• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Katsayı eşitliğine yargı freni!

Bunun icin topluca birsey yapmak gerek kizlar ne olabilir, yanip yakinmakla olmaz
icraata gecmenin zamani artik!

Gerci oyle...

Milletin sesine ne zaman kulak verdiler ki!

söyleyeceklerime kimse kızmasın ama bu sene sınava girecek normal lise çıkışlı biri olarak söylüyorum çok yerinde bir karar.
sen zaten bu liseye giderken katsayı farkının olacağını biliyorsun sonra ağlayıp zırlıyorsun katsayı farkı var diye.
hem ben okul öncesi öğretmenliği yazacak olsam önce meslek liseleri diyorlar. sonra sen girebilirsin. ne şimdi bu haksızlık değil mi?. sen hem meslek edineceksin hem benim bölümlerime gözünü dikeceksin. olmaz öyle şey. ben kuzu kuzu sana öncelik tanıyorsam ana sınıfında sen de ağlamıyacaksın katsayı farkı diye.

hem sen orda dikiş nakış yap, notları bol bol şişirsinler ardından gel haksızlık diye parçala kendini.

sen meslek lisesine gidip meslek öğreneceksin, öbürü düz liseye gidip sadece üniversiteye gitmek için uğraşacak. senin elinde bir mesleğin olacak ama istersen sınava girip elinde bir mesleği olmayan düz liselinin yerine geçebileceksin, ha bir yandan da kendi işini yapmak istersen sınavda ek puan alacaksın..

istanbul barosuna sevgiler, saygılar...

söyleyeceklerime kimse kızmasın ama bu sene sınava girecek normal lise çıkışlı biri olarak söylüyorum çok yerinde bir karar.
sen zaten bu liseye giderken katsayı farkının olacağını biliyorsun sonra ağlayıp zırlıyorsun katsayı farkı var diye.
hem ben okul öncesi öğretmenliği yazacak olsam önce meslek liseleri diyorlar. sonra sen girebilirsin. ne şimdi bu haksızlık değil mi?. sen hem meslek edineceksin hem benim bölümlerime gözünü dikeceksin. olmaz öyle şey. ben kuzu kuzu sana öncelik tanıyorsam ana sınıfında sen de ağlamıyacaksın katsayı farkı diye.

hem sen orda dikiş nakış yap, notları bol bol şişirsinler ardından gel haksızlık diye parçala kendini.

sen meslek lisesine gidip meslek öğreneceksin, öbürü düz liseye gidip sadece üniversiteye gitmek için uğraşacak. senin elinde bir mesleğin olacak ama istersen sınava girip elinde bir mesleği olmayan düz liselinin yerine geçebileceksin, ha bir yandan da kendi işini yapmak istersen sınavda ek puan alacaksın..

saçmalamıssınn arkadaşım birazcık.meslekk liselinin üniversıteye gıtme hakkı yokmu iila okudugu meslegi yapıcak dıye birşey yok.

bu karar kesınmı ya ben meslek mezunuyumm dersaneye gıdıyorumm şuan napıcamm :gitme:

arkadaşım sana katılıyorum en başından beri saçmalıktı zaten başka bölümü istiyosanız neden meslek lisesine gidersiniz ki hiç anlamıyorum baştan neyin eğitimi alınmışsa ona devam edilmeli

arkadaşlar ben 1 kere düz lise çıkışlı bir insanım
benim sorunum alanlar.
tm alanım benim..........
sözelden hazırlanıyordum ve ikinci üniversitemi okumak istiyordum
diğer konuya gelince meslek liseli olmak damga gibi yapıştırılıyor.onlarda insan sonuçta
ben nasıl lisede yanlış alana yönlendirildiysem onlarda yanlış liselere gitmişler hepsi bu...
binlerce okumak için dersaneye giden arkadaşlar şimdi napıcak onun hesabını versin danıştay....maddi ve manevi çöktük resmen

gençlerin hayalleriyle oynayanlara yazıklar olsun
türkiyem de gençler arasında ayrım yapanlara yazıklar olsun
meslek liseslileri üvey evlat görenlere yazıklar olsun
meslek liseslileri üvey kardeş görenlere yazıklar olsun
sanki bu ülkenin okullarında ve bu ülkenin öğretmenleriyle ders görmemiş gibi davrananlara yazıklar olsun

Bazi arkadaslar o kadar densiz konusmus ki ...
Neden zamaninda meslek liselerine yoneldiniz denmis,
yanlis tercih olamaz mi,
bunun cezasini omur boyu cekmek zorundamiyiz?
Dusunerek konusun biraz sacmalamayin da gulunc duruma dusmeyin ...

mesleki eğitim almak istiyosan meslek lisesine gidersin, yok ben doktor-mühendis-öğretmen olucam diyorsan fen lisesine gidersin, anadolu lisesine gidersin, olmadı düz liseye gidersin. çünkü bunlar seni oraya ulaştırır ama doktor-mühendis-öğretmen olma hayalleriyle meslek lisesine ya da imam hatipe gitmek pek akıllı insan işi gibi gelmiyo bana.

sen git eşşek gibi çalış en kral anadolu-fen lisesine girmek için, zamanında sınavı takmamış adamla eşit başla, hadi ordan.

zaten fen lisesi olsun anadolu olsun meslek lisesinden korkacak değil !!

akp' nin meslek liselerine değil imam hatip liselerine torpil yaptığını nasıl görmezden gelirsiniz. adı üstünde imam-hatip. sen buraya gitmişsen imam olmak hatip olmak için gitmişsin şimdi ne olduda doktor olmak istersin. zaten azıcık matematik görüyorsun.

