• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Katar' da yaşayan var mı?

sevgi_1982

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2012
38
43
288
İstanbul
Günaydın bayanlar, tanıdığım ve güvendiğim bir firmadan Katar' da çalışmak için iş teklifi aldım. Konaklama, yeme-içme onlara ait olacak. Teklif ettikleri maaş 3,000 Usd. İnternetten Katar' la ilgili araştırmalar yaptım fakat, orada yaşayan arkadaşlar var ise deneyimlerini ve tavsiyelerini almak istiyorum. Yani o maaş orada yaşamak için yeterli midir, bir bayan olarak orada güvenli bir şekilde yaşayabilir miyim?

Günaydın bayanlar, tanıdığım ve güvendiğim bir firmadan Katar' da çalışmak için iş teklifi aldım. Konaklama, yeme-içme onlara ait olacak. Teklif ettikleri maaş 3,000 Usd. İnternetten Katar' la ilgili araştırmalar yaptım fakat, orada yaşayan arkadaşlar var ise deneyimlerini ve tavsiyelerini almak istiyorum. Yani o maaş orada yaşamak için yeterli midir, bir bayan olarak orada güvenli bir şekilde yaşayabilir miyim?
Konaklama yeme içme onlara ait olacaksa yeterli bir maaş

Orada çalışan yaşayan arkadaşlarım var
Sağlık sigortası nasıl olacak konuşun bence
Güven konusunda da orada yurt dışından gelip yaşayan çok insan var belli yerlerse yaşıyorlar zaten hiç sorun yaşandığını duymadım ben arkadaşlarımdan

Esim is icin gidiyor ama herseyin cok pahali oldugunu soyluyordu.
Araştırdığım kadarıyla evet çok pahalıymış. Ama yeme içme konaklama onlara ait olduğu için çok sarsılmam sanırım. Birde 2-3 ayda bir Türkiye' ye gelme hakkım var. En kötü ihtimalle geldiğimde ihtiyaçlarımı buradan alacağım.

Burdaki şinizi bırakıp mı gideceksiniz. Burda bir işiniz yoksa gitmek gayet mantıklı

Araştırdığım kadarıyla evet çok pahalıymış. Ama yeme içme konaklama onlara ait olduğu için çok sarsılmam sanırım. Birde 2-3 ayda bir Türkiye' ye gelme hakkım var. En kötü ihtimalle geldiğimde ihtiyaçlarımı buradan alacağım.
Benim bi arkadaşta gitti kuafördü kendisi memnun halinden
Benim soracagimda buydu karsiliyolarsa bence gidin

Orada çalışan yaşayan arkadaşlarım var
Sağlık sigortası nasıl olacak konuşun bence
Güven konusunda da orada yurt dışından gelip yaşayan çok insan var belli yerlerse yaşıyorlar zaten hiç sorun yaşandığını duymadım ben arkadaşlarımdan
Haklısınız sağlık aslında aklımdaki en önemli konuydu. Teklifi sundular kararımı bekliyorlar, son görüşmede bunu da not alayım ben. Teşekkür ederim.

Burada düzenli bir işim var. Ama kısacası bekar olduğum halde eskisi gibi kenara bir şey koyamıyorum. Tek derdim 1-2 yıl gidip biraz para biriktirebilmek.
Bence mantıklı bir karar . Dolar üzerinden birikim yapmanız avantajlı olur. Konaklama yeme içme onlardan olduğu icin kişisel harcamalaeiniz disinda pek bi masrafınız olmaz. Ama saglik onemli bir konu. Sağlık sigortanizin neleri kapsayacagini iyi araştırın.

İş arkadaşım gitti 4 sene evvel.
6 ay sonra eşi ve çocuklarını da götürdü ve hala da oradalar. Gayette mutlu mesut görünüyorlar.

Oradaki maaş ve iş koşulları standartlarını tekrar sorun sordurun derim. 3000 size hemen iyi gelebilir ama belki sizin mesleğiniz için daha iyi bir standart vardır. Pazarlığı seven bir millet diye biliyorum. Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama hizmet sektörü sıkıntılı olabiliyor. Şirkette ofis işlerinde bir sıkıntı duymadım ama çocuk bakıcılığı vs gibi işlerde insan değiller diye çok uç şeyler okudum ve izledim. Mühendis olarak giden ve çalına BEA ülkelerinde arkadaşlar oldu. Katar Expatları vs diye Facebook’ta gruplar olabilir, mutlaka bakın. YouTube videoları var insanların paylaştığı izleyin.

