• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasiyerlik nasıl calısacagım ki ben ya!? yardımcı olurmusunuz?

handesila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
147
13
28
Diğer
Merhaba arkadaslar...
ıcınden kendımce cıkamadıgım bır durumum var.

Yenı evlendım. suan esım calısıyor.ben bu zamana kadar cok kucuk zaman dılımlerı dısında calısmadım.
acıktan okuyorum. mezun olmama cok yok. ama suan benım calısıp esıme destek olmam lazım geleyım sorunuma;

Esım calısmamı ıstemıyordu normalde cunku ben cok rahatlıga alıstıgım ıcın zorlanacagımı dusunuyordu.
ama evlendık daha rahat gecınebılmek ıcın calısmam kendı adımada ayaklarımın ustunde durmam daha ıyı.

esım bana bır supermarkette ıs ayarlamayı teklıf etmıstı. evlendıkten sonra hal ederız dıye ertelemıstık.
ama esım bu sırada bır kac kere konusmus. arkadasıda orda calısıyor olur demısler. eleman alımı yapacaklarmıs zaten.

Ama ben cok korkuyorum. orada sımdı duzenlı calısanlar var. ben yenı bır ıs ortamına gırınce cok bunalıyorum.
hıc bır tecrubem olmadıgı ıcın kasa konusunda cekınıyorum.
esımın arkadasıda orda beceremezsem rezıl olursam dıye dusunuyorum.

daha once calıstıgımda ben calısmayacagım dıye aglayarak gelmıstım ılk gun. 3 hafta sonunda cıkmıstım zaten. satıs konusundaydı o ıs. okuyorum dıye part tımedı. sımdı orda daha once hıc yapmadıgım bır ıs oldugu ıcın rezıl olucam.

yenı ıs ortamına gırmek ıstemıyorum.bılıyorum her işin zorlukları var herkes calısıyor emek verıyor ama orda duzenlı olanlar olucak dıslanıcam beceremıcem bunalıcam dıye korkuyorum.

bırde kansızlıgım var acayıp cabuk yoruluyorum. eve gelınce halım kalmayacak vs.bahaneler uyduruyorum. ama bahane olmayan sey okulumu etkıleyecek bu durum.
esıme soylemıyorum tabıkı cunku benden destek goremezse sıkılsın ıstemıyorum.

sızce yanlıs mı dusunuyorum? sımdıden tesekkur ederım.

Son düzenleme:
sen hemen bu düşüncelerle gidersen aynı düşündüklerin gerçekleşir...
rahat ol...
ilk 1 haftayı atlatınca gerisi gelir kendiliğinden zaten....
insanlarla tanış güler yüzlü ol hepsi sana yardım eder...

sen hemen bu düşüncelerle gidersen aynı düşündüklerin gerçekleşir...
rahat ol...
ilk 1 haftayı atlatınca gerisi gelir kendiliğinden zaten....
insanlarla tanış güler yüzlü ol hepsi sana yardım eder...

sımdı orda tecrubelı kadrolasmıs ınsanlar olacak dıye cekınıyorum.
ben yenıyım dıye yardım etselerde ısteksız olacaklar dıye dusunuyorum.
rahat bı ınsanımdır bıde cok sıcakkanlıyımdır ama iş söz konusu oldumu kitleniyorum.

sımdı orda tecrubelı kadrolasmıs ınsanlar olacak dıye cekınıyorum.
ben yenıyım dıye yardım etselerde ısteksız olacaklar dıye dusunuyorum.
rahat bı ınsanımdır bıde cok sıcakkanlıyımdır ama iş söz konusu oldumu kitleniyorum.

hiç öyle düşünme....
ister istemez yüzüne yansır bu..
sen istesiz olursan kimse sana yardım etmek istemez tabiki....

çalışıp eşime destek olmam gerekiyor demişsin ama malesef çalışmamak içinde birsürü bahaneler sebepler oooffff...:37:okurken ben daraldım ya..bu kadar kendine güvensizsen çalışma kır dizini otur oturduğun yerde..orda kasiyerlik yapanlar anasının karnındamı öğrendi sanki çok büyütülecek bi işdeğil bence..ama kapasite meselesi:27:

hiç öyle düşünme....
ister istemez yüzüne yansır bu..
sen istesiz olursan kimse sana yardım etmek istemez tabiki....

evet zaten yansıyo ıse baslayınca boyle ıcıne kapanık ozguvensız gıbı gozukuyorum oysa kı ılgısı yok.
orda bu işi yapamazsam rezil olurum dusuncesını aklımdan atmam lazım.
esımın arkadasının orda olmasıda geriyo beni.

