Mercimek çorbasını normal yapıp çok miktarda bölüp saklıyosun değilmi . Ben hep tek öğünlük yapıyorum.Bende öyleydim açıkçası . Sabah kahvaltıdan sonra hemen öğün hazırlardım . Mesela sabah yumurta yerdi o fix zaten veya pankek ikiside kolay. Sonra mutfaktan çıkmadan tüm öğünleri hazırlardım . Gece maması yapardım kavanoza mesela irmik muz gibi onu küçük kavanozla dolaba koyardım akşam pratik çıkardı çünkü oğlum birşeyleri soğuk yemek isterdi . Öğlen çorba mesela tarhana zaten kolay . Mercimek 1 haftalık vs yapar poşetler buzluğa koyardım pratik hemen çıkart sulandır ısıt . Hala öyle yapıyorum . Öğleden sonra içinde yoğurt meyve onlar da hazır zaten . Akşam artık sizinle yiyebilir ben veriyordum tuzu kesmiştik zaten hayatımızdan sofrada ne varsa . Zaten kavanoz mamasını sabahtan yapmış oluyordum çıkar ılıt yedir . Şimdi 19 aylık herşey daha kolay sabah peynir zeytin yumurta bal . Arada eline ceviz vs veriyorum isterse . Öğlen hemen çorba ya mercimek veya tarhana veya şehriye yiyor . Mercimek buzlukta zaten hazır . Öğleden sonra buzlukta kek olur . Yoğurt veririm . Bugün 1 dk da muhallebi yaptım muzlu onu vereceğim . Eline üzüm vs veririm . Akşam da biz mantı yiyeceğiz oda yiyecek .
Evet birer su bardağı poşetlere dolduruyorum bir porsiyon oluyor . Ama ben biraz katı yapıyorum oğlum yemek istemediği zaman sürekli kafasını çeviriyor ve kaşıktan damlıyor onu engellemek içinMercimek çorbasını normal yapıp çok miktarda bölüp saklıyosun değilmi . Ben hep tek öğünlük yapıyorum.
Ya harikasın başka tek sefer yapıp çok kez vere bildiğin bi yemek türü varmıydı. Bu tarz bilgilere çok ihtiyacım varEvet birer su bardağı poşetlere dolduruyorum bir porsiyon oluyor . Ama ben biraz katı yapıyorum oğlum yemek istemediği zaman sürekli kafasını çeviriyor ve kaşıktan damlıyor onu engellemek için
Sen şuan akşamları ne veriyorsun yemekte mesela ?Ya harikasın başka tek sefer yapıp çok kez vere bildiğin bi yemek türü varmıydı. Bu tarz bilgilere çok ihtiyacım var
Acaba Ne yapıyodu sabahtan biliyomusumyengem günlük sabahtan toplu yapardı, minik kavanozlara hazırlar dolaba koyardı.
Sabah kahvaltıSen şuan akşamları ne veriyorsun yemekte mesela ?
BirdeYa harikasın başka tek sefer yapıp çok kez vere bildiğin bi yemek türü varmıydı. Bu tarz bilgilere çok ihtiyacım var
Ben mesela çorbaya herşeyi katarımBirde
Mercimeğin içine havuç patates de katıyorum saklarken
sade mercimek olarakmı saklamalıyım
yoksa hazır havuç patates çorbası hali ilemi bugün yapacağım ama bu konuda kararsız kaldım
Kapta biberi denemedim daha alerji için deneyip onuda vereceğimBen mesela çorbaya herşeyi katarım
Soğan
havuç
patates
pirinç
bulgur
mercimek
kapya biberi
ve ğzerine bi çay kaşığı sıvıyağ hangisini vereceğinizi bilmiyorum biz rapsöl veriyoruz
yada dün yaptığım bi çorba çok sevdi
patates
Havuç
Pirinç
İspanak
Yine bi çay kaşığı sıvı yağ
Mikserledm ve yedi
Sizin ora neresiYa benimkide 9 aylık dişi daha çıkmadı o yüzden kahvaltı fln veremiyorum daha çok püre sebze bide püre yemekler hep aynı oluyor
Ve hala mama veriyorum
Sabah uyanınca mama şişede
sonra yoğurt mutlaka hergün
15-16 gibi yemeğini
Sonra hep mama veriyorum arada meyve püreliyorum
Burda bebek porsiyonlar satılıyor sıcak suda eritip içerisine meyve koyuyorum akşam veriyorum bunu ve uyuyunca yine mama veriyorum öyle uyuyor
Yani demek iatedigim şimdi çeviri yapdımSizin ora neresi
Bebek porsiyonu ne bilmiyorum hazır mamalar mı acaba?
Kendim böyle hazır mama yapmak istiyorum ana öğünleri için
Bizimde 9,5aylık ve bizde de diş yok
Kabak tatlı patates denedin miKapta biberi denemedim daha alerji için deneyip onuda vereceğim
Diğerlerini zaman zaman katıyorum çorbasına
Ispanağı sevmedi
Mama mı alıyor emiyor mu ?Sabah kahvaltı
öğlen ve akşam çorba çeşitleri veriyorum
öğlen mercimek veya sebze
akşama kıymalı çorba
Şehriyeli veya makarnalı çorba
Büyük patçaları henüz tam yiyemiyor
yatarken mama yapmıyorum
Yapsammı bilemiyorum üç öğün yiyor birde arada meyve veriyorum
Sizde düzen nasıldı
Ya şehriyeli çorba veya makarnalı çorba nasıl yapıyorsun bi tarif verebilir misinSabah kahvaltı
öğlen ve akşam çorba çeşitleri veriyorum
öğlen mercimek veya sebze
akşama kıymalı çorba
Şehriyeli veya makarnalı çorba
Büyük patçaları henüz tam yiyemiyor
yatarken mama yapmıyorum
Yapsammı bilemiyorum üç öğün yiyor birde arada meyve veriyorum
Sizde düzen nasıldı
Kabak evet tatlı patates hayırKabak tatlı patates denedin mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?