• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi katı gıdaya geçişte acil yardım!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

burcukkkk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
20
3
36
İzmir
arkadaşlar kızıma ilk 3.5 ay sadece anne sütü verdim.kilo alımı hep alt sınırdaydı. o nedenle 4. ayın bitimine yakın mama takviye etmeye başladım. doktorumuz 4 ay kontrolünde katı gıdaya başlayabileceğimizi söyledi. yoğurt meyve ve çorba vermeye başladım azar azar. kızımın iştahı çok şükür yerinde.dün kızımın 5 aylık kontrolü vardı. kilo alımı gayet iyiymiş. doktora öncelikle emzirdiğimi katı gıdadan sonra doymadığını hissedersem mama verdiğimi söyledim.bana mama yerine katı gıdayı artır dedi. anlamadığım eğer sütüm çok azsa ne olacak?geri kalan açlığı tamamen katı gıdayla doldurmak bana doğru gelmiyo. ne dersiniz?katı gıda ne kadarla sınırlandırılmalı?mamaların üstünde yazana aldanma dedi doktor. biliyorsunuzdur. katı gıda 2 çay bardağını geçmesin yazıyor. yardım edin lütfen.ne yapacağımı şaşırdım.:(

canım benim bebeğim doğduğu günden beri hem anne sütü hem mama alıyor emmediği için sağarak veriyorum üstüne üstelik.azar azar meyva ve sebzelerden taddırıyorum onun haricinde sütüm yetmezse mamayla tamamlıyorum aklına nasıl yatıyorsa öyle yap her doktor farklı söylüyor şuan gittiğim doktorum katı gıda az anne sütü yetersizse mamaya devam dedi

arkadaşlar kızıma ilk 3.5 ay sadece anne sütü verdim.kilo alımı hep alt sınırdaydı. o nedenle 4. ayın bitimine yakın mama takviye etmeye başladım. doktorumuz 4 ay kontrolünde katı gıdaya başlayabileceğimizi söyledi. yoğurt meyve ve çorba vermeye başladım azar azar. kızımın iştahı çok şükür yerinde.dün kızımın 5 aylık kontrolü vardı. kilo alımı gayet iyiymiş. doktora öncelikle emzirdiğimi katı gıdadan sonra doymadığını hissedersem mama verdiğimi söyledim.bana mama yerine katı gıdayı artır dedi. anlamadığım eğer sütüm çok azsa ne olacak?geri kalan açlığı tamamen katı gıdayla doldurmak bana doğru gelmiyo. ne dersiniz?katı gıda ne kadarla sınırlandırılmalı?mamaların üstünde yazana aldanma dedi doktor. biliyorsunuzdur. katı gıda 2 çay bardağını geçmesin yazıyor. yardım edin lütfen.ne yapacağımı şaşırdım.:(

benim kızımda 4 aylıkken sütün bittiği için mamaya başladık. aynı zamanda doktor yoğurt, elma püresi ve havuç suyu önerdi. şimdi 5 buçuk aylık. sebze çorbalarına da başlayın dedi ama devam sütünü bırakmam hakkında birşey söylemedi. sütüm olmadığı için anne sütü yerine devam sütü veriyorum ben. mesela sabah 8de devam sütü. öğlen mevsim meyvelerinden sıkıp suyunu veriyorum. 3, 4 saat sonra sebze çorbası. 7 gibi devam sütü. uyuyacakkende devam sütü. açlık durumuna göre ek olarak sebze çorbası verebiliyorum. katı gıdayı arttırmak ilerde söz konusu bence

Back