?onların puanlarının kesilmesi sizi yükseltiyor diye onların haksızlığa uğramasını istemek ne derece doğru?mantığınız doğru değil meslek lisesine giden öğrenciler 14,15 yaşında o okulu tercih edip gidiyor daha ilerisini göremeden,kişiliği oturduğunda farklı meslekleri icra edebileceğini düşündüğünde puanı kesiliyor mecbur bırakılıyordu bu kısıtlayıcı birşey. bir insanın mesleğini sevmeden yapması kadar kötü birşey yoktur çok başarılı öğrenciler doktor olabilecekken sırf puanları kesiliyor diye imam oldular.bunun nesini savunuyorsunuz anlamadım katsayı farklı hiç adaletli olmayan bir düzendi.sınav aynı sınav ama biri yüksek puan alıyor diğeri düşük bu mu adalet?
Düz liseler kalktı sanırım.. Zaten oldum olası bu düz liseleri ne için açmışlar hiç anlamamışımdır.
yok cidden olmuyor ya ben anlatamıyorum ya da gerçekten anlamamkta direniyorsunuz! meslek eğitimi aldıkları için vasıflı eleman olduklarını bu yüzden katsayının vasıfsız olan düz liselilere verilmesi gereken bi avantaj olduğunu kastediyorum! atanıp atanamamak konumuz değil üniversite mezunuda işsiz sonuçta! ayrıca sizin sınavınız size zor diğerlerinki diğerlerine! bide benim bölümüm kpssden 85le ancak atıyor bilmem anlatabildimmi
neden rakip göreyim ki ben zaten tıp fakültesini bitirmiş çalışan biriyim
valla ben de diyorum ki meslek liselerine girerken biliniyordu değil mi katsayı olduğu?
o zaman girmeselerdi yani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?