Katsayı Kalktı

iyi dileklerin için teşekkür ederim
sbs oks bu sınavları anadolu meslek ve anadolu i.h.l.okuyanlar kazanıp zaten okuyorlar ben de böyle girdim şimdi bazılarımıza garip ya da i gelebilir ama inanin ben i.h.l.nin ne olduğunu bilmiyordum anadolu lisesi olduğu için kayıt yaptırdık.12 yaşında. şimdi aynı kefeye bile koyulmaz gibi geliyor ama o zaman bu okullarda eğitim çok gozdeydi bütün kültür dersleri+yogun ing.+meslek dersleri... uzattım yani demek istediğim beceremiyecek insan zaten istese de kimsenin önünü tıkayamaz.ama bedelini ödemiş çalışmış çabalamış ınsan bir yerlere geliyorsa da(eğitimi ne olursa olsun) ona zaten birşey denemez o haketmiştir.

Birde şöyle bi trajikomik durum var
lisede makina bölümü okuyan makina mühendisi olamıyor.elektrik inşaat vs bir sürü alan var.kültür dersleri yeterli değik diyebilirsiniz ama o okuyanın sorunu isterse açığı kapatabilir diye düşünüyorum.mesleği öğretiyorlar mühendisliğe almıyorlar.hepsi amele olmak için gitmiyordur herhalde o okullara.bu konuda ne düşünüyorsunuz genel soruyorum.düz lise çıkışlı birinin sadece matematik yapabiliyor olmasi ve bu sebepten mühendislige hak kazanması, motorla makinayla haşır neşir olmus birinden daha iyi bir mühendis olacağı anlamına gelmez bence...

ben katsayının kalkmasını sevinen kişilerdenim çünkü yıllarca siz imam hatip liselisin siz meslek liselsiniz diye hakalrı yenildi öğretmen doktor olamazsın sen denilip resmen puan kırıyorlardı hak yerini buldu bence şu an şartlar eşitlendi çalışan kazanacak elbette herkes için hayırlısı oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…