Bir meslek liseli olarak söleyeceklerim var.Seneye düze geçiyorum.Anadolu lisesi tuttuğu halde babamın arkadaşı mdr yardımcısıydı ve babamın istemediği liseleri benden habersiz onaylamadan önce çıkarmış.Alt sıradaki anadolu liselerini kazanabilecekken meslek lisesi grafikteyim.Ailem bana güya sordu ama bir taraftan mesleği empoze ede ede dayanamayaicak baskıda kayıt oldum.Bir kere şöyle bir şey var.Düz liseler psikoloji felsefe mat geo alanlarıyla ilgili tüm dersleri görüyorlar.Kız teknik liseleri lise 3 te sadece söze dersleri görüyor(tm alandakiler)lise 4 tede haftanın 3 günü staj 2 gün okulda o iki gündede günde 13 saat meslek dersi?Sorarım size mezunlar dışında bir meslek liseli ilk senesinde tutupta tıp-hukuk gibi bölümleri nsl kazansın?Erkek teknik liseleri biraz daha farklı onlar hem normal dersleri hemde mesleki dersleri görüyorlar ama bölümlerinin dört yıllığını tercih edemiyorlar.Niye?Sen işe yaramazın tekisin o yüzden ailen seni meslek lisesine göndermiş ara eleman olcaksın.Sanane kardeşim anadolu lisesi gibi hatta daha fazla sayısal ders görmüşüm bu mesleği çeirdekten öğrenmişim ama mühendisi olamıyorum.Düz liselerdede haksızlık oldu biraz.Devlet ya tüm düz liseleri kapatacak sadece anadolu ve meslek liseleri kalacak yada bir orta yol bulunacak ki sanırım bulundu.ama sözelcilere gerçekten çok büyük haksızlık var.Matematik yapamamak yorum yeteneği mükemmel olmak suç mu ya?Oldu eadan adam gelecek çatır çatır matematik yapacak yerime oturacak.ben lise 1 den sonra matematik görmicem lise 2 mat-geometrisinden 1.bölümde soru gelecek eadaki beni sollayacak