Katiplik sinavi yilda kac kere

Mavimuhabbetkusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2020
402
185
Selam kizlar.ben katiplik sinavi icin basvurcaktim muhendislik mezunuyum.ve bilgissyar sertifikasi gerektigini ogrendim bundab 1 ay once halk egitim merkezlerinin on parmak kursuna yazildim kasim sonun gibi baslayacak dediler.smdi de yasak flan gelince aradim 31 aralikta baslicak dediler. E aralik sonunda baslamasi diger yıla sarkması demek. Simdi de bir haber okudum katiplik ilaninin aralik ayi icerisinde yayimlanmasi bekleniyor flan diye e benim daha sertifikam yok .bu sinav yilda kac defa olur ne yapabilirim ?

Normalde yilda 2 kere açılırdı. 2018 di sanırım 1 kere açıldı ama alım sayıları yaklaşık 2 katıydı katib mubasir ikm vs. Bundan sonra yilda 1 olacak dedik 2019 da da tek açıldı cunku. Bu yil pandemiden dolayi boyle yil bitri açılmadı

Adalet bölümü mezunu degilsen sertifika isteniyor diye biliyorum.. benim düşüncembu yil bitmeden açılma olmaz. Çünkü adalet bakani eylul sonu ekim basi alım olacak demisti. Bende 2018 puanim yanmiycak diye seviniyordum ki sinavlar aciklandi puanlar hep gitti. Adalet bakanligi baska alımlar yapti. 2021 e sarkar gibime geliyor... falat size bi oneride bulunayim. 10 parmak bilmiyorsaniz simdiden calismaya baslayin. Hızlanmaniz aylar suruyor

Ben bu sertifika isini nasil hallederim ya 31 aralikta acilirsa 4 hafta suruyormuş kurs 31 ocakta biter alımlara yetisir mi sizce.okulda bilg programlama dersimiz vardi onu sordum kabul etmiyorlarmiş.

Ben adalet bölümü mezunu oldugum halde bilgisayar sertifikasi da aldim. (Niye boyle bisi yaptim bilmiyorum ) on parmak klavye sertifikasi da aldim.aslinda bilgisayar yetiyordu.ben hizli klavye icin gitmistim. Halk egitim hep dolu oluyordu bende beklemeyip ozelde almıştım 400 er tl ödemiştim o zamanlar. Ancak kuruma sorun meb onayli olmasi lazim

Keske yine yilda 2 kere acilsa 1 kere olmasi kotu ya. bu yil sizce ocaktan sonraya mi kalir dersiniz umarim oyle olur ortada sertifikam yok daha pandemi mahvetti herkesi

Sozde ucretsiz olsun dedik de olmadi tek seferlik alinan guvenilir ucuz bildiginiz bir yer yok mudur acaba

Ben bu sertifika isini nasil hallederim ya 31 aralikta acilirsa 4 hafta suruyormuş kurs 31 ocakta biter alımlara yetisir mi sizce.okulda bilg programlama dersimiz vardi onu sordum kabul etmiyorlarmiş.
Aslinda yanlışım yoksa bilgisayar dersi aldığını ve o dersi gectigini belgelersen transkript ile gecerli oluyor olmasi lazim. Olurda ilan açılırsa şansını öyle denersin.

Keske yine yilda 2 kere acilsa 1 kere olmasi kotu ya. bu yil sizce ocaktan sonraya mi kalir dersiniz umarim oyle olur ortada sertifikam yok daha pandemi mahvetti herkesi
Keske evet 2 kere olsa. Suan memur olmus olsaydim bile oyle olsun isterdim. Ustelik bu yil alım olmadi. 2018 puanim bu yılki puanimdan daha yuksekti. 2019 a başvuramamıştım. Bu yil yapcaktim. Olmadi nasip.....
Insallah sarkar 2021 e. Eylulden beri herkes açılcak deyip duruyor. Bakan bey oyle deyince. Ama artik benim umudum kalmadi. Kpss puanım aciklanana kadar gunde 50 kere bakmistim acildi mi diye

Kotu olmuş ya insan emeğine uzuluyor nasip kismet tabi bu isler o kadar cok basvuru var ki millet işsizlikten nereye basvuracagini sasrdi muhendisim is yok her ilana basvuru yapiyorum . Allah gonlumuze gore versin insallah hepimizi icin hakkimizda hayirlisi olsun

Puanin iyi olmasi lazım canim bide. Cunku sen meslek sahibi birisin. Yani mulakatta seni elememeleri icin iyi bir puanin olmasi lazim lisanslarda. Diyelim ben lise mezunuyum. Ben 70 alsam alirlar ama sen lisans isen ozellikle de boyle ogretmen muhendis vs gibi meslek yapan bolum mezunlarinin yuksek olmasi lazim. Adamlarda şöyle bi algı olusuyormus. Ya bu lise mezunu yillarca çalışır. Ama bu zaten muhendis. Burda kac yil kahir çeker. Yada gider bi gun kendi isini yapar dusuncesi oluyormus

Hmmm olabilir dogrudur genel de de zaten ayrilip kendi islerini yapiyorlar muhendisler.ama bana gelse valla ben yillarca calisirm cekerim kahrini ama ah bi gelse

Amin insallah ... Rabbim daha iyi yerler nasip etsin sana ya. Insallah guzel yerlerde mesleğini yaparsin.. ama unutma simdiden klavye calismazsan yapamazsin. Ben kursa gittigimde alım tarihi falan yoktu. Kac hafta once calismaya baslayayim demistim. Hocamiz ne kac haftasi, simdiden sonra hic durmayin aylar suruyor hızlanmak demisti. Klavyenin bide şöyle kotu yani var 100kelime yaziyorsun mesela. 1 ay yazma duser 80 e.. bi kac ay daha yazma 50 ye duser... ben o gunden beri hic elime almadim. Inanki harflerin cogunun yerini bile hatirlamiyorum. Basliycam calismaya... (gerci ben infaz korumayi daha cok istiyorum )

2015 de girdim kpss 80 almıştım klavyede 108 yazım ama sıralamaya aldılar 110 da kapandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…