Katsayı eşitliğine yargı freni!

pupillist cok sacma bos gereksiz ve bagnaz konusuyorsun,
biraz dusunerek konus!

yarası olanlar gocunmuş diyecek fazla bir söz yok kimse de laf sokmaya çalışması lütfen evet zamanında çalışsaydınız ya da düz liseye gitseydiniz de bugün bu duruma düşmeseydiniz herkes meslek lisesine girerken ne olacağını bilerek girdi bir daha da bir şey yazmayacağım sadece fikrimi söyledim yapılması gereken yapılmış.....

Bazı arkadaşlar gerçekten deyim yerindeyse saçmalamışlmaz:.Bir kere meslek lisesine kaç yaşında başlanılıyor 14-15 bu yaşta belki çocuk yanlış bi karar verdi olamaz mı hem üniversiteye girmek için bir sınav yok mu eğer meslek lisesinden mezun olan çocuk yeterli puanı alabiliyorsa bırak hakettiği istediği yerde kalsın.Ülkemiz sevmediği istemediği mesleği yapmak zorunda olan insanlarla dolu niye buna yenilerini eklemek için uğraşıyoruz.Ayrıca bir arkadaş yazmış meslek liselilerden mi korkucam die o zaman kabüllenememk niye??Yazık diorum size çok yazık...Ayrıca sanıyor musunuz ki meslek liselilere ek puan sadece öğretmenliklere gelio zaten teknik ve meslek öğretmenleri 10 yıldır evt tam 10 yıldır atanamıyor.Bilgin yoksa konuşmayacaksın işte yine her zamanki gibi ağzı olan konuşuyor:mymeka:.İmam hatipler deniliyor devamlı yahu zaten imamhatipler ne kadar çok atanıyor artık görmüyor musunuz olan gariban meslek liselerine oluyor niye bunu kimse görmüyor?

Olaya yillardir oldugu gibi sadece kendi acinizdan, kendi cikarlariniz dogrultusunda bakmaya devam edin...

Bu ulke sizin gibi dusunen sabit ve bencil fikirliler yuzunden kaybediyor...

Belki sonradan o mesleğin onun için olmadığını anladı ve öss ye girerek başka bi yere girmek istedi olamaz mı?Öss de zaten bi puan sıralamasına göre almıo mu bırak düz liseliden daha fazla almışsa çocuğun niye önünü kesiceksin ki?Çocuğun 14-15 yaşında aldğı karar bu bütün hayatını etkilemesi neden??

arkadaşlar
dikkatinizi çekerim ben düz lise çıkışlıyım ama oldukça vicdanlı düşünüyorum...
konuşmalarınıza dikkat edin ayrıca bu konuyu polemik olsun diye açmadım:.

Çok üzgünüm,
Ben de düz lise çıkşlıyım ama sözelden tercih yapacaktım,
Merak ettiğim konu ise eskiden ortak alan diye bir şey vardı.
Yani Tm öğrencinin Türkçe-Edebiyat v.s bölümünde puanı kırılmadan girebiliyordu.
Şimdi onun da kalktığı söylentileri var Arkadaşlar bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın..

duffy87,
Ya yaparlarsa hiç belli olmaz. Burası Türkiye,
Ne yapacağımı şaşırdım,çalışamıyorum da artık.
Nerden öğrenebiliriz bu söylentinin doğru olup olmadığını,
kafamı toparlayamıyorum!!

meslek lisesi çıkışlılara , meslek yüksek okullarında öncelik hakkı veriliyor, benim zamanımda sınavsız geçişleride vardı hala var mı bilemiyorum
ama varsa hem öncelik hemde sınavsız geçiş imkanı meslek liseleri için çok güzel bir durum, diğer liseler bu bölümlere girmek istediğinde meslek liselerinden arta kalan kontenjanlara girebiliyor bu açıdan bakınca bu durumda diğer liseler için kötü..

13-14 yaşında yanlış bir karar alarak normal liseyede gitmiş olabilir öğrenciler... üstelik bunun götürüsü çok daha fazla 2 yıllık myolara meslek liselilerin önceliği olduğu için öğrenciler daha çok çalışarak 4 yıllık fakülte kazanma mecburiyetinde kalıyorlar.. ki buda bilindiği üzere iyi bir puan yapmayı gerektiren bir şey.. dolayısıyla kat kat emek ve çalışma gerekiyor bir fakülte kazanabilmek için..bu da var yani..

bence orta yol bulunmak üzere katsayı eşitliği uygulanarak meslek liseli çıkışlılara da üniversite imkanı sağlanabilir, buna karşılık da myo lardada meslek lisesi önceliği kaldırılabilir ki normal lise öğrencilerinede myo ya girme şansı artırılsın

Bu yeni sistem cok yerinde olacakti, yapan istedigi alana girebilecekti, meslek, i.h.l, duz su bu
durumuna bakilmadan, basariyla dogru orantili tam yerinde bir sistemdi,
insAllah uygulamaya koyarlar insAllah..

ülkemizin kanayan bir yarası daha

sırf imam hatipliler de faydalanacak dıye önü kesılen bir program

ne dıyelım sabır sabır sabır ...

ayrıca
puppilist mi nedir biri demiş devlet sana o kadar masraf yaptı meslek lısesınde oku dıye fılan

ee arkadasım ben össye gırerken de bıcok anadolu ogetmen lısesı mezunları ögretmenlık harıcı yazdı
cok düz mantıksın
ımam hatıpe gıden ımam olmak ıcın gıtmez hıc ımam hatıplı bır ınsanla oturup konustun mu
eskıden anadolu ımam hatıpler vardı 10 numara okullardı.
benım cogu ımam hatıblı arkadasım khem pozitif ılım hem de Kuran ,fıkıh ogrenmek için gıttı
cogu da duz lısenın ortamıan cekındıgı için
sen essek gıbı calışıp bı yere gırmıs olabılırsın bu dıer ınsanların haklarını gormezden gelmek demek degıl
ayrıca essek gıbı calışmaya gırersek hıc cıkamayız cunku bu ülkede kımse calıştıgının karsılıgını alamıyor .

Arkadaşlar ortak alan bölümleri hakkında bilgisi olan yok mu?
Ortak alanda değişiklik yaparlar mı ???
Tek umudum ortak alan

bızım memlekette hersey farklı..

sırf meslek lıselerınde ımamhatıpler yuzunden alınan sıyası kararlar..

kızmeslek lısesının gıyım bolumune gıttın ..okulu bıtırdıkten sonra öğretmen olmak ıstedın

burası Turkıye sen sadece gıyım usutune ılerle baska bırseyle ugrasamazsın

arkadaşlar ben çalışmaya kaldığım yerden devam ediyorum,umarım danıştay geri adım atar...zaman boşa gidiyor,danıştayı beklersek ohoooo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…