Katsayı Kalktı

evet lanet olsun ne diyeyim pek bir fark yoktu ama hayırlısı demek alışkanlık oldu daha fazla çalışmak gerekiyo özellikle tmcilerin çok çalışması gerekiyo

evet lanet olsun ne diyeyim pek bir fark yoktu ama hayırlısı demek alışkanlık oldu daha fazla çalışmak gerekiyo özellikle tmcilerin çok çalışması gerekiyo

Ciddi anlamda moralim bozuldu ya
Zaten onların okul puanı bizlere göre yüksek,şaka gibi tam tersi olcak bizim önümüz kapandı

kat sayı ne demek tam olarak..birde kat sayı kalkınca ne avantaj yada dezavantajlar var?

Meslek ve imamhatiplerin önünü açıp,anadolu,fen,düz liselilerin önünü kapamış olduklar açıkcası

Benim gibi zavallı öğretmen lisesi öğrencilerini aldıkları formasyon dersleriyle öylece bıraktılar yani
Ben aptaldımya,gittim kazandım o okulu
Ama artık öğretmen lisesi diye bir şey kalmadı

Benim gibi zavallı öğretmen lisesi öğrencilerini aldıkları formasyon dersleriyle öylece bıraktılar yani
Ben aptaldımya,gittim kazandım o okulu
Ama artık öğretmen lisesi diye bir şey kalmadı

e öğretmen lisesinde daha ek puan var o kalkmadı diye biliyorum ...

???

kalktı mı yoksa :S:S:S

şükür vallahi senelerdir biz ugraşıyorduk nasıl kazanıcaz nasıl kazanıcaz diye...eskiden katsayı farkı yoktu..tüm liseler eşitti..imam hatpten mezun olup doktor,öğretmen mühendis olan çooook akrabam var bende imam hatpliyim..benm dönemimde sınava girip çoook zorlasam anca işletme yada 4 yıllık ilahiyat kazanabilirdim..ama diğer liseler düz liseler istedikleri bölümü kolayca kazanabiliyorlardı..asıl ozaman haksızlık oluyordu..şimdi bu adalet eşitlendi biz seviniyoruz meslek liseli olarak..bu arada bizde gördüğünüz dersleri görüyorduk ilave olarak meslek derslerinide gördük ama sanki hep kolay eğitimmiş gibi gördü bazıları..şimdi başarıları görsünler meslek liselerinden..üzülüyorumki ben açık öğretmden okumak zorundaym evli oldugum için..keşke 4 sene önce olsaydıda hak ettiğimiz gibi gönlümüzün istediği bölüme çalıştığımız düzeyde girebilseydik...üzülme çalışan yine kazanıyor..sevgiler

Üzülüyorum
Herkes lisesini seçerek gidiyo
Kimse zorla imamhatipe,sonra katsayı farkını ilk defa duyuyolarmış gibi bizim hakkımız yeniyo palavralarını atıyolar
İmamhatip liselerini amacı ilahiyat bölümüne öğrenci yetiştirmek,mimar müh. değil
Ne anadolu-düz ne de meslek liseli-düz liseli farkı kaldı

Son düzenleme:
kimse kusura bakmasın da imam-hatipe ya da meslek liselerine giderken puanınızın kesileceğini bilmiyo muydunuz da yazdınız
sinir oluyorum valla

kimse kusura bakmasın da imam-hatipe ya da meslek liselerine giderken puanınızın kesileceğini bilmiyo muydunuz da yazdınız
sinir oluyorum valla

canım kesinlikle haklısınız. katılıyorum size. burada ailelerin ve öğrencilerin bilinçsizliklerinden kaynaklanıyor.
bizim dersanede bi meslek liseli arkadasımız var. adam 3. sınıfta öğrenmiş mf öğrencisi olduğunu.
turist ömer gibi gelip gidiyor hala. bu bilinç yerleşmedikçe sürekli birşeylere saldırma ihtiyacı duyuyorlar. adamın sistemden haberi yok katsayı davası yapıyor gelip.

sinir oluyorum valla

Kız meslek, çocuk gelişimi bölümü mezunuyum. Kendi alanımı tercih etmeme rağmen (çocuk gelişimi öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği) yerleşemedim. Sebep! Anadolu öğretmen liselerinde okuyan öğrencilerin bizim bölümümüzü seçmiş olmaları!
Biz hem kültür dersleri hem meslek dersleri görüyoruz ama elin anadolu öğretmenlisi sıfır bilgiyle bizim bölümümüzü kazanıyor. Bu hakmı peki?

Bizim dershanede de meslek ve imamhatipli var
İmamhatipli arkadaş sınıfın ilk üçünde kız yapabiliyo
Okulda kendisine 72 puan veriyomuş
Şimdi hangimiz mağduruz?

Düz lise de okusaydınız
Silah zoruyla mı meslekte okutturdular sizi

öncelikle şunu söyleyeyim. bizim de formasyon derslerimiz var öğretmenlik için .

eğer çocuk gelişimi seçerseniz ki ben öğretmenliğini kastetmiyorum. sizin ek puanınız var amaa bizim gibi öğretmen liselilerin puanı yok. bunu genellememek lazım ..

asıl sorun şurdan kaynaklanıyor bence.. ilk başta öğretim sistemi yanlış. herkez aynı yerden geçiyor becerisi olduğu alana. oysa hepsi için farklı olması gerek ..
bi meslek lisesine formasyon dersleri çıkmıyor mesela. ygs den sorumlu tutuluyorlar 3 sene mat görmemişler birden sınavda mat ile karşı karşıya kalıyorlar mesela.
ama bunun düzeltilmesi de çok uzun yıllar gerekir.. çünkü şuan bunu başarabilecek yetenekte kişiler yok ..

Kesinlikle katılıyorum size. Aslında benimde tam olarak anlatmak istediğim şey bu. Sistemin yanlış olması.
Şimdi kalkıpta katsayı kalktı yada eşitlendi diye ayağa kalkmaya ne gerek varki?

Ben hedefimde olan meslekle ilgilenmek için o bölümü okudum.
Aynı soruyu ben sorayım size. Meslek lisesinde okusaydınız silah zoruylamı okuttular sizi

yöneldiğiniz bölüme ek puan yok mu ? pardon ama ne tartışılıyor burada anlamadım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…