Katsayı eşitliğine yargı freni!

kesin 20 aralıktamı belli olucak ya değiştirmesinler bu yeni sistem çok güzeldi bu yök niye herseyi kendi kafasına göre yapıyo insan biraz öğrencileri düşünür offffffff allah bildiği gibi yapsın o adamı

bilmiyorum tam tarihini
başbakan danıştayın yaptığını savunmuyor haliyle..bekleyip görücez benim size tavsiyem çalışmalarınız aksatmayın derim
ben 2 günlük bi bocalamadan,dumurdan sora toparlandım..boş boş beklmek daha saçma.bizi böyle yarı yolda bırakmazlar heralde.ama beklerim ben onlardan bunu..

salı gününe kadar müddet tanındı yök o zamana kadar bişeyler sunmalı. ama bu karar kesin gibi. yök başka alternatifler aradıklarını söyledi. kaydirigubbakcemile3
neyse siz yine moralinizi bozmayın.

'Başkanlığımız karara itiraz edecektir. ıtirazı takiben Danıştay tarafından alınacak karara göre Başkanlığımız ÖSS sisteminde daha önceden hazırladığı alternatif çözümlerden birisini kullanacaktır. Sonunda verilecek karar önümüzdeki yıl ÖSS'ye girecek olan 1 milyonu aşkın öğrencimizin herhangi bir zarar görmesini engelleyecek bir karar olacaktır. Bu nedenle, sınava girecek olan öğrencilerimizin ve ailelerinin paniğe kapılmamaları, başka hiçbir şey düşünmeden çalışmalarına devam etmeleri ve Yükseköğretim Kurulu'nun alacağı, onların her biri için en iyisini yapmaya yönelik kararını beklemeleri uygun olacaktır.'
yök böyle demiş.
:1closedeyes:

neyse sizlerin sayesinde sınav tarihleri de aksamaya uğrayacakmış. iyi bari buna sevindik :)

Arkadaşlar imam hatip mezunu olarak danıştayın yaptıgına canım cok sıkıldı..
Mevzu sedece imam hatiplarin sivrilmesini engellemk içindir..
Olan tüm meslek liselerine oldu.
Magdur olan herkesin allah yardımcısı olsun
danıştaya da yazıklar olsun

turkiyede alan olayi toptan sacmalik zaten... insan olgunlastikca fikirleri ilgi alanlari degisebiliyor. kariyer hedefleri cesitlenebiliyor ama ne varki daha 16 yasindayken sectigin bolum neyse ona razi olup o ne kadarini veriyorsa o kadarina boyun egeceksin. sonra neden bizim insanlarimiz kaliplarindan cikamiyor diyoruz. avrupadaki egitimi takdir etmemdeki bir sebep de budur. burda herkes icin her ihitmal mevcut. yeterki istesin insan. suan master yaptigim bolumdeki cesitliligi trde bulmak mumkun degil. ben lisede dil bolumu okudum, suanda sinifimda eczacilik,ekonomi,hukuk vs mezunu insanlar var. kimseye siz edebiyat mezunu degilsiniz diye kapilar kapatilmiyor. seneye de ikinci masterimi kendi bolumumle alakasi olmayan bir bolumde yapicam. kimsenin bir itirazi yok buna.

cocuk gelisimi okumus bir ogrenci, univ egitimini resim alaninda almak istiyorsa bunda yadirganacak ne var ki? herkes ayni sinava girmiyor mu??? ayrica yetenek sinavina da tabi tutulmayacak mi bu insan? haksizlik bunun neresinde? birakin herkes egitim gecmisine bakilmadan istedigi alan icin yarissin.

aslinda mantiken kendi alanindan tercih yapanlarda daha yuksek puan aranmali, ne de olsa onlar 3 yil onun egitimini gorduler, daha avantajlilar. buna ne diyceksiniz?????? dikkat edin bir anda imtiyazlariniz alt ust olabilir.

mesela benim 3 yıl aldığım eğitim tm dersleriydi ama sözelim hep iyiydi.
sözeli seçmedim..öss de ham 250 yaptım sözelden ama istediğim bölümü tercih edemedim
yani kısacası bi tmci sayısalı iyiyse tıp kazanabilir yani o aradaki boşluğu çalışarak kapatabilir..
16 da değil 14 yaşında biz lise alanı seçtik,biz seçmedik aslında öğretmen seçti..öyle karışık bi durum

herkes istediği bölümü okuyabilsin.cidden harcanıyo meslek liseliler

sonuş ne olacak merak içindeyim.bi ara yurtdışına mı gitsem okumak için dedim ama savaşıcam öyle hemen pes etmicem

lisede kimya okumuştum.üniversiteye girişte katsayı probleminden kazanamadım
4 yıllık alan dışıydı çünkü.
neyse.. başka bölümü kazandım.ilk sene kimya bölümünden biriyle karşılaşmıştım
derslerden filan bahsetmiştik.ona, lisede kimya bölümünde okuduğumu anlatmıştım
verdiği cevap; hocası, lisede kimya bölümde okuyanlar, burada daha başarılı oluyor demiş

ben meslek lisesine giderken bilinçli değildim.babam düşünmüş orayı
ama çok severek okudum.keşke devam edebilseydim.

zamanında sınavı takmayanlar olabilir,çalışmamış olabilir.ama bu eşit başlayamayacağı anlamına gelmez.
zaten verilen eğitim aynı olmuyor bu okullarda.daha neden puanlar kesilsin ki bir de?

katsayı problemine rağmen, alandışı puan kaybına rağmen,başka bölümü kazandım
ayrıca imamhatiplerin dersleri çok mükemmel. alan derslerinin yanında mat fen eğitimleri süper.