kasiyerliği oturarak yapacagın için cok fazla yorulmazsın ayrıca önceki işinden dolayı da kötü seyler düşünme satış işi diyorsun o işin biraz sıkıntılı oldugunu biliyorum. ama kasiyerlik için diyeceğim 2 günden sonra bu tarz düşüncelerin kalmayacak bile göreceksin

Son düzenleme:
Oraya her giren tecrübeli olarak girmedi ki.. Ben görüyorum bazen yeni işe giren kasiyerlerin yanında biri oluyor ona gösteriyor her şeyi sen çekinme hiçbir şeyden.. Denemelisin bence kendine güvenli bir şekilde gidip işini iyi anlamaya çalış bu kadar basit :)

çalışıp eşime destek olmam gerekiyor demişsin ama malesef çalışmamak içinde birsürü bahaneler sebepler oooffff...:37:okurken ben daraldım ya..bu kadar kendine güvensizsen çalışma kır dizini otur oturduğun yerde..orda kasiyerlik yapanlar anasının karnındamı öğrendi sanki çok büyütülecek bi işdeğil bence..ama kapasite meselesi:27:

yorumunuz ıcın sagolun. ama sorun burda zaten ben tam aksıne ozguven konusunda yuksek bırıyım.
yani normal hayatımda her konusa guvenırım kendıme. ama nedense tecrubem yok dıye sanırım boyle kıtlenıp kalıyorum.
ınanın bende daralıyorum. anasının karnında ogrenmedı ama sonucta bu evreleri aştılar.
buyutulecek ıs olması degıl benım sorunum. yani bir yere mudurde olsam aynı kaygıları yasayacagım.
benım sorunum yenı ıs hayatına atılmak.
kapasite meselesi tabıkı ama konu kapasitem degıl benım gergınlıgım. kuruntularım.

Kendini fazla kasıyorsun.

Bu kadar kasma, bakkala gidince para üstünü hesaplayabiliyorsan, burada da ekranda çıkan rakamı müşteriye vereceksin hepsi o.

Bi' de barkod okumayınca elle rakam gireceksin.

Bana kalırsa rahat iş.

Bi' kere öğrenciyken be de satış elemanlığını denedim, ertesi gün işe gitmedim. O çok lanet bir iş, kıyaslama bile.

kasiyerliği oturarak yapacagın için cok fazla yorulmazsın ayrıca önceki işinden dolayı da kötü seyler düşünme satış işi diyorsun o işin biraz sıkıntılı oldugunu biliyorum. ama kasiyerlik için diyeceğim 2 günden sonra bu tarz düşüncelerin kalmayacak bile göreceksin
evet oncekı işim benı gerıyor sanırım. satıs işiydi kabustu resmen.
umarım dedıgınız gıbı olur tek temmenım bu okulum bıtene kadar sabır dıyecegım.

Oraya her giren tecrübeli olarak girmedi ki.. Ben görüyorum bazen yeni işe giren kasiyerlerin yanında biri oluyor ona gösteriyor her şeyi sen çekinme hiçbir şeyden.. Denemelisin bence kendine güvenli bir şekilde gidip işini iyi anlamaya çalış bu kadar basit :)

evet ıste tecrubelı gırmedı ama suan tecrubelerı var ben eziklenmek ıstemıyorum :)
cekıngen kalıyorum şu iş konusunda işi anlamaya calısacagım ve basaracagım felsefesini empoze etmelıyım kendıme.
haklısınız. tesekkur ederim.

kansızlığın için ilaçlar var kullanabilirsin, omega-3, ya da vitamin bunlar yorgunluğa ve strese iyi gelir. işe girince sana bir gün kasanın etrafında durdurup kullanmayı muhakkak öğretirler. zaten kasiyerlik zor bi iş değil. oturuyorsun akşama kadar yorulunca ayağa kalkarsın. oturduğun yerde ürünleri kasadan geçirmen ,para üstünü doğru verip alman yeterli zaten her şeyi kasa hesplayacak. çekinmene gerek yokki. mezuniyetten sonra kendi branşında işe bakarsın. kasiyerlik zor bi iş değil.

Kendini fazla kasıyorsun.

Bu kadar kasma, bakkala gidince para üstünü hesaplayabiliyorsan, burada da ekranda çıkan rakamı müşteriye vereceksin hepsi o.

Bi' de barkod okumayınca elle rakam gireceksin.

Bana kalırsa rahat iş.

