hııı şimdi böyle ışıltılı ışıltılı şeyler var, mesela bu modeli yapsam kumaşını geçirsem kenarlarına o ışıltılı banltardan geçiriliyo müthiş duruyo, du ben girişiym bu olaya, tabi benim sıpadan fırsat bulabilirsem
merhaba ben bu kış bu örnekten şal ve atkılar çok yaptım.sizlere resimlerini çekip yardımcı olmak isterim.şal için ince ip kullanırsanız motifin üzerine 6 veya 7 kez dolayın orta kısmınıda 3 kez dolayın.kalın ipte ise kenar kısımları 4 kez iç kısmı ise 2 kez dolayın.motife başlarken ipi motife sabitleyin.daha sonra motifin üzerinde numaralar var.önce 1 numaradan 12 ye geçip çarprazlamasına bu şekilde devam edin.daha sonra içi kısmı aynı dış kısımdaki gibi uygulayın.iç kısımda bittimi ipinizi motifin alt bölümüne geçirin.ipinizi uzun bir şekilde kesin.içinden çıkan iğneyi ipe geçirerek başlangıç ipinizle sıkıca başlayın.şimdi motifin orta kısmını yapmış olacaksınız.bağladığınız ipi motifin orta kısmına çıkarın.iğne arkası yapar gibi bir alttan bir üstten dikin.en son dikişi motife sabitleyin.ipinizi düğümleyin ve kalan ipinizi kesin.motifi bitirmiş oluyorsunuz.daha sonra motifleri birleştirin.ben örümcek olarak birleştirmedim.köşelerine 14 diğer kısımlara 7 zincir çekerek birleştirdim.şuan elimde yarım olan şalım var bitmiş halini sizinle paylaşmak isterim.inşallah yardımcı olmuşumdur.
aaa, bundan bana teyzemin kızı yapmuştı. çok güzel bi ipten, kendinden parlak bişiydi. her motifin ortasına da inci dikmişti tek tek. gerçekten çok şık oluyo arkadaşlar. kesinlikle tavsiye ederim.