Bebek Beslenmesi Kati mamalar - ek gidalar

• Konu Sahibi Konu Sahibi H.Reyhan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
H

H.Reyhan

Ziyaretçi
Merhaba kizlar..oglum artik 4 aylik oldu.kilosu fena degil.ama sanirim artik hep sivi mamadan sikilmaya basladi.ben bir sürü hazir mama ve neyve püreleri aldim ama evde hazirlamak istedigimde ne yapabilirim.corba yada sebze püresi hazirlamak istesem.bisey daha sorucam.aldigim hazir püreler bir su bardagi büyüklügünde kapagini actiginiz anda bitirmek zorundasiniz.ama fasla gelirmi diye korkuyorum.ne kadar yedirmeliyimki en fasla bilmiyorum ??

canım bizde aysonu ek gıdaya başlayacağız doktorumuzun yönlendirmesiyle tabiki..ilk etapta birkaç kaşık verilebiliyor bildiğim kadarıyla.alıştıra alıştıra miktar artırılıyor diye biliyorum.düzenli kontrole götürdüğün doktorun vardır mutlaka, bu konuda ondan bilgi almalısn bence.

canim o kavanoz mamalrını kesinlikle önermiyor doktorlar bende sahil..helede şu GDO olayları baş gösteridiginden beri..ne yap biliyomusun sebze püresi vercegin zaman havucu patatsi vs haşla bi güzel blendrdan geçir yedir bebegine..hem saha saglikli hem saha besleyici..meyveleride aynı şekilde blendrsan yada cam rendede rendeleyebilirsin..asla verme canim o kavonoz mamalarindan yazık bebegine..bide ilk başlarken mutlaka az az ver..çünkü alerj yapma riskiçok yüksek..baktin dokunan bişi yok zamanla arttirirsin..şimdi havuç ve alma suyuyla başlayabilirsin ben kızıma ilk öyle yaptım..çorbayıda kendin yap canim ilk başlarda patates havuç ve pirinçkoy az bişeyde zeytinyagi bunları haşla blendrdan geçir..daha sonra ayına göre sebzelerini akleyebilirsin...bir koavonoz mama çok gelir canim sakın verme..2 3 tatlı kaşıgı tattır..afiyet olsun bebeişine

meyva vereceksen iyice yıkayıp kabuğunu soy ver 1 dilim cam rendede rendele..
ilk defa tadacaksa 1 tatlı kaşığı ile başla ve arttır..ilk elma ile başla 4-5 gün arttırarak ver.
sonraki 4-5 günde armut dene..
sebze verceksen ilk önce 1 dilim kabak, 1dilim patates, 1 dilim havucu az suyla haşla ve tel süzgeçden geçir püre olması için, içinede 1 çay kaşığı saf zetinyağı koy ve bebeğine 1-2 tatlı kaşığı ver..
daha sonraki günlerde bu sebzelerin içine 1 sebze daka ekle öye yap.(hergün 1 sebze ekle)
ve 1 kaşıkla başlayıp arttırarak git...

sütün yetmiyormu mama yazmışsında.sütün yetiyorsa eğer ek gıdaya geçme bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…