Bi' kere öğrenciyken be de satış elemanlığını denedim, ertesi gün işe gitmedim. O çok lanet bir iş, kıyaslama bile.

evet sorunum bu kendımi o kadar kasıyorum ki yapabılecegım varsa bıle yapamıyorum.
sız boyle dıyınce cok kolay gelıyor yaparım dıyorum ıse gıdınce zönk diye kalıyorum. alısma sureci dedıklerı bu olsa gerek.
evet lanetti kesınlıkle kabus gıbı haftalar gecırmıstım.

Şimdi benim anlamadığım sen çalışmak istiyomusun istemiyomusun??

Bence git çalış öğrenirsin zamanla nolcak kim biliyo ki ilk girdiği işi, yeni iş ortamına girmek istemiyorum demişsin e yarın ne okuyasan mezun olunca napcaksın gene mi yeni ortama girmek istemiorum diye çalışmıcaksın eğer öyleyse neden kendini strese sokup okucam diye ugraşıosun?
Ayrıca okuyan çogu öğrenci part time ya da full time işlerde çalışabiliyo zor olur belki biraz ama bence idare edebilirsin.
Ha buarada kansızlığa sabahları aç karnına bi fincan pekmez iç bişiyin kalmaz devam ederse doktora git ilaç takviyesi yaparlar, kansızım die çalışmak istemeyen ilk seni duydum

Çalışıp kendi ekonomik özgürlüğünün olması çok güzel bi duygu bence bi bayan için, Bide evliyim diyosun daha rahat yaşamak istemiosun galiba.

Son düzenleme:
Hiç birimiz yaptığımız işleri anne karnında öğrenmedik...
Hatta bir çoğumuz, ben dahil eğitim almadığı bir işte
çalışıyor şimdi... Deneye yanıla, sora sora öğrendik
çalışıyoruz.

Hatta o üniversitelerde 4-5 yıl bizi sözde okuttuktan
sonra ünvan olarak verdikleri mesleklerde bile pratik
yapmayınca olmuyor. Bir gidiyorsun öğrendiğin işi yapmaya,
kağıt üstünde anlattıklarından eser yok..

Siz kendinize güvenin yeter. 3 gün yanlış yaparsınız, 5
gün ama sonra dikkat etmeniz gerekenleri öğrenirsiniz.
Derslerinizi de her gün çalışmanız gerekmiyor ki, sınav
yaklaşınca her zamankinden biraz daha yoğun çalışırsınız
olur biter. Nice insan var hem okuyup hem örgün öğretimine
devam eden.

kansızlığın için ilaçlar var kullanabilirsin, omega-3, ya da vitamin bunlar yorgunluğa ve strese iyi gelir. işe girince sana bir gün kasanın etrafında durdurup kullanmayı muhakkak öğretirler. zaten kasiyerlik zor bi iş değil. oturuyorsun akşama kadar yorulunca ayağa kalkarsın. oturduğun yerde ürünleri kasadan geçirmen ,para üstünü doğru verip alman yeterli zaten her şeyi kasa hesplayacak. çekinmene gerek yokki. mezuniyetten sonra kendi branşında işe bakarsın. kasiyerlik zor bi iş değil.

evet kansızlıgım ıcın ılac kullandım ama etkı etmedı tekrar gıtmeyıde ıhmal ettım evlılık hazırlıkları vs. derken.
doktorada gıtmelıyım.
iste kasıyerlıık zor degılde bırde yenı ortama gırmenın gerılımı var ustumde asmam lazım bunları.
omur boyu evde mı olacagım. ıllakı calısacagım.
kasa hesaplayacak ama kimiside zor iş eksık cıkarsa bılmem ne korkutuyorlar.
ama basaracagım. yapanlardan neyım eksık demi ama:)

Şimdi benim anlamadığım sen çalışmak istiyomusun istemiyomusun??

Bence git çalış öğrenirsin zamanla nolcak kim biliyo ki ilk girdiği işi, yeni iş ortamına girmek istemiyorum demişsin e yarın ne okuyasan mezun olunca napcaksın gene mi yeni ortama girmek istemiorum diye çalışmıcaksın eğer öyleyse neden kendini strese sokup okucam diye ugraşıosun?
Ayrıca okuyan çogu öğrenci part time ya da full time işlerde çalışabiliyo zor olur belki biraz ama bence idare edebilirsin.
Ha buarada kansızlığa sabahları aç karnına bi fincan pekmez iç bişiyin kalmaz devam ederse doktora git ilaç takviyesi yaparlar, kansızım die çalışmak istemeyen ilk seni duydum

Çalışıp kendi ekonomik özgürlüğünün olması çok güzel bi duygu bence bi bayan için, Bide evliyim diyosun daha rahat yaşamak istemiosun galiba.
haklısınız. ben bahane uyduruyorum sanırım. ıstemezmıyım emek olmadan yemek olmuyor.
cok haklısınız. kendımı kandırmayı bırakıp ıse kendımı vermelıyım.