Son düzenleme:
katsayı farkının olduğunu bilerek gitmek?
biz liseson da iken bu sistem getirildi ve hiç beklenmedi yani lise1 ler dahil bundan etkilenmesin diye.

çünkü başlarken böyle birşey yoktu

son derece yanlış bir karar
içim buruktu ama sevinmiştim katsayı problemi kalktığı için.
haberi bekliyor olacağım bende

Son düzenleme:

biz lise son da iken bu sistem getirildi derken uzunca geçmiş bir zaman diliminden bahsediyorsunuz. geçmiş zaman diyorum çünkü ben de bu yaşıma rağmen yarım yamalak hatırlıyorum olanları. 83 doğumlu falan olmalısınız çünkü kuzenim de aynı dönem sizinle aynı sıkıntıyı çekti ama o dönemde bile askeri liseler,anadolu-fen liselerine sınavlar mevcuttu. benim sözüm sizlere değil, siz son senenizde vurgun yemişsiniz. böyle bir sistemi bilmesine rağmen meslek liseleri ya da ihl gidenlere sözüm. yaklaşık 8-9 senedir meslek lisesi ve ihl gidenlere katsayı farkı var. şimdi bunu bile bile okullara gidiliyorsa öss az bi zaman kala sanki hiç o okulun avantajları-dezavantajları (ki meslek liseleri de anadolu öğretmen liseleri gibi kendi alanlarını seçerlerse ek puan alıyorlar). bilinmiyormuş gibi yaygara çıkarmaları, eşitlikten bahsetmeleri.
ha bilmiyormuydun katsayı farkını o zaman sana derim ki, bir insan bütün hayatına tümden etki edecek eğitimine ancak bu kadar ilgisiz ve bilgisiz kalabilir.

meslek lisesi üniversiteyi kazanamasa bile elinde bir mesleği var, düz liseli düz işsiz. sen zaten katsayı farkını burdan alıyosun ben meslek liselim. daha da kendini hırpalama.

alan dışından tercihin önünün kapanması konusuna gelince bana göre çok yerinde bir karar. olan yine sözelciye olacaktı.neden mi? sayısalcı tm' ye rakip olacak, tm sözelciye rakip olacak. sözelcinin tm' den bişeyler yapması çok zor. ama sayılsalcının tm cinin önene geçmesi, tm nin de sözelciye rakip olması çok kolay. haksız mıyım?

82liyim.o zaman bizlerden bir üst sınıftakiler 4yıllıkları kazanmışlardı.kimyayı,kimya mühendisliğini. sonmuş meğer..

düz liselide liseye başlamadan bilir sanırım, üniv. kazanamazsam mesleğim olmaz diye. bilmiyorsa ilgisizdir değilmi ? zaten onlar sınava yönelik hazırlanıyorlar.hiç değilse sınava girerken geriden başlamıyorlar :1closedeyes:

söelciye bişey olmasın diye alandışı tercih yapılmasın öylemi?
bırakalımda yapabilen yapsın.
halen vardır sanırım,ortak alanlar,tm ile sayısalın
tm ile söz ün.
daha öncede oluyordu bu,bu sistem değişince olacak birşey değilki
birçok tanıdığım var. say okuyupta ea seçen, ea olupta say .çok yani

arkadaşlar 1999 ş.urfa i.h.l mezunuyum.5 defa össye girdim en son a.öf sosyal okudum mezunum şu an keşke a.ö.f ten bi yer okussaydınız dandikte olsa işe yarıyo şimdi.tekrar hazırlanıorm mattende özel ders

Konuyla ilgili son kararın, 17 Aralıkta yapılacak YÖK Genel Kurulunda alınacağını bildiren Özcan, ayrıntılı açıklamanın da o tarihte yapılacağını kaydetti.

Özcan, ''planlarına, sınav sisteminin de dahil olup olmadığının'' sorulması üzerine, sınav sisteminin ana hatlarıyla aynı kalacağını, sınav tarihlerinin de değişmeyeceğini bildirdi.

Toplantının ardından NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan YÖK Başkanı Özcan, katsayı tartışmalarında sürekli gündeme gelen imam hatip liselerini de genel liseye dönüştürebileceklerini söyledi.

Özcan, “Ortaöğretimde seçmeli din bilgisi dersi olabilir. Bu derste Kur’an, namaz öğretilebilir” dedi.

YÖK Başkanı "Gerekirse hukuku dolanırız" şeklindeki sözlerine de açıklık getirdi.

Pupillist, yazdıklarına katılıyorum,hem de hepsine.. Sosyallere yapılan zaten yeterince haksızlık var. Örneğin Hukuk,Psikoloji,Sosyoloji gibi bölümlerin TM'de olması gibi. Meslek liseli arkadaşlar için de şunu söyleyeyim: Katsayı kalkarsa, 2 senelik üni seçme durumunuz da kalkmalı o zaman. Ben Hukuk düşünüyorum, meslek lisesi grafik okuyan biri de Hukuk düşünecek misal, kazanamayınca onun yapabileceği bi iş var. Ola ki kazandığında benim koltuğuma oturmuş olacak, yeri hazır. Haksızlığın daniskası işte.. Düzler vasıfsız eleman, onlar da meslek lisesi seçebilirlerdi, kendilerini garantiye almak isteyebilirlerdi. Özellikleri kendilerini riske atmaları, deli cesareti bi nevi. Önlerinde Fen,Sosyal liseleri,Anadolu liseleri,kolejler vs varken canlarını dişlerine takıp çalışmayı yeğlediler çünkü. Yoksa meslek liseli her sene yata yata geçsin, bu YÖK kararına da şimdi karşı çıksın. Yersiz..

kızlar benm önlisan işe yaramadı malesef bende i.h.l liyim yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…