kim ne derse desin, danıştayın yürütmeyi durdurma kararı hak ve adaletin geri verilmesini sağlamıştır.

meslek lisesinde bir meslek edinmiş bir öğrencinin ayrıca öss sınavına girip bir düz lise öğrencisinin yerini alarak ikinci bir meslek edinmesinin eşitlikle, adaletle bir alakası olmasa gerek.

birincisi danıstayın bu kararını yerınde bır karar olarak gören kişileri
ikincisi bir meslek liseli çıkışlı bir insan olarak bunun bir suçmuş gibi aksettirilmesini
üçüncüsü düz liseli çıkışlı olupta yök'ün meslek liseliler için almış oldugu bu kararı çekemeyip kıskanan insanları
dördüncüsü hem mesleki lisesini okuyup bitirebilecek hemde üniversite sınavını kazanıp elinde birden fazla mesleği olabilecek kapasiteye sahip olabilecek insanların önünün bu şekilde kapatan danıştayın ve bunu destekleyen insanları
ESEFLE VE ŞİDDETLE KINIYORUM
ayrıca saçma bir sekılde yorum yapam arkadaslara sesleniyorum arkadasım meslek lisesini eleştirecegıne sende okuyabılseydınde okusaydın ve kendını o alanda ılerletmen ıcın ünüversiteni de okusaydın kazanbılcegını bıldıgın ıcın farklı bır bolum okumayada karar verebılseydın.bunları yapabilecek kapasite olan bu ülkede milyonlarca ınsan var ve sizin gibi geri kalmış sabit düşünceli insanlar yüzünden şuan milyonlarca insan çaresiz kalmış bir durumda.Yazıkkisizin gibi insanlarla muhattap olmak zorunda bırakılıyoruz.Lütfen bu bölüme yazmayınız bakın bu bolum sızı degıl biz meslek liselileri ilgilendiriyoru.Hadi kendi kulvarınıza siz bizimle yarısamazsınız

sen dört yıl boyunca mesleki eğitim alacaksın, devlet sana bunun için yatırım yapacak. sonra kalkıp ben vazgeçtim başka bişey olacam diyeceksin, bi zahmet izin verin de bunun bi yaptırımı olsun.

herkes bu okullara girerken dört yıl sonra karşısına ne çıkacağını biliyor kimseyi zorla meslek lisesine göndermiyorlar.
yok yanlış seçim
yok aile baskısı

zaten aile baskısı ile oraya gitmiş ise ailen yine bir baskıyla seni istedikleri şekilde yönlendirecek !

bu bölüme yazmayın demişsiniz ama bu konu herkesi ilgilendirmekte. bırakın özgürce düşüncelerimizi belirtelim.
bu konu sadece meslek liselerini değil alan dışından tercih yapacak kişileri de etkilemekte.
yazıp yazmama konusu sizin öfkenize bağlı değildir.

özgürce düşüncenizi belirtirken insanların seçimleriyle ve yapabildikleri şeyleri eleştirirek belirtmeyin sizde o zaman.Niye bu karar sizi bu kadar sevindiriyorki arkadasım kendinize güveninizmi yok kendınıze güvenin varsa kimse sizin önününe gecemez zaten başarma kapasitenize baglı önünüzdeki insanların sayısı kaçtanesi meslek liseli oldugu önemli değil yani.Ayrıca devlet sadece meslek liselileremi yatırım yapıyor siz paralı mı okudunuz sizin verdıgınız paralar meslek liselerinemi aktarıldı.Önemli olan hakeden insanların hakettiği yerde olmasıdır.Biz hakettiğimiz değerleri istiyoruz hak edilmiş bir durum var ortada bu kararı alanlara hiçbir meslek lisesi hakkını helal etmiyor ve etmeyecektirde.Herkes yerini ve haddini bilsin biz biliyoruz ve hakkımız neyse onu istiyoruz gerekirse AıHM ne bile taşınacaktır bu olay.Siz kendinizce bu durumu yorumlayabilirsiniz bizler saygılı insanlarız ve saygılı olan bütün düşüncelere açığız

YAZIK onca yıl oku çalış didin öğetmen ol ama birkaç tane adam! yüzünden işini yapama.bu kadar insanın vebalini nasıl alıyorlar.ayrıca devlet buna müsade etmemeli böyle saçma sapan bir uygulamaya dur demeli.ne demek yahu sen okul açıp kalifiye eleman yetiştireceksin sonra onlara boşuna okudun kardeşim geçmiş olsun diyeceksin,üstelik bir kaç tane hakimin eline vereceksin vatandaşının geleceğini yeter artık biri bunlara dur desin ADALET ıSTıYORUZ...

Meslek lisesi memleket meselesidir,vasıflı elemen istiyorsanız mesleki eğitim verirsiniz ama alanı pişman etmezsiniz yoksa ne iş olsa yaparım abi diyen ama hiç bir iş yapamayanlarla doldurursunuz ülkeyi..

Son düzenleme:
yıllardır lıse öğretmenı olarak bu kararı onaylamıyorum
bu memlekette egıtmcıler dısındas herkes konusuyor...

bır ınsan meslek lısesıne gıt gıye bu kısıyı sen bolumun dısında hıc bırbırsey olmasın demek ne kadar haksızlık

ınsanlar gunumuzde artık ıkı unıversıte bıtırıyor ..

kucuk bır azınlık ımam hatıplıler ıcın bu kadar ınsanın kaderıyle oynanmaz..

Back