Hiç birimiz yaptığımız işleri anne karnında öğrenmedik...
Hatta bir çoğumuz, ben dahil eğitim almadığı bir işte
çalışıyor şimdi... Deneye yanıla, sora sora öğrendik
çalışıyoruz.

Hatta o üniversitelerde 4-5 yıl bizi sözde okuttuktan
sonra ünvan olarak verdikleri mesleklerde bile pratik
yapmayınca olmuyor. Bir gidiyorsun öğrendiğin işi yapmaya,
kağıt üstünde anlattıklarından eser yok..

Siz kendinize güvenin yeter. 3 gün yanlış yaparsınız, 5
gün ama sonra dikkat etmeniz gerekenleri öğrenirsiniz.
Derslerinizi de her gün çalışmanız gerekmiyor ki, sınav
yaklaşınca her zamankinden biraz daha yoğun çalışırsınız
olur biter. Nice insan var hem okuyup hem örgün öğretimine
devam eden.

ben eksık yazdım kusura bakmayın:26:. hafta sonları calısacagım. devam ettıgım hafta sonu egıtımlerım var o yuzden demıstım.
evet haklısınız. ben kendıme guvenıp işe dort elle sarılırsam basarabılırım.
herkes calısıyor. kımse armut piş agzıma dus olmuyor. bahanelerden arınmalıyım:)

para üstünü verirken ekrana dikkat et miktarı gör öyle ver.bu kadar kolay. para işiyle uğraşan kişiler sahte ve gerçek parayı hemen anlıyorlar. böyle yeteneklerinde olacak zamanla.kasanı bile kendin onarabileceksin.biten fiş kağıdını kendileri makinayı açıp değiştiriyorlar. işin bide bu yanından gör. her işin kendine göre özelliği var. en iyi yanı oturduğun yerden para kazanıcan fena mı******

Kansızlığın için doğru bir beslenme programı uygulamanı ve besin takviyesi almanı tavsiye ederim. Takviye dediğim, öyle pahalı şeyler almana gerek yok. Aktardan tazesini ucuza alabileceğin şeyler var.

Neyse...

Ben çok açık ve dürüst olarak bir şey söyleyeceğim, umarım kırılmazsın. Hiçkimse yaptığı işi çok iyi bilerek başlamadı. Herkes hayata bir tarafından tutunmak, uyum sağlamak ve yapması gerekeni yapmak zorunda. Herkes bir şekilde başlıyor yani.

Şimdi kırılabileceğin kısmını söyleyeyim... Bence kasiyerlikle başlama. Çünkü bu ezik düşüncelerle hata yaparsın ve müşteri dediğiniz insanlar o hatayı ceplerinden ödemek zorunda kalır. Kaç kere kasiyer hatası yüzünden 10 liralık şeye 20 lira verdim, sonra hatayı düzelttirmek için elimde fişle 10 yer gezdim anlatamam. Ucuzluk marketlerinden soğudum, lanet olsun illa migrosa mı gitmek lazım?

Kasiyerlik, veznedarlık falan millet hafife alır ama bence kritik işler.

Orası iyi bir kurumsa seni ilk hafta bir şekilde yetiştirir. Kasayı öğretirler, başka şeyleri de öğretirler. En önemlisi kendine güven tazelemen için her türlü yardımı yaparlar.

Tabii bu, ideal kurumlar için geçerli. Düz mantık bir yerse, ilk gün seni kasaya oturtacaklar. Bence ilk gün yöneticine şöyle de: "İşimi çok iyi öğrenmek ve çok iyi yapmak için her türlü eğitime açığım, destek verir misiniz?"

Sendeki ışığı görsünler bir. Çalışmak ve işini iyi yapmak istediğini bilsinler.

Haa çalışmak istemiyorsan o ayrı. Dışarıda işsiz çok ve çoğu da "ay nasıl yapacam" diye düşünmez hemen başlar işe. Ekmek parası çünkü.

bende işe başvurdum markete çagırırlarsa gdıcem bır yandan ıstıyorum bır yandan ayaklarım geri gidiyor kendınızı kasmayın maasınızı alcagınızı dusunun yanı ben kendımı öle avutuyorum hakınızda hayırlısı olsun

Back
X