• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Katı gıdaya alıştırma

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

frezyalar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2010
280
3
0
İstanbul
oğlum 7 aylık hafif pütürlü yiyecekler vermeye başladım ama hemen boğzına kaçıyor. siz bebeklerini katı gıdaya nasıl alıştırdınız? okuduğum bazı yazılarda eline ekmek ,salatalık vs. verin diyor ama oğlum maşallah sanki dişleri varmışçasına güçlü ısırıyor o yüzden eline verdiğim yiyeceğin boğazına kaçmasından korkuyorum.yumuşak meyve verincede hepsini ağzına tıkıştırıyor yardım lütfn

Mesela çorbasının içine küçük küçük, taze değil de 1 gün falan beklemiş ekmek ufalayıp verebilirsin...Bebe bisküvisini çok az meyve suyunda ezip verebilirsin...Ama sakın eline salatalık,ekmek v.b şeyler verme, onlar için daha çok erken...İlk başlarda benim kızım da ufak tefek sorunlar yaşadı, merak etme alışınca düzelir..

Bir bebek mağazasında nettede var meyve ve sebze için fileli bir malzeme var....Topitopun ucuna file geçirilmiş gibi düşün yada çıngırağın ucunda file varmış gibi ..Açıp içine meyve sebze koyuyorsun bebek en azından suyundan tada alışıyor...Nette Joker Mağazalarına bak meyve sebze filesi diye geçiyor yedek filede satılıyor ayrıca...Böylece boğulma riski olmuyor...Pütürlüleri boğazına kaçırıyorsa daha hazır değil demektir...Her bebek farklı gelişir...Pütürsüz yesin varsın...Sağlıklı olsunlarda gerisi mühim değil...

evet e-bebekte var baktım demin.meyve filesi adı. teşekkür ederim.evet zorlamaya gerek yo hazır olunca veriyim ozaman.teşekkürler.

Konuyu ihmal etmeyin bence. Siteyi tararsanız bir yığın "bebeğim katı gıda almıyor ne yapayım" mesajı görebilirsiniz. Bebekler belirli aylarda belirli aşamalardan geçiyor, bu dönemlerde yapılması gerekenler yapılmazsa ileriki dönemlerde çok daha fazla zorlanılıyor. Benal Büyükgebiz adında bir doktor var. Özellikle beslenme konusunda bir sitesinde bol bol bilgi veriyor. google taratıp bulabilirsiniz... aman ihmal etmeyin. sevgiler..

Konuyu ihmal etmeyin bence. Siteyi tararsanız bir yığın "bebeğim katı gıda almıyor ne yapayım" mesajı görebilirsiniz. Bebekler belirli aylarda belirli aşamalardan geçiyor, bu dönemlerde yapılması gerekenler yapılmazsa ileriki dönemlerde çok daha fazla zorlanılıyor. Benal Büyükgebiz adında bir doktor var. Özellikle beslenme konusunda bir sitesinde bol bol bilgi veriyor. google taratıp bulabilirsiniz... aman ihmal etmeyin. sevgiler..

Aynen katılıyorum bencede yiyorsa eline bir şey alıyorsa ihmal etmeyin verin,kızım 17 ayını sürüyor eline hala bir şey alıp yemez.Küçük küçük parçalar halinde başlayın..Yoksa benim gibi uğraşırsınız.Zamanı diye bir şey yok alıştırmaya bağlı bu.

Back