- Konu Sahibi sevgi_1982
-
Konaklama yeme içme onlara ait olacaksa yeterli bir maaşGünaydın bayanlar, tanıdığım ve güvendiğim bir firmadan Katar' da çalışmak için iş teklifi aldım. Konaklama, yeme-içme onlara ait olacak. Teklif ettikleri maaş 3,000 Usd. İnternetten Katar' la ilgili araştırmalar yaptım fakat, orada yaşayan arkadaşlar var ise deneyimlerini ve tavsiyelerini almak istiyorum. Yani o maaş orada yaşamak için yeterli midir, bir bayan olarak orada güvenli bir şekilde yaşayabilir miyim?
Günaydın bayanlar, tanıdığım ve güvendiğim bir firmadan Katar' da çalışmak için iş teklifi aldım. Konaklama, yeme-içme onlara ait olacak. Teklif ettikleri maaş 3,000 Usd. İnternetten Katar' la ilgili araştırmalar yaptım fakat, orada yaşayan arkadaşlar var ise deneyimlerini ve tavsiyelerini almak istiyorum. Yani o maaş orada yaşamak için yeterli midir, bir bayan olarak orada güvenli bir şekilde yaşayabilir miyim?
Araştırdığım kadarıyla evet çok pahalıymış. Ama yeme içme konaklama onlara ait olduğu için çok sarsılmam sanırım. Birde 2-3 ayda bir Türkiye' ye gelme hakkım var. En kötü ihtimalle geldiğimde ihtiyaçlarımı buradan alacağım.Esim is icin gidiyor ama herseyin cok pahali oldugunu soyluyordu.
Benim bi arkadaşta gitti kuafördü kendisi memnun halindenAraştırdığım kadarıyla evet çok pahalıymış. Ama yeme içme konaklama onlara ait olduğu için çok sarsılmam sanırım. Birde 2-3 ayda bir Türkiye' ye gelme hakkım var. En kötü ihtimalle geldiğimde ihtiyaçlarımı buradan alacağım.
Haklısınız sağlık aslında aklımdaki en önemli konuydu. Teklifi sundular kararımı bekliyorlar, son görüşmede bunu da not alayım ben. Teşekkür ederim.Orada çalışan yaşayan arkadaşlarım var
Sağlık sigortası nasıl olacak konuşun bence
Güven konusunda da orada yurt dışından gelip yaşayan çok insan var belli yerlerse yaşıyorlar zaten hiç sorun yaşandığını duymadım ben arkadaşlarımdan
Burada düzenli bir işim var. Ama kısacası bekar olduğum halde eskisi gibi kenara bir şey koyamıyorum. Tek derdim 1-2 yıl gidip biraz para biriktirebilmek.Burdaki şinizi bırakıp mı gideceksiniz. Burda bir işiniz yoksa gitmek gayet mantıklı
Bence mantıklı bir karar . Dolar üzerinden birikim yapmanız avantajlı olur. Konaklama yeme içme onlardan olduğu icin kişisel harcamalaeiniz disinda pek bi masrafınız olmaz. Ama saglik onemli bir konu. Sağlık sigortanizin neleri kapsayacagini iyi araştırın.Burada düzenli bir işim var. Ama kısacası bekar olduğum halde eskisi gibi kenara bir şey koyamıyorum. Tek derdim 1-2 yıl gidip biraz para biriktirebilmek.
Oradaki maaş ve iş koşulları standartlarını tekrar sorun sordurun derim. 3000 size hemen iyi gelebilir ama belki sizin mesleğiniz için daha iyi bir standart vardır. Pazarlığı seven bir millet diye biliyorum. Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama hizmet sektörü sıkıntılı olabiliyor. Şirkette ofis işlerinde bir sıkıntı duymadım ama çocuk bakıcılığı vs gibi işlerde insan değiller diye çok uç şeyler okudum ve izledim. Mühendis olarak giden ve çalına BEA ülkelerinde arkadaşlar oldu. Katar Expatları vs diye Facebook’ta gruplar olabilir, mutlaka bakın. YouTube videoları var insanların paylaştığı izleyin.
Burada düzenli bir işim var. Ama kısacası bekar olduğum halde eskisi gibi kenara bir şey koyamıyorum. Tek derdim 1-2 yıl gidip biraz para biriktirebilmek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?