Yaşayan tanıdığım var memnunlar.
Onlarda da konaklama ücretsiz hatta bütün ev eşyalı şekilde verildi. Çocukların eğitimi de ücretsiz anlaştılar.
Sağlık konusu onemli.
Yiyecek içecek pahalı.
Buradan götürüyorlar çoğunluk gelip gittikçe.
Güvenlik yönünden hiç endişe etmeyin.
Suç oranı sıfır gibi birşey.
Birisi size uzunca baksa bile şikayet edebiliyorsunuz ve hakkında işlem yapılıyor.
Küçük kurallı ve yaşayanlari çok çeşitli ırktan olan bir ülke.
Benim bile aklımdan geçti ama iklim çok sıcak olması geri adım attırdı.

Katar pahalı bir yer ama yeme içme zaten onlardan ise kişisel harcamalarınızda çok açılmazsanız sorun yok. Ulaşım nasıl olacak onu merak ettim, çünkü orada toplu taşıma yoktu ben seneler önce gittiğimde. Herkesin arabası var birkaç tane, sürekli taksi kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Ulaşım önemli.

Ayrıca Katar çok güvenli bir ülkedir, suç oranı çok çok azdır. Tek başınıza kadın olarak bir sorun yaşamazsınız.

Oradaki maaş ve iş koşulları standartlarını tekrar sorun sordurun derim. 3000 size hemen iyi gelebilir ama belki sizin mesleğiniz için daha iyi bir standart vardır. Pazarlığı seven bir millet diye biliyorum. Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama hizmet sektörü sıkıntılı olabiliyor. Şirkette ofis işlerinde bir sıkıntı duymadım ama çocuk bakıcılığı vs gibi işlerde insan değiller diye çok uç şeyler okudum ve izledim. Mühendis olarak giden ve çalına BEA ülkelerinde arkadaşlar oldu. Katar Expatları vs diye Facebook’ta gruplar olabilir, mutlaka bakın. YouTube videoları var insanların paylaştığı izleyin.

Mesleğim muhasebe, çalışacağım şirkette yine buradan bir Türk şirketi olacak.

biz eşimle balayına giderken doha aktarmalı gitmiştik, bir 3-4 saat aramız vardı.
2 filtre kahve, bir vegan sandviç bir de etli sandviçe 62 dolar vermiştik, bahsettiğim dönem 1,5 sene önce doların 6,5 TL oldugu dönemler. Ciğerimiz yanmıştı :KK53::KK53:
Tabi bu fiyatlar havaalanı fiyatları.. Bir de şu dikkatimi çekmişti.
Magnet ve kar küresi koleksiyonum var, şu ana kadar yaklaşık 25 ülkeye gittim, her yerden magnet ve küre aldım, doha da bir magnet 15 dolar, küre 35 dolardı. Gidip de magnet ve küre almadığım tek ülkedir katar :KK43:
ama sizin durum farklı, yeme içme konaklama vs dahil bir imkanım olsa 3000 dolar maaşa giderim şahsen, çok da güzel para biriktirirsiniz.
Ben genel olarak bir fikir olsun diye yazdım, bol şans

Burada düzenli bir işim var. Ama kısacası bekar olduğum halde eskisi gibi kenara bir şey koyamıyorum. Tek derdim 1-2 yıl gidip biraz para biriktirebilmek.

arkadaşımın abisi katarda. burada çalıştığı yerde fena kazanmıyorduama birikim yapamıyordu o yüzden gitti o da. çocuk 5 yıl falan çalıştı sözleşmesi bitecek bankaya dolarla koyduğu parayla burada 30 yılda yapamayacağı birikimi yaptı. gidin. gece hayatına çok takılmazsanız biraz hesap kitap bilirseniz gayet güzel birikim yapar gelirsiniz. kalma yeme içme de oraya aitse mis gibi iş.

Back