Dide öncelikle sınavda başarılar diliyorum inş hayırlısıyla istediğin bölüme yerleşirsin:) Fakat herkes olayı kendi yaşadıklarına göre değerlendiriyor. Sen ihl de okuyup katsayı yüzünden üni okuyamadım diyorsun. Başka lisede okuyan biri de ihl zaten imam vs yetiştirmek için açılan bir okuldu başka meslekler yetiştirmek için değil, şimdi neden katsayıyı kaldırdınız diyor. Meslek liseleri zaten kendi bölümlerine gidenlere ek puan veriyordu karşılık olarak ta başka bir bölüm seçenlerden puan kırıyordu olay aslında buydu ama şimdi öyle bir hal aldı ki bir meslek lisesi mezunu kendi alanını tercih ederse + ek puan alıyor seçmesse puanı da kırılmıyor ister seçer ister seçmez böyle ödül gibi bişey. Halbu ki zamanında dersanelere gidip OKS SBS gibi sınavlara hayatını daha çocuk yaşında adamış insanların önünü tıkamak bana göre haksızlıktır. Bu da benim düşüncem. Ama tartışmak vs için yazmadım ben de fikrimi belirteyim dedim çünkü SBS için 2 sene dersaneye gitmiştim. Hem maddi hem manevi bi emek var. Bu arada sınav bölümünde bir topiğimiz var istersen bir göz at.